..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 26 mai 2018

9 remedii naturale împotriva diareei

 
Există numeroase probleme de sănătate, dar puține sunt atât de stânjenitoare ca diareea. Vă puteți imagina că sunteți obligați să mergeți la muncă sau la școală atunci când suferiți de această boală? Există posibilitatea să aveți un accident teribil care, fără îndoială, se poate transforma într-un dezastru major. Diareea este, din păcate, ceva cu care toată lumea se confruntă la un moment dat. Amintiți-vă însă că această problemă este ceva ce puteți remedia cu ușurință. Atâta timp cât luați măsurile de precauție corecte, veți putea să o depășiți fără prea multe probleme.
De ce apare diareea?
Este aproape sigur că ați avut diaree la un moment dat. Această condiție nu este de obicei periculoasă, dar poate fi pur și simplu enervantă și stânjenitoare. Mulți oameni au diaree cel puțin o dată sau de două ori pe an. Aceasta poate dura câteva ore sau se poate întinde până la două sau trei zile. Când apare diareea, veți începe să aveți scaune apoase. Diareea poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv diabetul zaharat, alergiile alimentare, abuzul de alcool și chiar de alergat.
Mai jos veți descoperi cele mai bune remedii naturale împotriva diareei.
1. Iaurtul
Mulți oameni mănâncă o ceașcă de iaurt în fiecare dimineață. Aceasta este cu siguranță o idee bună, deoarece iaurtul este foarte bun pentru noi toți. În același timp, acest aliment vă poate oferi o cantitate corespunzătoare de bacterii utile. În special, bacteriile Bifidobacterium și Lactobacillus Acidophilus sunt foarte importante pentru a pune capăt unei diarei sâcâitoare. Aceste tipuri de bacterii ajută la eliminarea bacteriilor nocive care, probabil, au provocat de fapt diareea.
Mâncând doar două boluri de iaurt în fiecare zi, veți simți o mare diferență în bine. Pentru rezultate chiar mai vizibile, adăugați în dieta zilnică și consumarea unei banane.
2. Ghimbirul
După cum probabil ați auzit deja, ghimbirul poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate și este eficient pentru combaterea a numeroase afecțiuni. De fapt, pentru o lungă perioadă de timp, ghimbirul a fost folosit pentru a trata intoxicațiile alimentare. Acest aliment este considerat a fi de mare ajutor pentru eradicarea crampelor și a durerii abdominale. Îl puteți consuma sub formă de macerat la rece, dar puteți și să îl consumați și crud, tăiat în bucăți mici, peste care ați adăugat miere naturală de albine. Alegerea este a dumneavoastră, dar garantat ghimbirul vă va ajuta să vă vindecați de diaree.
3. Maceratul de mușețel
Dacă suferiți de diaree și de dureri de stomac, puteți recurge la mușețel. Maceratul de mușețel are multe beneficii pentru sănătate și este cunoscut pentru proprietățile sale antispastice puternice. Aceasta înseamnă că vă poate ajuta să scăpați de durerile teribile de burtă care sunt adesea întâlnite în diaree. Maceratul de mușețel poate, de asemenea, ajuta și la diminuarea inflamației intestinale. Bând macerat de mușețel în mod regulat, există o mare șansă de a evita apariția frecventă a diareei.
4. Orezul alb
Orezul alb este un alt remediu indicat împotriva diareei. Este foarte util în această afecțiune, deoarece este unul dintre cele mai ușor de digerat alimente. În plus, poate mări consistența scaunelor dumneavoastră. Ceea ce vă va ajuta să eliminați mult mai ușor deșeurile. Este necesar să începeți prin a mânca mici cantități de orez alb. Pe măsură ce starea dvs. începe să se îmbunătățească, puteți crește progresiv cantitatea de orez pe care o consumați. Asigurați-vă că evitați orice condimente sau sosuri.
5. Aportul adecvat de lichide
Una dintre cele mai frecvente complicații ale diareei este deshidratarea. De fiecare dată când aveți o eliminare intestinală, pierdeți nutrienți și electroliți prețioși. Situația poate fi și mai gravă dacă diareea este însoțită de vărsături, ceea ce vă expune la un risc și mai mare de deshidratare. De îndată ce începe să apară diareea, este necesar să vă măriți aportul de lichide. Nu înseamnă că ar trebui să beți 4 litri de apă, dar măcar 100-200 ml o dată.
Deși este foarte recomandat să vă măriți consumul de lichide, este necesar să evitați băuturile cu cofeină și cele carbogazoase, căci acestea vă pot amplifica simptomele. Laptele trebuie, de asemenea, evitat.
6. Brânza de vaci
Brânza de vaci se digeră foarte ușor, ceea ce o face perfectă atunci când vă confruntați cu diaree. Este un aliment bogat în proteine, cu conținut scăzut de calorii, care conține substanțe nutritive esențiale, inclusiv fier, vitamina A, acid folic și calciu. Brânza de vaci conține microorganisme vii care sunt esențiale pentru un mediu intestinal sănătos. Este cunoscut faptul că antibioticele și virusurile din tractul digestiv distrug bacteriile bune care trăiesc în intestine. Microorganismele conținute în brânză pot proteja aceste bacterii și pot ajuta la menținerea funcționării normale a tractului gastrointestinal.
7. Fructele și legumele
Fructele și legumele sunt cunoscute de mult timp pentru multitudinea de proprietăți benefice pe care le au. Ele pot oferi organismului apă, electroliți și fibre, care pot fi foarte utile pentru de a face față diareei. Dacă nu sunteți mari consumatori de fructe și legume crude, aveți întotdeauna posibilitatea de a face un smoothie (un piure de fructe la care se adaugă apă), pentru a face procesul consumării lor un pic mai plăcut. Cu toate acestea, asigurați-vă că monitorizați întotdeauna simptomele diareei, deoarece unele persoane se pot confrunta cu reacții negative atunci când consumă prea multe zaharuri.
8. Odihniți-vă o perioadă de timp adecvată
Dacă vă confruntați cu cazuri extreme de diaree, există posibilitatea să vă simțiți epuizat și deshidratat. Acesta este motivul pentru care este imperativ necesar să vă faceți timp să vă odihniți suficient și să lăsați trupul să se vindece. Întotdeauna urmăriți să evitați prea multă activitate intensă sau exerciții fizice atunci când aveți simptome extreme de diaree. Opt ore de somn nu numai vă vor ajuta organismul să se recupereze, ci mai mult, vă vor ajuta să reduceți și stresul.
9. Uleiul de mentă
Uleiul esențial de mentă a fost folosit veacuri de-a rândul împreună cu metodele și tehnicile tradiționale de vindecare. Mai mult, studii recente au arătat că uleiul de mentă are proprietatea de a reduce inflamația în intestine, în timp ce liniștește tractul digestiv. Ingredientele mentol și monoterpen din acest ulei esențial pot ajuta la eliminarea crampelor și a durerilor de burtă, ceea ce este extrem de util în tratarea simptomelor diarei.
Este de preferat să recurgeți la tratamente naturiste și să evitați medicamente anti-diareice
Dacă sunteți frecvent afectați de diaree, există o mare șansă să fi încercat probabil o sumedenie de diferite medicamente anti-diareice sau cel puțin să le fi luat în considerare. Ceea ce probabil nu știți este că medicamentele pot de fapt să vă facă mai mult rău decât bine. Este adevărat că acestea vor reduce numărul vizitelor la baie, dar ele pot doar să mascheze capacitatea naturală a organismului de a se vindeca singur de această condiție. Majoritatea oamenilor nu-și dau seama, dar diareea este de fapt doar o reacție naturală a organismului pentru tratarea unor disfuncții din tractul digestiv. Cantități mari de bacterii și alți paraziți pot fi eliminați în felul acesta rapid prin intestine.

yogaesoteric
25 mai 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu