..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 27 mai 2015

Care este semnificația alergiilor sezoniere?

Mesaj de la Ghizii Angelici

 

(19 mai 2015 by Taryn Crimi)
Traducere Const. Mihăilescu


Astăzi am dori să ne concentrăm atenția asupra alergiilor sezoniere. Multă lume din emisfera nordică suferă de o formă de alergie de sezon. Mulți par să se teamă de perioada anului când iarna începe să cedeze iar florile și copacii încep să înflorească. Această scurtă perioadă este pentru unii o perioadă de disconfort.  Dorim să vă împărtășim din cunoașterea noastră asupra acestei chestiuni.
Toți se grăbesc să găsească cea mai rapidă metodă de apărare împotriva acestor alergii care afectează milioane de oameni, în această perioadă de trecere.

 Perioada la care ne referim este una de mare revigorare, renaștere și întinerire în natură. Este perioada în care acumulările și pregătirile din timpul  iernii sunt gata să se manifeste. De ce acest timp al efervescenței aduce disconfort unora dintre voi? Cum se face că unii nu fac aceste alergii sezoniere în timp ce altora le produc atâtea necazuri? Să fie o partajare întâmplătoare? Cu siguranță nu!
Acesta este subiectul acestui mesaj.
Tranzițiile între toate anotimpurile sunt intervale de timp de mare eliberare, de compensare, integrare și renaștere. Tranziția de la iarnă la primăvară este un puternic moment al renașterii. Ea aduce o energie valoroasă fiecăruia dintre voi, energie care poate fi folosită după dorință. Cu siguranță aveți posibilitatea de a utiliza această energie extraordinară spre beneficiul vostru.
Ca totul în realitatea voastră, și acestă energie poate fi direcționată în mod conștient de fiecare dintre voi, sau poate fi lăsată să urmeze direcțiile indicate de subconștient.

 În primele luni ale anului se elaborează adesea proiecte, se formulează unele dorințe, în vederea realizării unor obiective de-a lungul anului care abia a debutat.

În aceste intervale de trecere de la un anotimp la altul, dar cu precădere la sfârșitul iernii și începutul primăverii, planeta primește dar și crează energii care să ajute la ieșirea dintr-un anotimp hibernal. Aceste energii pot fi folosite de toți cei care știu cum să le capteze. Important este ca aceste energii să fie puse la treabă în mod inteligent, evitând blocarea lor în corp. Trebuie plecat de la ideea că starea normală a unei energii benefice este curgerea, fluiditatea, nu stagnarea.
La începutul primăverii această energie este din abundență și blocarea ei înseamnă o adevărată "lovitură de adrenalină". Împiedicarea curgerii acestor energii poate avea efecte dintre cele mai neplăcute. De obicei, condiția curgerii se asigură prin  aruncarea vechilor energii din locuință sau din corpul ființei, pentru a avea și la nivel energetic  "o casă curată", în tranziția de la iarnă la primăvară. Poate să vă surprindă însă în așteptarea primăverii, este foarte bine să eliberați toate energiile care v-au umplut până la refuz habitatul în timpul iernii. Un rol important în această „curățenie și primenire” trebuie să stea ideile noi, credințele care să vă ajute la elaborarea unui program de viață pentru perioada care vine.
Vrem să spunem că această abundență de energie care vi se pune la dispoziție în perioada de trecere la primăvară trebuie înglobată în proiecte de viitor, proiecte a căror realizare să poată debuta de prin luna aprilie. Cu această energie veți pune baze noi realizării visurilor voastre. Mulți dintre voi, își pot întocmi în această perioadă asemenea planuri a căror realizare să fie o adevărată cotitură în viață. Considerați că în această perioadă de desprimăvărare aveți oportunitatea de a vă elabora planuri pentru anul care a început sau chiar pentru întreaga viață.

Este o constatare colectivă a populației umane, că alergiile sezoniere pot crea durere, disconfort și suferință în organism. Desigur, există destule excepții, importantă fiind decizia de utilizare a acestor energii în proiecte, altfel ele vor răbufni în corpul fizic manifestându-se în diferite moduri și localizându-se în zonele cele mai vulnerabile.
Pe scurt, este vorba să fiți conștienți de existența acestor energii, să le acceptați și să le găsiți o utilizare, pentru a nu le da voie să se manifeste haotic. Atunci când aceste energii nu sunt canalizate la modul conștient, va apărea o presiune puternică asupra corpului fizic și asupra intelectului.
Cum am mai spus, modurile de manifestare a acestor energii excesive și acumulate într-o scurtă perioadă, sunt diferite de la om la om, depinzând de sensibilitatea fiecăruia și de predispoziția genetică.
Ca manifestări mai frecvent întâlnite putem enumera: blocarea sinusurilor, gât disonant, oboseală excesivă, senzație de epuizare, dureri de cap etc.Dimpotrivă, atunci când aceste energii sunt puse la treabă prin efort și dirijare conștientă, persoana în cauză se va simți reîncărcată energetic, fortificată și complet sănătoasă. 
Nu vă opuneți primirii acestor energii, nu vă gândiți cu teamă la efectele lor dăunătoare ci așteptați-le cu toată deschiderea ca pe un ajutor de care aveți nevoie pentru a vă elabora proiectele de viitor. Permiteți surplusului acestor fluxuri energetice să treacă prin corpul vostru, fără a le obstrucționa curgerea.
Cei care au experiența manifestării acestor alergii sezoniere ajung să sufere de o formă de "blocaj", care, de multe ori, se manifestă în cavitatea sinusurilor. Desigur, acesta este un efect indus, pentru că voi creați blocajul în corpul vostru fizic, prin ridicarea unui baraj în calea energiilor primite, deși aceste energii sunt benefice și vi s-au trimis ca pe un dar.

Tineți minte că nimic nu se manifestă în corpul fizic până când nu s-a manifestat în corpul spiritual. Energiile pe care le primiți trebuie lăsate să curgă prin ființa voastră, fără a le obstrucționa sau refuza accesul.
Alergiile de primăvară care se manifestă în corpul vostru au darul de a vă semnala faptul că ați blocat curgerea liberă a energiilor care vă penetrează. În atari situații, la modul conștient, trebuie să vă ocupați imediat de aceste energii, deblocându-le curgerea și utilizându-le într-un proiect pozitiv.
Dacă înțelegeți clar cum trebuie să acționați, aceste alergii pot dispărea instantaneu. Dacă nu aveți planuri de viitor, nu doriți să elaborați proiecte de utilitate materială, puteți foarte bine să vă gândiți cam ce vă doriți și cum ar trebui să acționați în viitorul apropiat pentru sănătatea voastră, a familiei voastre sau a societății. Este, de asemenea important să nu cădeți în fobia alergiilor de primăvară.
Desigur elaborarea unui plan de viitor nu vă garantează și realizarea lui, dar, cel puțin, scăpați de o posibilă alergie sezonieră, căci ați pus la treabă surplusul energetic pe care l-ați primit. Amintiți-vă că, în mod normal,  energia este neutră și infinită; puteți face cu ea ceea ce doriți. Intenția și, desigur, credința în capacitatea voastră de a o transmuta și a o utiliza este tot ceea ce este necesar de la voi. Pentru cei care se îndoiesc de capacitatea lor de a utiliza această energie în beneficiul lor, „rețeta” nu va funcționa.
Sugestia noastră este, acum că deveniți tot mai conștienți de puterea imensă pe care o aveți, să găsiți cea mai bună utilizare acestor energii benefice. Gândiți-vă ce ați dori să creați cu această explozie de energie dată din abundență de Mama Natura? Doriți să creați abundență de sănătate, de bogăție, pace, iubire, prietenie, relaxare sau virilitate? Sunteți liberi să faceți ce doriți cu această energie. Ați primit-o în dar și o puteți folosi așa cum credeți că este mai bine.
Noi vă urăm să găsiți cea mai bună utilizare acestor energii de primăvară și vă invităm să apelați la sprijinul nostru ori de câte ori considerați că este cazul.
Ca întotdeauna suntem alături de voi și rămânem în așteptarea invitației voastre de a vă asista în orice fel gândiți că v-am putea fi utili.
Speram ca acest mesaj vă va folosi.
În dragoste și lumină, suntem Ghizii Angelici.



vineri, 22 mai 2015

Raport de energie pentru mai 2015

(19 mai 2015; channeler: Kate A. Spreckley

Traducere Const. Mihăilescu

În această etapă a călătoriei noastre, numită viață, evoluția continuă; avem certitudinea că transformarea și schimbarea sunt garantate și aproape nereversibile, evoluția pe această cale fiind continuă. Tot mai multă conștientizare se acumulează în bagajul nostru de cunoaștere, asupra modificărilor climatice impuse de evoluția ciclurilor cosmice. În esență, acestea sunt schimbări energetice, chiar dacă ele apar în afara ființei noastre sau în interiorul ei.
Schimbarea ciclurilor cosmice se materializează pe planetă prin modificările suferite de anotimpuri. Dar aceste schimbări au impact și asupra ființei voastre interioare. Scopul central al tuturor acestor schimbări vizează accelerarea îndeplinirii destinului vostru individual mai ales pe calea inimii. Se află în curs de elaborare, în următoarele luni, mai multe experiențe, cu scop de transformare, care urmăresc eliberarea voastră de  atașamentele negative, de toate energiile fricii, de rezidiile  unor limitări rămase în adâncul ființei voastre.
În lunile care urmează veți fi martori ai producerii unor evenimente neașteptate și a unor evoluțiile bruște, departe de cele cu care, în general, sunteți familiarizați. Prin ele, se urmărește accentuarea transformării voastre, purificarea și trezirea spirituală. Veți fi racordați la energiile care vibrează pe frecvența inimii (n.m., adică vor fi captate prin vortexul chakrei inimii, anahata).Totodată, vă veți activa abilitățile de transmutație pentru nașterea unei noi conștiințe bazată pe acest centru de forță.
În cele din urmă, ceea ce se urmărește cu adevărat este trezirea umanității prin cumulul chakrei inimii lumii. Ne confruntăm cu procesele de purificare, reformare, transformare și trecere de la conștiința ego-ului uman la conștiința superioară, care are de-a face cu centrul inimii. În acest sens, Noul Pământ, conștiința ego-ului superior, nu se vor mai baza pe vechi formate energetice, care nu pot avea nici un temei într-o viață spirituală. Prin urmare, este important să ne amintim că pentru profilul noii inimi contează viață conștientă, prosperitatea interioară și exterioară a ființei. Multe trebuie să se schimbe în cele două direcții. Pe măsură ce procesul de purificare și reformare progresează, energiile care au stat la baza temerilor, dorințelor neîndeplinite, resentimentelor, adică la formarea și acumularea bagajului karmic, se dizolvă, eliminând, în final, modelele de conștiință uzate, pe care s-a bazat ego-ul uman. Puritatea și claritatea conștiinței inimii, care va aduce o reînnoire a câmpului vostru energetic și va restabili fluxul de energie care dă forța de viață și în plan fizic.
În prezent, mulți se simt blocați în scenarii sau situații care au avut loc în trecut, și această situație le produce deprimare sau epuizare.
Sistemul de energie în general și sistemul energetic al Pământului, în particular, se schimbă, se adaptează și se reformaeză. Fluxul energetic care susține forța de viață în cadrul Pământului este în schimbare și aceasta înfluențează, chiar determină, am zice, schimbările în energetica forței de viață a fiecărui individ.
În această lună, lumina cosmică intrată pe planetă va ajuta la ajustarea energiei forței de viață și va sprijini procesul de compensare a oricăror blocaje reziduale.
Energiile se mișcă pentru a purifica și consolida centrul inimii, a calma emoțiile și a sprijini o atitudine a acceptării (a „inimii deschise”) pentru a reitera spiritul iubirii. Raze de iubire cosmică sunt turnate direct în inima voastră, ceea ce vă va determina să oferiți iubire necondiționată celor care au nevoie de vindecare și îndreptare.
 Aceasta este o fază importantă de creștere spirituală a fiecăruia dintre voi, un timp al reconectării cu forțele divine ale iubirii, care vor reface și restabili conexiunea voastră la forța de viață a întregii creații - Iubirea.
 Cu toate acestea, dacă veți continua să mențineți și să lucrați pe vechile tipare ale fricii și limitării, acest proces va fi dureros, atât fizic cât și emoțional. Este esențial să încercați să îmbrățișați esența iubirii în inima voastră și să permiteți reflectarea iubirii în viața voastră de zi cu zi.
Dragilor, acum este momentul pentru a se vindeca rănile din inima voastră, astfel încât să vă puteți calma sufletul și revitaliza viața.
Conștienți de lucrul cu energiile benefice care intră și concentrând puterea lor în centrul inimii, veți fi protagoniștii unor transformări magice. Prin aportul de energie la consolidarea conexiunii cu sanctuarul interior al inimii voastre, veți fi în stare să înviați iubirea divină și compasiunea, dând o nouă calitate vieții pe care o trăiți. Vi se oferă, de asemenea, ocazia să deveniți vindecători și, dacă veți merge pe calea conștiinței inimii, veți ajunge să vă transformați corpul în unul nou, un corp recunoscut de IUBIRE și LUMINĂ.
Vă binecuvântăm și vă onorăm, pentru că inima voastră se racordează la nașterea unei noi conștiințe, care poartă sămânța unei vieți noi, în curs de dezvoltare. 
Permiteți iubirii radiante a Divinului să toarne în inima voastră puterea de a vă conduce prin orice suferință cu care vă puteți confrunta în prezent. Pe măsură ce atitudinea voastră permisivă se accentuează, inima se umple cu și mai multă iubire, în final, voi găsindu-vă scăldați în vindecare și bucurie. Permiteți iubirii din inima voastră să înflorească și să deschidă ușa unei lumi noi, conștientă de rolul ei în propagarea IUBIRII, prin inimă. Acceptați că viața voastră nu este o luptă pentru supraviețuire ci un dans al dragostei și creativității. 
Promovați libertatea voastră creativă și aveți mereu în minte măreția acestei perioade, a acestui moment grandios. 
Fiecare inimă este plină de vise, speranțe, rugăciuni și credință. Așa este și inima ta, cititorule, care deții lumina lumii. 
Devin-o purtătorul de lumină în care se simte compasiunea pentru toți cei care trăiesc pe acest Pământ cu tine.

SURSA:  http://www.spiritpathways.co.za

joi, 14 mai 2015

E TIMPUL SĂ VĂ TREZIȚI! (II)

Mesaje de la: Louren- Tiho (Maestru Ascensionat din Agartha),                                                                 
                      Cel care vă Servește (Maestru Ascensionat),                                                              
                      Ashira
(22 april.2015; channeleri James McConnell și dr. Susan Sammarco)
Traducere Const. Mihăilescu
(ultima parte)


Cel care Servește 1 (Cel aflat în slujba voastră)
 
Salutări vouă! Ca întotdeauna, mă bucur să fim din nou împreună. Acum, îmi este puțin mai ușor să ajung la voi prin acest canal, deoarece, între timp, planeta a mai primit anumite cantități de energie, care i-au îmbunătățit frecvența de vibrație, comparativ cu data trecută. Cei aflați în dimensiuni superioare întâmpină anumite dificultăți când este vorba să pătrundă sau să stabilească legături cu cei aflați în dimensiuni inferioare. Aceasta se poate realiza după o anume pregătire (de scădere voită a frecvenței de vibrație) și pentru intervale relativ scurte de timp. Perioada de pregătire trebuie astfel realizată încât entitatea care vrea să coboare în dimensiuni mai joase (unde densitatea este mult mai mare) să aibă timpul necesar pentru a reveni în dimensiunea superioară din care a plecat.(nota C.M.: altfel, ar exista riscul să rămână captivă în acea dimensiune inferioară).

Vreau, la rându-mi, să menționez că, în această perioadă, cel mai important este să vă amintiți cine sunteți. Indiferent în ce situație v-ați afla, indiferent care sunt provocările la care sunteți supuși, trebuie mereu să vă amintiți cine sunteți voi cu adevărat.
Aceia dintre voi care reușesc să-și ridice nivelul de conștiință, au și datoria de a-și împărtăși experiența și cunoașterea cu cei care încă sunt în urma lor, ca nivel de conștiință, ori de câte ori li se oferă prilejul. Este foarte important să aveți în vedere acest lucru, pentru că ridicarea nivelului vibrațional al fiecărui individ este cu atât mai favorizată cu cât nivelul de conștiință al grupului este mai înalt. De altfel, nivelul conștiinței de grup este prioritar în actul evoluției.
Indiferența față de nivelul coborât de vibrație al celui de lângă tine este periculoasă și pentru faptul că cei cu vibrație joasă „strică media generală” a grupului, consecința fiind că tot grupul își va încetini înaintarea pe calea ascensiunii. Se impune, deci, să nu lăsați ca un număr indiferent cât de mic de indivizi comozi sau recalcitranți să vă frâneze înaintarea, mai ales acum când perioada de grație este aproape încheiată.
Vă invităm acum să ne puneți întrebări la care vă vom răspunde. Vă amintesc că în comunicare cu voi ne aflăm trei Maeștri Ascensionați: „Cel care Servește”, Ashira și Lauren-Thio.
Există întrebări?
Pământean 1: Mă adresez lui Lauren-Thiop pe care-l întreb de unde vine, mai exact, și unde este casa lui?  

Lauren-Thio: Salut! Vreau să spun că eu, al cărui nume l-ai pronunțat într-o formulare pământeană, diferită de a noastră, fac parte din comunitatea civilizației subterane aflată în cavitățile Pământului și unde exist de peste o mie de ani.
Anterior, am avut alte vieți pe alte planete din această galaxie sau din alte galaxii. Rolul meu în pregătirea ascensiunii civilizației pământene este de a trăi pe acest tărâm pentru a ajuta în această vastă și importantă acțiune. Mă număr printre cei care au pregătit aplicarea acestui Plan Divin. 

Ne-am întâlnit în acest grup de mai multe ori, dar niciodată nu am găsit necesar să se facă mențiunea prezenței mele. De data aceasta, am decis să-mi declin numele și prezența gândind că este posibil ca în viitor, mai mulți dintre noi, cei din tărâmul interior, să intre în comunicare cu voi, cei de la suprafață, astfel că, după o perioadă, ne-ați putea recunoaște că am fost și că am devenit mai apropiați. Este util și pentru ca atunci când ne vom întâlni „în carne și oase” ne vom putea recunoaște ca fiind cei care ne-am cunoscut mai înainte, fără a ne vedea; și atunci, sigur vom avea mai multe să ne povestim.
Sunt convins că aceasta este și o bună modalitate prin care legăturile noastre viitoare vor deveni mai trainice, mai prietenești și de mai mare încredere. De altfel, perioada aceasta poate fi numită „a cunoașterii” cât se poate de personale, ceea ce va servi în viitor aceluiași scop, mai ales că puțin a mai rămas până când ne vom întâlni. Vă asigur și că aveți toate motivele de a vă păstra și întări speranța că procesul evoluției voastre, în care majoritatea dintre voi vă aflați, continuă. Sper că v-a mulțumit răspunsul meu. Mulțumesc pentru întrebare. Vă asigur de respectul meu.
Pământean 1: Mulțumesc pentru răspuns, pe care-l consider foarte clar. Sunt fericit să știu că prin aceste mesaje, grăbim într-un fel, momentul întâlnirii cu voi. Doresc să te mai întreb ce aș putea face pentru a întări starea mea de sănătate? Medicamentele pe care mi le administrez nu par a fi foarte eficiente. 
Lourin –Thio: Sunt Lourin -Thio. Mulțumesc. Așa cum vedem noi, aceasta este o întrebare care privește starea ta strict personală. Te invit să te folosești de meditație. După ce intri în starea interioară de meditație, imaginează-ți că pătrunzi în camera de cristal unde declari că dorești să te eliberezi de toate lucrurile și tratamentele medicale din dimensiunea 3D.                                
Îmbunătățește-ți tehnica de respirație, prin respirații profunde și mai lungi.  Pe măsură ce simptomele și durerea se accentuiază, voi începeți să vorbiți mai repede intrând în hiperventilație. Exercițiile de respirație profundă vor calma corpul și  vor înlătura starea de teamă sau de panică. Dacă vei reuși să eviți starea de teamă, vei constata că va dispărea și nevoia de a lua medicamente. Treptat, pe măsură ce se va instala starea de calm, ți se va îmbunătăți condiția energetică a corpului, care va fi mai corect ventilat, iar sentimentele de acceptare și iubire se vor accentua.
Are sens pentru tine ceea ce am spus? 

Pământean 1: Da, are
Lourin –Thio: Vrei să mai adaugi ceva, „Cel care Servește”?  
Cel care Servește”: Nu, deocamdată, nu.
Lourin –Thio: Mai sunt și alte întrebări? 
Pământean 1: Asta se aplică și în cazul profesiei noastre? Eu lucrez într-un domeniu minunat, dar cred că energia s-a schimbat acolo. Ar fi bine dacă m-aș hotărî acum să plec de acolo? Poate-mi dai un sfat.
Lourin –Thio: Sunt, din nou eu, Lourin –Thio. Îți răspund și la această întrebare, după care vom permite și altor persoane să pună întrebări. E bine așa?
Pământean 1: Da. Mulțumesc foarte mult! 
Lourin –Thio: Foarte mulți oameni de la suprafață se întreabă care este rolul meu pre această planetă? Care este misiunea mea? Activitatea mea este parte din procesul de ascensiune a planetei, deoarece cei care părăsesc acum realitățile 3D se simt ca într-o mlaștină (eu nu sunt sigur dacă acesta este termenul corect). Până când sar dincolo, ei se află într-o zonă de trecere, sunt între două lumi diferite. De aici și nesiguranța lor: dacă este bine să mai rămână sau să plece dincolo.
 Aceasta dilemă se extinde dincolo de cazul particular al activității (serviciului) tale. De fapt, trece de cazul locului de muncă al fiecăruia dintre voi. Astfel se poate vorbi și de sistemul vostru înrădăcinat de credință. Astăzi s-a purtat aici o aprinsă discuție despre crearea posibilităților de a stimula capacitatea voastră creativă, din moment ce sensul existenței voastre este de a fi creatori. 
De aici ar trebui să plece răspunsul la întrebarea: „să mai rămân sau să plec?” O parte din voi scrutează viitorul și vrea să plece. 
Important este să faceți ceea ce vă asigură că puteți activa acolo unde simțiți că faceți ceea ce place sufletului vostru și unde colectivul în care munciți este cel cu care rezonați cel mai bine. Aceea va fi direcția corectă către care să vă îndreptați. Aici nu este vorba neapărat de bani, de cât câștigați ci de satisfacția pe care v-o dă munca pe care o depuneți și plăcerea de a fi într-un colectiv sudat, care gândește și acționează în același sens. Trebuie să vă alegeți un colectiv de muncă în care membri săi împărtășesc același set de valori. În orice colectiv trebuie să existe o perfectă armonie, spirit de într-ajutorare și multă iubire. Ați înțeles ceea ce vreau să spun? Mulțumesc! Poate că cineva va dori să adauge ceva.
Cel care Servește 1”: Aș dori să adaug ceva la această chestiune. Există ideea scopului aici. Trebuie să înțelegi clar care este scopul care te determină să alegi, de exemplu, căderea înapoi în densitatea grosieră a energiei (materia), a opțiunii de a-ți coborî frecvența de vibrație. Când faci acest lucru trebuie să știi că accepți să revii la vechea paradigma, a convingerilor vechi 3D. Dacă nu ai asemenea convingeri, nu ai niciun scop. Acesta este un proces continuu al schimbării, care nu se termină niciodată. 
Dacă nu ai un obiectiv clar, mai bine acceptă să urmezi fluxul general, tendința către care se îndreaptă majoritatea căci acolo există un scop anume pe care vei ajunge și tu să-l înțelegi, după un timp de la acceptarea mersului în sensul curentului. Pe măsură ce începi să înțelegi scopul, încep să-ți apară și ideile de schimbare.
 Lăsați procesul să se desfășoare. Acesta este modelul de comportament în noua Epocă de Aur, acela de a permite, de a merge în sensul curentului general, în orice moment. Fii în serviciu, fii alături de cei care înaintează, chiar dacă uneori nu-ți este prea clar; e suficient dacă sufletul tău tinde către aceasta.
Oare acest comportament ajută? Da, cu siguranță. Tendința generală este argumentul ralierii și a altora la mersul în sensul curentului. Asta va ajuta procesului ascensiunii.
Mai sunt și alte întrebări sau comentarii?
Pământean: Comentarii? Da. Uneori, în timp ce parcurgem drumul în fluxul, inevitabil intervine caracteristica umană în ceea ce privește renunțarea. Pentru că noi nu renunțăm ușor la ceea ce considerăm că este dreptul nostru de a avea. Mă refer la lucrurile materiale pe care le posedăm și pe care cu greu ne convingem să le eliberăm. Ele au dat sens vieții noastre în existența actuală și în cele anterioare. 
Pasul de măreție al cuiva devine uneori sinonim cu puterea de a renunța la lucrurile materiale, care dădeau nu numai sens vieții dar și poziționau omul pe o scară socială a valorilor materiale. Cum să facem ca să transformăm pe "Eu ar trebui să am" în „Acumulările materiale nu servesc scopului evolutiv”. Mulțumesc! 
Cel care Servește 2”:Salutări și ție! Întotdeauna mă bucur să mă aflu împreună cu voi. Și noi și voi așteptăm cu nerăbdare să se producă evenimentele mult dorite. Despre unele voi nu aveți nicio idee, când vor veni și în ce constă. Noi suntem privilegiați căci le putem anticipa și cunoaște natura. Putem vedea și auzi care este tendința, în ce direcție se îndreaptă lucrurile. Nu-i mai puțin adevărat că totul este în mișcare căci voi vă schimbați tendințele și dorințele. Când un eveniment se apropie, devine iminent, putem observa cum lumea voastră se mișcă în acea direcție. Asta se și aude. Când foarte mulți se orientează spre un anume obiectiv, atunci noi putem previziona cu mai multă precizie că el va apărea în realitatea voastră. 
Noi așteptăm cu nerăbdare și sperăm că se va produce cât de curând. În legătură ce aceasta, doresc să spun că sunteți pe cale de a experimenta o mare schimbare în viața voastră. Știm că sună înspăimântător, dar noi nu simțim că ar fi ceva rău pentru voi. Prevedem că va fi vorba de o schimbare majoră în viața voastră, a fiecăruia. Această mare schimbare răspunde dorinței sufletelor voastre. Noi nu putem spune exact când, dar se apropie! Știm că acest proces este în derulare, este deja în mișcare și producerea lui este aproape inevitabilă.  Oricum, mai este foarte scurt timp, foarte scurt timp, până atunci.
Asta e tot ce avem să spun la acest punct.
Shanti, pacea fie cu voi. Fiți UNUL.

J.McC.

Ashira: Eu sunt Ashira. Am dorit să vă aduc un scurt mesaj care întărește cele spuse de prietenul și membru al familiei noastre, mesajul lui fiind deja plin de har și dăruit grupului cu care ne întâlnim astăzi.
În fiecare săptămână vom vedea cum Lumina voastră va crește tot mai mult. La creșterea acestei Lumini contribuie și gesturile voastre cotidiene: un zâmbet, o îmbrățișare, o vorbă bună adresată celui cu care te întâlnești, contează foarte mult. Momentul de apogeu al fiecărei manifestări se produce atunci când o conexiune empatică se stabilește între voi. Când vă conectați profund cu cineva, o lumină izbucnește din conexiunea voastră.  

Dragilor, nu vă putem spune procentual câți dintre voi vă aflați în procesul ascensionării și câți nu. Dar vedem cum Lumina crește pe planetă. S-a format deja o conștiință de masă, conștiința unității care a crescut foarte mult în ultimul timp. Lumina aceasta strălucește pentru toți și face ca voi toți să deveniți UNU. Deveniți una cu norii, cu această sferă, această planetă. Continuați căci aveți o treabă de terminat! Oricum, o faceți într-un mod minunat.
Din nou, primiți sentimentul meu de PACE și IUBIRE. Namaste!

SURSA: www.meetup.com/ancient-awakenings




marți, 12 mai 2015

Bucuroşi de oaspeţi

Written by Andreea on. Posted in Herculane

Câteva mii de yoghini umplu an de an staţiunea Băile Herculane pentru aproximativ două săptămâni, la începutul lunii mai. Mulţi dintre localnici îi cunosc bine: îi cazează în casele lor şi le oferă hrană din propria grădină. Ridică miraţi din sprâncene când mai văd la televizor câte-o grozăvie despre MISA: nu mai cred demult nicio iotă din duiumul de calomnii care inundă presa. 

Un tânăr întreprinzător ne spune plin de entuziasm că el se bucură din plin de prezenţa yoghinilor: „Bine că încă se mai ţin taberele, că ne aduc bani în staţiune, asta în primul rând! Şi apoi, ne umplu de energie! Vin foarte mulţi, vin şi din străinătate. Se simte energia cât timp sunt ei aici, şi după ce pleacă nu mai este această energie. Îmi merge şi afacerea, unii merg în excursii în zonă, fac şi curse la aeroport…”

O doamnă ce pare a fi trecută bine de 70 de ani este şi ea încântată de practicanţii yoga: „Yoghinii îmi plac foarte mult că sunt foarte comunicativi, foarte cumsecade, eu nu am nimic cu ei.”
Alături, un domn aflat de asemenea la o vârstă respectabilă îşi exprimă aprobarea: „Sunt din Baia Mare, de 21 de ani vin aici. Sunt un om al credinţei, nu vreau să vorbesc despre yoga, dar îmi place de yoghini.”
O doamnă abia sosită în staţiune a observat deja starea de spirit diferită a yoghinilor faţă de cea a turiştilor: „Eu nu prea pot să vorbesc despre ce nu cunosc, dar din câte observ, cred că yoga e bună!”

În ciuda direcţiei evident anti-MISA pe care o au articolele din presa centrală, jurnaliştii din judeţ văd lucurile într-o lumină pozitivă atunci când vine vorba de yoghini.


Într-un articol publicat pe site-ul www.editie.ro se scrie: „Ca de fiecare dată comercianţii de miere, lapte de capră, legume şi verdeţuri îşi freacă mâinile de bucurie atunci când vin yoghinii la Băile Herculane. Nu mai vorbim de hotelierii sau proprietarii de pensiuni care au locurile rezervate cu mult timp înainte.

De fiecare dată după plecarea yoghinilor din Herculane, hotelierii i-au vorbit numai de bine. Cuvinte de laudă la adresa yoghinilor are şi primarul din Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu, care ne explică şi motivele concrete: În cele 10 zile din an când yoghinii din MISA se reunesc la noi la Băile Herculane staţiunea nostră este plină 100% de turişti. Vorbim aici de turiştii ceilalţi la care se adaugă încă 4000 de yoghini.Vă daţi seama că este un câştig pentru hotelieri, proprietari de pensiune, pentru comercianţi dar şi pentru noi ca primărie. În fiecare an le-am închiriat contra cost sala de cinematograf pentru conferinţele dumnealor, platoul muntos Coronini şi în plus la unii le-am eliberat autorizaţii pentru comercializarea de produse naturiste. Yoghinii sunt oameni paşnici, din toate categoriile sociale, o mare parte dintre ei sunt intelectuali şi studenţi şi vă spun sincer că am numai cuvinte de laudă la adresa dumnealor. Dacă unul sparge din greşeală un pahar prin camera de hotel vine singur la recepţie şi îl plăteşte!Venirea yoghinilor e benefică pentru Băile Herculane şi noi îi tratăm cu respect!


Spirală yang
Şi hotelierii au o părere foarte bună despre oaspeţii care le vin în timpul taberei yoghine, după cum se arată pe site-ul www.infocs.ro: „Este ştiut şi recunoscut faptul că sosirea miilor de yoghini din toată lumea deschide sezonul de turism în staţiunea de pe Cerna. Ei sunt gura de oxigen care porneşte motorul turismului şi activitatea în oraşul – staţiune. 
Le-am dat camere de trei stele, totul renovat – şi totul a fost în regulă. Sunt foarte civilizaţi şi turişti exemplari. Aproape că nu ai nevoie de cameriste cât aceşti oameni sunt cazaţi la noi a declarat Attila Joos, directorul general al complexului Domogled – Dacia.”

Şi site-ul www.caon.ro arată beneficiile pe care tabăra yoghină le aduce staţiunii: „Aşa cum se întâmplă în fiecare an, la începutul lunii mai toate locurile de cazare sunt rezervate din timp, se fac angajări în domeniul hotelier şi se scot din carneţele reţetele vegetariene. Este momentul în care atât producătorii din zonă cât şi din alte judeţe îşi vând cu profit fructele şi legumele.”
La rândul lor, în timpul pe care îl au liber între activităţile taberei, yoghinii se bucură din plin la Herculane de natura extraordinar de frumoasă, de aerul puternic ozonat, de băile cu apă termală şi de hrana pură şi naturală pe care le-o oferă gospodarii din zonă.

Text: Roxana Sergiu
Foto: Adriana Enache, Malin Oloier


------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yoghinii vin la Herculane să se încarce cu energii cosmice

Aut: Iulian Gogonea , 17 april. 2015
(fragmente)
Autorităţile din Herculane cât şi oamenii de afaceri îşi freacă mâinile de bucurie şi au  numai cuvinte de laudă la adresa celor 4000 de yoghini care vin regulat în fiecare an în staţiune pentru circa 10 zile . Motivul , yoghinii aduc beneficii substanţiale staţiunii,  hotelierilor, proprietarilor de pensiuni ori comercianţilor de produse vegetariene . Anul acesta pe 11 februarie  yoghinii din MISA au primit cu bucurie vestea că guru lor, Gregorian Bivolaru , a fost achitat de o instanţă din Cluj pentru trafic de persoane. Cu toate acestea el nu va fi prezent la Herculane însă va comunica cu adepţii lui prin metode numai de ei ştiute…Ca în fiecare an adepţii MISA  se vor reuni în spirale pe platoul Coronini şi  vor organiza şedinţe spirituale pentru a se încărca cu energii cosmice positive.
Tabăra spirituală yoghină de vacanţă de la Herculane, 2015,  se va desfăşura în perioada miercuri, 29 aprilie – duminică, 10 mai. Potrivit site-ului oficial al MISA, yogaesoteric, joi, 30 aprilie, între orele 13.55-14.40 yoghinii intră în pâine. Concret va avea loc o meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Soarele în sextil cu Neptun. Efecte: Trezeşte şi amplifică intuiţia spirituală, face să intre în stare de efervescenţă forţa creatoare, trezeşte rafinamentul artistic şi senzualitatea rafinată, facilitează trezirea capacităţii de comunicare intuitivă cu lumile angelice. Amplifică puritatea şi trezeşte capacităţile vindecătoare prin intermediul magnetismului curativ.

Trezeşte starea inefabilă de dăruire necondiţionată către Dumnezeu, face să crească aspiraţia către idealurile spirituale.Peste 4000 de yoghini din MISA din mai multe ţări ale lumii printre  care şi România vin regulat în staţiunea Băile Herculane pentru conferinţe spirituale, meditaţii în aer liber şi pentru a forma celebrele spirale pe platoul muntos Coronini prin care susţin că se încarcă cu energie cosmică şi cu alte energii pozitive . La această reuniune , ca şi în anii trecuţi, nu va participa guru lor, Gregorian Bivolaru,  însă cei prezenţi la Herculane susţin că vor comunica ,,spiritual” cu el. Pe lângă cele 2 spirale mari ce se vor organiza pe platoul muntos se vor  face spirale şi pentru sufletele popoarelor participante.

,,Sexul în grup , poveşti inventate!”

 Surse din cadrul MISA ne-au dezvăluit că pentru a ,,evoca”  sufletul neamului românesc, pe rapsodia lui George Enescu,  yoghinii români vor simţi ,,trăiri” româneşti cum ar fi  bunătatea, demnitatea, orientarea către Dumnezeu.  
Vom avea două spirale mari pe platoul Coronini. Bărbat şi femeie, în ordine zodiacală, ţinându-se cu toţii de mână se vor roti în sensul acelor de ceasornic pentru încărcare cu energii cosmice. Vom avea şi o spirală pentru sufletele popoarelor participante. Mai precis pentru sufletul neamului românesc , partea noastră va fi mai lungă, de circa 30 minute iar pentru celelalte popoare, că vor fi mai puţini, cam în jur de 5 minute. Yoghinii ştiu că fiecare suflet are o vibraţie. Noi vom simţi sufletul românesc cum vibrează, care este armonia lui. Muzica ne va intermedia acest lucru. Noi vom avea  Rapsodia lui George Enescu şi altele. Vom simţi trăiri româneşti ca de exemplu altruismul , bunătatea, demnitatea , orientarea către Dumnezeu. Acolo fiind toţi se creează un numitor comun iar cei în anul I de yoga vor afla şi ei că există sufletul neamului românesc. Cu Gregorian Bivolaru comunicăm foarte des. Ne trimite regulat  conferinţe audio sau de alte tipuri pe diferite teme. Sexul în grup şi urinoterapia sunt doar poveşti inventate de pe vremea regimului Adrian Năstase. Yoga e benefică din toate punctele de vedere, e un mod de viaţă minunat.
Ne-a povestit un  yoghin din cadrul MISA  

Comercianţii şi primarul îi laudă pe yoghini.

Ca de fiecare dată comercianţii de miere, lapte de capră, legume  şi verdeţuri îşi freacă mâinile de bucurie atunci când vin yoghinii la Băile Herculane.  Nu mai vorbin de hotelierii  sau proprietarii de pensiuni  care au locurile rezervate cu mult timp înainte.
De fiecare dată după plecarea yoghinilor din Herculane , hotelierii i-au vorbit numai de bine. 

Vom pregăti  foarte multe specialităţi. Este vorba de  ostropel cu dovlecei, corăbioare cu dovlecei şi vinete, supă cu găluşti, urzici, lobodă, ciorbă a la grec, sufleu cu brocoli, papanaşi, sărmăluţe în foi de viţă cu sos de mărar, sărmăluţe în foi de varză clasice doar cu legume. Am avut mare succes cu doboş cu foi de clătite, brânză de vaci, stafide, urdă şi deasupra frişcă naturală de casă bătută aici la noi şi cu sos de vişine şi sos de afine sau zmeură după cum au preferat fiecare.
Cuvinte de laudă la adresa yoghinilor are şi primarul din Băile Herculane , Nicuşor Vasilescu, care ne explică şi motivele concrete: (Nota C.M.: conținutul declarației este cel de mai sus, din prima parte a postării)
Meniuri vegetariene la pensiuni şi restaurante  
În timp ce yoghinii lui Bivolaru se vor prinde  în spirale  pentru a se încărca cu energii cosmic, în bucătăriile pensiunilor din Băile Herculane va fi forfotă mare. Cum aceştia sunt vegetarieni, din meniul pensiunilor nu vor lipsi bucatele pe gustul yoghinilor.
A spus proprietarul unei pensiuni

Organizatorii taberei MISA anunţă că vor oferii gratuităţi la yoghinii cu posibilităţi materiale precare: ,,Ca în fiecare an, în cadrul Taberei spirituale yoghine de vacanţă de la Herculane (29 aprilie – 10 mai 2015) se va oferi gratuitate totală (la taxa de participare, cazare şi masă) pentru 14 persoane (7 femei şi 7 bărbaţi) care sunt la cursurile noastre de yoga şi care au o situaţie materială foarte dificilă (sunt şomeri, pensionari etc.).   Cei interesaţi sunt rugaţi să se înscrie printr-o cerere care va fi depusă personal sau va fi trimisă prin instructor la Biblioteca MISA până miercuri, 8 aprilie 2015. La această cerere se vor anexa documentele care atestă situaţia materială dificilă a persoanei respective.Cele 14 gratuităţi vor fi oferite prin tragere la sorţi. Prin acest gest creştinesc, organizatorii Taberei spirituale yoghine de vacanţă Herculane 2015 vor să ofere celor ce vor fi aleşi în urma tragerii la sorţi posibilitatea de a participa la activităţile spirituale din această tabără.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a verifica corectitudinea declaraţiilor privind situaţia materială dificilă a celor care se vor înscrie”, se arată pe site-ul yoghinilor.


See more at: http://www.editie.ro/articole/actualitate/yoghinii-vin-la-herculane-sa-se-incarce-cu-energii-cosmice.html#sthash.dwzEaNMn.dpuf

http://www.editie.ro
========================================================
Nota C.M.:
Comparați cu ceea ce fac tinerii „normali” la Vama Veche. 





luni, 11 mai 2015

Impresionant! Bătrânețea este un dar. Bătrânețea m-a eliberat


Zilele trecute, o ființă tânără m-a întrebat cum e să fiu bătrână. Recunosc că m-am pierdut puțin cu firea, deoarece eu nu mă consideram a fi bătrână. Văzându-mi reacția, ființa s-a zăpăcit, de aceea i-am spus că întrebarea ei este interesantă, și că mă voi gândi la ea și că în curând îi voi răspunde.
„Am decis că bătrânețea este un dar. Cred că pentru prima dată pot spune că astăzi sunt persoana care îmi doream cândva să fiu. Nu, bineînțeles că nu e vorba despre corpul meu! Uneori acest corp mă lasă disperată – ridurile, pungile sub ochi, petele pe piele, fundul lăsat.
Adesea mă șochează bătrânica ce s-a mutat cu traiul la mine în oglindă, însă nu obișnuiesc să-mi fac mult timp griji pe seama acestei cauze, și neliniștile îmi trec repede.
Pentru nimic în lume nu mi-aș schimba prietenii extraordinari, viața remarcabilă, familia mea adorabilă ca să am mai puține fire de păr sur și o burtă dreaptă.
Cu cât îmbătrânesc, devin mai îngăduitoare cu mine, mai puțin critică.
Am devenit prietenul meu.
Nu-mi fac reproșuri pentru că am mâncat cu un biscuit mai mult, pentru că nu mi-am strâns patul, pentru că mi-am cumpărat această șopârlă de ciment prostească, de care nu am deloc nevoie, dar care oferă grădinii mele un aer avangardist.
Am dreptul să mănânc prea mult, să nu strâng după mine, să fiu chiar extravagantă. Am fost martoră la cum prea mulți prieteni au părăsit această lume prea devreme, înainte să înțeleagă, înainte să încerce marea libertate ce o oferă bătrânețea. Cine și ce treabă are dacă citesc până la patru dimineața și dorm până la amiază?
Dansez cu mine însumi, ascultând melodii minunate, și, dacă-mi vine să plâng pe seama iubirii plecate, ce să-i fac, plâng. Voi merge pe plajă în costum de baie care abia de-mi ține corpul umflat, dacă vreau, mă voi scufunda în valul oceanului, în ciuda privirilor pline de compătimire din partea ființelor tinere, îmbrăcate (dezbrăcate?) în bikini.
Ei tot vor îmbătrâni.
Uneori sunt uitucă, ce-i drept.
Dar mă rog, nu toate în viață merită memorate, iar despre ceea ce contează cu adevărat îmi voi aduce aminte la sigur.
Desigur, în toți acești ani, inima mi-a fost frântă nu o singură dată.
Cum poate să nu ți se frângă inima, dacă ți-ai pierdut iubitul, sau când copilul suferă, sau chiar când o mașină îți lovește câinele drag? Însă, inimile frânte și sunt izvorul puterii noastre, al înțelegerii, al compasiunii.
Inima, ce nu a fost frântă niciodată, e sterilă și curată, nu va cunoaște niciodată bucuriile imperfecțiunii.
Soarta este binevoitoare cu mine, dându-mi să trăiesc până la peri suri, până când râsul meu tânăr s-a întipărit pe vecie în brazde adânci pe față. Închipuie-ți câți oameni n-au râs niciodată, câți au murit înainte ca părul să li se acopere cu brumă?
Pot spune „nu” absolut sincer. Pot spune „da” absolut sincer.
Pe măsură ce îmbătrânești, e tot mai ușor să fii sincer. Duci grija părerii altora tot mai puțin. Nu mai am dubii și rezerve în privința mea. Am câștigat chiar dreptul să greșesc.
Așadar, răspunzând întrebării tale, pot spune: îmi place să fiu bătrână. Bătrânețea m-a eliberat.
Îmi place persoana care am devenit. Nu voi trăi veșnic, dar atât cât sunt aici, nu voi pierde timp făcându-mi griji pentru ce a putut să se întâmple, pentru ce nu s-a întâmplat, nu-mi voi face griji în legătură cu ceea ce se poate întâmpla.
Și voi mânca desert în fiecare zi.”

duminică, 10 mai 2015

Revelarea în universul nostru lăuntric a stării de îndumnezeire plenară și profundă

de Monica Dascălu

M.D.
În absenţa unei educaţii spirituale adecvate, mulți oameni sunt lipsiţi de repere fundamentale şi de un sistem de valori universal valabil. Din acest motiv, ei îşi irosesc vieţile, sunt iresponsabili sau uneori se confruntă cu stări de angoasă existenţială. Din perspectiva spirituală, rostul existenței fiecărei ființe umane în creație este ca ea să îl descopere pe Dumnezeu și să atingă starea de desăvârșire spirituală, sau altfel spus de îndumnezeire. În Bhagavad Gita, KRISHNA explică faptul că pentru a atinge starea de desăvârșire spirituală sau îndumnezeire, care implică o fuziune integratoare cu Divinul, prin revelarea Sinelui Suprem Nemuritor ATMAN, este indispensabilă transcenderea egoului. Revelarea plenară în fiinţa noastră a Sinelui Suprem Nemuritor (ATMAN) echivalează cu descoperirea lui Dumnezeu în propria noastră fiinţă şi atingerea stării de îndumnezeire. Bhagavad Gita numeşte această stare supremă a fiinţei umane starea de yoga şi insistă asupra importanţei cruciale a transcenderii egoului, care este o condiţie sine qua non a atingerii stării de yoga şi implicit a revelării sinelui suprem nemuritor ATMAN. Orgoliul, importanţa de sine, egoismul sunt toate incompatibile cu revelarea Sinelui Suprem nemuritor ATMAN și evident și cu starea de îndumnezeire. Nu întâmplător, Bhagavad Gita revine de mai multe ori asupra caracteristicilor fiinţei care a atins starea de yoga, a înţeleptului care şi-a revelat Sinele Suprem Nemuritor ATMAN şi este într-o stare continuă de comuniune cu Dumnezeu Tatăl. Despre o fiinţă umană care manifestă stări de egoism, orgoliu, importanţă de sine etc. putem spune cu certitudine că nu este un yoghin avansat şi nu se află în starea de yoga.

Dintr-o perspectivă care vine în completarea acestei viziuni esențiale, pentru a atinge starea de îndumnezeiere, yoghinul trebuie să urmărească permanent să îşi amplifice virtuţile şi să îşi elimine rezonanţele inferioare, prin rezonanţă cu atributele dumnezeieşti. În Bhagavad Gita, KRISHNA face unele revelaţii despre aşa-numita stare divină, care este descrisă în contrast cu starea demoniacă; subiectului îi este rezervat un întreg capitol şi este, fără îndoială, extrem de important pentru fiecare practicant yoga. Sunt enumerate diferite caracteristici ale stării divine şi ale  stării demoniace; acestea din urmă ne pot ajuta să identificăm, la o analiză lucidă, dacă am alunecat deja în astfel de stări sau suntem pe cale să o facem. Sunt prezentate într-un mod foarte pertinent obişnuinţele care ne pot împinge spre starea demoniacă (care poate fi considerată o condiţie degenerată) şi practic, tentaţiile în faţa cărora nu trebuie niciodată să cedăm. Este foarte interesant să remarcăm că, chiar şi în urmă cu câteva mii de ani, slăbiciunile fiinţelor umane erau cam aceleaşi ca şi acum – căci în spatele lor se află aceiaşi demoni. Orgoliul, egoismul, lenea, mânia, tentaţiile materiale, dorinţele inferioare necontrolate, ataşamentul, sunt doar câteva dintre „otrăvurile” care ne fac să regresăm şi să alunecăm în stări demoniace. Un aspirant spiritual serios şi sincer va face tot posibilul să elimine din fiinţa sa orice rezonanţă demoniacă şi se va strădui consecvent să amplifice în fiinţa sa „calităţile divine”. De fapt, eliminarea defectelor (a trăsăturilor fiinţei aflate în starea demoniacă) se face cel mai eficient prin amplificarea calităţilor opuse (adică, a celor divine): umilinţa ne va ajuta să depăşim orgoliul, altruismul ne va ajuta să depăşim egoismul, pacea profundă ne va ajuta să depăşim mânia etc. În Bhagavad Gita sunt menţionate câteva dintre calităţile divine importante, aşa-numitele virtuţi; este uşor de observat că aici se face referire de fapt la atributele dumnezeieşti. Prin urmare, o modalitate eficientă de trezire şi amplificare a virtuţilor (numite în Bhagavad Gita calităţi divine) este acumularea în fiinţa noastră a energiilor specifice atributelor dumnezeieşti corespunzătoare. „Virtuţile cardinale sunt tendinţe care ţin de adevărata natură a fiinţei umane, care este divină.” (Bhagavad Gita XVI.3) În Bhagavad Gita sunt menţionate doar câteva dintre aceste atribute dumnezeieşti importante: iubirea, compasiunea, generozitatea, voinţa, continenţa, răbdarea, umilinţa, onestitatea, puritatea, adevărul, detaşarea, curajul, pacea. În mod genial, Mircea Eliade condesează ideile din Bhagavad Gita astfel: „S-ar putea spune că esenţa doctrinei pe care o revelează KRISHNA este cuprinsă în această formulă sumară: înţelege-Mă şi imită-Mă!”

Prin urmare, starea de îndumnezeire implică să fim asemenea lui Dumnezeu, adică să asimilăm în ființa noastră calitățile lui, așa-numitele atribute dumnezeiești. În consens cu aceste idei tradiționale, o abordare revoluționară, așa cum a fost revelată în cadrul școlii noastre de yoga și al Mișcării Charismatice Teofanice ne propune să ne apropiem de Dumnezeu, prin trezirea directă în ființa noastră pe baza Legii rezonanței oculte, a diferitelor atribute dumnezeiești. Exact cum este oceanul pentru un scafandru, care poate să îi cuprindă ființa dar totuși apa nu pătrunde în ființa lui pentru că el este închis în costumul de scafandru, exact așa și marea majoritate a oamenilor sunt precum niște pești care înoată în ocean și se întreabă unde e oceanul. Toți oamenii sunt permanent îmbăiați și cuprinși în ființa enigmatică, eternă și nesfârșită a lui Dumnezeu, care le oferă permanent, cu generozitate, acces la diferitele sale aspecte sau atribute dumnezeiești, și totuși marea majoritate a oamenilor nu percep aceasta și nu se deschid pentru a intra în contact cu aceste miraculoase energii ale atributelor dumnezeiești. Să luăm, de exemplu, bunătatea. Toți oamenii care sunt buni sunt de fapt inspirați și „alimentați” din izvorul nesecat al bunătății dumnezeiești. Iar această bunătate a lui Dumnezeu este infinită și reprezintă chiar unul dintre atributele dumnezeiești fundamentale. Dacă omul se deschide față de acest atribut are acces nesfârșit la această energie a bunătății. Mecanismul este similar cu ceea ce se petrece atunci când iubim. Orice ființă umană care iubește intră de fapt în rezonanță cu atributul dumnezeiesc al iubirii divine și iubirea ei se hrănește de fapt din sursa infinită a iubirii lui Dumnezeu. Acest mecanism e universal valabil și se aplică pentru orice atribut divin. Altruismul se hrănește de fapt din altruismul dumnezeiesc, compasiunea își are sursa în compasiunea dumnezeiască, iertarea în iertarea dumnezeiască etc. Iar atunci când reușim să menținem nealterate procesele de rezonanță corespondente acestor fenomene, resursele noastre devin ca prin minune infinite.

În concluzie, starea de îndumnezeire implică o transformare radicală a ființei umane, pe de o parte prin descoperirea lui Dumnezeu în ființa noastră ca Sinele nostru suprem nemuritor ATMAN, pe de altă parte prin acumularea masivă în ființa noastră a energiilor specifice diferitelor atribute dumnezeiești. Ea implică totodată ca ființa umană să iasă de sub incidența limitatoare a egoului, (AHAMKARA), care practic o „rupe” de Dumnezeu. Fără a insista asupra acestor aspecte, este important totuși să avem în vedere că îndumnezeirea plenară a ființei umane implică nu doar eliminarea completă a egoismului, ci și a tuturor celorlalte defecte penibile asociate cu stările și influențele inferioare, demoniace.

yogaesoteric
7 mai 2015

marți, 5 mai 2015

Adamus: ce faceti chiar inainte de iluminare?


(rezumat shoud)

Eu sunt cel ce eu sunt, Adamus cel suveran. Amintiti-va  ca acesta este cel mai grozav timp pentru voi. Stiu ca va este greu. Dar faceti asta doar o singura data: aceasta
transformare de la uman la sinele divin, realizarea lui Eu Sunt. Sigur ca veti putea revizita in timp pentru a revedea ce si cum ati facut dar nu va fi cum e acum.

Stiu ca e dureros, e provocator, emotionant, frumos.
Nu va grabiti sa iesiti din acest haos. Opriti-va pentru un moment acum pentru a va gandi ce experimentati acum. Nu conteaza ca sunteti obositi. Priviti ce faceti, ce experimentati.
Frumos este faptul ca nu puteti gresi. S-ar putea sa nu fie bine din punct de vedere uman, al asteptarilor umane, dar din punct de vedere divin, nu puteti gresi.
Ati putea spune ca e timpul sa eliberati asteptarile umane. Da, asa este. Pentru a face loc permiterii. Nu ati avut momente cand ati spus: „nici daca as fi planuit nu ar fi iesit atat de bine”
Cand se intampla asta o atribuiti unei interventii angelice, dar sunteti voi. Voi v-ati permis sa treceti dincolo de voi ca umani in ceea ce sunteti cu adevarat.
Ati observat in ultimul timp ca lucrurile din jurul vostru sunt dezechilibrate? Electronicele nu merg, auziti in casa tot felul de zgomote ciudate, chiar si oamenii sunt ciudati.
Voi emanati o constiinta atat de puternica in jurul vostru incat afecteaza obiectele si persoanele din jur.
Ati crede ca karishma ii va atrage catre voi. Nu prea.(rasete)

Dar cand lumina straluceste prea puternic, chiar si voi vreti sa va acoperiti ochii. Voi, printre ceilalti oameni, sunteti cum sunt eu intre voi: enervant.(rasete)
Cand voi va straluciti lumina, asta le scoate în evidență lucruri despre ei, pe care vor sa le ascunda.
Constiinta de masa este intr-o hipnoza plictisitoare.

Au doar putina energie pentru a supravietui. Voi nu vreti numai asta. Prezenta voastra e enervanta pentru ei pentru ca le spune ca e ceva ce lor le lipseste.
Obisnuiti-va cu aceasta idee.

Stiu ca ati auzit povesti despre maestrii care intrau intr-o camera si toata lumea era innebunita de admiratie. Asta nu s-a intamplat niciodata.(rasete) Cand un maestru e prezent, aduce controversă si conflict, expune lumina si intunericul, ce este ascuns; adevarata pasiune.

Am 2 intrebari pentru voi. Am lucrat cu multi indivizi inteligenti si grupuri dar nu m-am distrat si nu am fost niciodata atat de implinit asa cum sunt acum cu voi. 
Linda: oh, doamne, unde e Adamus? (rasete).
Adamus: Am lucrat cu cei care au initiat kabala, cartea evreiasca mistica. Kabala inseamna adevarul, cautarea adevarului. De fapt, vine din Egipt.
Stiu ca aceasta calatorie e dificila pentru voi.
Sunt nopti cand credeti ca nu inaintati deloc.
Dar eu va spun ca acest grup e cu adevarat uimitor. Viteza cu care mergeti e uimitoare.

Acum cateva luni am spus ca in februarie 2016 vom vedea unde ne aflam ca să ne hotărâm dacă mai continuam. Pana acum simt ca suntem pe o cale foarte buna.
Iluminarea e brutala pentru aspectul uman, nu si pentru cel divin.

Mult din energia shaumbrei vine din timpul lui Yeshua. Stiu ca multi dintre voi simt o iubire profunda pentru Yeshua, pentru Maria, Maria Mgdalena; simtiti o legatura cu ei.

De atunci si de acolo vine sămânța shaumbra. Atunci ati facut un pact pentru a aduce sămânța divina, constiinta cristica. Si că, la un anumit moment, veti reveni pentru a culege ce ati semănat pentru voi.
Apoi, majoritatea dintre voi v-ati petrecut vietile in temple, mânastiri. Ati studiat, v-ati disciplinat, v-ati rugat, ati fost foarte concentrati asupra religiei. In aceste mânăstiri, in tăcere, v-ati adus părti din voi.
La un anumit moment ati plecat din religie deziluzionati pentru ca adevaratele secrete au ramas secrete.
Dar voi stiati ca exista raspunsuri. A fost dificil pentru ca paraseati siguranta acestor locuri.
Ati mers singuri vieti intregi. V-ati sintit abandonati. Apoi ati gasit acest grup fara reguli. Eu nu vad problemele din viata voastra, in afara de voi.(rasete). Dar lucrăm si la asta.(rasete)

Eu vad doar situatii care sunt inconfortabile pentru uman.

Uneori simtiti să mergeti prin mânastiri, sa fiti cu oameni asemanatori voua, dar nu ati mai putea rezista mult timp acolo. Ei v-ar ruga sa plecati.(rasete) Eu am avut cateva rezervari, când a plecat Tobias.
M-am intrebat daca vreau sa lucrez cu un grup care nu are reguli, care…da. Stiti voi cum sunteti…(rasete)
Aveati o reputatie in celelalte taramuri, la clubul maestrilor ascensionati, chiar daca nu aveati un nume inca, se stia: „oh, da, ăia…(rasete)
Aveati reputatia ca sunteti pionieri, ca impingeti bariere, ca sunteti cel mai greu de invatat grup.
De asta cand am venit am spus ca nu am sa va învaț nimic, voi deja stiti.
V-am spus ca voi fi cu voi la fiecare pas, va voi distrage, va voi iubi, dar de invatat?  Ati fi putut ascensiona, ati fi putut fi maestri acum cateva vieti, de ce nu ati facut-o? 
Public 1: Sunt pregatita pentru lucruri bune in viata mea. Sunt pregatita pentru iluminare. Aleg iluminarea in corp acum.
Adamus: ati observat ca nu a raspuns la intrebare? De ce ai asteptat?
Public 1: cred ca am realizat ca nu pot fi in corp si sa ma bucur de iluminare.
Public 2:  in viata asta sunt potentialități pentru energii noi. 
Adamus: daca iti spun ca peste cateva vieti vor fi energii mai puternice decat sunt acum,  vei mai astepta?
Public 2: nu.(rasete)
Public 3: cine zice ca am asteptat? Poate m-am iluminat in alta viata si am venit pentru a o experimenta diferit.
Adamus: dar de ce sa mai revii daca te-ai iluminat?
Public 3: nu stiu. 
Adamus: ahh, vino aici. Nu am facut asta de mult timp dar… (Adamus il loveste usor peste obraz) (rasete)
Cand vei inceta sa mai gandesti atat de mult?
Public 3: maine.
Adamus: nu, azi.
Public 4: e ceva uimitor cu acest moment.
Adamus: o parte din voi crede ca inca nu sunteti pregatiti. 
Public 5: am vrut sa ma alatur familiei shaumbra.
Adamus: dansam in jurul raspunsului. Chiar? Ii vei astepta pe ei? De ce? Hai, inventeaza ceva. 
Public 5: cred ca nu eram destul de clara, de bucuroasa. 
Adamus: de ce ati asteptat? Voi ati amanat momentul dintr-un motiv.
Public 5: a trebuit sa realizez ca eu exist.
Adamus: daca v-as spune eu raspunsul, ar fi coplesitor. Voi ati trecut dincolo de new age, de spiritualitate. Acest grup nu mai e spiritual. Voi sunteti la un alt nivel. E ceva din rolul uman care inca va place, poate e frica, e ceva ce in iluminare va disparea.
Public 6: nu eram dispus sa fiu responsabil.
Adamus: toti deveniti dependenti, pentru ca dependentele sunt distractive. Fie ca e fizica, emotionala, nu conteaza. Toate religiile incearca sa faca jocul sa fie mai placut. Asta nu e slujba mea. Aici se blocheaza oamenii in iluminare, incearca sa faca viata umana putin mai buna. 
Public 7: am avut incredere mai mult in altii decat in mine. 
Adamus: increderea e un facor important in iluminare. Exista o frica implementata in fiecare din  voi: „si daca ma predau si demonii ma vor mânca de viu?”
Viata e orice alegeti voi sa fie cu keypear. Va e frica de intuneric. Sigur ca va fi intuneric. Dar voi râdeti de intuneric; apoi, vom fi ce alegem sa fim. Unii spun ”dar, vai, in vietile trecute am omorat oameni, am furat, am facut rau”.
Da, toti am facut asta, face parte din calatoria umana. Treceti peste.(rasete) Nici unul dintre voi nu va mai fi criminal sau terorost.
Public 8: din iubire pentru umanitate. Si din cauza indoielii.
Adamus: acum 500-600 de ani se credea ca iluminarea voastra depinde de toti ceilalti. Aceasta credinta era la moda atunci. Si asa a fost pana…ieri.(rasete) Multi credeau asta. Cei care nu credeau asta erau dati afara. Apoi, ceva interesant s-a intamplat: am aparut eu.(rasete)
E adevarat, eu am fost primul care a fost impotriva acestei credinte. Poate nu va vine sa credeti dar o perioada nu am fost prea popular.(rasete)
Prefaceti-va ca sunteti iluminati si chiar veti fi. Unii spun ca a juca un rol nu e real. Ei, căcat, uitati-va la voi.(rasete)
Ma voi preface ca am o abundenta salbatica. Totul e un joc. Jucati multe roluri, nu numai unul.
La o intalnire a maestrilor eu am propus sa fie o călătorie suverana, nu de grup. Toti au spus: uuuuuu. Ce-ar fi sa părasim programarea: „sa nu lasam pe nimeni in urma” si s-a adoptam programarea: „sa-i lasam pe toti in urma”?(rasete)

Daca 1, 2 sau 5 oameni s-ar ilumina?
S-a facut liniste in camera. Sa zicem ca sunt 5 iluminati care pășesc pe Pamant, fara sa sara si sa tipe ”sunt iluminat!”. Doar sa pășeasca pe Pamant si sa devina modele?
Oamenii nu cred ca pot avea realizarea iluminarii. Ei asteapta sa moara si acolo sa mearga in rai. Si apoi, in camera s-a auzit un ”hmmm”.
Si daca nu mai trebuie sa facem channel-uri? Înca nu e o idee prea populara.
Daca cautati unitatea, aici nu e locul potrivit. Voi sunteti suverani. O fiinta suverana are o compasiune mai mare pentru ceilalti, pentru calatoria lor decat cei care cauta unitatea; acestia vor ca ceilalti sa faca calatoria in maniera lor. Acesta e iadul. Voi nu sunteti unu, sunteti multi.
Care e ultimul lucru pe care il face un om inainte de a se ilumina?
Linda: se cacă.(rasete)
Adamus: poate e adevarat.
Public 1: vreau sa injur.(rasete)
Adamus: ce injuratuta vrei sa spui?
Public 1: căcat.(rasete)
Adamus: asta nu e injuratura, e limbaj de maidan.(rasete)
Public 1: pășeste si o face.
Public 2: renunta la tot.
Adamus: asta as fi raspuns si eu. Incetezi sa mai incerci, sa mai faci efort. Se intampla oricum, de ce sa mai blochezi calea? Daca studiati caile maestrilor, acestea au cateva puncte comune: toti au studiat, au avut disciplina, au agonizat, s-au invinovatit, apoi au renuntat, nu au mai incercat. Voi sunteti la acel punct acum. Sunteti sătui de propria cale, de spiritualitatea voastra, chiar si acest cuvant va repugna.
Spiritualitatea e o scuza pentru a nu fi uman. Si, dintr-o data, constient sau nu, incetati sa mai fiti spirituali. 
luminarea e aici, una din cele mai mari tentații acum pe Pamant e puterea. Se face prin bani, sex, religie.
Dorinta de putere face ca fiinte de pe alte planete sa fie interesate de Pamant. Aproape tot ce se intampla in lume e despre jocul pentru putere.
Puterea însă e doar o iluzie. Si va continua sa creasca.
Oamenii sunt dependenti de putere. E imposibil sa fiti fizic dependenti de ceva: tigari,  alcool, droguri. Unii ma vor contrazice. Puteti deveni dependenti de putere. Realizati ca voi nu aveti nevoie de putere. Cei care au putere nu sunt interesati de voi cei care n-o aveti, sunteti invizibili pentru ei.

Păi, când sunteți invizibili, când nimeni nu vă vede și nu vă bagă în seamă, înseamnă că sunteți cu adevărat liberi. Puterea e singura forta de dependenta de pe aceasta planeta. 
Energia va fi intotdeauna acolo.
Altă tendinta e diversitatea. Exista o miscare pentru a accepta diversitatea. Se accepta casatoria intre persoane de acelasi sex; ce pas urias pentru planeta! De fapt nu e prima data cand se intampla asta. S-a mai intamplat si in Lemuria, cand aveati ambele organe, si feminine si masculine. In Atlantida era ceva obisnuit. Acceptarea pentru transexuali.

Sunteti si feminini si masculini;de altfel, ar fi greu sa fiti doar de un singur sex.
Puterea si diversitatea nu merg impreuna. Nu prea.
Religia nu se diversifica, pentru ca puterea e atat de intensa incat diversificarea nu mai are loc.
Mulți oameni vor părăsi religia. Asta creaza mult haos. 

Vreau sa va onorez pentru ce faceti pentru voi. Stiu ca e dificil, ca ati vrut sa fugiti, dar acum nu se mai poate.
Multi ma intreabă: 
„Ce ar trebui sa fac Adamus, să țin dietă?” Nu. 
„Sa am ganduri spirituale?” Nu. 
„Sa studiez?” Nu. 
„Dar atunci, ce sa fac?” Nimic. 
De fapt puteti face orice. Sa vă plimbati cu bicicleta, să schimbati becul care s-a ars acum 6 luni…
Acesta e un timp transformational. E ceva captivant in iluminare care e dincolo de uman. Asta e iluminarea voastra și se va intampla. Cand un maestru ajunge la acest punct, inceteaza sa mai incerce pentru ca realizeaza ca totul a fost o nebunie, si se preda prezentei Eu Sunt.
Inceteaza sa mai faca iluminarea umana. Nu umanul e responsabil pentru iluminare. Cand umanul nu mai face efort, atunci iluminarea vine. Respirati si nu mai incercati.
Luati-va acest moment pentru a nu mai incerca. Respirati!
Aceasta iluminare e dincolo de voi. Nu mai ganditi ca voi trebuie sa o realizati. Mintea spune ca trebuie sa faca ceva. Cumparati un câine, iubiti un câine. Nu contează. Nu mai incercati sa fiti iluminati. Trebuie doar sa vă deschideți, doar să acceptați.
Stiti ca eu sunt cu voi la fiecare pas al călătoriei, amintiti-va ca totul e bine in toata creatia.

Sursa: http://alessandragrigorescu.blogspot.ro