..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 30 septembrie 2016

5 motive pentru a ne spăla faţa cu oţet de mere

Poate vă amintiţi de mirosul de oţet de mere din casa bunicilor. Poate bunica vă dădea un pahar cu apă în care punea puţin oţet de mere când aveaţi probleme digestive sau vă tampona cu acest oţet înţepăturile de ţânţar. De atunci până acum, aceste moduri de a folosi oţetul de mere au fost, aparent, uitate. Dar iată că ele sunt din nou popularizate.
Bunica avea dreptate, este foarte indicat să avem o sticlă cu oţet de mere organic în bucătărie sau în baie, ca remediu. 
Dar cum poate ceva atât de simplu să fie atât de puternic? Beneficiile oţetului de mere organic rezidă în capacitatea acestuia de a reda organismului nostru forţa vieţii ce vine de la mama natură.
Deşi în acest caz „mama natură” arată ca o pânză de păianjen mai mult sau mai puţin densă ce pluteşte aproape de fundul sticlei, această substanţă este cea care conţine ingredientele active care vor da un impuls major sănătăţii şi stării dvs de bine. Această depunere este vie şi este încărcată cu numeroase bacterii benefice şi cu nutrienţi.
Cum se obţine oţetul de mere?
Oţetul de mere este preparat din mere crude care sunt supuse unui dublu proces de fermentaţie. În timpul acestuia, enzimele şi alţi nutrienţi se conservă şi lucrează împreună pentru a scoate la iveală proprietăţile terapeutice ale oţetului.
În continuare sunt enumerate câteva aspecte nutritive extraordinare despre această băutură remediu:
- Conţine potasiu, care menţine dinţii puternici, previne căderea părului şi stopează curgerea nasului;
- Conţine pectină, care menţine presiunea sanguină în condiţii normale şi poate reduce colesterolul „rău”;
- Conţine acid malic, care îl face să fie un bun apărător împotriva viruşilor, bacteriilor şi fungilor;
- Conţine calciu, care face ca oasele şi dinţii să fie puternici şi sănătoşi;
- Conţine cenuşă, care normalizează ph-ul organismului şi menţine un status alcalin sănătos;
- Conţine acid acetic, care reduce viteza cu care zahărul pătrunde în sânge după masă;
- Conţine vitaminele A, B1, B2, B6, C, şi E.
Prin ce diferă oţetul de mere de oţetul alb?
Oţetul alb sau brun obişnuit nu conţine niciuna dintre proprietăţile-remediu pe care le are oţetul de mere. Oţetul obişnuit a fost supus la multe procese de distilare riguroasă şi astfel toţi nutrienţii au fost distruşi. Oţetul natural de mere apare prin acţiunea unor bacterii, care sunt benefice sănătăţii. 
Dacă nu vedeţi acel sediment ca o pânză subţire de păianjen în interiorul sticlei, să nu vă aşteptaţi ca oţetul să aibă vreo valoare terapeutică.
Oţetul de mere se poate aplica și extern
Oţetul de mere este la fel de eficient când este administrat intern ca şi atunci când este aplicat extern, pe piele. De fapt, multe persoane folosesc oţetul de mere ca parte din regimul lor de frumuseţe. Este o modalitate 100% naturală şi organică de a vă menţine pielea strălucind de sănătate şi elastică.
Dacă alegeţi să vă spălaţi faţa cu săpun sau loţiuni comerciale de curăţat faţa, vă puteţi face mai mult rău decât bine. Multe dintre aceste produse conţin arome, coloranţi şi alte substanţe chimice care usucă pielea şi îi pot da un aspect obosit şi aspru.
Vestea cea bună este că există multe soluții naturale care pot hrăni pielea şi o pot face să aibă un aspect proaspăt și sănătos. Unul dintre acestea este oţetul de mere.
Dar, înainte de a începe să folosiţi oţetul de mere pe faţă este bine să ştiţi că acesta nu se utilizează nediluat cu apă, pentru că poate produce arsuri. Este bine să fie diluat, 50% oțet de mere cu 50% apă; iar ca să fiţi siguri, încercaţi soluția astfel obținută pe pielea de pe suprafața interioară a antebraţului înainte de a o utiliza pe față.
Cinci motive pentru a vă spăla faţa cu oţet de mere:
- Oţetul de mere poate ajuta la reducerea petelor de vârstă – când vă spălaţi faţa zilnic cu oţet de mere, veţi observa o diferenţă substanţială a petelor cauzate de îmbătrânire. Oţetul de mere conţine acizi alfa hidroxilici care îndepărtează pielea moartă şi dezvăluie pielea sănătoasă şi luminoasă. În plus faţă de clătirea cu apă cu oţet de mere, e bine de tamponat petele respective cu un tampon înmuiat în soluția de oţet. Apoi aşteptaţi 30 de minute şi clătiţi faţa cu apă curată. Puteţi realiza aceasta de două ori pe zi, timp de şase săptămâni şi veți observa diferenţa.
- Oţetul de mere acţionează împotriva acneei, a coşurilor şi imperfecţiunilor feţei – nu este necesar să cumpăraţi cremă antiacneică, când puteţi folosi oţet de mere. Când se prepară oţetul de mere, se formează acid malic. Acesta face ca oţetul de mere să fie un puternic antibacterian, antifungic şi antiviral, capabil să îndepărteze bacteriile şi să prevină formarea coşurilor.
- Oţetul de mere normalizează aspectul pielii – în timp ce îndepărtează grăsimea de pe pielea dvs, oţetul de mere ajută de asemenea la echilibrarea ph-ului şi împiedică pielea să devină prea grasă sau prea uscată, echilibrând producţia de sebum. Clătiţi faţa zilnic cu soluţia de oţet de mere dacă doriţi aceste efecte.
- Oţetul de mere acţionează împotriva ridurilor – soluţia diluată de oţet de mere poate ajuta la încetinirea apariţiei ridurilor. Puteţi înmuia un tampon de vată sau de bumbac în soluţie diluată de oţet de mere şi să vă tamponaţi apoi faţa. După aceasta clătiţi cu apă caldă şi uscaţi pielea prin tamponare.
- Oţetul de mere îndepărtează toxinele de pe faţa dvs. – utilizarea regulată a soluţiei de oţet de mere va ajuta la eliminarea toxinelor de la nivelul feţei, lăsând pielea curată şi luminoasă.


yogaesoteric 
29 septembrie 2016

joi, 29 septembrie 2016

Ce este «căpăceala». Elixirul secret produs de albine, mai puternic decât mierea sau propolisul

Beneficiile mierii de albine pentru sănătate sunt cunoscute. Puţini ştiu însă că stupul albinelor conţine şi alte substanţe care fac minuni, mai ales în cazul celor care suferă de laringită, astm, stomatită sau chiar paradontoză.
Mult mai puţin cunoscută decât mierea, căpăceala face minuni pentru sănătate, spun apicultorii. Căpăceala este practic capacul de la fagure, cu care albinele „sigilează” mierea depusă în fiecare celulă a stupului.
Aceasta conţine miere, ceară, propolis, enzime şi antibiotice naturale. Pentru a beneficia de beneficiile sale este suficient să sugeţi mierea de pe căpăcel, iar mai apoi să mestecaţi ceara care-l compune.
Nu mai puţin de 400 de principii active şi 45 de substanţe naturale cu rol de antibiotic au identificat specialiştii în urma studiilor, după cum ne dezvăluie şi Traian Andron, preşedintele Crescătorilor de Albine din Bistriţa-Năsăud.
Mierea din căpăcel are de două ori mai multe beneficii decât cea obţinută prin centrifugare. Un notar vine la mine periodic pentru căpăceală, cu care îşi tratează o răguşeală cronică. O ţine într-o ladă frigorifică şi scoate periodic de acolo câte o bucată. La două-trei zile, când îl supără gâtul consumă mierea de pe căpăcel. Îşi ţine astfel sub control problema”, ne explică Traian Andron, care se ocupă de albine de mai bine de 40 de ani şi are şi studii în domeniu.
Acesta spune că a folosit adesea căpăceală pentru tratamentul rănilor şi al plăgilor, cu rezultate foarte bune.
Laringita, astmul, stomatita şi paradontoza, tratate cu căpăceală
Căpăceala nu se foloseşte doar pentru tratamentul laringitelor şi al plăgilor, ci este cunoscută şi ca un bun pansament gastric. Astfel, căpăceala este recomandată şi celor care suferă de stomatită, dar şi celor care au paradontoză.
De asemenea, căpăceala este utilizată şi în tratamentul astmului, dar şi în cazul problemelor la ficat. Cei care au probleme cu aparatul respirator pot încerca cu încredere căpăceală, întrucât aceasta are efect de lubrifiere a vaselor de sânge.


yogaesoteric
28 septembrie 2016
 

Doctorii încep să prescrie adeseori legume și fructe organice în locul medicamentelor obișnuite

La Centrul Medical Municipal Memorial Hermann din Houston, Texas, pacienților le sunt adesea prescrise în locul produselor farmaceutice fructe și legume proaspete, organice disponibile la standul Farmacydin incinta clinicii.
Dr. Garth Davis, director al secției de chirurgie bariatrica de la Memorial Hermann, a declarat că pacienții au răspuns pozitiv la abordarea orientată spre prevenție și menținerea sănătății.
Ca medici, recurgem la intervenții chirurgicale sau le prescriem pacienților medicamente pentru a îi face bine”, a explicat Davis. „De ce să nu îi educăm, de asemenea, să aibă o alimentație sănătoasă și să facem astfel încât fructele și legumele proaspete, organice să le fie ușor disponibile?
Dr. Garth Davis şi Kristina Gabrielle Carrillo-Bucaram, fondator al Rawfully Organic, gestionează standulFarmacy în fiecare miercuri la Centrul Medical Municipal Memorial Hermann din Houston, Texas.
Pacienţii cărora dr. Davis le-a prescris fructe şi legume proaspete (banane, portocale, mere, salată verde şi altele) primesc o reducere de 10 dolari pentru fiecare cutie de produse, al cărei preț inițial era de 25 de dolari.
Fundaţia Memorial Hermann a finanţat construirea standului şi a făcut ca reducerile substanţiale să devină o realitate pentru pacienţi. 
Avem deja blocuri de rețete pe care am început să le dăm medicilor pentru a le utiliza”, a explicat Davis. Dar din nefericire programul atipic a adus anumite confuzii. 
Sunt persoane care vin la mine şi îmi spun că termenul farmacy» este scris greşit”, a notat Renee Garrett, reprezentant superior al departamentului pentru accesul pacienţilor la Clinica Davis. „Eu le spun că este scris corect. Obţinem legume şi fructe organice de la ferme, iar oamenii doresc să le spun mai multe despre ceea ce facem noi.”
Această „Farmacy” (joc de cuvinte în engleză realizat între Farm-fermă şi Pharmacy-farmacie), deşi neobişnuită, nu este singura de pe teritoriul SUA. 
Dr. Robert Weiss a înţeles conexiunea care există între a mânca sănătos şi a te păzi de boli – el a renunțat la practica medicală alopată în New York în schimbul practicii terapiilor cu produse de la ferma sa, aflată pe un teren de 348 de acri în New Jersey.
Alimentele integrale naturale sunt cele mai puternice unelte pentru vindecare disponibile practicienilor – mult mai puternice decât orice medicament sau operaţie chirurgicală”, a explicat Weiss.  „Nu spun că dacă un om cade şi își rupe glezna, i-o repar punând o frunză de pătlagină pe ea. E nevoie de cineva specializat care să trateze fractura”, a mai explicat Weiss. „Eu vorbesc despre tratarea şi prevenirea bolilor cronice – boli cardiovasculare, atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale, cancere… bolile care trag în jos economia ţării şi naţiunea.”
Dorinţa şi lăcomia Big Pharma de a profita de pe urma bolilor a susţinut, într-adevăr, un număr de boli în societate, atât în SUA cât şi în alte ţări – în mod special şi notoriu reamintim susținerea afacerilor cu opiu în Afganistan. Dar opioidele nu sunt singurele medicamente potenţial periculoase care sunt comercializate de companiile farma, spre exemplu, antidepresivele pot avea ca reacţie adversă nici mai mult nici mai puţin decât... suicidul. Mii de alte medicamente determină nenumărate probleme pacienţilor, în fiecare zi.
Programe care promovează alimentația tradiţională naturală integrală şi prevenţia bolilor, precum cele ale lui Weiss şi Davis, vor avea de parcurs un drum lung până la eliberarea sistemului american de sănătate din prinsoarea industriei farma.
Cred că unii doctori au scris rețete ce recomandă consumul prodeselor naturale”, a spus Davis. „Aș vrea ca din ce în ce mai mulţi doctori să scrie astfel de rețete naturiste. Hipocrate a spus: «Fie ca alimentele să vă fie medicamente, iar medicamentele să vă fie alimente». Legumele şi fructele sunt o alternativă ce ar trebui folosită în tratarea bolilor.”
Întrucât oamenii se îndepărtează din ce în ce mai mult de originile alimentelor pe care le mănâncă, deseori optând pentru comoditate și alegând produsele înalt procesate ce pot fi rapid încălzite la microunde, sau produsele prefabricate, astfel de programe cu alimente naturale integrale organice reprezintă o întoarcere la rădăcini.
Produsul organic prezentat ca şi medicament, atunci când un doctor îl scrie pe o rețetă, oferă pacientului o modalitate nouă de a vedea importanta conexiune între alimentaţie şi sănătate.


yogaesoteric 
26 septembrie 2016

Un nou studiu arată că suntem înzestrați cu un creier «pregătit» pentru a aborda orice problemă pe care o fiinţă umană ar putea să o întâlnească

Cercetătorii în neuroştiinţe de la Institutul Naţional Francez pentru Sănătate şi Cercetare Medicală (INSERM) au descoperit că atât omul cât și celelalte primate au creierul capabil să anticipeze orice situaţie nouă care ar putea apărea în timpul vieţii, prin crearea unui tip special de reţea neuronală.
Studiul, publicat în jurnalul PLOS Computational Biology, postulează că abilitatea maimuţelor de a prezenta o varietate mare de comportamente neanticipate de evoluţie este de fapt un produs al conexiunilor între neuroni care formează bucle recurente în care input-urile pot fi reintroduse şi mixate în reţea. Asemenea reţele neuronale pot genera o combinaţie unică de input-uri care pot fi folosite apoi pentru a dezvolta comportamentul corect pentru orice situaţie nouă.
Cercetătorii au demonstrat descoperirea lor prin antrenarea unei asemenea reţele pentru a realiza o nouă sarcină ce impunea rezolvarea unei probleme şi apoi prin compararea activităţii neuronale din acel model cu cea din cortexul prefrontal de la o maimuţă antrenată pentru a realiza aceeaşi sarcină. Comparaţia a arătat similarităţi puternice în activitatea neuronilor în ambele situaţii.
Această descoperire este un pas important în înţelegerea conectivităţii recurente locale din creier, care este cea care permite în mod esenţial maimuţelor să realizeze sarcini cu care nu au fost obişnuite.


yogaesoteric 
26 septembrie 2016

duminică, 25 septembrie 2016

Wakefield – ROR – autism? (II)

Citiți prima parte a articolului
OMS: «Gata, nu mai paralizăm copiii din lumea a treia cu vaccinul antipolio!»
În sfârşit OMS a admis că au paralizat sute de mii de copii nevinovaţi prin programul de eradicare a poliomielitei. OMS reacţionează în sfârşit la tragediile ce s-au petrecut şi a dispus eliminarea acelei tulpini din vaccin care a provocat paralizii la sute de mii de copii.
Păcăleală, dragi cititori! Cum să admită OMS aşa ceva? Minciuna actuală referitoare la scoaterea serotipului nr. 2 din vaccinul antipolio seamănă cu altă minciună mai veche a autorităţilor: „Gata, am eliminat mercurul din vaccinuri, deşi era perfect inofensiv, doar ca să liniştim câţiva părinţi zgomotoşi”.
Iată cum stau lucrurile: în India nu s-a mai înregistrat niciun caz de polio cu diagnostic de virus sălbatic serotip 2 încă din anul 1999. Grupul german de asigurări de viaţă (ERGO) declară că singura paralizie diagnosticată ca fiind de serotip 2 în toţi aceşti ani a fost cauzată de vaccin. Cum a fost şi în situația înregistrată în Ucraina, când toate cazurile au fost testate pozitiv la virusul vaccinal! Dar în Ucraina vinovatul a fost un virus vaccinal de serotip 1 – și atunci de ce este scos din componența vaccinurilor doar serotipul 2?
Cu toate acestea, OMS a aşteptat 17 ani pentru o schimbare legată de serotipul 2. Iar acum, brusc, schimbarea se face în regim de urgenţă! În decurs de două săptămâni trebuie înlocuit tot! Mai puţin în India, unde au început deja prin 2010 să înlocuiască uşor-uşor şi în tăcere vaccinurile, căci cel cu serotipul 2 cauzase 56.000 de paralizii în 2010, apoi 61.000 de paralizii în 2011 şi încă 21.000 în prima jumătate a anului 2012. Autorităţile susţin că explozia de paralizii în India se explică doar printr-o metodă mai bună de detecţie. Cu alte cuvinte, indienii nu erau capabili să identifice cu ochiul liber 138.000 de oameni paralizaţi care nu se mai puteau mişca sau hrăni singuri.
În cazul autismului se susţine același lucru – nu că au explodat cazurile de autism, ci că s-au perfecţionat metodele de diagnosticare. Dacă ar fi aşa, am întâlni adulţi autişti în proporție de 1 din 68 de adulţi!
În ceea ce privește diagnosticul de poliomielită, după introducerea vaccinului au început nuanţările şi re-etichetările. Înainte de vaccin, o paralizie de 48 de ore era polio. După vaccin, abia după 60 de zile de paralizie se punea un diagnostic de poliomielită, căci brusc şi peste noapte se schimbase definiţia bolii. Mai multe explicaţii, cu statistici şi grafice, găsiți în documentarul Noi nu vaccinăm
Într-un document OMS din februarie 2015, acest templu al adevărului vaccinal ne spune că în decursul a 12 ani (2000-2012) s-a reuşit reducerea numărului de victime ale paraliziei vaccinale la 750. Deci, 750 de oameni – conform OMS – mai rămăseseră paralizaţi de la vaccin. În toată lumea!
În preocuparea sa de a îmbunătății vaccinarea – preocupare ce este ridicolă atâta timp cât continuă să nege efectele nefaste asupra sănătății ale mercurului prezent în vaccinuri, de exemplu – OMS înlocuiește, așa cum am spus, vechile vaccinuri antipolio cu unele noi, mai sclipitoare în tandem de tulpini. Pe National Geographic citim ca explicaţie un exerciţiu literar de o creativitate rară: acest vaccin nou „îmbunătăţeşte potrivirea dintre virusurile sălbatice şi vaccinul care le suprimă”. Dar „serotipurile 1 şi 3” rămân aceleaşi. Ei elimină acum serotipul 2 deoarece a distrus sute de mii de vieţi şi virusul sălbatic 2 n-a mai fost relevant epidemiologic de foarte mulți ani. Ca atare, „îmbunătăţirea potrivirii” se traduce prin „eliminarea unei treimi din vaccinul care a fost inutil şi periculos în ultimii 17 ani”.
Tot caruselul acesta s-a pus în mişcare în pregătirea eliminării până în anul 2020 a vaccinului antipolio oral, care chipurile prevenea poliomielita, mai puţin atunci când provoca această cumplită maladie la persoanele care primeau vaccinul! Planul nou este ca toată planeta să treacă la vaccinul injectabil, care nici în dogma alopată nu protejează împotriva poliomielitei.
Pe pagina oficială a Iniţiativei Eradicării Globale a Poliomielitei se poate citi: „când o persoană este imunizată cu IPV [vaccinul injectabil – n.n.] şi apoi este infectată cu virusul sălbatic, virusul sălbatic se poate multiplica în intestine şi poate fi eliminat prin fecale, riscând o circulaţie continuă”. În traducere liberă, dacă vă faceți vaccinul, tot puteți lua polio și apoi tot o puteți răspândi în comunitate! Desigur, medicii susțin că dacă faci vaccinul, faci „o formă mai uşoară a bolii”.
Sau când apar multe cazuri de polio, le dăm rapid alt nume şi prostimea nu se prinde. Ca şi în cazurile din România de SHU (Sindromul Hemolitic Uremic) (puse în cârca bacteriei E. coli, tulpina 026), în SUA se găsise „la câţiva pacienţi” enterovirusul 68 şi toată investigaţia s-a concentrat în acea direcție. Ah, acest enterovirus, cum a cauzat el paralizii în braţul stâng al copiilor, adică fix acolo unde se înfige seringa cu vaccinurile!
Un alt mod de a manipula realitatea este explicația abracadabrantă referitoare la tulpinile mutante, cum declara Victor Olsavszky (fostul reprezentant OMS România) anul trecut: „Estimăm în acest moment că acest virus vaccinal în Ucraina care a creat cazuri de îmbolnăvire circula liber cam de 2 ani, interval care i-a permis 26 de mutări genetice, care l-au făcut să semene cu cel sălbatic şi să dea reacţia neurologică”. Pe unii vaccinofili nici nu mai e nevoie să-i combaţi, ci e suficient să-i citezi.
Legătura dintre vaccinuri şi autism
Vaccinurile pot provoca autism. Când Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (CDC) spune „Nu”, iar vaccinofilii susțin că s-au făcut zeci de studii care au infirmat orice legătură între autism şi vaccinuri, acest lucru nu este adevărat.
Haideţi să vedem dacă legătura dintre vaccinuri şi autism chiar a fost studiată. Singurul vaccin studiat vreodată în legătură cu autismul este ROR (care este de fapt compus din trei vaccinuri administrate într-o singură injecţie). Singurul ingredient din vaccinuri care a fost vreodată studiat de CDC în legătură cu autismul este timerosalul. Unde sunt celelalte studii despre vaccinuri şi autism? Ca să nu mai vorbim că studiile CDC sunt problematice din mai multe motive.
În ceea ce priveşte legătura cu vaccinul ROR, dr. William Thompson (cercetător principal la CDC, cunoscut şi ca „CDC Whistleblower”) a admis că el şi colegii săi au încălcat protocolul studiului, au eliminat date şi nu au raportat rezultate statistic semnificative! Dr. Thompson a precizat, de asemenea, că el şi colegii săi de cercetare implicaţi în studiul din 2004 (De Stefano et al) au aruncat dovezile pentru a muşamaliza în continuare propriile lor descoperiri.
Oare câte asemenea studii mai există? Câte asemenea înţelegeri secrete şi murdare au fost făcute între cercetători, pentru a nu lăsa adevărul să iasă la iveală? Pe de altă parte, studiile despre timerosal îl implică pe un anume Poul Thorsen, un infractor căutat pentru 22 de capete de acuzare de fraudă şi spălare de bani. Thorsen este căutat de SUA, unde l-ar aștepta 260 de ani în închisoare. Cu toate acestea, CDC-ul continuă să publice şi să susţină lucrările acestui infractor. Într-o audiere din 2012 din Congresul american, congresmanul Bill Posey i-a adresat lui Coleen Boyle, directoarea CDC, următoarea întrebare: „Ce măsuri a luat CDC-ul ca să se asigure de integritatea muncii de cercetare efectuată de dr. Thorsen, care – după cum ştiţi – a fost condamnat pentru infracţiune în alocarea resurselor financiare?” Dr. Boyle a evitat întrebarea, și în loc să răspundă direct, a încercat să păcălească audiența cu informaţii incorecte, afirmând că dr. Thorsen ar fi fost co-autorul a doar două din studiile făcute. Posey a pus-o imediat la punct, întrebând dacă i se permite să depună la dosar informaţii care dovedesc că dr. Thorsen a fost implicat de fapt în 21 din cele 24 de studii făcute.
Dr. Boyle nu a răspuns pe tot parcursul interviului la nicio întrebare fără a încerca să se eschiveze de la subiect, chiar şi când Posey a întrebat-o: „Aţi reluat diferitele studii la care a participat Thorsen pentru a le revalida? Adică ştiţi că acest individ este un ticălos fără scrupule, unul din cei mai căutaţi indivizi de pe planeta asta, dar v-aţi bazat pe el să vă furnizeze informaţii despre efectele negative ale timerosalului?
Cum rămâne cu Institutul de Medicină (IOM)? La fiecare câţiva ani, IOM face recenzii ale cercetărilor cu privire la siguranţa vaccinurilor şi emite un raport. Raportul lor din 2011 cu privire la efectele adverse ale vaccinurilor nu conţine nici măcar o frază despre cinci vaccinuri care sunt administrate în mod obişnuit la sugari şi copii şi cum este cercetată „siguranţa” acestora: HiB, vaccinul împotriva hepatitei A, vaccinul anti-pneumococic (PCV-13), vaccinul anti-rotaviral, sau vaccinul polio inactivat (IPV). Deci, având în vedere că sugarii şi copiii primesc în mod regulat între 6-9 vaccinuri la fiecare din controalele de la 2, 4, 6 şi 12-15 luni, şi având în vedere că aceste combinaţii de vaccinuri includ și cele cinci vaccinuri menționare mai sus, cum poate Institutul de Medicină sau CDC-ul să spună: „Vaccinurile au fost studiate şi nu există nicio legătură cu autismul” – sau cu orice alt tip de vătămare pe termen lung a sănătăţii copiilor?
Nu au nicio bază ştiinţifică pentru a afirma aşa ceva. Studiile nu au fost făcute. Credeţi că CDC-ul nu ştie acest lucru? Bineînţeles că ştie, dar continuă să mintă. Lor le încredinţaţi sănătatea copiilor voştri? Iar Institutul de Medicină (IOM) s-a întrunit de 8 ori în perioada 2001-2004 pentru a analiza cercetarea existentă atunci cu privire la vaccinuri şi autism. Din nou, nu s-a studiat întreaga schemă de vaccinare, nu s-au studiat nici combinaţiile de vaccinuri administrate la controale, aceste studii nu au fost făcute niciodată.
Raportul lor final, publicat în 2004, a inclus o declaraţie cum că nu vor mai sprijini niciun fel de cercetare care ar putea identifica „grupuri de copii susceptibili”. De ce oare? De asemenea, au decis să nu mai facă nicio cercetare care ar putea arăta cauzalitate – din acel moment, s-a decis că vor fi făcute doar studii epidemiologice. De ce oare? Studiile epidemiologice nu pot arăta cauzalitate niciodată. Ele pot arăta numai corelare. Aşa că, atunci când cei pro-vaccin spun: „Nu există studii care să demonstreze o cauzalitate între vaccinuri şi autism”, au dreptate. Asta pentru că, din 2004 (curios, fix după studiul manipulat de către De Stefano, Thompson et al.), s-a refuzat orice cercetare care ar arăta o cauzalitate. Ei nu vor să ştie. Şi cu siguranţă ei nu vor ca voi să ştiţi.
IOM a decis în 2004 că toţi copiii susceptibili pot fi aruncaţi la gunoi, autorităţile fiind mai preocupate de protejarea programului de vaccinare. Dr. Bernadine Healy (fostul şef al Institutului Naţional pentru Sănătate, National Institutes of Health) a vorbit despre acest lucru în interviul ei din 2008 cu Sharyl Attkisson la CBS News.
Şi nu uitaţi de documentarul VAXXED, realizat de dr. Andrew Wakefield despre William Thompson şi despre cum CDC-ul a muşamalizat şi falsificat un studiu care a demonstrat un risc de autism crescut până la 350% la băieţii afroamericani când aceştia sunt vaccinaţi conform schemei.


yogaesoteric
24 septembrie 2016
 
 

vineri, 23 septembrie 2016

Microparticule invizibile din alimente pot elibera în organism vaccinuri şi medicamente

Înainte de a intra în detalii, imaginea de ansamblu este aceasta: există în prezent tehnologia prin care se infiltrează particule mici invizibile în produsele alimentare, iar aceste particule pot elibera în organism nutrienţi sau medicamente ori vaccinuri. Se cheamă nanotehnologie.
Aparent, această tehnologie există de cel puţin 10 ani. Dar, cercetătoarea Mary Baker întreabă: „Când aţi întâlnit dvs o eticheta pe un aliment care să menţioneze astfel de particule?
Putem presupune că tehnologia nu s-a aplicat încă? Operează pe ascuns? Vom răspunde la această întrebare, dar mai întâi să observăm ce este scris în acest brevet care a fost făcut disponibil de către cercetătoarea Mary Baker.
Aplicaţia nr. US20080044481A1 din 27 mai 2005 pentru un brevet în SUA se referă la „microparticule pentru eliberarea de substanţe administrate pe cale orală”.
  
Inventatorul, care și semnează această aplicaţie, este Mordechai Harel, persoană asociată cu Advanced BioNutrition Corporation din Columbia, Maryland, la vremea respectivă. Mai jos sunt citate din această cerere de brevetare. Afirmaţiile nu lasă niciun dubiu asupra aplicabilităţii extrem de largi ale acestei tehnologii.
Particulele descrise aici pot fi utilizate pentru a administra ori inocula unui animal agenţi bioactivi (de exemplu, nutrienţi, medicamente, vaccinuri, anticorpi şi altele asemenea), bacterii (de exemplu, bacterii probiotice), particule mai mici, sau orice altă substanţă.”
Particulele descrise aici pot fi preparate şi folosite ca pulbere uscată, suspensii etc. şi sunt utile pentru a administra animalului medicamente, insecticide, nutrienţi, vaccinuri, particule mai mici şi orice altă substanţă ce poate fi conţinută în particule. Particulele sunt astfel potrivite pentru a fi utilizate în produsele alimentare umane, alimentele animalelor, compoziţii terapeutice (de exemplu, medicamente), compoziţii profilactice (de exemplu, vaccinuri, antibiotice, probiotice) şi produse de control al epidemiilor, printre alte produse.”
O «particulă» este o bucată discretă de material (omogen sau heterogen) care are o dimensiune maximă de 5000μm.”
Mai mult, când microparticulele vor fi utilizate ca şi componente ale unui produs alimentar, ar fi de dorit ca microparticulele să nu fie vizibile.”
Particulele descrise aici pot fi utilizate pentru a transporta orice tip de substanţă chimică, combinaţie de substanţe, celulă sau altă substanţă ce poate fi incorporată în particulă pentru a ajunge astfel în organismul unui animal. Astfel de substanţe sunt denumite compoziţii «bioactive», indiferent de utilitatea acestora. Compoziţia bioactivă include, de exemplu, compoziţii sau compuşi farmaceutici, compoziţii sau compuşi nutraceutici, componente nutritive, bacterii probiotice, bacteriofagi (virusuri ce mănâncă bacterii), virusuri, arome, detergenţi sau alţi compuşi tensioactivi.”
Exemplele din aceşti (micro)agenţi (expediabili) includ antibiotice, analgezice, vaccinuri, agenţi antiinflamatori, antidepresivi, agenţi antivirali, agenţi antitumorali, inhibitori ai enzimelor, compuşi ce conţin zidovudină, proteine sau peptide (cum sunt vaccinurile, anticorpii, peptidele antimicrobiene), enzime (de exemplu amilaze, proteaze, lipaze, pectinaze, celulaze, hemicelulaze, pentosanaze, xilanaze, fitaze), lipozomi, compuşi aromatici de tip nitro sau nitrozo şi metaboliţii lor, inhibitori ai proteazei HIV, virusuri, steroizi, hormoni şi alţi agenţi care stimulează creşterea, pesticide, erbicide, germicide, biocide, algicide, rodenticide, fungicide, insecticide, antioxidanţi, substanţe ce stimulează creşterea plantelor şi animalelor. Inhibitori ai creşterii plantelor şi animalelor, conservanţi, nutraceutice, dezinfectanţi, agenţi de sterilizare, catalizatori, reactivi chimici, agenţi de fermentare, alimente sau suplimente alimentare pentru animale, nutrienţi, arome, coloranţi, cosmetice, medicamente, vitamine, sterilizante sexuale, inhibitori ai fertilităţii, promotori ai fertilităţii, purificatori ai aerului, atenuatoare de microorganisme, acizi nucleici (de exemplu ARN, ADN, PNA, vectori, plasmide, ribozime, aptameri, dendrimeri şi altele asemenea), antioxidanţi, substanţe fitochimice, hormoni, vitamine (cum ar fi vitamina A, B1, B2, B6, B12, C, D, E şi K, pantotenat, acid folic), provitamine, carotenoizi, minerale (spre exemplu săruri de calciu, seleniu, magneziu, fier), microorganisme (cum ar fi bacteriile, bateriile probiotice, lactobacili, fungi, drojdii), prebiotice, acizi graşi esenţiali şi/sau înalt saturaţi (omega 3, trigliceride cu lanţ mediu), suplimente nutritive, enzime, pigmenţi, aminoacizi, substanţe compuse utile în agricultură care să prevină infestarea (cum sunt erbicidele, pesticidele, insecticidele, rodenticidele, fungicidele, sau amestecuri din acestea) sau pentru promovarea creşterii (cum sunt hormonii, fertilizatorii, sau alţi agenţi care stimulează creşterea), arome şi coloranţi.”
Aceasta este o gamă foarte largă de aplicaţii, nu credeţi?
Aţi sesizat printre multitudinea de compuşi livrabili în organism cu ajutorul microparticulelor invizibile, medicamentul numit zidovudină? Acesta este AZT-ul, o substanţă chimică de tip medicament utilizată la tratamentul pacienţilor cu SIDA. A spune că AZT este toxic, este o uriaşă subclasare. Această substanţă distruge abilitatea celulelor de a se înmulţi. Iar în 2005, era menţionat ca medicament care poate fi administrat prin mâncare.
Este oare această tehnologie aplicată? Avem, de fapt, aceste microparticule şi componentele lor bioactive în mâncarea noastră?
Să ne întoarcem la aplicarea patentului, în 2005. Aşa cum s-a arătat, inventatorul, Mordechai Harel era asociat cu o companie, Advanced BioNutrition Corporation. Pe site-ul web al companiei se găseşte un link către un articol ştiinţific (A novel targeted delivery technology for protecting sensitive bioactive compounds...) în care coautor este Roger Drewes, care a devenit coordonatorul şef pe probleme ştiinţifice al companiei în 2010. Acesta este un articol interesant. Anumite pasaje din acest articol amintesc de aplicaţia pentru patentul din 2005.
Articolul menţionează o nouă „tehnologie de livrare”, „MicroMax”, asupra căreia există drept de proprietate şi care „protejează componentele bioactive sensibile de procesele de pregătire a alimentelor”. De asemenea, se menţionează: o „formulă ce conţine polimeri naturali care înconjoară bacteriile probiotice sau alte materiale biologic active...”. Bacteriile probiotice „rămân tăcute în timp ce îşi reţin activitatea lor pentru o lungă perioadă de timp în condiţii gastrice... neprielnice. MicroMax a fost testat folosindu-se bacterii, uleiuri esenţiale, vitamine, enzime, pigmenţi şi chiar vaccinuri, într-o varietate de alimente şi produse de nutriţie... și s-a observat că microparticulele livrează cantitatea dorită de particule active...”.
Iată încă un citat din cererea de brevetare din 2005 care arată similitudini cu articolul menţionat: „Invenţia furnizează microsfere ce conţin compuşi activi biologic asociaţi cu ulei, precum şi metodele de a le fabrica şi utiliza. Aceste microsfere constau într-un complex solubil de polimer nedigerabil şi emulsifiat cu compuşi bioactivi asociaţi cu ulei impregnaţi într-o matrice de polimer digerabil. Complexul dezvăluit de microsfere protejează compuşii activi biologic, cum ar fi vitamine, ulei de peşte şi carotenoizi, de oxidare sau de degradare. [...] Microsferele dezvăluite... furnizează de asemenea protecţie faţă de digestia gastrică (activitatea gastrică) şi permit eliberarea compuşilor activi din punct de vedere biologic în intestin”.
Se pare că este vorba de aceeaşi tehnologie atât în cererea de brevetare din 2005 cât şi în metodele „MicroMax” ale Advanced BioNutrition Corporation sau de două tehnologii care se aseamănă foarte mult – caz în care, da, microparticule invizibile din alimente sunt mult mai mult decât un sistem propus. Acesta este un sistem funcţional, care este deja disponibil. Poate livra oamenilor o gamă impresionantă de substanţe chimice şi bioactive, prin alimente. Cine ştie ce alte companii au şi folosesc deja această tehnologie?
Avem astfel de-a face cu zero consimţământ informat pentru a fi trataţi, prin alimente, cu diferite medicamente sau vaccinuri? Zero cunoaştere din partea publicului? Zero răspundere? Nimic pe etichetele alimentelor?
Dacă aceasta se petrece populaţiei acum, expresia „procedeu secret aplicat pe ascuns” abia începe să descrie situaţia.
 yogaesoteric 

Practica yoga şi meditaţia pot ajuta la prevenirea bolii Alzheimer, rezultatele fiind vizibile în doar trei luni de zile

Învăţând să atingi starea de linişte mentală sau să practici cu regularitate câteva posturi yoga (ASANA-e), poți să previi transformarea creierului tău într-un balon plin cu dulciuri depozitate (aluzie la amiloidul care se depune pe neuroni în cazul bolii Alzheimer), pe măsură ce îmbătrâneşti. Un studiu recent sugerează că dezvoltarea problemelor cognitive care pot apare odată cu înaintarea în vârstă – pierderea abilităţilor mentale, am putea spune – poate fi cu uşurinţă stopată în doar trei luni de practică a procedeelor HATHA YOGA şi de meditaţie.
Cercetătorii de la departamentul de psihiatrie al Universității California din Los Angeles (UCLA) – autoarea principală a studiului fiind dr. Helen Lavretsky – au publicat recent descoperirile lor în revista de specialitate Journal of Alzheimer's Disease. Ei au arătat că riscul de a dezvolta demenţă şi alte probleme cognitive, inclusiv Alzheimer, poate fi mult redus prin practicarea tehnicilor tradiţionale străvechi yoga.
Participanţii la studiu au avut vârsta de cel puţin 55 de ani. Ei au practicat diferite tehnici yoga (KUNDALINI YOGA, meditaţie, KIRTAN) timp de 12 săptămâni. La finalul acestei perioade, ei puteau mult mai bine decât grupul de control (care nu practicase yoga) să rezolve cuvinte încrucişate, jocuri interactive, de inteligență, pe computer, sau alte activităţi similare despre care se cunoaște că îmbunătățesc abilităţile mentale ale persoanelor în vârstă.
Mai mult, la cei care au practicat yoga s-a îmbunătățit nu doar memoria vizual-spaţială, ci şi starea psihică generală – prin diminuarea anxietăţii şi a stresului. De asemenea, la membrii acestui grup au existat şi modificări fiziologice benefice.
Cercetătorii consideră că îmbunătăţirea memoriei, a stării psihice generale şi diminuarea stresului s-au datorat unei creşteri a producţiei proteinei numite „factorul de creştere neurotropic derivat de la nivelul creierului” („brain-derived neurotrophic growth factor – BDNF”). Aceasta este responsabilă de realizarea unor conexiuni mai bune între celulele creierului, precum și de menţinerea conexiunilor cerebrale deja existente.
Data viitoare când mergi la un curs de yoga, te poţi gândi să îi iei şi pe bunici cu tine…
 
yogaesoteric
19 septembrie 2016

duminică, 18 septembrie 2016

Atunci când reuşeşti să faci o sută de paşi către Dumnezeu, devine în felul acesta cu putinţă ca Dumnezeu să facă un MIRACOL pentru tine (I)

În lunile septembrie ale anilor 2015 și 2016, în cadrul activităţilor Mişcării Charismatice Teofanice a avut loc un eveniment excepţional la care au participat cu entuziasm și aspirație mii de oameni. Motto-ul sub care se desfășoară acest eveniment este următoarea idee-forţă: „Atunci când faci cu adevărat un pas către Dumnezeu, apoi Dumnezeu face zece paşi către tine. 
Atunci când reuşeşti cu adevărat să faci o sută de paşi în întâmpinarea lui Dumnezeu, devine în felul acesta cu putinţă ca Dumnezeu să facă un MIRACOL pentru tine.
” (profesor yoga Gregorian Bivolaru)
Unii dintre participanții la aceste manifestări spirituale, unice în felul lor, au avut deschiderea să ne împărtășească experiențele pe care le-au avut atât în timpul evenimentului, cât și după aceea. Aceste relatări, ce constituie inestimabile dovezi ale prezenței inefabile și a ajutorului atotputernic, plin de iubire, pe care Bunul Dumnezeu ni-l oferă atunci când ne îndreptăm către El, arată totodată valoarea incontestabilă a Școlii de yoga MISA.

Ioan Păvăloi, Iaşi
După participarea la Evenimentul excepţional de anul trecut, din 6 septembrie 2015, la mine au avut loc o ameliorare şi o vindecare.
Am să mă refer mai întâi la ameliorare. Eram extrem de sensibil la curent. Desigur, nu mă refer la curentul electric, ci la curentul de aer dintr-o încăpere, astfel încât stăteam totdeauna în cameră cu geamurile închise. Era extrem de deranjant, de exemplu, pentru prietenii care veneau la mine vara, afară fiind 35 de grade, faptul că uşa și geamurile le țineam închise ermetic. Ştiind că am această sensibilitate, am rămas surprins să constat după participarea la evenimentul excepţional de anul trecut că a început un proces de ameliorare, astfel încât în momentul de faţă, chiar în camera în care locuiesc nu mai trebuie să ţin geamurile închise. Anul trecut, dacă de exemplu colegul meu de cameră deschidea geamul în încăpere, eu îmi puneam fesul pe cap, asta chiar vara, după-amiaza, chiar când soarele bătea în geam. Dormeam întotdeauna cu geamul închis. Colegul meu m-a suportat aşa cum eram. Însă, după ce am participat la evenimentul excepţional, am constatat că la mine a avut loc un proces de ameliorare, astfel încât am observat cu bucurie că în acest an am putut să stau în cameră cu geamul deschis şi chiar să dorm cu geamul deschis.
Am să mă refer acum la vindecare. Îmi venea foarte greu să ţin post negru. Am ţinut câteva dintre posturile integrate la unison, de 49 de duminici consecutiv. De obicei consacrarea o făceam sâmbătă noaptea, la ora 2, iar duminică după amiază începea durerea de cap. Ea revenea în fiecare duminică și era din ce în ce mai puternică. Ajunsese să mă doară capul duminică toată noaptea și luni, când mă duceam la serviciu, mă durea capul îngrozitor; de obicei durerea începea să se estompeze luni seara. Apoi s-a agravat. Durerea începea duminică şi de acum se termina marţea. Lunea nici nu mai eram capabil să mai lucrez la serviciu, nici marţea, în prima parte a zilei. Am început să iau antinevralgic. La început ceda la un antinevralgic, apoi la două. După aceea cineva mi-a spus: „Ce rost are? Ce fel de post este acesta, dacă tot iei antinevralgice?“. Astfel încât am renunţat la post. Anul trecut s-a anunţat că pentru a ne pregăti cât mai bine pentru Evenimentul excepțional este bine dacă reuşim să ținem 12 zile de post negru. Nu am făcut. Mi-am spus că nu am de gând să-mi petrec toată tabăra ţinându-mă de cap. Am ţinut numai postul din ziua respectivă, a Evenimentului.
Apoi s-a anunţat că Evenimentul va avea loc și la Herculane. De această dată am zis că nu am încotro, nu sunt în tabără, și m-am hotărât să ţin cele 12 zile de post. Chiar am calculat că am să postesc sâmbătă, mă va durea capul duminică, luni şi de marţi am să pot să lucrez la serviciu. A venit prima zi de post, am ţinut-o, și spre surpriza mea nu m-a durut capul deloc. Eu aşteptam durerea. Era după amiază, aşteptam să vină durerea. Nu a venit. Mi-am zis iniţial că a fost o întâmplare. A doua zi de post, la fel. Spre surpriza mea, toate cele 12 zile de post m-am simţit perfect, normal. Am ţinut post şi în cursul săptămânii. Nu mă mai întâlnisem cu un asemenea fenomen, era nou pentru mine. Antinevralgicele stăteau frumos în sertar, nu le-am mai folosit. Iniţial am crezut că a fost o susţinere deosebită pentru zilele respective de post. S-au terminat cele 12 zile şi am zis să postesc şi în alte duminici. Şi nu am avut nici atunci nici cea mai mică problemă.
În încheiere vreau să fac două remarci. Prima este legată de faptul că pentru mine această dispariţie a durerilor de cap a fost efectiv o vindecare bruscă. Îmbunătăţirea situaţiei mele nu a trecut nici măcar prin etape gradate, aşa cum m-aş fi aşteptat, adică durerile să se fi diminuat gradat, să fi fost prezente pentru perioade mai scurte de timp sau să se fi estompat ori să fi fost mai puţin puternice. Nimic din toate acestea. Pur şi simplu au dispărut brusc. 
Un al doilea aspect este legat de lipsa mea de credinţă, pentru că până şi după 12 zile de post, continuând să postesc, eu tot aşteptam să apară durerea de cap, care însă din fericire nu a mai venit.
Mulţumesc.

Matei Lucica, Bucureşti
În timpul meditaţiei în spirală YANG® din cadrul Evenimentului excepțional din acest an, în primul rând am perceput o deschidere foarte mare în sfera afectivă, la nivelul lui ANAHATA CHAKRA, pe care eu o numesc CHAKRA unificatoare. Apoi am perceput că în fiinţa mea s-au dinamizat CHAKRA-ele, centrii de forţă superiori.
Am perceput foarte multe Atribute Dumnezeieşti, între care Atributele Dumnezeieşti ale Iubirii, Compasiunii, Bucuriei, Curajului, Mulţumirii, Umilinţei faţă de grandoarea Creaţiei dumnezeieşti. Am perceput o stare de conştiinţă unificată, starea de a fi, împreună cu alte Atribute Dumnezeieşti. Am perceput sprijinul şi susţinerea îngerilor mei păzitori, susţinerea lui Dumnezeu şi susţinerea lui Grieg.
Încă de când am păşit pe acest teren am simţit deja o stare de conştiinţă foarte înaltă, energii rafinate, care mi-au dat o stare de elevare şi toate mi se păreau mult mai uşoare, fără probleme, totul era la superlativ.
Mulţumesc.

Horoz Dorina, Sibiu
La 7 zile după participarea la Evenimentul excepțional de anul trecut, din 6 septembrie 2015, am avut un vis pe care îl consider profund semnificativ.
Pentru a putea explica de ce consider ca fiind semnificativă această experienţă, mai întâi să vă spun care era până anul trecut suferinţa mea. De vreo 20 de ani aveam o alergie la polen. Netratând-o, am sfârşit prin a ajunge chiar la un astm alergic, cu simptomele chinuitoare de tuse în perioada lunilor mai-iunie, când afară este mult polen, iar acele stări neplăcute, cu expectoraţii, parcă te îneacă. 
În acel vis avut anul trecut m-am văzut clar cum îmi curăţam plămânii de expectoraţie, precum cureţi un pahar cu smântână, din care iei cu degetul şi arunci. Imaginile erau foarte clare, parcă erau aievea. Mi-am zis atunci: „Interesant! Dar ia să văd cum mă voi simţi la primăvară, în luna mai, sau în iunie ori iulie, când va fi mult polen şi când de regulă am crize urâte?”.
Ei bine, am constatat cu mare bucurie că anul acesta, în lunile mai, iunie şi iulie nu am mai avut absolut deloc acele crize urâte pe care le aveam în trecut.
Mulţumesc.

Dan Răileanu, Bucureşti
Încă din copilărie am avut deviaţie de sept, apoi prin liceu am început să am şi sinuzită cronică, problemă ce se manifesta prin dureri de cap, respiraţie greoaie şi răceam destul de des. În urmă cu vreo 2-3 ani m-am gândit să mă operez de deviaţie de sept. Am fost la un control medical. Era destul de gravă deviaţia, chiar era destul de accentuată. Respiram preponderent pe nara dreaptă.
Mi-am făcut un RMN şi s-a constatat că în afară de această deviaţie de sept, am sinuzita de care ştiam şi infecţie la sinusul frontal, în partea stângă. Ceea ce este mai interesant este că s-a observat existenţa unui corp străin – cel puţin aşa apărea pe filmul de la RMN – care era prezent în sinusul din obrazul stâng. Un fel de corp strălucitor – îmi amintesc că aşa spunea doctorul şi chiar vedeam şi eu pe film – care avea un diametru cam de 5 mm.
Am rugat o ființă în care am foarte mare încredere să mă sfătuiască ce să fac. Mi-a spus să mă operez de deviaţia de sept. Dar ulterior, după ce am făcut RMN-ul, am avut nişte complicaţii datorită substanţei de contrast pe care medicii o folosiseră şi m-am simţit foarte, foarte rău după aceea. I-am explicat apoi și ce s-a constatat la această investigație, acel corp din sinusul din obrazul stâng, și m-a sfătuit totuşi să nu mai fac operaţia, pentru că acel corp, dacă va fi extras aşa, pur şi simplu, poate cauza ulterior o problemă gravă.
La scurt timp după aceea a urmat Evenimentul excepțional din 2015. După participarea mea la acest eveniment, la câteva zile, conduceam maşina seara şi am simţit brusc ceva în gât. Am oprit maşina, am luat un şerveţel şi am scuipat afară acel „ceva”. Am constatat că era un corp format dintr-un puroi vechi întărit, de culoare galben-maronie, foarte urât mirositor. Pot spune că arăta groaznic. Era foarte dur şi avea o lungime de 1-1,5 cm şi un diametru de vreo 5 mm. Am fost uimit de faptul că am putut să elimin acest „corp“ – care probabil stagna acolo, în sinusul din obrazul stâng, de ani de zile, poate de mai bine de zece ani – şi că eliminarea s-a produs atât de simplu şi fără durere.
După aceasta am realizat că de fapt nu mai aveam nici sinuzită, puteam să fac postura stând pe cap (SHIRSHASANA) cu uşurinţă, fără să am dureri de cap. Am ajuns să pot practica această postură yoghină chiar şi o oră, în mai multe reprize, fără să simt niciun fel de dureri la nivelul capului. Și am început să pot respira foarte, foarte bine, pe ambele nări, alternativ, bineînţeles. În această privinţă mă simt acum foarte, foarte bine. Îndrăznesc să spun că acest fenomen excepţional de vindecare s-a petrecut prin miracol dumnezeiesc.
Fenomenul de a elimina acel corp s-a produs cam la 4-6 zile după participarea mea la Evenimentul excepţional din 6 septembrie 2015, şi ulterior, cu timpul, într-o perioadă pe care o aproximez a fi de ordinul săptămânilor, am constatat că de fapt pot să respir foarte bine, că nu mai am dureri frontale şi că pot să realizez cu uşurinţă postura stând pe cap (SHIRSHASANA), şi de asemenea şi alte ASANA-e.
Mulţumesc cu umilinţă, cu iubire şi cu recunoştinţă lui Dumnezeu Tatăl şi lui Grieg.

Ioana Coman, Cluj-Napoca
La Evenimentul special din 2 septembrie 2016, chiar de când am început să iau plantele tămăduitoare, am perceput că trec cumva printr-o poartă subtilă. În momentul în care a pornit muzica, am perceput că intru într-un spaţiu subtil elevat, în care se simţea claritate, şi a început să mi se dinamizeze centrul subtil esențial SAHASRARA. Am trăit experiența specifică a Momentului Prezent şi prin aceasta, automat, s-a mai petrecut ceva care mie nu îmi este foarte caracteristic: am început să pătrund într-o stare de abandon în faţa Voinţei lui Dumnezeu, pe care am simțit-o aproape toată meditaţia, ceea ce pentru mine a fost ceva cu totul deosebit. Percepeam atunci energia care venea de la Dumnezeu, că în fiinţa mea se petrecea o alchimizare şi că transmiteam această energie mai departe, colegilor din spirală. De asemenea, simţeam că energia mea se amalgamează cu energia colegilor, ceea ce m-a făcut să percep o stare de unitate, şi am simţit cumva că eram energizaţi şi din punct de vedere spiritual. Pur şi simplu simţeam o forţă spirituală foarte mare în acea unitate pe care o percepeam. De asemenea, simţeam în plan subtil cum prin Graţia lui Dumnezeu energia care se revarsă de la Dumnezeu face să se coloreze mai frumos aurele noastre sau chiar şi trupurile noastre, carnea, sângele – vedeam cum totul se reîmprospătează, ca şi cum ar fi un grădinar şi ar uda nişte flori mai veştejite.
La început percepeam energii puternice, cum s-ar spune „în forţă“. Cu cât oamenii erau mai atenţi, cu atât energiile aveau un mai mare impact asupra mediului, şi spre final, când la unii participanții a apărut oboseala, cu cât oamenii aveau mintea mai difuză, cu atât simţeam că apare o stare de pleoşteală. Dar chiar şi aşa, până la sfârşit, am simţit cum structura fiecăruia ajunge în planuri din ce în ce mai înalte şi mai elevate şi mie îmi era cumva mai greu să le percep. Şi până la sfârşit, chiar şi la conştientizare, nu mai simţeam atât de puternic dinamizarea lui SAHASRARA, dar simţeam pe ansamblu, la nivelul trupului, un rafinament deosebit.
După Evenimentul excepțional de anul trecut – dar pentru că s-a declanşat în mine pe parcursul unui an, nu am ştiut foarte clar de la ce anume (nu pot să spun sigur că doar de la această manifestare spirituală) – pur şi simplu la un moment dat am început să am o stare de vitalitate şi de armonizare trupească ce a început să apară spontan. Pur şi simplu vedeam că mă simt mult mai bine, că încep să mă mai liniştesc, deşi trăiesc într-un mediu foarte stresant şi este mai greu să te vitalizezi în astfel de condiţii, iar eu ani de zile am avut tot 55 de kg, aceasta era greutatea mea constantă.
Mulţumesc mult.

Teofil Olteanu, Bucureşti
La numai şase luni de la Evenimentul excepțional de anul trecut, deci în luna martie a acestui an, am reuşit să renunţ la dependenţa de nişte medicamente foarte periculoase, pe care le luam de 13 ani.
La experienţa de anul acesta am simţit foarte frumos, ceva ce nu am simţit în nicio altă spirală. Chiar în primele secunde ale începerii spiralei, pentru mine parcă s-au deschis cerurile. Trecea prin mine o energie foarte, foarte mare şi am avut o stare de la Dumnezeu în care efectiv mă lăsa să fac cam ce vreau. M-am gândit: eu acum pot să mă rog pentru toţi. Apoi am invocat îngerii, pe arhanghelul Rafael, dar mă raportam la un astfel de înger sau la Iisus şi primeam, la fel, un val de energie foarte, foarte mare, care simţeam că era vehiculat prin mine.
Mulţumesc Bunului Dumnezeu şi lui Grieg.

Adriana Vântu, Bucureşti
Am o problemă la un genunchi, care este destul de complicată, în sensul că este o boală autoimună şi medicina nu ştie să o rezolve definitiv. Anul trecut am venit la Eveniment şi începerea lui s-a amânat, astfel că am rămas noaptea târziu. Mi-am dat seama că nu eram bine îmbrăcată, dar mi-am propus să rezist până la sfârşit. Am reușit și m-a surprins faptul că nu mi-a fost deloc frig, deși hainele mele erau foarte subțiri.
În vremea aceea genunchiul încă nu era bine. În timpul meditaţiei am fost foarte surprinsă să simt că parcă era cineva care îmi meşterea acolo, în genunchi.
După aceea nu am știut ce să fac cu apa din sticla pe care am adus-o cu noi, astfel că o mai am și acum. Am constatat că ea arată la fel de curată şi de cristalină ca anul trecut. Am aflat la Evenimentul din vara aceasta că apa pe care am avut-o cu noi o vom putea folosi zilele următoare, deoarece este o apă încărcată, şi voi urma recomandarea de a lua câte o lingură, de 4 ori pe zi, pe cât posibil la orele recomandate (6-12-18-21:30).
Pot spune că în decursul acestui an şi viaţa mea a luat o altă direcţie, benefică, şi că genunchiul meu este acum mult mai bine, în mod vizibil.
În spirala de la Evenimentul excepțional de anul acesta am simţit că de fapt pentru vindecare, în ceea ce mă priveşte pe mine, trebuie să mă focalizez mai mult la nivel emoţional şi chiar mai subtil, în plan psiho-mental. În timpul meditaţiei am simţit trei etape distincte, iar la sfârşit a fost acea etapă de conştientizare, la care Grieg menționa pe înregistrare să fim atenţi la toate percepţiile. În prima etapă a fost pentru mine ca un fel de destructurare la nivel emoţional, mai ales, şi al gândurilor. Erau gânduri care veneau de-a valma şi parcă mă aflam într-o lume colţuroasă, ca între nişte stânci care se ciocneau una de alta şi chiar devenea chinuitor. Am menținut o stare de martor şi îmi spuneam: „Ia uite ce este aici!“. După aceea a fost o etapă, marcată parcă chiar și de muzică, care m-a proiectat pur şi simplu în suflet: aşa ca dintr-o dată, mi-am adus aminte de suflet şi toate gândurile acelea şi toată rugozitatea au dispărut. Deci erau iluzorii. A fost ca o mângâiere pe suflet şi ca o vindecare. După aceea am perceput o stare de resorbţie, în care s-a produs o anumită transformare, urmată de o renaştere, ca şi cum am reexperimenta manifestarea în tot felul de ipostaze şi cu altă stare, ca în acea poveste binecunoscută cu misticul care percepea inițial copaci, râuri şi păduri şi după aceea tot copaci, râuri şi păduri, dar dintr-o cu totul altă perspectivă. Cam aşa am simțit. La sfârşit, în etapa de conştientizare, am primit foarte multe răspunsuri la toate frământările mele. Sper să mă vindec pe deplin.
Mulţumesc lui Grieg din toată inima pentru tot ceea ce face pentru noi şi vă mulţumesc vouă că existaţi an de an aici şi suntem împreună.

Radu Solomon, Londra
La meditația din cadrul Evenimentului excepțional de anul acesta am simţit de la început o stare de unificare cu fiecare coleg prezent în spirală şi am simţit foarte puternic manifestarea Atributului Dumnezeiesc al Compasiunii Dumnezeieşti. Era aşa de puternic, încât am simţit că sufletul nu putea să cuprindă atâta energie divină şi am fost proiectat mai profund, în Sine. Am simţit copleşitoare manifestarea aceasta de Graţie şi în acelaşi timp şi manifestarea celorlalte Atribute Dumnezeiești, pe care le-au menţionat și alți colegi în relatările lor. Ar fi mai multe de spus, dar…
De asemenea a fost foarte, foarte pregnantă şi s-a menţinut starea de rafinament extrem de elevat, care era fără obiect. De obicei, ca artist, poţi să apreciezi o operă de artă, din orice domeniu ar fi, şi se creează această stare în urma contemplării, a audiţiei sau vizionării acelei opere. Dar aici era atât de puternic, chiar copleşitor, un rafinament extrem de pur. Şi starea de conştiinţă a devenit tot mai pură şi foarte frumoasă către sfârşitul spiralei. Datorită programului intens şi zilelor de post, nu am fost într-o formă vitală excelentă și la un moment dat a trebuit să mă aşez, dar starea s-a menținut şi chiar am putut să o conştientizez mult mai bine. A fost o stare foarte specială şi divină.
Îţi mulţumim Grieg şi îţi mulţumim Doamne, Dumnezeule.

(va urma)

yogaesoteric
16 septembrie 2016