..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 6 ianuarie 2017

MODALITATI DE DEBLOCARE A URECHILOR INFUNDATE

de Ana Crăciun, 27 dec.2016
Uneori ne confruntam cu situatia neplacuta in care ne simtim urechile blocate. Fie ca este ca si cum cineva a pus un dop de vata in urechea noastra sau fie ca este vorba despre o durere intepatoare in interiorul urechii, urechea (sau urechile) infundate sunt o problema pe care fiecare si-o doreste remediata cat mai curand cu putinta.
Cateva dintre cauzele urechiilor infundate sunt: acumulare de ceara de urechi care blocheaza timpanul si impiedica auzul, diferentele de presiune atmosferica intalnite in timpul zborului la altitudine, raceli si blocaje ale sinusurilor sau blocajul aerului catre trompa Eustache aflata in interiorul urechii.
Egalizarea presiunii din interiorul urechii (blocarea trompei Eustache)
Schimbarile rapide de altitudine pot duce uneori la infundarea urechilor. Acest lucru este datorat unei inegalitati de presiune creata in interiorul urechii, conducand in acest fel la obturarea partiala sau totala a auzului insotita uneori de o durere puternica. Iata cateva modalitati de a scapa de urechile infundate:
Incearca sa casti
Foloseste-te de metoda Valsalva: tine gura inchisa si prinde-te cu o mana de nas in asa fel sa blochezi aerul si incearca sa expiri fortat. Acesta metoda este folosita deseori de catre piloti si scafandri
Poti preveni blocarea urechilor daca mesteci guma sau mananci o bomboana mentolata in timpul zborului, spre exemplu. Chiar daca urechea iti este deja blocata, poti folosi toate cele 3 metode pana cand urechea si auzul iti vor reveni la normal
Blocaj datorat unor alergii
In cazul in care blocarea urechii se datoreaza unor alergii, foloseste un spray nazal special destinat alergiilor. 
Inlaturarea cerii de urechi (dop de cerumen)
Procedeul de curatare a dopului de cerumen poate deseori dura cateva zile si uneori este recomandat sa vizitezi medicul pentru a gasi un remediu. Daca totusi doresti sa cauti un remediu, iata cateva metode:
Amesteca - cantitati in jumatati egale – alcool medicinal si otet. Aceasta solutie va inmuia cerumenul (ceara).
Inclina capul pe o parte si folosind o pipeta, picura amestecul deja creat in canalul urechii. Lasa solutia sa actioneze pret de cel putin 5 minute. Daca si cealalta ureche are nevoie de atentie, repeta procedeul. Cerumenul va incepe sa se scurga, asadar fii pregatit sa te cureti in zona urechii pe tot parcursul zilei. Repeta procedeul pana cand urechea este curatata.
Mai poti incerca sa inclini capul pe o parte si, folosindu-te de o pipeta, sa picuri ulei (de masline sau pentru bebelusi) in canalul urechii. Lasa solutia sa actioneze timp de cel putin 5 minute. Cand iti vei schimba pozitia capului, uleiul va incepe sa se scurga, asadar fii pregatit sa cureti excesul
O alta metoda este sa incerci sa utilizezi apa calda si o seringa, impingand apa in canalul urechii pana cand cerumenul va fi inlaturat.
http://www.sanatatesistaredebine.ro/


Fie ca ne aflam la mare altitudine in timpul unui zbor, fie ca am racit sau uneori din motive necunoscute ne putem confrunta cu neplacerea de a avea urechile infundate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu