..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

luni, 6 martie 2017

Cum afectează în rău televizorul creierul copilului


Foarte mulţi părinţi preferă să îşi lase copilul să se uite la televizor ore în şir. Motivul pare de foarte multe ori de înţeles: ai treabă prin casă şi nu ai timp în momentul respectiv să te joci cu cel mic, astfel că ţi-e mult mai uşor să îl laşi în pătuț, uitându-se liniştit la televizor.
Specialiştii consideră că un copil cu cât se uită mai mult la televizor, cu atât mai tare creierul său este afectat în mod negativ. Tu probabil consideri că, uitându-se la televizor, copilul mai învaţă ceva şi că îl linişteşte să audă constat voci în jurul său, dar concluzia generală este că privitul la televizor are efecte negative asupra inteligenţei verbale a copilului în creştere.
În momentul în care copilul priveşte la televizor, creierul lui nu realizează nicio acţiune, nu este supus la niciun proces complex, ba mai mult, starea generală este de pasivitate. Acest moment va fi perceput de creier precum un moment de sistare a oricărei activităţi de concentrare, de gândire. Creierul devine dependent, o dată cu trecerea timpului, de acest tipar. Cu toţii observăm acest lucru, atât la copiii noştri, cât şi la copiii prietenilor sau cunoştinţelor – de multe ori ne aflăm în situaţia în care şantajăm copiii să îşi facă curat în cameră, sau să îşi facă temele, în schimbul câtorva ore de privit la televizor, deoarece ştim că vor accepta. Mai mult decât atât, cercetătorii au observat că, pe termen lung, privitul la TV cauzează deficienţe în ceea ce priveşte gândirea logică şi analitică, deficienţe de vorbire, dificultăţi când vine vorba de scris şi citit.
Copiii copiază comportamentele supereroilor din desene-animate sau din filmele pe care le vizionează. Astfel, ajung de foarte multe ori să se rănească sau să rănească alţi copii, fără a conştientiza răul făcut. Acest lucru se petrece în principal din cauza naturii desenelor animate de astăzi, în care răul este promovat extrem de puternic.
Specialiştii argumentează că timpul petrecut în faţa televizorului sau a calculatorului afectează dezvoltarea creierului uman. Este extrem de cunoscut faptul că mediul în care creşte copilul joacă un rol important în dezvoltarea personalităţii lui. Dar şi creierul resimte efectele mediului. Tot ceea ce vede cel mic, toţi stimulii care îi atrag atenţia îi pot modifica structura creierului. În cazul vizionării TV, această activitate afectează modul în care creierul celui mic va răspunde în viitor la lumea reală şi modul în care va procesa informaţii.
La cele menţionate mai sus, specialiştii adaugă şi defectele nefaste asupra vederii care pot apărea la copii dacă distanţa faţă de ecranul televizorului nu este corespunzătoare. În plus, există foarte multe alte lucruri pe care cel mic ar putea să le facă în loc să stea la televizor. În acest sens, este evident faptul că i-ar fi mai util coloratul unei cărţi sau interacţiunea cu tine sau cu cineva din familie.
Sfatul general este acela de a evita prezenţa televizorului în viaţa copilului tău de la o vârstă fragedă. Încearcă pe cât posibil să îi limitezi timpul pe care îl petrece în faţa ecranului, dacă nu reuşeşti să îl excluzi de tot. Apelează la alte metode de a-ţi ţine copilul ocupat în timp ce tu îţi faci treaba prin casă.

yogaesoteric
5 martie 2017
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu