..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 31 martie 2016

ALIMENTATIA CORECTA IN FUNCTIE DE GRUPA SANGUINA

de  la 29 Mar. 2016 Exclusiv
Alimentatia corecta in functie de grupa sanguinaRegimul alimentar in functie de grupa sanguina a inceput sa fie tot mai popular in ultimii 20 de ani. Sustinatorii acestui tip de alimentatie sugereaza ca tipul de sange determina ce alimente sunt potrivite pentru sanatatea ta.
De asemenea, respectand un orar fix pentru principalele mese ale zilei si consumand alimentele indicate poti pierde usor kilogramele in plus.

Unii nutritionisti considera ca felul in care organismul uman proceseaza nutrientii este determinat de grupa sanguina a individului si ca fiecare aliment consumat provoaca o reactie chimica in organism, aceasta fiind diferita in functie de grupa sanguina a individului. Reactia are loc in urma consumului de proteine ce se regasesc in alimente sub forma de lectine. Acestea pot deternima strangerea in grupuri sau chiar unirea celulelor sanguine. Lectinele incompatibile cu antigenul grupei sanguine pot afecta organele interne si pot deternima aglutinarea (unirea) celulelor sanguine.

Sistemul nostru imunitar are capacitatea de a ne proteja de majoritatea lectinelor consumate, totusi, un procent mic din acestea ajunge in sistemul sanguin si poate provoca reactii adverse in diferite parti ale corpului. Astfel, fiecare grupa sanguina are antigene unice ce reactioneaza negativ in contact cu anumite substante, acest lucru influenteaza organismul si poate determina diferite probleme de sanatate sau greutate.

Astfel, alimentatia in functie de grupa sanguina ne ajuta sa facem alegeri constiente in privinta alimentelor, ceea ce determina pierderea kilogramelor in plus, imbunatatirea sau chiar disparitia problemelor digestive si un nivel ridicat de energie pe durata intregii zile.

Cum influenteaza organismul alimentatia in fuctie de grupa sanguina?
Fiecare grupa sanguina reactioneaza diferit la anumite alimente, astfel, consumul alimentelor potrivite ajuta organismul sa lupte impotriva multor boli si sa piarda mai usor in greutate. Daca incluzi si exercitii fizice in programul tau zilnic, rezultatele nu vor intarzia sa apara.
Mai jos iti oferim o scurta descriere a grupelor sanguine, principalele caracteristici ale fiecareia si alimentatele indicate.

Grupa O
A fost prima grupa de sange umana, identificata ca fiind a stramosilor nostri. Dieta zilnica a acestora era formata din proteine, carne si mult exercitiu fizic.
Astazi este inca cea mai raspandita grupa sanguina, 44% din populatie avand grupa O.

Persoanele cu grupa de sange O au un metabolism destul de lent, acumuland rapid cateva kilograme in plus in urma consumului unor cantitati mari de alimente sau a alimentelor nepotrivite. Cu toate acestea ei au o rezistenta fizica ridicata, activitatile recomandate fiind inotul sau mersul pe jos pe distante lungi.

Dieta perfecta pentru persoanele cu grupa sanguina O include carne rosie, pe cat posibil, se recomanda consumul zilnic al acesteia. Totusi, se poate alterna cu carne de pasare si peste de apa rece, precum macroul deoarece este bogat in continutul de omega 3. Celor cu grupa sanguina O le sunt recomandate lactatele obtinute din lapte de oaie sau de capra, organismul lor fiind predismus sa acumuleze mai mult grasimea din laptele, branza si iaurtul de vaca.

In ceea ce priveste consumul de oua, cei ce au grupa sanguina O trebuie sa se asigure ca sunt proaspete si ca provin de la rata sau gaina si nu le sunt recomandate mai mult de 6 intr-o saptamana.
Aceste persoane sunt predispuse la constipatie, fiindu-le recomandat sa elimine, pe cat posibil, din alimentatie graul si produsele lactate (in special cele de vaca).
Dieta persoanelor cu grupa sanguina O
Alimente recomandateAlimente de evitat
carne rosiecarne de porc, carne de prepelita
macrou, heringscoici (in special calamar),cod
untulei de arahide, ulei de floarea soarelui
branza de capranuci braziliene, caju
oua de rata, oua de gainafasole rosie, linte
nuci, nuci pecan, nuci macadamiaciuperci
soiamasline
ovaz, quinoa, hrisca, seminte de inavocado, pepene, kiwi, nuca de cocos, banane
orezcastane
 porumb

Grupa A
Oamenii au dezvoltat cea de-a doua grupa sanguina in perioada in care au inceput sa practice agricultura, alimentatia devenind preponderent vegetariana. Astazi, 42% din totalul populatiei au grupa sanguina A, fiind a doua cea mai raspandita in lume.

Pentru a-si ingriji sanatatea a-si proteja organismul, persoanele cu grupa sanguina A, vor  consuma multe legume, fructe, seminte si cereale. Pe cat posibil vor evita carnea si lactatele.
De asemnea, persoanele cu grupa sanguina A sunt cele mai sensibile la stres, ceea ce are un puternic impact atat asupra obiceiurilor alimentare, cat si asupra greutatii. Daca doresc sa slabeasca vor trebui sa combine dieta zilnica cu exercitii. Acestor persoane le sunt recomandate activitati sportive relaxante, unde nu trebuie sa depuna prea mult efort precum yoga, pilates, golf.

Dieta ideala pentru persoanele cu grupa sanguia A aduce vesti proaste pentru iubitorii de carne, recomandarea fiind de a restrictiona consumul acesteia. Cu toate acestea, nutritionisti atrag atentia ca organismul are nevoie de proteine si recomanda consumul carnii albe de pui sau peste gras, precum somonul. In cazul in care doriti sa eliminati cu totul carnea din alimentatie, puteti aduce aportul necesar de proteine organismului din plante precum soia, nuci, leguminoase, fructe si legume.
Dieta persoanelor cu grupa sanguina A
Alimente recomandateAlimente de evitat
carne de pui, carne de curcancarne de vita, carne de rata, carne de miel, carne de vitel, carne de vanat, carne de oaie
macrou, peste pescar, somon, pastravfructe de mare, somon afumat, hamsie
ouaunt
nuci braziliene, caju, fisticchili
fasole rosie, fasole alba, nautpepene, babane, nuca de cocos
grau, seminte de inmasline
branza ricotta, branza de capralapte de vaca
ulei de maslinecartofi dulci

Grupa B
Aceasta grupa sanguina a aparut datorita nomazilor ce se mutau in mod constant dintr-un loc in altul. Astazi 10% din populatia globului are grupa sanguina B.
Asemeni celor cu grupa A, si in cazul persoanelor cu grupa sanguina B, stresul joaca un rol important in lupta cu kilogramele, insa metabolismul este mai rapid si pot descompune majoritatea alimentelor relativ usor.

Persoanele cu grupa sanguia B au un sistem imunitar puternic, iar sistemul digestiv este tolerant, astfel incat pot consuma majoritatea alimentelor. Aceste persoane au rezistenta si in fata bolilor cronice grave, astfel le sunt recomandate activitati sportive cu intensitate moderata precum ciclism, inot si tenis.

Datorita metabolismului rapid, persoanele cu grupa sanguina B pot consuma carne fara probleme, totusi le este indicat sa se axeze mai mult pe cea de miel sau fazan. Spre deosebire de alte tipuri de sange, cei cu grupa B tolereaza destul de bine lactoza, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa isi faca griji in privinta consumului de lactate.
Dieta persoanelor cu grupa sanguina B
Alimente recomandateAlimente de evitat
carne de vita, carne de miel, carne de curcancarne de pui, carne de rata, carne de gasca, carne de porc, carne de prepelita
cod, macrou, somoncaracatita, moluste comestibile, crab, homar, creveti
migdale, nuci brazilienebranza cu mucegai
branza de capra, Mozzarellacaju, alune, arahide
lapterosii
ouaavocado, dovleac
linte, fasole neagramasline
castaneporumb dulce
grau, ovaz, quinoaanghinare
oreznuci de pin

Grupa AB
Dintre toate grupele sanguine, AB este cel mai recent aparuta, adaptata mai degraba timpurilor moderne. Doar 4% din populatia globului au aceasta grupa sanguina. 
In privinta alimentatiei, persoanele cu grupa sanguina AB se pot bucura de toate avantajele grupelor A si B, ceea ce inseamna ca pot consuma aproape toate alimentele, cu mici restrictii. In ceea ce priveste activitatile sportive, persoanele in cauza sunt nevoite sa combine nevoile grupelor A si B,  recomandarea fiind de a alterna activitatile relaxante cu cele de intensitate moderata.

Persoanele cu grupa sanguina AB vor avea cele mai mici probleme cu alergiile, riscurile medicale pentru ei fiind anemiile si maladiile cardiace.
Regimul alimentar ideal pentru persoanele cu grupa sanguina AB contine proteine usor de digerat, precum soia si carne slaba, insa se recomanda limitarea consumului de carne grea precum rata, miel si fazan, dar si al carnii de peste uleioase precum somonul, macroul si tonul. In momentul in care  doresc sa piarda in greutate, persoanele cu grupa sanguina AB sunt nevoite sa scoata graul din alimentatie, insa poate fi cu usurinta inlocuit. Branzeturile pot fi consumate fara probleme, insa vor evita branza brie si cea cu mucegai.
Dieta persoanelor cu grupa sanguina AB
Alimente recomandateAlimente de evitat
carne de curcan, carne de miel, carne de vitel, carne de oaiecarne de vita, carne de pui, carne de rata, carne de gasca, carne de vitel, carne de vanat
ficathamsie, pastrav
cod, macrou, somon, sardine, toncrustacee, stridii, caracatita
branza fetabranza cu mucegai, branza brie, branza camembert
lapte de capraunt
oua de gaina, oua de prepelitalapte de vaca
migdale, nuci, nuci braziliene, caju, arahideoua de rata
soiaalune
quinoa, ovazfasole rosie
chiliavocado, nuca de cocos
masline negre 


Traieste-ti din nou viata fara dureri! Perfect posibil in doar 60 de zile!

Dr. Oz: "Este una dintre cele 7 minuni vindecatoare ale Naturii!"












Dr. Alin POPESCU,
medic primar medicina sportiva,
medic oficial al Academiei Romane de Rugby,
colaborator Hyperclinica MedLife
colaborator Fokus Life
 
Stimate prieten,

Ti-aduci aminte cum e sa te dai jos din pat si sa nu te doara nimic? Dar chiar nimic?
Daca si azi te-ai trezit “intepenit”...
Daca genunchii te tradeaza iar in fata scarilor...
Daca statul pe scaun la birou, in fata calculatorului a devenit un chin pentru spatele tau...
Daca antiinflamatoarele si calmantele de la farmacie nu mai fac fata durerilor tale de oase sau din articulatii...
... iar ficatul tau se revolta neputincios...
Afla ca remediul natural care te scapa de dureri si-ti reda mobilitatea este acum la-ndemana ta. 
Se numeste Gheara Diavolului si este o planta cu puternice calitati antiinflamatoare si analgezice. Nu te speria! Numele ciudat i se trage de la asemanarea fructului sau cu o gheara, dar efectul sau asupra corpului uman pare mai degraba atingerea unui inger. Fiindca ia durerile... cu mana! 
Incearca si tu! Nu ne crede pe cuvant! Convinge-te personal! Adu-ti aminte cat de bine e sa poti face lucruri simple, ca tinutul unui creion intre degete, spalatul unei farfurii sau ridicarea din pat, fara acele accese dureroase care au pus stapanire pe viata ta in ultima vreme!

“Am incercat atateaaaaa...”

S-ar putea sa fie primul tau gand. Si totusi te-as indemna sa citesti acest mesaj.
Iti schimba viata!

Spune ”adio!” durerilor!
Gheara Diavolului este o planta specifica incinselor deserturi sud-africane. Poate de-aici i se trage si puterea, fiindca a supravietui cu tenacitate conditiilor vitrege ale unui desert, ai nevoie de forta! Este planta pe care vanatorii de impala (o specie de antilope) o mesteca pentru a-si potoli setea si foamea, in timpul lungilor si obositoarelor urmariri.
Ti-ai putea imagina vreodata un vanator incovoiat de dureri de sale sau cu genununchi intepeniti, “fugarind” o impala? Sub un soare arzator? Totusi, de starea lui fizica depinde hrana tribului sau!

Prietene, 
Stiu, nu alergi zilnic prin Kalahari, dar, daca ai ajuns sa citesti aceste randuri, sigur ai dureri de spate, musculare sau de incheieturi, care pur si simplu te omoara. Ia capsule de Gheara Diavolului si scapa odata de ele!
Nu ma apuc sa insir aici toate substantele active ale Harpagophytum Procumbens (Gheara Diavolului) fiindca daca esti interesat le poti gasi pe net.
Important pentru tineeste sa stii ce efect au aceste substante asupra organismului uman.
Cum actioneaza ele pentru a-ti lua durerea “cu mana”.

Numeroasele  studii medicale aprofundate, efecutate in intreaga lume au demonstrat ca aceasta planta:

  elimina instantaneu durerea articulara
  reduce frecventa si intensitatea crizelor
  distruge depozitele de acid uric (principala cauza a gutei)
  ajuta la eliminarea toxinelor responsabile de aparitia inflamatiilor
  imbunatateste flexibilitatea articulara
  creste mobilitatea soldurilor, genunchilor, incheieturilor, degetelor afectate de diformitati
  permite efectuarea fara dureri, pocnituri, “ace” etc. a unor operatii simple 
  sustine mecanismele de protectie impotriva stresului oxidativ si        stopeaza procesele degenerative la nivelul articulatiilor
  imbunatateste digestia.



Datorita efectelor sale miraculoase, tratamentul cu Gheara Diavolului este util in combaterea unor afectiuni ca:  artroza,  dureri articulare,  dureri lombar,  dureri, musculare,  entorse,  luxatii, migrene,  poliartrita reumatoida,  reumatism,  spondiloza. 

Pentru ca Gheara Diavolului este un puternic:
 antiinflamator,  analgezic,  antispastic,  sedativ,  antioxidant,  coleretic,  antiagregant plachetar, si poate trata cu succes demonstrat durerile de:
 dinti sau dupa extractii, trigemen, premenstruale sau menstruale, ovare, cap, spate,  musculare.



In plus, ajuta la:
  reglarea nivelului de zahar din sange
  stimularea secretiei endocrine si exocrine a pancreasului
  abcese dentare, intarirea smaltului, prevenirea cariilor
  combaterea depunerilor de colesterol pe vasele de sange
  incetinirea procesului de distrugere a celulelor hepatice
  prevenirea cirozei
  combaterea tulburarilor de digestie (dispepsia, balonarile, constipatia)
  cresterea secretiei de bila
  litiaza biliara
  prevenirea formarii trombilor (cheagurilor de sange)
  tratarea racelilor insotite de dureri musculare si febra.

Comanda chiar acum tratamentul tau cu capsule de Gheara Diavolului! Nu scade numarul anilor, dar te ajuta sa te misti si sa te simti ca la 20 de ani! La fel de liber si sanatos! Si fara dureri! Alege acum sa-ti traiesti viata fara durere!


Ce spun studiile medicale
Dintre durerile care ne chinuie pe masura ce inaintam in varsta un loc aparte il ocupa durerile sistemului osteo-muscular. Acestea sunt generate leziuni inflamatorii sau degenerative ale tesutului conjunctiv din tot organismul, dar in special din articulatii. Persistente si intense acestea ne limiteaza miscarile si ne fac viata insuportabila.

Se stie ca tratarea oricarei boli incepe cu inlaturarea cauzei care a produs-o. In acest caz de vina sunt: infectiile, traumatismele sau eforturile intense ale articulatiilor, reziduurile toxice neeliminate din organism, slabirea sistemului imunitar.

Studiile efectuate in diverse colturi ale lumii au demonstrat ca tratamentul cu capsule de are ca efect inlaturarea cauzelor mai sus amintite. Iata cateva exemple care sper ca te vor convinge!

Studiu efectuat la Universitatea din Freiburg de dr. Sigrun Chrubasik specialist in tratamentul durerilor, 79 de participanti prezentand dureri lombare.
O parte din grup a primit Gheara Diavolului, cealalta - tratament alopat clasic. Dupa 6 luni rezultatele au demonstrat ca: 20% dintre cei care au luat Gheara Diavolului au raportat disparitia completa a durerii! Dublu fata de cei care au afirmat acelasi lucru din grupul tratat cu medicamente clasice. Motivul? Spre deosebire de medicatia clasica ce inhiba perceptia durerii de catre corp, Gheara Diavolului, pur si simplu distruge sursa durerii! Si asta fara efecte secundare (insomnie, dureri abdominale, dureri de cap, atac de cord sau ulcer stomacal)!

Alt studiu publicat in Joint Bone Spine Journal a scos la iveala rezultate remarcabile in tratamentul osteo-artritelor cu ajutorul capsuleleor de Gheara Diavolului. Mai mult de 70% dintre participantii la studiul efectuat de-a lungul a 4 luni, au renuntat la analgezicele si antiinflamatoarele de sinteza, in favoarea capsulelor deGheara Diavolului care i-au scapat de dureri.

Intr-un studiu prezentat intr-un numar din Alternative Medicine Review cu privire la durerile de genunchi si solduri sunt evidentiate urmatoarele rezultate, obtinute pe parcursul a 12 saptamani de tratament cu Gheara Diavolului:
 reducerea cu 46% a durerilor
mobilitate crescuta cu 35% 
 reducerea cu 25,4% a simptomului crepitus – scartait, pocnituri in incheieturi pe care multi dintre cei care sufera de durerei articulare le experimenteaza zi de zi.

In alta ordine de idei, rezultate preliminare ale studiului privind efectul capsulelor de Gheara Diavolului asupra bolnavilor de guta dovedesc puterea acestora de reducere a depozitelor de acid uric -  cauza nr. 1 a durerilor.
Dar, de departe cea mai importanta descoperire cu privire la puterea vindecatoare a plantei Gheara Diavolului au facut-o cercetatorii britanici. Acestia au demonstrat ca aceasta te poate elibera complet de durere in doar 60 zile!

Lucrez mult cu sportivii. Va dati seama, nu? La ei suprasolicitarea articulatiilor este la ordinea zilei. Am descoperit insa acest secret ascuns bine in nisipurile desertului Kalahari: Gheara Diavolului. Cu ajutorul ei incercam stoparea deteriorarii tesuturilor conjunctivale si refacerea mobilitatii articulatiilor.
Va spun sincer, puterea ei de eliminare a durerilor nu inceteaza sa ma uimeasca. Pe ea bazez de fiecare data cand trebuie sa-mi scot sportivii pe teren. Fara dureri si fara anchiloze! O recomand cu caldura pentru tot ceea ce inseamna dureri, rigiditate articulara si reducere a mobilitatii. Gheara Diavolului este un dar al naturii pentru sanatatea omului si o arma puternica impotriva artritelor, bolilor reumatismale, spondilozelor, gutei sau durerilor de spate.


Alegerea iti apartine. Dr. Alin POPESCU,medic primar medicina sportiva, specialist in apifitoterapie si aromaterapie medic oficial al Academiei Romane de Rugby,colaborator la  Hyperclinica MedLife colaborator Fokus Life
 Controlarticulatii.fokuslife.ro

miercuri, 30 martie 2016

O nouă culme a nebuniei: chinezii deschid cea mai mare fabrică de clonare din lume. «Vom crea, prin clonare, câte 100.000 pe an»

Agenţia de ştiri Xinhua a anunţat că oamenii de ştiinţă chinezi au semnat un acord pentru a crea un centru de clonare a animalelor pentru scopuri comerciale în Tianjin, nord-estul Chinei.
Fabrica va fi construită în Zona de dezvoltare economică şi tehnologică din Tianjin (TEDA), care este un parc de dezvoltare al afacerilor, sponsorizat de guvernul chinez. Construcţia clădirii principale a început deja, iar oamenii de ştiinţă vor începe să lucreze în prima jumătate a acestui an.
 
Proiectul va fi derulat în comun cu Institutul de Cercetare Sinica, implicat în cercetarea celulelor stem şi medicina regenerativă, precum şi cu Universitatea din Beijing, Academia Internaţională de Biomedicină din Tianjin şi Fundaţia de Cercetare Sooam Biotech din Coreea de Sud. Acesta din urmă a fost puternic implicată în încercarea de a recrea mamutul lânos prin intermediul tehnicilor de clonare.
În jur de 3 milioane de euro au fost investiţi în acest centru, care va include, de asemenea, un spaţiu de depozitare de gene şi un muzeu. Xu Xiaochun, preşedinte al Boyalife, care deţine Sinica, a declarat că centrul va fi capabil să producă 100.000 de embrioane de bovine în fiecare an, pentru început, iar mai târziu vor ajunge şi la un milion. El a afirmat că la ora actuală fermierii luptă să satisfacă necesarul de carne de vită.
Cercetători din China au clonat oi, bovine şi porcine încă din anul 2000, dar, mai recent, oamenii de ştiinţă sunt în căutarea donatorilor animalieri pentru cercetări non-ştiinţifice. Primul centru de clonare a animalelor în scop comercial din China a fost înfiinţat în 2014, în partea de est a provinciei Shandong. Primul proiect al oamenilor de ştiinţă din Shandong a fost clonarea a trei căţei de Mastiff tibetan de sânge pur – o rasă foarte mult căutată de chinezi.
 
Xinhua a declarat că un număr tot mai mare de companii sunt în căutarea tehnologiei speciale de a clona în scopuri comerciale, iar domeniul clonării animalelor este unul ce se bucură de un interes deosebit.
 
Clonarea câinilor apți pentru dresaj este un proiect deja stabilit cu serviciul vamal din Coreea de Sud. Primul câine a fost clonat încă în 2009, din celulele de la un „superb” câine Canadian sniffer, donate de către oamenii de ştiinţă de la Universitatea Naţională din Seul, Coreea de Sud. Câinii sunt folosiţi în aeroporturi şi la punctele de traversare a frontierelor pentru a depista transporturile de droguri.
yogaesoteric
30 martie 2016

duminică, 27 martie 2016

Uimitoarele obiecte misterioase. Sfere metalice ce au căzut din cer

Oficialii vietnamezi sunt depășiți de misterul unor bile metalice căzute din cer într-o zonă rezidențială din nordul țării.
La începutul lunii ianuarie 2016, locuitori din provincia Quang, nordul Vietnamului, au auzit sunete ciudate, asemănătoare tunetelor, fără a se înregistra și ploaie. Mare le-a fost mirarea să descopere trei sfere metalice de aproape 40 de kilograme...
Una din sfere a căzut pe o casă, care a suferit pagube importante, iar celelalte au aterizat pe pământ unde au făcut cratere. Din fericire, nu s-au înregistrat pierderi de vieți omenești.
Originea acestor obiecte misterioase nu a fost încă determinată. Oamenii au crezut că au de-a face cu bombe, dar la o atentă examinare această variantă nu s-a confirmat.
Oficialii din Vietnam cred că este vorba de deșeuri spațiale. Pe sfere se află și o serie de inscripții într-o limbă deocamdată nedeslușită de cei care au s-au deplasat la fața locului.
Surse neconfirmate tind să creadă că este vorba despre rusă. Între timp, sferele au fost confiscate de armată pentru o atentă studiere.
Nu este însă prima dată când obiecte misterioase ajung din spațiu pe Pământ. În noiembrie 2015 oficialii spanioli au anunțat că mai multe sfere metalice au căzut din cer pe un câmp din sudul țării.
Nici în acest caz nu s-au înregistrat victime, iar ipoteza principală avansată de autorități este că sunt deșeuri spațiale, ce provin de la sateliți dezafectați.

yogaesoteric
25 martie 2016
 

10 MOTIVE PENTRU A ASCULTA MUZICA CHIAR DACA NU CUNOSTI LIMBA

de  la 23 Mar. 2016
10 motive pentru a asculta muzica chiar daca nu cunosti limba
Aldous Huxley afirma la un moment dat ca "dupa liniste, ceea ce reuseste cel mai mult sa exprime ceea ce nu se poate exprima, este muzica". Muzica este si a fost intotdeauna o sursa imensa de inspiratie si de divertisment pentru multa lume.

Aici se intampla insa un lucru interesant. Majoritatea melodiilor pe care le ascultam zilnic au versuri in limbi pe care nu le vorbim sau pe care nu le cunoastem, de aici si ideea ca "sufletul muzicii" este de neinteles si inaccesibil. Dar ar trebui acest lucru sa ne opreasca din a asculta muzica? Simtul realitatii ar spune da. Tocmai de aceea, sunt aici pentru a va dovedi contrariul.
 
1. Cu ajutorul muzicii poti invata cu usurinta o limba noua 
Oricat de ciudat suna, muzica poate fi o metoda foarte eficienta de a invata o limba noua. Daca te afli in stadiul in care inveti o limba straina sau planuiesti sa inveti una, ar trebui sa asculti melodii in acea limba.
Cu privire la rolul pasiv al muzicii in invatarea unei limbi noi, s-au facut nenumarate studii. Dar este foarte posibil ca tu sa fi experimentat deja acest lucru. Se intampla sa asculti o melodie usor de retinut, pentru ca apoi sa te trezesti fredonand-o. Acelasi lucru se intampla si atunci cand invatam o limba straina. 
 
2. Muzica se poate simti intotdeauna
Daca stam sa ne gandim logic, o piesa este alcatuita din ritm si linie melodica, insotite de obicei de versuri care reprezinta continutul principal al cantecului. Cu toate acestea, ca forma artistica, muzica este mai mult decat o simpla structura. 
Principala calitate a oricarui cantec este emotia pe care acesta o transmite. Cum te face sa te simti? Ce emotii iti starneste? Iar un lucru cert despre emotie este faptul ca nu exista bariere culturale, precum limbile straine, pentru a fi definita. 
Orice piesa muzicala, cantata in orice limba, exprima o emotie pe care ascultatorii ei o vor simti imediat. Asadar, limba in care este scris cantecul nu ar trebui sa conteze, atat timp cat simti ce vrea acesta sa transmita.  

 
3. Muzica te ajuta sa te misti pe ritm 
De-a lungul istoriei, unul dintre principalele scopuri ale muzicii a fost acela de a ne face sa dansam. Fiecare cultura are propriile dansuri, insotite de cantece specifice. Ca si emotiile, ritmul nu are bariere culturale si oricine isi doreste sa se "miste", poate dansa pe orice piesa, indiferent de limba. 
De cate ori nu ai dat peste un cantec vesel, despre care nu stiai nimic, nici cine il canta nici despre ce e vorba in el, dar care te-a facut sa te misti? Mie mi s-a intamplat. 
 
4. Iti deschide calea spre diferitele stiluri muzicale de pe intreg mapamondul
Acest lucru este important, in mod deosebit, daca esti compozitor. Dar poate fi la fel de important si daca esti un simplu om pasionat de muzica. Fiecare cultura are propria ei evolutie. Si odata cu ea, propriile valori culturale, norme si stiluri unice. 
Acest lucru este valabil atat pentru muzica, dar si pentru orice alta forma artistica. Daca esti deschis spre ascultarea cantecelor in limbi straine, atunci ti-ai deschis singur calea catre o noua dimensiune culturala. Majoritatea compozitorilor imprumuta influente din cantece ce-si au originea intr-o singura cultura. Imagineaza-ti cum ar fi ca acestia sa imprumute influentele muzicale din toate culturile lumii.
  
5. Muzica are acelasi gen in culturi diferite
Daca iti doresti sa asculti doar un gen muzical, tine cont ca exista piese care apartin aceluiasi gen, dar interpretate in limbi diferite. Muzica rock, heavy metal-ul, hip hop-ul sau orice iti place sa asculti, se intalnesc peste tot in lume. Si fiecare limba isi adauga propria amprenta asupra genului respectiv. 
Ar putea exista cu usurinta un artist din Mongolia care te poate influenta mai mult decat ar face-o un artist din tara natala. Ideea este ca, daca iti place sa asculti melodii in alte limbi, sa nu lasi acest lucru sa iti ingradeasca influentele. Undeva in lume poate exista o piesa care asteapta sa te influenteze. Nu lasa niciun obstacol sa stea in calea acesteia. 

 
6. Pana la urma, versurile melodiilor pot fi traduse
Traim totusi in secolul 21. Avem acces la atat de multe aplicatii care ne pot ajuta sa descifram mesajul melodiilor straine. Majoritatea lor sunt gratis si incredibil de precise. 
Traducerea cuvintelor te ajuta la inceput sa intelegi care este mesajul cantecului, astfel incat data viitoare cand vei simti nevoia sa fredonezi melodia, sa stii ce canti. Apoi, exista si o perspectiva unica pe care cuvintele traduse le ofera despre cultura asociata cantecului. 
 
7. Muzica te poate ajuta sa formezi o conexiune intre tine si vorbitorii nativi
Visul oricarui calator este de a fi tratat de catre localnici ca fiind unul de-al lor. Insa, orice turist stie cat de greu este ca acest lucru sa se intample. De aceea, multi dintre noi ajungem sa calatorim in locuri noi fara a ne bucura pe deplin de cultura locului respectiv. Ei bine, pentru toate aceste lucruri, muzica este inca o data raspunsul. 
Imagineaza-ti ca esti singur intr-o camera cu un strain. In jur, sim?i ca atmosfera este tensionata. Dintr-o data, strainul incepe sa fredoneze un cantec popular din cultura ta. Cat de fericit te vei simti in momentul acela? Fiecare cultura are un set de melodii foarte valoroase pe care, daca le poti canta impreuna cu localnicii, atunci fara indoiala vei fi tratat ca unul de-al lor.  

 
8. Muzica te ajuta sa eviti dezastrul creat de contrastul dintre o melodie de calitate si niste versuri ingrozitoare

De cate ori nu ti s-a intamplat sa dai peste o melodie excelenta doar ca sa sfarsesti prin a fi dezamagit de versurile superficiale? De cate ori ai apreciat cantaretii pentru prestatia lor, dar in schimb ai detestat versurile slabe ale melodiilor pe care acestia le-au cantat? 
Ei bine, in cazul melodiilor straine, astfel de probleme nu exista. Daca iti place muzica, iti place si atat, indiferent care sunt versurile melodiei respective. Dupa ce ai evitat aceasta drama, esti liber sa te lasi influentat in mod subiectiv de muzica. Cei mai buni artisti iti vor spune ca "influentele subiective sunt cele mai bune".  

  
9. Vei fi perceput drept un om cultivat
Din pacate, lumea moderna duce lipsa de oameni cultivati. Si sa fii perceput drept o persoana cultivata in societatea de azi, reprezinta un mare avantaj. Daca intr-adevar iti plac melodiile straine, atunci esti cu mult mai cultivat fata de restul. Fie ca asculti opera italiana in timp ce pregatesti cina, sau ca asculti Rammstein in timp ce faci sport inseamna ca apreciezi cultura melodiilor respective. Acest lucru este foarte rar intalnit printre oamenii obisnuiti i, prin urmare, "unic". Cultivand acest obicei poate fi la fel de benefic carierei tale cat si vietii personale.  
 
10. Muzica te ajuta sa depasesti barierele culturale
Inca o data, istoria a demonstrat ca arta poate fi un mijloc excelent de a conecta lumea. Acest lucru se aplica in mod special in lumea moderna, unde tehnologia a facut ca formele artistice sa fie accesibile in toate colturile lumii. Si in cazul muzicii, regina artelor, totul este identic. 
Realizezi acest lucru atunci cand vezi oameni care nu vorbesc limba japoneza, dar iubesc muzica k-pop, oameni care nu vorbesc Hindi, dar danseaza pe muzica de la Bollywood. Practic, devenim toti parte dintr-un imens multiculturalism. 

http://www.sanatatesistaredebine.ro