..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 13 mai 2016

CUM TE POTI RELAXA DUPA ZILELE STRESANTE DE LA MUNCA?

de  la 08 mai. 2016 
Cum te poti relaxa dupa zilele stresante de la munca?




Se spune ca niciodata nu ar trebuie sa amesteci viata profesionala cu cea personala. Atunci cand faci asta, risti sa nu mai ai parte de relaxare si sa intri intr-o rutina toxica atat pentru minte, cat si pentru corp. In acelasi timp, diversitatea este aproape inexistenta in viata ta.

Lipsa relaxarii poate avea consecinte grave, insa, rareori intalnim pe cineva care reuseste sa isi lase problemele de la serviciu in urma, continuand sa isi vada de viata personala fara sa fie influentat/a de evenimentele de la locul de munca.

Scenariul in care dezbati problemele de la serviciu cu familia si prietenii, in care iti aduci aminte in mod repetat despre actiunile colegilor sau iti exprimi in mod continuu nemultumirile in afara serviciului iti suna cunoscut? Daca da, atunci probabil ca resimti efectele stresului, ale anxietatii si ale incordarii constante asupra sanatatii tale si asupra modului in care te simti in fiecare zi.

De aceea, este important sa stii cat de mult conteaza sa stii cum sa te relaxezi dupa fiecare zi de munca si sa reusesti sa pui in practica ceea ce te face sa te simti bine.

CUM POTI SA TE RELAXEZI IN FIECARE ZI?

Drumul inspre o viata relaxata este usor de parcurs, iar primul pas este renuntarea la obiceiurile toxice care iti influenteaza rutina zilnica in mod negativ. Asadar, este timpul sa inveti cum sa separi viata personala de cea profesionala. In momentul in care vei reusi sa lasi toate grijile legate de serviciu la usa si sa te concentrezi numai pe evenimentele care influenteaza calitatea vietii tale personale, te vei putea considera o campioana a societatii noastre.
Insa, cum poti sa faci asta? Stim cu totii ca nu exista o reteta concreta pentru relaxare sau pentru indepartarea gandurilor legate de munca. Obiceiurile tale trebuie sa fie adaptate in stilului tau de viata, naturii muncii tale si starii pe care iti propui sa o obtii, iar acest echilibru nu este intotdeauna usor de obtinut.
Cu toate acestea, exista cateva lucruri care pot ajuta orice persoana sa se simta mai bine si sa se relaxeze. Iata care sunt acestea:

#1. FA-TI ORDINE PRINTRE GANDURI

Importanta organizarii gandurilor este mult subestimata, avand in vedere haosul din care face parte fiecare dintre noi. Este foarte probabil ca, pana in momentul de fata, sa nici nu fii realizat ca iti poti organiza gandurile. Pana la urma, ce inseamna aceasta organizare? Raspunsul este simplu: inseamna sa iti pui gandurile in ordine, facand o „curatenie generala”. In acest fel, poti scapa de griji care nu isi au rostul, de ganduri inutile si de preconceptii care iti ingreuneaza viata.
Daca vrei sa iti faci ordine in minte, este de ajuns sa iti rezervi cateva ore numai pentru tine, in mod regulat. Atunci cand esti singura, nu datorezi explicatii nimanui si mai ales, nu trebuie sa adopti comportamente care ii multumesc pe altii. Astfel, te poti comporta natural si iti poti accepta gandurile asa cum sunt ele. Daca iti este mai usor, poti sa pui totul pe hartie, facand o schema a vietii tale.
Observa-ti grijile, supararile, gandurile pozitive si pe cele negative si incearca sa intelegi care este scopul tau de fapt. Daca nu ai unul, este bine sa il gasesti chiar acum, analizand lucrurile care te fac fericita. Cel mai eficient mod de a-ti pune gandurile in ordine este realizarea unei harti mentale.
Apoi, incearca sa iti dai seama de ce gandurile tale negative nu te ajuta si scapa de ele.
La final, iti vei da seama ca ti s-a luat o piatra de pe inima si incet, dar sigur, corpul si mintea ta se relaxeaza intr-un mod pe care rareori il experimentam, pentru ca realizezi ca totul se poate rezolva, iar ingrijorarea ta nu are intotdeauna un fundament real.

 #2. FA SPORT

Miscarea este viata. Poate iti place sa alergi, sa te plimbi, sa ridici greutati, sa mergi cu bicicleta sau sa dansezi. Indiferent de modul in care iti place sa te misti, fa-o de cel putin trei ori pe saptamana. Astfel, iti vei pune sangele in miscare, vei respira mai profund, vei directiona atentia mintii tale de la grijile de zi cu zi si te vei concentra asupra corpului tau.
Atunci cand faci sport, yoga sau pur si simplu te plimbi, capeti o noua perspectiva asupra lucrurilor si reusesti sa te relaxezi aproape instantaneu.
Poti alege sa faci sport inainte sau dupa orele de munca. Important este sa nu excluzi aceasta activitate din viata ta de zi cu zi, pentru ca iti va aduce numeroase beneficii, atat la nivel fizic, cat si mental.

#3. MEDITEAZA

Dupa numeroase incercari de a ne convinge ca meditatia este unul dintre cele mai importante obiceiuri din viata unui om, cercetatorii, psihologii si ghizii spirituali au inceput sa fie, in sfarsit, auziti. Meditatia face parte din rutina foarte multor persoane care au descoperit ca, intradevar, aceasta te poate ajuta sa te relaxezi la cel mai profund nivel.
Fie ca alegi pur si simplu sa stai cu ochii inchisi si sa te concentrezi pe respiratia ta timp de 30 de minute – 1 ora sau ca alegi tehnici avansate de meditatie, acest obicei iti va transforma perceptia asupra vietii de zi cu zi.
Meditatia te ajuta sa te conectezi cu sinele tau si este cea mai buna metoda de relaxare, prin care organele tale se relaxeaza complet, respiratia devine regulata, iar creierul tau ia o pauza binemeritata de la incarcatura cu care se confrunta zilnic.
Asadar, daca ai un job foarte stresant, meditatia te poate ajuta sa iti recastigi echilibrul. Dupa orele de munca, gaseste un loc linistit  si retrage-te acolo pentru o perioada scurta de timp. Aprinde cateva lumanari sau foloseste dispozitive de dispersare a uleiurilor esentiale, asculta muzica de relaxare sau ramai in liniste completa si incearca sa nu te gandesti la nimic.
Expertii in meditatie sugereaza ca atunci cand nu reusesti sa te detasezi complet de realitate, iar gandurile continua sa iti inunde mintea, este bine sa eviti sa le alungi brusc. Chiar daca procesul iti poate parea dificil, incearca sa iti accepti gandurile si sa le lasi sa dispara usor, concentrandu-te in continuare pe respiratia ta, pe contactul corpului tau cu solul si cu aerul.
In timp, vei reusi sa meditezi intr-un timp mult mai scurt si chiar in timpul activitatilor tale zilnice, reusind sa fii relaxata in majoritatea timpului.  

#4. IA IN CONSIDERARE SEDINTELE DE MASAJ

Masajul este o arta bine-cunoscuta pentru beneficiile pe care le are asupra corpului si mintii, insa, in ciuda acestora, persoanele sanatoase rareori apeleaza la sedinte de masaj de relaxare.
Masajul de relaxare, aromaterapia, masajul shiatsu, masajul suedez, sunt doar cateva dintre tehnicile cu ajutorul carora te poti relaxa. Insa, rezultatele nu vor fi la fel de eficiente daca mintea ta nu se aliniaza cu senzatiile pe care le experimentezi la nivel fizic.
Daca decizi ca meriti sa te bucuri de o sedinta de masaj, dar la 15 minute dupa aceasta iti verifici email-urile cu viteza unei campioane la scroll, raspunzi la telefoane legate de munca sau te intalnesti cu colegii de la serviciu pentru a dezbate cele intamplate in timpul zilei, tot efortul va fi fost in van.
Asadar, daca mergi la o sedinta de masaj, incearca sa iti impui cateva reguli. Contactul minim cu telefonul si internetul pentru cateva ore este esential, discutiile cu persoane care au influente negative asupra ta iti pot influenta intreaga stare de spirit, iar vizitele in locuri aglomerate iti vor strica echilibrul.
In schimbul acestor lucruri, te poti retrage intr-o cafenea intima in care sa citesti o carte la care ravnesti de mult timp, poti dormi, te poti bucura de cateva minute la piscina sau de o plimbare in parc. Daca nu iti place sa stai singura pentru prea mult timp, inconjoara-te de oameni pozitivi, cu un simt al umorului foarte bine dezvoltat.

#5. SAVUREAZA UN PAHAR DE VIN  SI PUNE TELEFONUL PE SILENT

Uneori, tot ce ai nevoie pentru a te relaxa in totalitate este putina liniste. In zilele noastre, este dificil sa ai parte de liniste. Telefonul, tableta si computerul pot fi cei mai mari dusmani ai tai atunci cand vine vorba despre contactul tau cu lumea exterioara. O notificare pe Facebook, sunetul mesajelor de Whatsapp, al email-urilor si cateva telefoane sunt tot ce ai nevoie pentru a-ti strica rutina de relaxare.
Ai incercat vreodata sa faci o pauza cu adevarat de la Social Media si in special, de la telefon? Modul in care iti petreci orele de dupa munca sunt cruciale pentru starea ta de spirit generala. Incearca sa iti pui telefonul pe silent cel putin pentru cateva ore, pentru a nu fi deranjata de sunetele notificarilor si de telefoane lipsite de importanta si toarna-ti un pahar de vin. Il poti savura alaturi de o gustare pe care o poti lua impreuna cu un prieten sau o prietena buna, alaturi de partener sau chiar singura. In tot acest timp, poti face o activitate care iti face placere, sau te poti desfata facand...nimic.
Lipsa contactului cu internetul are un impact pozitiv asupra ta de care probabil nu te bucuri prea des. Cu toate ca uneori pare foarte dificil sa nu iti verifici email-urile sau mesajele si toata aceasta rutina iti pare inofensiva, dupa 2-3 ore de liniste, vei realiza ca intregul corpul tau si mintea ta se detaseaza de ceea ce te streseaza in fiecare zi. 

Acestea sunt cateva lucruri pe care le poti face daca vrei sa te simti in sfarsit relaxata dupa zilele foarte stresante la job. Este important sa iti asculti corpul atunci cand iti spune ca este obosit si mintea atunci cand se simte depasita de stres. Fa o pauza de la viata agitata atunci cand primesti semnale ingrijoratoare si fa-ti un obicei din a te relaxa in fiecare zi!

 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu