..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 21 iulie 2016

BENEFICIILE DORMITULUI IN PIELEA GOALA

de  la 07 iul. 2016


Pentru cei mai pudici, somnul fara haine este de neconceput, insa efectele asupra sanatatii fizice si mai ales, emotionale, sunt majore.

Dormitul este una dintre cele mai importante activitati pe care le desfasuram zilnic, iar calitatea somnului este esentiala pentru reusita unei zile.
Dormitul in exces, odihna insuficienta, somnul de proasta calitate, toate acestea sunt motive de ingrijorare care ne pot afecta sanatatea si de care ar trebui sa tinem cont. Un somn linistitor de 7-8 ore, este necesar oricarui adult care are un program activ.
A dormi dezbracat poate fi de neimaginat pentru cei mai timizi, insa pentru persoanele lipsite de inhibitii, acesta este un obicei de care se bucura de fiecare data cand apare posibilitatea.
Cu toate ca sunt putine persoane care aleg sa renunte la haine atunci cand dorm, exista o serie de beneficii pe care acest obicei le are, iar unele dintre ele ne pot schimba intr-o maniera pozitiva perspectiva asupra propriei persoane.
Iata cateva dintre acestea:
Ai senzatia de libertate
Nu este o libertate inteleasa prin prisma exhibitionismului, ci o modalitate de a petrece timp in intimitate, eliberandu-te de problemele cotidiene, de etichetele si responsabilitatile sociale de care esti coplesit in cea mai mare parte a timpului.
Nu este nimic mai eliberator decat sa ajungi acasa dupa o zi plina si sa te bucuri de libertatea de a renunta la haine, de a te tranti in pat si de a consuma o bautura rece.
Te odihnesti mai bine
Atunci cand dormi dezbracat, mai ales pe timpul verii, temperatura corpului cunoaste mai putine fluctuatii decat in mod normal.
Nu vei mai simti ca te sufoci de cald, iar spre dimineata, in cazul in care se racoreste, poti folosi un cearsaf subtire pentru a te inveli.
Senzatia va fi foarte placuta. O temperatura optima a corpului echilibreaza producerea de cortizol in organism, cunoscut drept hormonul stresului.
Studiile arata ca persoanele care aleg sa doarma dezbracate, au totodata un somn mai prelung, datorita temperaturii optime dintre corp si mediul ambiant .
Vei castiga incredere in propria persoana
A renunta la haine nu este doar un obicei sanatos, ci si un exercitiu de incredere in sine.
In general, persoanele timide sau cele cu o imagine negativa asupra propriei persoane, vor evita sa se surprinda in oglinda intr-o astfel de ipostaza.
Pentru acestia, dormitul dezbracat din cand in cand, poate reprezenta o decizie utila, pentru ca ii poate ajuta sa se obisnuiasca cu propriul corp si implicit sa schimbe ceea ce nu le place.
De asemenea, imaginea si constientizarea propriului corp, cu defectele si calitatile sale, ne ajuta sa ne ascultam mult mai profund, si sa ne acceptam mai usor vulnerabilitatile, gasind in acelasi timp energia si disponibilitatea de a accepta schimbarile care se produc de-a lungul timpului.
Vei acorda mai multa atentie propriului corp
Acest exercitiu te va face sa constientizezi frumusetea propriului tau trup si sa nu mai acorzi o importanta covarsitoare hainelor si altor accesori menite sa ofere o imagine cat mai aproape de regulile impuse de societate.
Prin obiceiul de a te observa cat mai des si din nevoia de a te simti bine in propria piele, este posibil sa iti doresti sa adopti o alimentatie echilibrata sau cel putin, sa eviti excesele de orice fel, cu precadere cele alimentare, pentru a mentine o stare generala de bine.
Viata de cuplu poate fi imbunatatita
Atunci cand si partenerul adopta acest obicei, apropierea fizica devine din ce in ce mai intensa. Vei incepe sa vezi nuditatea cu alti ochi, fara a renunta la conotatia sa sexuala, ci imbogatind-o, prin constientizarea importantei comunicarii si intimitatii dintre tine si partenerul tau.
http://www.sanatatesistaredebine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu