..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 14 decembrie 2017

Păpădia – un ajutor valoros, aflat la îndemână, pentru menținerea și redobândirea stării de sănătate

 
Păpădia este o plantă erbacee cu flori galbene, utilizată pentru proprietăţile sale terapeutice din cele mai vechi timpuri. Se folosește în stare crudă şi uscată, atât pentru prepararea ceaiurilor şi a salatelor, cât şi a supelor, dar şi sub formă de capsule cu extract de păpădie.
Beneficiile păpădiei
Eficientă în tratarea bolilor de ficat – antioxidanţii, vitamina C şi luteina ajută ficatul să funcţioneze aşa cum trebuie şi stimulează detoxifierea.
Benefică pentru diabetici – sucul de păpădie ajută persoanele diabetice, stimulând pancreasul să producă insulină pentru a menţine nivelul de zăhar din sânge în parametri normali. Totodată, datorită proprietăţilor diuretice, zahărul în exces din organism este eliminat prin urină.
Ajută la rezolvarea problemelor urinare – afecţiunile de la nivelul tractului urinar sunt vindecate mai repede cu ajutorul păpădiei. Fiind un excelent diuretic, păpădia elimină depozitele de toxine și împiedică depunerile de nisip sau formarea de pietre. Proprietăţile dezinfectante ale plantei inhibă şi multiplicarea bacteriană în tractul urinar.
Întăreşte oasele – păpădia este bogată în calciu, despre care se ştie că este esenţial pentru sănătatea oaselor.
Menţine pielea frumoasă – păpădia are efecte antifungice şi antimicrobiene, aşa că este ideală pentru tratarea problemelor de la nivelul pielii. Poate fi folosită pentru tratarea iritaţiilor, a eczemelor sau a ciupiturilor de insecte. Având proprietăţi diuretice şi antioxidante, ea este eficientă şi pentru tratarea acneei.
Te ajută să slăbeşti – păpădiile au un conţinut redus de calorii, 4 căni de păpădii având nu mai mult de 100 de calorii. De asemenea, datorită proprietăţilor diuretice, păpădiile previn retenţia de apă.
Reglează tensiunea arterială – tot proprietăţile diuretice fac din păpădie un ajutor în reglarea tensiunii arteriale. Şi conţinutul de potasiu şi fibre contribuie la menţinerea tensiunii arteriale în parametri normali.
Reduce inflamaţia – păpădia este bogată în acizi graşi, antioxidanţi şi fitonutrienţi care reduc inflamaţia, umflăturile şi durerile.
Previne cancerul – cantitatea mare de antioxidanţi din păpădie ajută în lupta cu radicalii liberi, protejând ADN-ul şi prevenind apariția cancerului. Aportul ridicat de vitamina C şi vitamina A contribuie la prevenirea acestei boli.
Tratează anemia – cantitatea ridicată de fier şi proteine din păpădie ajută la tratarea anemiei. Consumul de păpădie crudă este indicat pentru persoanele anemice, mai ales pe timp de primăvară.
Întăreşte sistemul imunitar – studiile făcute în ultimii ani au dovedit că păpădia întăreşte sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva microbilor şi a virusurilor.
Cum poţi consuma păpădia
Toate părţile păpădiei sunt comestibile, fie că vorbim despre frunze, tulpină, floare sau rădăcină. Aroma păpădiei este în general amară, însă dacă culegi păpădiile la început de primăvară, aroma amară este foarte subtilă. De asemenea, atunci când este gătită, „opărită” în cazul supelor sau în ceaiuri, păpădia îşi pierde din aroma amară. Pentru cei cărora le place gustul uşor amărui, este de preferat să adauge în salate, mai ales primăvara, când se găseşte proaspătă la piaţă, tulpini şi frunze de păpădie (în jur de 10 tulpini) pentru a beneficia de toate vitaminele şi nutrienţii acesteia. În afara sezonului, se recomandă maceratul de păpădie, obţinut din tulpini, frunze, flori şi rădăcină mărunțită.
Valori nutriţionale pentru 1 cană de păpădieCalorii: 25
Sodiu: 23 mg
Potasiu: 218 mg
Carbohidraţi: 5 g
Fibre dietetice: 7% din doza zilnică recomandată
Vitamina K: 535% din doza zilnică recomandată 
Vitamina A: 111% din doza zilnică recomandată 
Vitamina C: 32% din doza zilnică recomandată 
Calciu: 10% din doza zilnică recomandată 
Fier: 9% din doza zilnică recomandată 
Magneziu: 5% din doza zilnică recomandată
yogaesoteric
12 septembrie 2017
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu