..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 23 iunie 2017

Al Treilea Secret

În avionul cu care s-a întors din Portugalia, pe 13 mai, Papa Francisc a avut cu jurnaliştii acreditaţi obişnuitul dialog. Unul dintre subiecte, pe care însă Suveranul Pontif l-a închis repede, a fost „Al Treilea Secret”.
Cele Trei Secrete de la Fatima, dezvăluite de Fecioara Maria pe 13 mai 1917 celor trei copii-păstori, cărora li s-a arătat într-un nor de lumină, au făcut loc unui număr uriaş de speculaţii apocaliptice. Este vorba, de fapt, de o singură revelaţie marianică, împărţită în trei.
Doi dintre copiii-păstori, fraţii Francisco şi Jacinta Marto, au murit în pandemia de gripă spaniolă din 1918-1919. Verişoara lor, Lucia dos Santos, a intrat în rândul surorilor Carmelite (s-a stins la mănăstirea din Coimbra, în 2005, la 97 de ani) şi a pus pe hârtie revelaţia din 13 mai 1917 – mai întâi primele două Secrete, împărtăşite publicului în 1942, din ordinul Papei Pius al XII-lea, apoi, mai târziu, şi Al Treilea Secret. Primele două Secrete conţin o panoramă a infernului şi prevestesc un mare război (exegeţii îl asociază celui de-al Doilea Război Mondial).
Istoria dezvăluirii a ceea ce s-a numit Al Treilea Secret a alimentat, timp de peste o jumătate de secol, imaginaţia credincioşilor catolici şi pe a conspiraţioniştilor.
Sora Lucia a încercat de cinci ori să-i împărtăşească în scris al Treilea Secret episcopului de Leiria (dioceză de care aparţine Fatima), José Alves Correia da Silva. Abia a şasea oară, în 1944, reuşeşte, adică atunci când Fecioara Maria îi insuflă îndemnul de a nu încerca să interpreteze nimic din profeţia care i s-a transmis. Textul sorei Lucia e introdus într-un plic sigilat, conform indicaţiei Vaticanului, cu menţiunea că va fi deschis în anul 1960. Plicul ajunge în Cetatea Sfântă în 1957, cu câteva luni înainte de moartea episcopului da Silva. Papa Pius al XII-lea pune profeţia sub cheie, fără s-o citească. Succesorul său, Ioan al XXIII-lea, citeşte textul sorei Lucia în 1959 şi decide să nu mai fie făcut public în 1960. Următorul Papă, Paul al VI-lea, citeşte şi el textul, în 1965, dar păstrează tăcerea.
De ce au tăcut Papii care au văzut conţinutul celui de-Al Treilea Secret? Pentru că Al Treilea Secret prevesteşte asasinarea unui Papă.
Ioan Paul al II-lea a citit textul sorei Lucia în 1978, imediat după ce a fost înscăunat, şi l-a mai cerut o dată, după atentat, în 1981, pe patul de spital, încredinţat fiind că la el se referă profeţia. (Totuşi, Al Treilea Secret nu este despre rănirea, ci despre uciderea unui Papă.)
În avionul de întoarcere de la Fatima, Francisc a fost întrebat despre toate acestea. „Cardinalul de atunci, Ratzinger, a explicat totul foarte clar”, a răspuns.
De ce l-a invocat pe actualul Papă Emerit, fostul Papă Benedict al XVI-lea? Pentru că lui i-a încredinţat Ioan Paul al II-lea (în calitatea pe care Joseph Ratzinger o avea sub pontificatul său, de şef al Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei) misiunea de a studia cel de-al Treilea Secret şi a pregăti un comentariu pentru dezvăluirea publică a acestuia. Fapt care s-a petrecut la 26 iunie 2000, într-o conferinţă de presă. Cardinalul Ratzinger, un excepţional dogmatist, a declarat atunci că Biserica nu doreşte să impună o interpretare oficială a profeţiei, dar că „niciun mare mister nu este dezvăluit, iar vălul viitorului nu este sfâşiat”. Şi că – subliniere extrem de importantă – „rugăciunea şi pocăinţa pot schimba cursul istoriei”.
 yogaesoteric
21 iunie 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu