..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 23 septembrie 2016

Practica yoga şi meditaţia pot ajuta la prevenirea bolii Alzheimer, rezultatele fiind vizibile în doar trei luni de zile

Învăţând să atingi starea de linişte mentală sau să practici cu regularitate câteva posturi yoga (ASANA-e), poți să previi transformarea creierului tău într-un balon plin cu dulciuri depozitate (aluzie la amiloidul care se depune pe neuroni în cazul bolii Alzheimer), pe măsură ce îmbătrâneşti. Un studiu recent sugerează că dezvoltarea problemelor cognitive care pot apare odată cu înaintarea în vârstă – pierderea abilităţilor mentale, am putea spune – poate fi cu uşurinţă stopată în doar trei luni de practică a procedeelor HATHA YOGA şi de meditaţie.
Cercetătorii de la departamentul de psihiatrie al Universității California din Los Angeles (UCLA) – autoarea principală a studiului fiind dr. Helen Lavretsky – au publicat recent descoperirile lor în revista de specialitate Journal of Alzheimer's Disease. Ei au arătat că riscul de a dezvolta demenţă şi alte probleme cognitive, inclusiv Alzheimer, poate fi mult redus prin practicarea tehnicilor tradiţionale străvechi yoga.
Participanţii la studiu au avut vârsta de cel puţin 55 de ani. Ei au practicat diferite tehnici yoga (KUNDALINI YOGA, meditaţie, KIRTAN) timp de 12 săptămâni. La finalul acestei perioade, ei puteau mult mai bine decât grupul de control (care nu practicase yoga) să rezolve cuvinte încrucişate, jocuri interactive, de inteligență, pe computer, sau alte activităţi similare despre care se cunoaște că îmbunătățesc abilităţile mentale ale persoanelor în vârstă.
Mai mult, la cei care au practicat yoga s-a îmbunătățit nu doar memoria vizual-spaţială, ci şi starea psihică generală – prin diminuarea anxietăţii şi a stresului. De asemenea, la membrii acestui grup au existat şi modificări fiziologice benefice.
Cercetătorii consideră că îmbunătăţirea memoriei, a stării psihice generale şi diminuarea stresului s-au datorat unei creşteri a producţiei proteinei numite „factorul de creştere neurotropic derivat de la nivelul creierului” („brain-derived neurotrophic growth factor – BDNF”). Aceasta este responsabilă de realizarea unor conexiuni mai bune între celulele creierului, precum și de menţinerea conexiunilor cerebrale deja existente.
Data viitoare când mergi la un curs de yoga, te poţi gândi să îi iei şi pe bunici cu tine…
 
yogaesoteric
19 septembrie 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu