..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 30 aprilie 2016

ACESTE 6 LUCRURI UIMITOARE TI SE VOR INTAMPLA DACA CITESTI INAINTE DE CULCARE

de  la 25 apr. 2016
Aceste 6 lucruri uimitoare ti se vor intampla daca citesti inainte de culcare

"Oricat de ocupat ai fi, trebuie sa gasesti timp ca sa citesti. Altfel, vei capitula in fata ignorantei" - Confucius

Daca te numeri printre cei care nu au citit nicio carte anul trecut, atunci ar trebui sa citesti acest articol, deoarece vei fi uimit sa afli ce impact pozitiv are lectura asupra sanatatii tale, mai ales daca citesti inainte de culcare. Daca faci acest lucru deja, felicitari! Asta inseamna ca stii cum sa ai grija de tine. Iata 6 lucruri extraordinare care ti se vor intampla daca iti faci putin timp sa citesti inainte de culcare.

"Atat de multe lucruri sunt inca pe cale sa se intample. In curand vor fi paturi si perne, si carti langa pat pentru a da nastere viselor. Si apoi vor fi zilele de maine" - Jim McCann, Return of the Dapper Men

1.    Vei dormi mai bine
Lectura te ajuta sa-ti pui constiinta pe un alt plan, lucru ce iti va provoca somnul. Uita-te la modul in care cei mici adora povestile inainte de culcare, deoarece acest lucru ii ajuta sa aiba un somn excelent. Intrarea intr-o lume fictiva ii ajuta sa se destinda si sa se relaxeze mai bine. Acesta este unul dintre cele mai bune moduri de a avea un somn cu adevarat odihnitor. Ce pacat ca multi dintre noi nu mai obisnuim sa avem acest obicei ca adulti. 

2.    Vei reduce nivelul de stres
Cercetatorii de la Universitatea Surrey din Marea Britanie, au efectuat un studiu pentru a vedea daca lectura duce la scaderea nivelului de stres, mai ales lectura inainte de culcare. Acestia au descoperit ca nivelul de stres scade cu pana la 68%. Asa ca, daca esti stresat, de ce sa nu alegi o carte inainte de culcare si sa citesti. Acest lucru te va ajuta cu adevarat sa te deconectezi si sa scapi de stres. 

3.    Vei deveni mai creativa
Te vei gandi ca marii directori citesc carti despre marketing inainte de culcare. De fapt, multi antreprenori de succes citesc orice inainte de culcare. De ce? Cercetatorii au aratat ca acest lucru ii va face sa fie mai creativi si vor lucra cu mai multa pasiune la proiectele lor. Este ca si cum privesti lumea cu alti ochi de fiecare data. Incepi sa vezi problemele, oamenii si anumite situatii intr-un mod mult mai creativ si ingenios. Avem nevoie de exercitii pentru creier mult mai mult decat avem nevoie de cele fizice.   

4.    Te vei concentra mai bine 
Toate mesajele si aplicatiile care ne ajuta sa tinem pasul cu tot ceea ce se intampla in lume ne distrug concentrarea. Nu reusim niciodata sa ne concentram cu adevarat pe ceea ce facem. Insa cititul inainte de culcare ne va forta sa procesam informatiile fara mijloacele vizuale, precum calculatoarele sau smartphone-urile. Astfel ne antrenam creierul sa se concentreze. Asta ne va ajuta sa ne focalizam atentia pe ceea ce avem de facut la munca a doua zi.

"Gasesc televizorul un mijloc foarte educativ. De fiecare data cand cineva il deschide, merg intr-o alta camera si citesc" – Groucho Marx

5.    Vei fi o persoana mai empatica
Ce te face sa fii o persoana empatica? Pur si simplu abilitatea de a vedea lumea dintr-o alta perspectiva si de a arata mai multa simpatie persoanelor care vin dintr-o lume diferita de a ta. Lectura beletristica este un mod minunat de a descoperi si a intelege modul in care simt si actioneaza altii. Lucrarea lui Raymond Mar, psiholog la Universitatea York din Canada, sustine premisa ca lectura ne poate face mai empatici: "Naratiunile ofera o oportunitate unica de a antrena aceasta capacitate, odata ce ne identificam cu dorintele si frustrarile personajelor, ghicindu-le motivele ascunse si urmarindu-le intalnirile cu prietenii si inamicii, vecinii si iubitii." – Raymond Mar

6.    Vei crea o oaza de pace si liniste
Care este cel mai potrivit lucru de facut inainte de culcare? Cu siguranta nu vizionarea unui film politist violent, sau a stirilor cu titluri deprimante. Trebuie sa-ti creezi un spatiu linistit unde sa te calmezi si sa-ti ajuti mintea sa se pregateasca de somn. Lumina albastra emisa de ecranele TV sau a calculatoarelor vor face exact opusul. Tocmai de aceea, nimic nu se compara cu lectura unei carti care te calmeaza si linisteste. Expertii spun ca daca alegi un e-book in locul unei carti clasice, viteza de citire poate fi redusa cu pana la 30%.
http://www.sanatatesistaredebine.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu