..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

marți, 9 ianuarie 2018

Câteva idei despre cum să ne curăţăm rinichii prin alimentaţie



O alimentaţie care menţine rinichii sănătoşi este de maximă importanţă. Rinichii sunt esenţiali într-o mare varietate de funcţii ale organismului; ei detoxifică sângele înlăturând compuşii toxici prin urină. Dacă sângele nu este bine curăţat, toxinele rămân şi circulă prin tot trupul, cauzând tot felul de probleme.
O alimentaţie care sprijină în mod natural funcţionarea rinichilor îi ajută să se mențină la un randament maxim.
Funcţionarea rinichilor
Rinichii sănătoşi menţin echilibrul lichidelor din corp prin reglarea excreției de sodiu şi apă. Rinichii menţin şi echilibrul între alcalin şi acid şi tot ei reglează hormonii şi enzimele responsabile de controlul tensiunii. În plus, aşa cum s-a menţionat anterior, rinichii filtrează toxinele acumulate din mediu sau alimentaţie.
Dezechilibrul apei din organism cauzat de proasta funcționare a rinichilor a fost asociat cu stări emoţionale negative, cum ar fi stresul, tendințe paranoide, tremurul necontrolat al muşchilor, o senzaţie generală de nesiguranţă şi teamă, sau chiar atacuri de panică.
Curăţarea rinichilor ajută la menţinerea sănătăţii acestora. Când sunt în formă maximă, rinichii pot filtra întreaga cantitate de sânge chiar şi de 60 de ori pe zi.
Macerate care ajută la curăţarea rinichilor
Multe plante medicinale sau condimente au un efect de susținere a funcției rinichilor și de purificare a lor.
Rădăcina de păpădie elimină acidul uric și apa în exces, stimulând producţia de urină. Pentru a obține maceratul din rădăcină de păpădie se lasă timp de 6-8 ore 1-2 linguriţe de rădăcină de păpădie organică, râșnită, în 250 ml de apă. Se filtrează și se bea pe stomacul gol.
Maceratul de ghimbir și turmeric se obține în același mod, din pudră de turmeric şi rădăcină de ghimbir răzuită. Acest preparat, consumat după prânz şi cină, pe lângă eliminarea toxinelor din rinichi, ajută şi la digestie.
Fructe şi legume
Multe fructe organice, nu cele pline de pesticide, sunt excelente pentru curăţarea rinichilor.
Strugurii sunt bogaţi în nutrienţi şi antioxidanţi care ajută procesul de detoxifiere. Strugurii elimină acidul uric şi alte produse reziduale din rinichi.
Merişoarele conţin chinină, care ajută la eliminarea ureei şi a acidul uric. De asemenea, împiedică bacteriile să se ataşeze de pereţii tractului urinar. Datorită proprietăților sale, sucul de merişor este foarte bun pentru menținerea și redobândirea sănătății rinichilor.
Merele sunt printre cele mai sănătoase alimente şi ajuta la curăţarea naturală a organismului.
Sucul de sfeclă este, de asemenea, util pentru curăţarea rinichilor şi a întregului trup.
Usturoiul este un diuretic natural care stimulează producţia de urină şi curăță rinichii.
Castraveţii au, de asemenea, efect diuretic şi ajută la dizolvarea pietrelor de la rinichi şi vezică.
Ceapa s-a remarcat pentru capacitatea sa de a ajuta la eliminarea pietrelor de la rinichi. Pentru aceasta, se fierbe, apoi se omogenizează într-un blender împreună cu apa în care a fost gătită şi se consumă.
Fasoleasoia şi mazărea conţin un aminoacid vital numit arginină, care ajută la eliminarea amoniacului din rinichi.
Reguli generale de alimentaţie pentru menţinerea rinichilor sănătoşi
Consumul de produse proaspete, sănătoase (fără pesticide și E-uri), va contribui în mod natural la sănătatea rinichilor, precum şi la detoxifierea acestora şi a altor organe din trup.
De asemenea, dieta de curăţare a rinichilor trebuie să conţină cât mai multe legume crude cu frunze verzi, fructe cu conţinut redus de zahăr (fructele de pădure, de exemplu) şi nuci şi seminţe care, pe lângă purificarea organismului, fortifică sistemul imunitar.
Şi, nu în ultimul rând, este important ca apa consumată să fie o apă pură. Apa distilată poate fi folosită în acest scop, însă consumul ei exclusiv are consecințe nedorite asupra sănătății, în primul rând prin dezechilibrul electrolitic pe care îl poate provoca. Pentru a compensa într-o anumită măsură acest neajuns, se poate adăuga o lingură de oţet din cidru de mere la un pahar de 240 ml de apă.
8 ianuarie 2018 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu