..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

luni, 30 ianuarie 2017

«Sistemul educațional românesc reprezintă un risc pentru dezvoltarea emoțională a copiilor noștri»


Sistemul educațional românesc reprezintă un risc pentru dezvoltarea emoțională a copiilor noștri, din mai multe perspective”, spune Gabriela Alexandrescu, director executiv al organizației Salvați Copiii România.

Într-un interviu pentru Republica.ro, aceasta vorbește despre atmosfera toxică din școlile românești, despre cum afectează volumul mare de teme dezvoltarea copiilor, dar și cum în multe situații, drepturile profesorilor abuzivi prevalează în fața drepturilor copiilor. 

– Care sunt, în opinia dvs., principalele probleme care pun în pericol dezvoltarea emoțională a elevilor din sistemul de învățământ românesc?


– Sistemul educațional românesc reprezintă un risc pentru dezvoltarea emoțională a copiilor noștri, din mai multe perspective. Elevul român de succes este un bun receptor și reproducător de informație. Atunci când se evaluează progresul și performanța unui elev, nu sunt luate formal în considerare abilitățile sale emoționale și sociale, felul în care, în contextul școlii, el devine din ce în ce mai bun la a-și cunoaște și gestiona emoțiile, la a construi și menține relații sociale, de colaborare cu cei din jur, colegi sau cadre didactice. Neavând formal acest obiectiv de dezvoltare, școala eșuează în a avea grijă de sănătatea emoțională a copiilor.

În al doilea rând, deținem statistici relevante la nivel național, conform cărora 86% dintre elevii români au experimentat cel puțin o situație de umilință publică din partea cadrelor didactice; 33% dintre ei au fost jigniți, iar 7% loviți de către profesorii lor. Critica, expunerea publică umilitoare, evidențierea greșelilor, academice sau de comportament, sunt principalele instrumente pedagogice pe care mulți dintre profesorii români le folosesc în relație cu elevii. Aceste practici educaționale se înscriu în categoria comportamentelor abuzive cu consecințe negative deopotrivă pentru dezvoltarea emoțională și educațională a copiilor.

În al treilea rând, sunt de menționat practicile discriminatorii cărora le cad victime numeroși copii din diferite grupuri vulnerabile – copii de etnie rromă, copii cu tulburări de sănătate mentală, copii ce provin din medii extrem de sărace sau sunt lipsiți de protecția parentală (au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate sau provin din sistemul de protecție) și care au un impact semnificativ asupra sănătății și echilibrului emoțional.

Școala e departe a fi un loc al toleranței, al diversității și flexibilității, în care copiii sunt sprijiniți să se integreze. Inițiate chiar de către școală sau de către părinții „celorlalți copii”, dar susținute măcar tacit de școală, aceste practici nu doar că afectează profund copiii vulnerabili, dar transmit o lecție deloc valoroasă celorlalți copii care, învață astfel un model negativ de comportament social. 

– Mai este și violența între elevi. 

– Există un nivel crescut al violenței între elevi, fie că vorbim de violența spontană, fizică și/sau verbală, sau de bullying (o formă structurată, repetată de violență între copii) cu consecințe negative profunde pentru dezvoltarea socio-emoțională și performanța școlară a copiilor, cu precădere a celor vulnerabili, consecințe ce merg uneori până la refuz școlar și apariția de tulburări de sănătate mintală (ex. depresie, anxietate); de asemenea, se observă o creștere a nivelului de toleranță a copiilor față de diferitele manifestări ale violenței în școală, comunitate și familie, precum și desensibilizarea lor în calitate de martori ai fenomenului violenței.

– Care este atitudinea școlilor și liceelor față de fenomenul de bullying? 

– În ultimii ani, fenomenul violenței în școli a devenit un subiect mai prezent în agenda publică și mai vizibil în mass-media (chiar dacă uneori raportările sunt de natură senzaționalistă), iar această vizibilitate se corelează și cu creșterea incidentelor de violență în școli raportate către autorități. În anul școlar 2014/2015, un număr de 18.798 de cazuri au fost raportate către Ministerul Educației.

Un studiu recent al asociației Salvați Copiii indică date îngrijorătoare despre fenomenul de bullying în școli. Astfel, 73% dintre copii afirmă că au fost martorii unei situații de bullying în școala lor, iar 58% dintre copii afirmă că au fost martorii unei situații de bullying în clasa lor. Studiul a indicat și că, din păcate, școlile nu au o abordare comună în cazurile de bullying; unii profesori sunt mai implicați în stoparea comportamentului violent, în timp ce alții rămân pasivi („ceea ce contează este dacă profesorului îi pasă”). Unii copii au menționat că există situații când unii profesori încurajează bullying-ul sau pe agresori (umilind în mod constant unii copii). Niciunul dintre copiii care au participat la interviurile de grup nu au știut de existența unei comisii de combatere a violenței în școala lor. Măsurile de disciplinare sunt în legătură cu evenimente singulare și extrem de severe, cum ar fi un caz de violență fizică repetată extremă sau o acțiune de umilire severă.

Așa cum spuneați și dumneavoastră, în multe situații, fenomenul de bullying pleacă chiar de la catedră.

– Ce ar trebui făcut ca așa ceva să nu se mai întâmple?

– Îmbunătăţirea calităţii educaţiei este în directă relație cu formarea iniţială şi continuă a profesorilor. Acest lucru presupune: formarea continuă a cadrelor didactice și a consilierilor școlari, schimb de bune practici între profesori, creșterea numărului de profesori de sprijin pentru copiii cu cerințe educaționale speciale; pregătirea cadrelor didactice pentru lucrul cu elevii cu cerințe educaționale speciale şi creşterea numărului acestora, examinarea obligatorie a cadrelor didactice prin evaluări psihologice independente, implementarea unor mecanisme de feedback cel puțin semestriale de la elevi și părinți, în funcție de specificul școlii.

De asemenea, calitatea în educație e condiționată de depolitizarea sistemului de învățământ și stabilirea unor proceduri democratice de alegere a directorilor de școală și a inspectorilor școlari cu participarea cadrelor didactice. În plus, o debirocratizare a activității profesorilor, nevoiți să petreacă în fiecare lună zeci de ore cu completarea de documente, ar asigura o mai atentă elaborare și implementare a strategiilor și metodologiilor didactice. Salvați Copiii a asigurat pregătirea cadrelor didactice prin elaborarea de ghiduri și materiale de curs, utilizate în cadrul a sute de sesiuni de pregătire pentru mii de cadre didactice

 În România, copiii au de făcut un volum foarte mare de teme și ajung adesea să muncească mai mult decât adulții. Care sunt efectele acestei practici pe termen lung?

– Specialiștii spun că temele pentru acasă au beneficii semnificative doar pentru nivelul liceal și, evident, universitar, contexte în care studiul individual capătă importanță în trasarea sau concretizarea carierei profesionale. Pentru ciclul primar ori gimnazial, numărul mare de teme produce mai degrabă lipsă de interes din partea elevului și non-învățare. În 2015, la Universitatea din Oviedo (Spania), cercetătorii au descoperit că, în cazul elevilor de gimnaziu cărora le-au fost cerute teme care îi solicitau 2-3 ore pe zi, performanțele lor la matematică, fizică ori științele naturii înregistrau regrese vizibile. 

Pentru elevii români, dificultățile sunt și mai mari, având în vedere că, pe lângă orele dedicate temelor (în medie 3-4 ore zilnic), ei sunt nevoiți să petreacă la școală alte 4-5 ore în ciclul primar, aproximativ 6 ore în gimnaziu și 8 ore la liceu. În acest ritm, dacă un copil dorește să-și facă cu conștiinciozitate temele, practic el nu va mai beneficia de timp pentru joacă, sport, recreere sau desfășurarea altor activități împreună cu familia ori prietenii din cartier.

Un alt efect negativ vizează calitatea relației copil-părinte; implicat adeseori în gestionarea temelor de casă, părintele devine „profesorul de acasă”, încă un adult, pe lângă cadrul didactic, care vânează și sancționează greșelile. Nu de puține ori tema de casă este menționată atât de către părinți, cât și de către copii ca fiind sursa a numeroase tensiuni între aceștia; epuizați sau pur și simplu nesiguri, părinții ajung să-și pedepsească copiii pentru o temă incomplet sau incorect făcută.

– Ce ar fi de făcut atunci?

– Conținutul temelor și durata lor sunt esențiale. Alegerea pe care ar trebui să o facă orice cadru didactic nu privește adoptarea unei poziții pro sau contra temelor, ori cantitatea lor, ci mai degrabă calitatea și utilitatea lor în procesul de predare-învăţare-evaluare, pentru ca elevul să devină creativ și în mod real implicat/interesat în procesul de învățare. De asemenea, timpul necesar îndeplinirii sarcinilor nu ar trebui să afecteze dreptul copilului la timp liber. Specialiștii recomandă aplicarea regulii celor „10 minute pentru temele de acasă”, care înseamnă alocarea zilnică de 10 minute în primul an școlar, 20 de minute în al doilea, 30 în al treilea, până la 2 ore în clasa a XXII-a. 

– Avem din păcate cazuri, cum a fost, nu cu multă vreme în urmă cel al educatoarei de la Vrancea care a fost filmată în timp ce bătea și agresa verbal copii. Cum ar trebui intervenit în astfel de cazuri?

– Legea 272/2004 prevede în art. 52 că, în cadrul procesului instructiv-educativ, copilul are dreptul de a fi tratat cu respect de către cadrele didactice, personalul didactic auxiliar şi cel administrativ şi de a fi informat asupra drepturilor sale, precum şi asupra modalităţilor de exercitare a acestora. Pedepsele corporale sau alte tratamente degradante în cadrul procesului instructiv-educativ sunt interzise.

Este regretabil faptul că, în cazurile de abuz, cadrele didactice nu pot fi suspendate de către Inspectoratul școlar, pe o anumită perioadă, până la pronunțarea unei decizii cu privire la faptele sale (administrative ori judecătorești). Prin îndepărtarea cadrului didactic, copiii ar putea fi protejați împotriva unor potențiale fapte similare, însă drepturile angajatului Ministerului Educației prevalează, injust, în fața drepturilor copilului, încălcându-se flagrant principiul fundamental al interesului superior al copilului. Interviurile realizate cu educatoarea din Vrancea, după difuzarea filmului, au arătat încă o dată incompatibilitatea sa totală cu profesia de educator și multiplele probleme de personalitate și de înțelegere elementară a responsabilităților sale și a nevoilor preșcolarilor, aspecte care putea convinge pe oricine că locul ei nu e sub nicio formă alături de copii.

Salvați Copiii consideră că se impune urmărirea penală a educatoarei pentru infracțiunea de rele tratamente în concurs cu amenințarea și aplicarea măsurii de siguranță a interzicerii exercitării dreptului de a mai profesa cel puțin până la rezolvarea plângerii penale. 

– Alt gen de situații care ajung în spațiul public sunt cele în care există presiuni pentru ca acei elevi care suferă de tulburări de învățare să fie mutați/dați afară din clasă. Ce ar trebui să știe părinții care cer excluderea de la clasă unui copii cu nevoi speciale, deși acesta a primit acceptul de a fi educat într-un sistem de masă?
– Fiecare părinte, cadrul didactic sau instituție școlară, care solicită excluderea de la clasă a unui copil cu cerințe educaționale speciale pentru care s-a emis însă un certificat de orientare către învățământul de masă, se află într-o situație de încălcare a Legii Educației Naționale și ar trebui sancționat în consecință.

Prevederile legale precum și recomandările comunităţilor ştiinţifice şi de practicieni în domeniul educației și psihologiei copilului, vizează abordarea dificultăţilor unui copil cu CES (n.r. – copiii cu cerinte educative speciale) în colectivitate, în clasa de elevi şi/sau grupa de preşcolari, respectându-se nevoile, caracteristicile şi potenţialul fiecărui copil şi în acord cu principiile generale care stau la baza organizării şi funcţionării învăţământului: principiul educaţiei globale şi individualizate, principiul asigurării integrale a drepturilor copilului, principiul cooperării cu familia şi cu comunitatea locală şi principiul asigurării respectului faţă de copil.

Premisele unei abordări reuşite ţin de pregătirea temeinică a cadrului didactic în psihologia copilului, psihopedagogie şi managementul comportamentului la clasă precum şi de prezenţa obligatorie a psihologului școlar în fiecare unitate de învăţământ.


Citiți și:
Copiii amputaţi afectiv din cauza folosirii exagerate a computerului
Un deputat a depus în Parlament «Legea pentru inocența copilăriei», ce este menită să protejeze elevii preșcolari de orele de educație sexuală

yogaesoteric
29 ianuarie 2017 



sâmbătă, 28 ianuarie 2017

Nu numai că ne-am vândut ţara, dar am și donat-o


Supărare mare în campania din 2016, scandal electoral, jumătate din terenurile agricole au fost vândute la străini. Unde au fost politicienii români care se dădeau în acele zile de ceasul morţii că ne-am vândut ţara până acum? Au fost plecaţi în afară în ultimii ani sau tocmai s-au vindecat de autism?
La începutul anilor ’90, un slogan electoral era foarte bine primit de majoritatea covârşitoare a populaţiei României şi suna aşa: „Nu ne vindem ţara!”. Orice ar fi însemnat în mintea votanţilor fesenişti de atunci, acest slogan este clar că nu a avut decât scopul de a excita electoral populaţia mai săracă intelectual. Pentru că, apoi, conducătorii au început donarea en-gross şi en-detail a ţării, contra unor „atenţii” modice, raportate la valoarea donaţiilor. Resursele, industria, infrastructura, agricultura, dar şi populaţia au ajuns asset-uri importante ale multinaţionalelor.
Bineînţeles, nici celelalte partide care au avut parte de guvernare nu s-au lăsat mai prejos. Politicieni, securişti şi alţi ţepari şi-au rotunjit averile din ţară, dar mai ales cele ascunse prin paradisuri fiscale. Unii dintre ei îndrăznesc azi să acuze aceste realităţi, de care au profitat din plin, pe principiul „nici usturoi n-am mâncat, nici gura nu-mi miroase!”. E adevărat, nu miroase. Pute!
De ce nu vom trăi niciodată ca în Occident în această ţară bogată şi pe nedrept blamată? România şi-a dorit să facă parte din două mari organizaţii, NATO şi UE. Ideea era să fim apăraţi militar şi să ne aşezăm şi noi la masa bogaţilor, să nu mai stăm după oscioarele aruncate nouă pe jos, de către aceştia. Şi, totuşi, tot cu resturi ne hrănim, iar protecţia militară este din ce în ce mai fragilă. Deci, de ce nu trăim bine, deşi ne-am donat ţara, am acceptat globalizarea şi am renunţat la suveranitate?
Răspunsul este simplu: ne-am „omorât” propria economie, susţinută de capitaliştii români, în favoarea străinătăţii. Multinaţionalele vor aici mână de lucru mai ieftină, dacă nu, pur şi simplu nu vin sau vin şi pleacă rapid. Un exemplu cunoscut este Dacia-Renault. Acest concern a deschis fabrici Dacia în ţări arabe unde produce modele mai ieftine plătind salarii mici. Românii, dacă cer venituri mai mari, sunt ameninţaţi cu concedierea, închiderea fabricii şi mutarea producţiei în ţările calde. Asta deşi de-a lungul timpului compania a primit avantaje şi ajutoare băneşti importante de la statul român. De la noi toţi, adică. În schimb, angajaţii aceleiaşi multinaţionale din Franţa au salarii occidentale. Asta arată faptul că, deşi suntem în UE, facem parte din lumea a doua unională.
Şi aşa vom şi rămâne pentru că nu avem multe companii de succes cu capital românesc, unde patronii şi-ar plăti bine muncitorii aşa cum cei din Franţa îşi plătesc angajaţii proprii. Și nici o şansă să apară antreprenori români de anvergură. Dacă vor avea tupeul să o facă, avem instituţii specializate ale statului care să-i bage la puşcărie pentru tupeu. Indiferent cine va câştiga alegerile, să nu vă faceţi iluzii: mai sunt multe lucruri de luat românilor şi de donat bogaţilor lumii. Măcar să nu ne donăm identitatea naţională şi puţina demnitate. Măcar cu ele să rămânem…
 yogaesoteric
26 ianuarie 2017 

NU GURA ESTE SURSA RESPIRAȚIEI URÂT MIROSITOARE

Dr. Mihai Petrescu
Directorul Institutului Național de Boli Parazitare. Dr. Petrescu a publicat mai mult de 60 de lucrări de cercetare în Parazitologie Moleculară. 
21 ani de experiență.
Institutul Național de Boli Parazitare a descoperit o nouă cauză a halitozei (gură urât mirositoare): infestarea. Un studiu recent finalizat arată că produsele reziduale ale paraziților sunt toxice și creează un teren propice pentru bacteriile proteolitice din stomac. Acesta este motivul pentru care persoanele infectate cu paraziți au respirație urât mirositoare.
Vom discuta această problemă medicală cu Dr. Mihai Petrescu, Directorul Institutului Național de Boli Parazitare.
— Dr. Petrescu, vă mulțumesc că ne-am putut întâlni. Voi începe cu problema principală. Este adevărat că cea mai mare parte a populației din România este infestată cu paraziți?
Da. În comparație cu alte țări, ocupăm una dintre pozițiile de frunte în ceea ce privește infestarea cu paraziți. Din cauza situației ecologice extrem de precare, a lipsei de acțiune a autorităților și indiferenței față de oameni.
— Dr. Petrescu, rezultatele studiilor cu privire la relația dintre infestarea cu paraziți și respirația urât mirositoare sunt corecte?
Până în urmă cu câțiva ani, comunitatea medicală a crezut că respirația urât mirositoare se formează în cavitatea bucală. Cu toate acestea, studii recente au indicat faptul că problemele de stomac și de ficat (care sunt întotdeauna prezente atunci când suntem infestați cu paraziți) cauzează și ele respirație urât mirositoare. Oamenii de știință au raportat, de asemenea, că acest aparent "simptom normal" nu ar trebui să fie ignorat. Infestarea conduce la apariția aproape a tuturor bolilor grave din corpul uman.
Personal, am încredere în rezultatele cercetării care a fost efectuată în cadrul Institutului nostru. Respirația urât mirositoare atât de des întâlnită poate ascunde, de fapt, o boală gravă. Aproximativ 92% din decesele umane sunt cauzate de infecțiile parazitare. Și nu este vorba doar despre decese din cauza unor boli.
Noi, de obicei, vorbim despre viermi intestinali, atunci când vorbim despre paraziți. Pot aceștia provoca cu adevărat respirația urât mirositoare și chiar moartea?
De fapt, aceasta este o mare greșeală - să presupunem că paraziții sunt doar viermi. Există o mare varietate de paraziți care trăiesc în diferite organe ale corpului. Și ei provoacă diverse probleme. Și, apropo, viermii - pentru a fi mai precis, viermii intestinali - sunt foarte periculoși. Ei distrug literalmente intestinele, cauzând descompunerea acestora și, în cele din urmă, decesul. Chiar și viermii sunt destul de dificil de localizat și de distrus.
Alături de aceștia, există mii de paraziți, care pot trăi în ficat, creier, plămâni, sânge, și stomac. Și aproape toți sunt mortali. Unii dintre ei încep imediat să acționeze agresiv și să distrugă organismul. Alți paraziți trăiesc neobservați până când numărul lor devine atât de mare încât organismul nu le mai poate rezista și persoana decedează.
În același timp, pot spune cu toată încrederea că, practic, toată lumea este infestată cu paraziți. Problema este că majoritatea acestora sunt extrem de dificil de detectat. Iar atunci când consecințele unei infecții parazitare devin vizibile, medicii încearcă sa le elimine. Chiar și în timpul unei autopsii, sunt necesare teste speciale pentru a detecta paraziții. Sau, cel puțin, în cele mai multe situații.
Există mii de paraziți care pot trăi în ficatul, creierul, plămânii, sângele, stomacul nostru. Și aproape toți sunt mortali. De obicei, totul începe cu binecunoscuta respirație urât mirositoare.
— Ne puteți da vreun exemplu concret de infestare?
Vă pot povesti despre sute de cazuri. Dar poate că mă voi concentra asupra acelor exemple care arată clar care sunt pericolele paraziților.
În primul rând, se pare că unele tenii pot cauza cancer. Mai mult, viermii sunt cei care contractează inițial boala, nu oamenii. Dar celulele maligne ale acestora se răspândesc în întregul organism, infestându-l pe om. Acest lucru se întâmplă atunci când larvele viermilor ajung din intestine în nodulii limfatici ai omului. Ca urmare, aceștia se transformă în tumori canceroase, otrăvind rapid organismului omului. Decesul survine, efectiv, în câteva luni. Săptămâna trecută s-a înregistrat încă un caz de deces cauzat de o astfel de tumoare.
În fotografie: celule dintr-o tumoare malignă cauzată de viermi paraziți.
Un alt caz des întâlnit este infestarea creierului uman. Aceasta conduce la nevroze, oboseală extremă, iritabilitate excesivă și schimbări bruște de dispoziție. Și, în stadiile mai avansate, pe măsură ce creierul se umple cu paraziți, se dezvoltă afecțiuni mai grave, conducând, în cele din urmă, la deces.
Avem o arhivă foto de autopsii, în care s-au găsit paraziți în diverse organe ale corpului. Iată câteva fotografii, dar trebuie să vă avertizez că sunt oribile.
Viermi în vezica biliară umană:
Paraziți în creierul uman care au condus la apariția cancerului:
Viermi în cord, care au provocat stop cardiac:
În al treilea exemplu putem vedea infestarea unui cord uman. Se crede că această afecțiune este foarte rară. Dar, de fapt, viermii cardiaci sunt prezenți la aproximativ 23% dintre oameni. Aceasta înseamnă o persoană din patru. Într-un stadiu incipient, aceștia sunt complet invizibili și au impact zero asupra organismului. Dar, cu cât trece mai mult timp, cu atât devin mai vizibili viermii din cordul uman. Aceștia provoacă numeroase afecțiuni cardiace și, când vine vorba despre decesul subit cauzat de stopul cardiac, acești paraziți sunt responsabili pentru aproape 100% din cazuri.
— Mai există și alte consecințe periculoase ale infestării?
La bărbați, paraziții provoacă prostatită, impotență, adenom, cistită, calculi la rinichi și vezica urinară. 
La femei, aceștia cauzează dureri și inflamarea ovarelor, fibroame, fibroame uterine, boala fibrochistică mamară, precum și inflamarea glandelor suprarenale, a vezicii urinare și a rinichilor. Și, bineînțeles, aceste probleme sunt însoțite de îmbătrânirea prematură a pielii, apariția pungilor sub ochi, negi și papiloame pe față și pe corp.
— Cum ne putem proteja de paraziți? Există teste, medicamente?
Din păcate, se poate spune că nu există metode sigure de diagnosticare a paraziților din interiorul corpului omenesc. Parțial, acest lucru se datorează existenței unui număr atât de mare de tipuri de paraziți (peste 2000 de specii cunoscute) și, parțial, unui nivel foarte mare de dificultate în detectarea acestora. Un examen parazitologic complet poate fi efectuat în numai câteva locuri din România și costă extrem de mult.
Simptomele unei infecții cu paraziți sunt următoarele:
  • Respirație urât mirositoare;
  • Alergii (iritație, ochi umezi, rinită);
  • Iritație și roșeață la nivelul pielii;
  • Răceli frecvente, durere în gât, congestie nazală;
  • Oboseală cronică (obosim repede, indiferent ce facem);
  • Dureri de cap frecvente;
  • Constipație sau diaree;
  • Dureri articulare și musculare;
  • Nervozitate, insomnie și tulburări de apetit;
  • Cercuri întunecate, pungi sub ochi.
Dacă observați cel puțin unul dintre simptome, există o posibilitate de 99% să existe paraziți în corpul dumneavoastră. Și trebuie să scăpați de ei cât mai repede posibil!
În ceea ce privește medicamentele, există câteva probleme. Până în prezent, există o singură soluție care ne ajută să scăpăm de paraziți.
Medicamentul antiparazitar se numește Detoxic. Acesta a fost dezvoltat de colegii mei de la Institutul de Parazitologie, în colaborare cu o echipă internațională de oameni de știință. Au fost studiate aproximativ 25 de medicamente antiparazitare. Dar, în timpul procesului de cercetare, a devenit evident că doar Detoxic este eficient.
Detoxic conține un amestec unic de coada șoricelului (Achilleae millefolii), centaurea (Centauri erythraea) și cuișoare. În timpul dezvoltării și testării, acest medicament s-a dovedit a fi extrem de eficient. În prezent, este singurul remediu care are rezultate notabile. Și dacă ne referim doar la aspectul financiar, acesta ar fi putut fi produs exclusiv pentru export. Oamenii din toată lumea sunt dispuși să plătească aproape orice preț pentru Detoxic.
Există foarte multe recenzii pozitive din partea celor care l-au încercat deja.
— De ce este Detoxic atât de special? Care este diferența între acest medicament și alte produse antiparazitare?
Așa cum am spus deja, până în prezent, aceasta este singura soluție antiparazitară din lume care funcționează. Ajută la eliminarea definitivă a paraziților. De aceea este atât de căutat de farmaciile internaționale și de companiile farmaceutice. În comparație cu alte medicamente antiparazitare, acționează direct asupra întregii game de paraziți care ar putea infesta organismul uman. Având în vedere problemele de diagnosticare, acesta permite curățarea eficientă a întregului organism. Am spus mai devreme că este aproape imposibil de detectat tipul de paraziți cu care este infestat organismul. Detoxic distruge și elimină toți paraziții care trăiesc oriunde în corp - din creier, până la cord, la ficat și la intestine. Niciun alt medicament disponibil în prezent nu poate face acest lucru.
În plus, acest medicament nu este pe bază de substanțe chimice, ci este un produs complet natural, ceea ce elimină reacțiile alergice, dezechilibrul florei intestinale și alte probleme care pot apărea la tratarea unei afecțiuni cu pastilele clasice, când organismul este forțat să proceseze o mulțime de compuși chimici.
Acesta este rezultatul oficial al testelor de laborator efectuate asupra medicamentului Detoxic în cadrul Institutului de Boli Parazitare.
1. Eficiența medicamentului Detoxic calculată folosind tehnica standard (raportul dintre numărul de recuperări și numărul total de pacienți dintr-un grup de 100 de persoane care au fost tratate cu acest medicament):
  • Eliminarea viermilor intestinali și a ouălor: 100%
  • Normalizarea funcției și stării pancreasului: 80%
  • Eliminarea dermatitelor alergice: 90%
  • Eliminarea gastritelor, ulcerelor, diareii: 90%.
  • Eliminarea anemiei: 100%.
  • Eliminarea respirației urât mirositoare: 100%.
2. Nu au fost identificate efecte secundare adverse, inclusiv reacții alergice.
3. Detoxic este recunoscut ca cel mai bun medicament în lupta împotriva paraziților din corpul omenesc.
— Cred că cititorii noștri ar dori să știe de unde se poate cumpăra Detoxic?
— Îl puteți comanda de pe website-ul oficial al producătorului. Din păcate, farmaciile doresc să aplice o marjă foarte mare de vânzare cu amănuntul. Practic, doresc să vândă la un preț mult mai mare. Iar oamenii de știință care l-au creat se opun vehement împotriva acestei abordări. În calitate de medic, vreau ca toți oamenii, din întreaga țară, să își permită să cumpere acest produs.
Sper ca, în timp, să putem ajunge la o înțelegere și Detoxic să poată fi vândut în toate farmaciile din țară. Între timp, acesta poate fi comandat doar online. Totul este comod și ușor - produsul poate fi livrat prin poștă sau prin curier, iar metoda de plată este în numerar, la livrare. Nu este nevoie de nimic altceva pentru a obține produsul.
Dle dr. Petrescu, înainte de a încheia interviul, ați dori să mai adăugați ceva pentru cititorii noștri?
Singurul lucru pe care vreau să îl spun este să aveți grijă de sănătatea voastră. Poate că nu bănuiți acest lucru, dar probabilitatea ca în interiorul vostru să trăiască paraziți este de 97-98%. Aceștia pot fi localizați oriunde - în sânge, intestine, plămâni, cord și creier. Paraziții vă mănâncă, efectiv, din interior, otrăvindu-vă în același timp sângele. Prin urmare, există foarte multe probleme de sănătate care pot scurta viața cu 15-25 de ani. Nici nu voi menționa problema decesului subit, care este asociat, de obicei, efectelor paraziților asupra organismului uman.
Detoxic poate fi comandat de pe website-ul oficial.


joi, 26 ianuarie 2017

Cojile de nuci, MIRACOL pentru sănătate. Ce beneficii au.

Desi multa lume le considera nefolositoare si le arunca, cojile de nuci au, datorita compozitiei lor, cateva calitati extraordinare.


Daca unele dintre aceste calitati terapeutice au fost cunoscute inca din vechime( dacă intrebi o gospodină la ce este bun ceaiul din coji nuci, cel mai probabil primul răspuns oferit de aceasta este că e bun pentru circulaţie deoarece contribuie la subţierea sângelui îngroşat) alte calitati ale cojilor de nuca au iesit la iveala abia in ultimii ani dupa ce cercetatorii le-au analizat cu atentie in cadrul unor studii de laborator meticuloase.

Cojile de nucă au efecte depurative, stimulente pentru tiroidă, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectate gastro-intestinale și renale, vermifuge, tonic-amare, hipoglicemiante, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și calmante.

Cojile de nuci administrate sub formă de ceai, ajută la curățarea sângelui și subțierea sângelui îngroșat, la întărirea stomacului, îmbunătățirea funcției ficatului și tranzitului intestinal, la tratarea incontinenței urinare sau a infecțiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoze.

Tratamente cu coji de nuci

 Lipsa de calciu
Persoanele care considera ca au deficienta de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci. Zilnic este indicat sa beti undeva intre o jumatate de litru si un litru din acest tip de lichid.
Dacă aveţi vinişoare şi varice, acestea se pot vindeca dacă faceţi frecţii uşoare sau aplicaţi nişte comprese cu macerat din coajă verde de nucă. Reţeta: se umple un borcan cu coji tăiate mărunt sau tocate. Se toarnă deasupra oţet de mere şi se macerează vreme de trei săptămâni.

Macerat de nuci pentru curățarea sângelui
Se toacă mărunt coaja de la 14 nuci uscate și se pune la macerat vreme de 2 luni jumătate cu 500 ml de țuică. Se ia câte o lingură de macerat, dimineața pe stomacul gol, pentru curățarea vaselor de sânge, tromboză, chisturi, depuneri de săruri, tumori sau mastopatie fibromatoasă.

Ceai de coji de nucă pentru ulcer
Se face o infuzie din membranele uscate (pereții interni care despart miezul) a 4 nuci și o cană de apă clocotită. Se lasă în termos o oră, apoi se strecoară și se ia câte o linguriță dimineața pe stomacul gol.

Afecțiuni digestive, diabet, hipertensiune
Se prepară o tinctură din membranele uscate ale nucilor. Se toacă mărunt și se pun într-un borcan de 500 ml, cât să umple o treime. Se umple borcanul cu țuică naturală și se lasă 21 de zile la macerat. Se strecoară într-o sticluță de culoare închisă. Se ia câte o lingură, diluată cu o jumătate de pahar de apă, cu jumătate de oră înainte de masă.

Oboseală, imunitate scăzută, boli de stomac

Se prepară un sirop din 2 pumni de coji verzi de nucă tocate mărunt, și un litru de apă. se pune amestecul pe fos si fierbe 10 minute, apoi se adaugă cateva cuișoare. Se lasă la răcit, se strecoară și la final se adaugă 1 kg de zahăr tos sau miere de albine. Se toarnă în sticle închise la culoare. Se ia câte o linguriță de sirop, de 3 ori pe zi, după masă.

Varice, dermatoză, dureri reumatice

Se aplică pe zonele afectate macerat din coji verzi de nuci, sau se fac frecții cu acest macerat. Se umple un borcan pe un sfert cu coji tocate mărunt, și peste ele se toarnă oțet de mere. Se lasă 2-3 săptămâni la macerat.

Calmează tusea

Ceaiul din coji de nuci este un bun remediu pentru persoanele care vor să scape de tuse, scrie frunzaverde.ro. O mână de coji de nucă pot fi puse într-un recipient, este adăugată apă şi pus la foc pentru a da în clocot. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, neîndulcit, îndulcit cu miere simplă sau cu miere cu lămâie. Evitarea ceaiului fierbinte este indicată deoarece în momentul în care suntem răciţi lichidul ne usucă mucoasa şi poate produce arsuri la nivelul ei, ceea ce poate duce la favorizarea apariţiei bacteriilor.


Sursa : http://www.pentrusuflet.com

miercuri, 25 ianuarie 2017

Dosarul electronic de sănătate, o bombă cu ceas care poate compromite viaţa pacienţilor


Dacă ajung pe mâna unor medici de rea-credinţă, anumite informaţii pot aduce grave prejudicii pacienţilor

Dosarul electronic de sănătate, deja obligatoriu în România, creează premisele unor derapaje etice fără precedent în sistemul sanitar”, scrie Economica.net.
Dosarul electronic de sănătate este deja obligatoriu. Pacienţii nu pot refuza constituirea acestui dosar care va conţine toate informaţiile importante despre sănătatea lor. Pacienţii nu au dreptul să refuze nici includerea în dosar a unor informaţii care, dacă ajung pe mâna unor medici sau funcţionari de rea-credinţă, le pot aduce grave prejudicii. Dosarul permite accesul furnizorilor de servicii medicale la informaţii sensibile despre pacienţi, cum ar fi: tulburări psihice, infectarea cu HIV, boli cu transmitere sexuală, abuzul de substanțe interzise. În felul în care este construit, dosarul electronic creează premisele unor derapaje etice fără precedent în sistemul sanitar.
Dosarul electronic de sănătate al pacientului, obligatoriu în ţara noastră din 12 noiembrie 2016, conţine într-o formă standardizată toate informaţiile relevante despre starea de sănătate a pacientului: de la alergii şi intoleranţe, proteze şi alte dispozitive medicale interne, la transplanturi, istoricul de boli/diagnostice, boli transmisibile, intervenţii şi proceduri suferite de-a lungul timpului, rezultatele analizelor făcute de pacient de-a lungul timpului, imunizări, dacă are boli ereditare în familie, care au fost cauzele decesului membrilor familiei sale (părinţi şi fraţi), care sunt bolile de care suferă (au suferit) membrii familiei sale (părinţi şi fraţi) şi aşa mai departe.
CNAS ne asigură că toate aceste informaţii sunt stocate în sistemul dosarului electronic de sănătate (DES) într-o formă securizată. În fapt, ameninţarea infracţiunilor informatice tot mai ingenioase rămâne una dintre cele mai mari probleme pe care le aduce implementarea unui sistem precum DES, în statele în care sistemul dosarului electronic funcţionează de multă vreme şi în care se investeşte semnificativ în securizarea datelor medicale ale pacienţilor.
Literatura medicală abundă de studii ştiinţifice care atrag atenţia asupra vulnerabilităţilor soft-urilor cu care operează dosarele electronice ale pacienţilor, în statele în care acest sistem a fost implementat. Furtul de informaţii din dosarele electronice ale pacienţilor s-a petrecut şi la case mai mari.
În anul 2012, oficialii Spitalului Universitar Howard din Washington au recunoscut că informaţiile medicale din dosarele electronice a peste 34.000 de pacienţi ai spitalului au fost furate. Un funcţionar al spitalului a avut acces la aceste informaţii şi le-a salvat pe laptopul său. Câteva săptămâni mai târziu, acelaşi spital a anunţat că o funcţionară a sa a abuzat de poziţia pe care o avea în spital pentru a obţine acces la numele şi adresele pacienţilor, pe care ulterior le-a vândut.
Informaţiile din dosarul electronic de sănătate, menite să salveze viaţa pacienţilor în situaţii-limită, se pot întoarce într-o zi împotriva lor. În dosarul electronic de sănătate există o secţiune numită „sumar pentru situaţii de urgenţă” care conţine date vitale pentru pacient, esenţiale medicilor în situaţii de urgenţă, în care pacientul e inconştient sau nu poate spune medicilor bolile, alergiile cu care a fost diagnosticat şi nici dacă se află sub tratament medicamentos. În această secţiune sunt cuprinse printre altele bolile cronice ale pacientului; bolile hematologice relevante pentru urgenţe medicale; boli transmisibile relevante pentru urgenţe medicale; tratamentele curente; internări recente.
Aceste informaţii sunt accesibile oricând oricărui medic din sistemul medical public şi privat, care este autentificat în sistemul DES. Farmaciile, laboratoarele medicale, stomatologii şi orice alt furnizor de servicii medicale din România, autentificat obligatoriu în sistemul DES poate avea acces oricând la aceste informaţii din dosarul oricărui pacient din această ţară. Restul informaţiilor medicale din dosar pot fi consultate doar în prezenţa pacientului.
Premisa de la care au plecat cei care au construit dosarul electronic de sănătate este aceea că toţi medicii şi profesioniştii care au la un moment dat acces la dosarele electronice ale pacienţilor sunt de bună-credinţă şi că respectă cu stricteţe confidenţialitatea informaţiilor vizualizate – deziderat cel puţin nerealist al CNAS. Dreptul pacientului la intimitate şi la confidenţialitatea tuturor informaţiilor legate de afecţiunile sale ar putea fi suprimat odată cu înregimentarea în sistemul dosarului electronic de sănătate.
Dentistul va şti câte depresii, naşteri şi infecţii a avut pacienta pe care o tratează
Colegiul Medicilor din România a atras atenţia încă din 12 noiembrie că pacientul poate fi lezat prin discriminarea şi stigmatizarea create de divulgarea unor informaţii referitoare la starea sa de sănătate sau la antecedentele sale personale, stil de viaţă. Conform prevederilor legale, toţi furnizorii de servicii medicale (inclusiv orice firmă de medicamente, farmacie etc.) vor putea intra în sistem şi cunoaşte datele medicale şi informaţiile personale ale pacienţilor. În acest fel, furnizorii vor putea cunoaşte toate aspectele medicale ale unei persoane din toată viaţa sa – naşteri, avorturi, diagnostice etc. – indiferent că sunt medici curanţi sau nu, indiferent de specialitate. De exemplu, un medic stomatolog va putea cunoaşte câte avorturi, infecţii cu clamydia, vaginite, naşteri, depresii a avut pacienta pe care o protezează dentar, atrage atenţia Colegiul Medicilor din România. Şi reprezentanţii medicilor de familie, reuniţi în Societatea Naţională de Medicina Familiei, împărtăşesc îngrijorarea Colegiului Medicilor din România privind implicaţiile etice ale implementării dosarului electronic, atrăgând atenţia că un asigurator nu trebuie să aibă acces la datele medicale ale unei naţii, şi asupra posibilei alterări a relaţiei de încredere medic – pacient.
În felul în care a fost construit, sistemul dosarului electronic al pacientului creează premisele unor derapaje etice fără precedent în sistemul sanitar
Colegiul Medicilor din România (CMR) atrage atenţia că încălcarea confidenţialităţii informaţiilor din dosarele electronice ale pacienţilor şi accesul fără drept la informaţii personale şi date medicale ale pacientului poate genera prejudicii complexe pacientului, medicului, relaţiei medic-pacient şi sistemului de sănătate.
Punctual, încălcarea confidenţialităţii poate să zdruncine încrederea pacientului în medic, cu consecinţele negative care decurg din aceasta: discontinuitatea îngrijirilor medicale, lipsa de aderenţă la tratament, lezarea transparenţei care trebuie să guverneze relaţia medic-pacient. Nu în ultimul rând, încălcarea confidenţialităţii datelor şi informaţiilor personale poate crea o imagine negativă a sistemului de sănătate şi poate zdruncina încrederea populaţiei în sistemul de sănătate. Sistemul dosarului electronic creează premise pentru incriminarea sistemului medical şi a medicilor prin încălcarea dreptului pacientului la confidenţialitate şi a dreptului său de proprietate asupra datelor personale şi a informaţiilor medicale, se arată în luarea de poziţie a CMR.
Dosarul electronic de sănătate (DES), deşi declarativ creat în beneficiul pacientului, creează premise pentru încălcarea drepturilor acestuia, atrage atenţia Colegiul Medicilor din România. Managementul datelor şi informaţiilor înregistrate în DES, pornind de la înregistrarea lor şi până la modul în care pot fi accesate şi utilizate, este de natură a încălca confidenţialitatea informaţiilor şi datelor medicale personale. Confidenţialitatea este o valoare esenţială în relaţia medic-pacient. Păstrarea secretului profesional este premisa unei relaţii medic-pacient clădită pe încredere. Pacientul investeşte medicul cu încredere, îi dezvăluie acestuia informaţii personale, iar – la rândul său – medicul are obligaţia de a respecta încrederea care i-a fost acordată prin păstrarea confidenţialităţii datelor şi informaţiilor aflate din interacţiunea cu pacientul, mai spune Colegiul Medicilor din România.
Cât control are de fapt pacientul asupra propriului dosar electronic de sănătate?
Declarativ, pacientul are control total asupra informaţiilor din propriul dosar electronic. În fapt, pacientul nu poate refuza constituirea dosarului electronic, nu are dreptul să refuze includerea în dosar a anumitor informaţii despre starea sa de sănătate şi nici să decidă retragerea unor informaţii din propriul dosar electronic. Pacientul poate însă vedea online, după ce s-a autentificat în sistemul DES, toate modificările făcute în propriul dosar.
Colegiul Medicilor din România atrage atenţia că prevederile legale referitoare la managementul datelor şi informaţiilor cuprinse în dosarul electronic de sănătate sunt în mare parte vagi, iar pretinsul drept la proprietate al pacientului asupra datelor şi informaţiilor personale este de fapt doar declarat şi nu susţinut de acestea. Astfel, nu este prevăzută posibilitatea ca pacientul să decidă asupra informațiilor care vor fi înregistrate în dosarul electronic de sănătate, deşi se afirmă că pacientul este „proprietarul de drept” al informaţiilor şi datelor personale. De fapt, conform prevederilor legale, pacientul este obligat să accepte înregistrarea datelor şi informațiilor sale personale în sistemul dosarului electronic. Mai mult, nu este prevăzută posibilitatea ca pacientul să decidă retragerea anumitor date din dosarul electronic de sănătate, ulterior înregistrării acestora, explică Colegiul Medicilor din România.
Consecinţele implementării dosarului electronic asupra relaţiei medic-pacient
Medicii vor fi obligaţi la îndeplinirea unor sarcini suplimentare care se vor adăuga unui program de lucru deja suprasolicitant şi supraîncărcat, şi care va duce la scăderea timpului acordat îngrijirii pacienţilor, explică Colegiul Medicilor din România.
Medicii sunt obligaţi, sub ameninţarea sancţionării, să înregistreze datele şi informaţiile privind pacienţii în DES, fără acordul acestora din urmă, ceea ce poate crea un conflict major în relaţia medic-pacient, cu riscul lezării naturii acestei relaţii, prin încălcarea evidentă a drepturilor pacientului. Se creează astfel o tensiune nenecesară şi imposibil de argumentat între medici şi pacienţi, şi creează premisele ca pacienţii să filtreze cu mare atenţie informaţiile pe care le furnizează medicilor. În final, furnizarea de către pacient a unor informaţii parţiale este de natură să prejudicieze calitatea actului medical, lucru care se va repercuta, atât asupra pacientului şi calităţii îngrijirii medicale pe care acesta o primeşte, cât şi asupra medicului care va fi expus riscului unor reclamaţii privind serviciile medicale acordate, conchide Colegiul Medicilor din România.
Dosarul electronic de sănătate oferă pacienţilor drepturi pe care mulţi nu ştiu ori nu au cum să le exercite
Pacientul poate vizualiza oricând pe platforma dosarului electronic istoricul accesărilor, dar şi actualizările făcute de medici în dosarul său. De exemplu, orice accesare şi modificare apărută în secţiunea „sumarul de urgenţă” este însoţită de data, ora şi parafa doctorului care a accesat această secţiune din dosar. Acest drept poate fi exercitat de pacienţii care au conexiune la internet, sunt instruiţi şi ştiu să folosească platforma dosarului electronic.
Însă, într-o ţară cu circa 250.000 de analfabeţi, cu peste 40% dintre gospodării fără acces la internet, majoritatea la sate, în care cei mai mulţi consumatori de servicii medicale sunt vârstnicii care nu au acces la internet, nu ştiu sau nu pot să exercite drepturile enumerate mai sus, facilităţile puse la dispoziţia pacientului de CNAS sunt doar nişte abstracţiuni extravagante.
Avantajele dosarului electronic de sănătate pentru pacient din perspectiva CNAS ar fi:
- Scade numărul erorilor medicale, cum ar fi, de exemplu, transfuziile greşite de sânge.
- În caz de urgenţă medicală, accesarea dosarului electronic al pacientului permite medicilor să identifice rapid (printr-un click) nevoile speciale de îngrijire ale pacientului: dacă are boli hematologice, dacă are alergii la medicamente, ce grupă de sânge are etc.
- Scade numărul de reexaminări care nu sunt necesare, implicit scade şi riscul de expunere la radiaţii a pacienţilor şi timpul de aşteptare pentru obţinerea unui diagnostic;
- Implementarea sistemului dosarului electronic al pacientului oferă medicilor premisele efectuării consulturilor interdisciplinare, pentru că vor avea acces online şi simultan la toate informaţiile cu relevanţă medicală despre pacient şi, pe baza acestora, vor putea lua împreună decizia medicală optimă pentru pacient.
 yogaesoteric
23 ianuarie 2017