..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 29 ianuarie 2015

Românii, atacaţi sistematic cu arme psihotronice!

 Gen. Chelaru sugerează că astfel de dispozitive ar fi amplasate şi în marile pieţe ale oraşelor

După ce generalul Emil Străinu a atras atenţia românilor că inundaţiile din 2005 şi căderile abundente de zăpadă din 2011 au fost provocate artificial, prin intermediul unor tehnologii secrete, de tipul HAARP, de curând generalul Mircea Chelaru a făcut mai multe declaraţii zguduitoare despre atacurile psi ale căror victimă este poporul român. Redăm mai jos fragmente din dezvăluirile făcute de fostul şef al Statului Major al Armatei Române, într-o emisiune la Nașul TV.
Realizator: Se acţionează cu sisteme psihotronice din interiorul României asupra populaţiei României?
Gen. Mircea Chelaru: Păi numai aşa se face.
Se introduc acele centre, se activează la ordin – sunt surse greu identificabile care pot emite prin remote control, se activează prin comandă de satelit, dar cineva trebuie să le pună acolo şi dacă serviciile nu cunosc treaba aceasta sau s-a făcut cu acceptul lor, deja este o altă temă...
Cunosc şi am văzut dispozitive amplasate în principalele centre de risc major ale adunării mulţimilor – se numesc dispozitive psihotronice anti-riot: împotriva răscoalelor. Au fost testate în perioada 1995 – 2005 în diferite teatre de operaţie şi au dat rezultate de excepţie. Ne ducem mai degrabă către Primăvara Arabă, către Statele Unite, în Maidan-ul ucrainian... Mă bucură că ai noştri au înţeles să nu se mai expună în anumite pieţe
!”
Generalul a explicat că, indiferent dacă ne dăm seama sau nu, suntem într-un permanent război care nu se duce cu arme fizice, ci cu unele mult mai periculoase.
Lumea de astăzi este o ţintă permanentă a unui asemenea tip de acţiuni. [...]
Războiale paramentale se duc folosind energiile încă ne-la-îndemână ale fiinţei umane, contra fiinţei umane. Războiul psihotronic înseamnă utilizarea mecanismelor fizice, electronice, de înaltă frecvenţă sau de înalte energii, aşa cum este georăzboiul, războiul meteorologic, sau mai nou războiul sentimental: dintr-o dată apar unele «iubiri» instantanee faţă de un subiect internaţional, sau diferite animozităţi, «uri»
.”
Gen. Chelaru susţine că sistemele psihotronice au fost testate într-un mod teribil, transformând oamenii în cobai, încă de la începutul anilor '90.
Războiul psihotronic, metarăzboiul, războiul psi... este rezultanta gândului unei părţi de a supune cealaltă parte fără luptă.
Conceptul a fost bine definit şi chiar s-a manifestat în timpul primului război din Golf, când forţele coaliţiei angajate în Furtuna Deşertului, coaliţia sub egida, să spunem ONU, condusă de SUA, şi-a propus să şi experimenteze, pentru că atunci, în '90-'91, când a fost acea confruntare, s-au pus noile baze ale armamentului viitorului şi a tehnologiilor de ducere a războiului în viitor.
Primul război din Golf a fost cel mai mare poligon de experimente din toate punctele de vedere: şi al sistemelor anti-rachetă, şi al controlului strategic al ferestrelor de oportunitate prin orbirea sateliţilor, tot electronic, şi a manipulării directe asupra liderilor. Saddam a fost trădat în al doilea război de 25 de generali în acelaşi timp.
Aceştia au fost controlaţi mental şi apoi cumpăraţi cu câte un milion de dolari fiecare, dar au fost puşi în situaţia de a accepta. Până atunci nu s-a reuşit, în prima etapă.
S-au experimentat aceste arme psihotronice, tehnologii hi tech, care identificând frecvenţa rezonantă de pe amprenta energetică a masei au putut produce şi transmite acele energii de înaltă frecvenţă care produc modificări ale voinţei, şi de aici a apărut un nou concept: devolitivizarea. Le-a distrus [irakienilor] voinţa de a mai lupta, li s-au produs modificări de percepţie: un soldat american era cât o Godzilla, sau apărea într-o lumină mirifică pe care o interpretau ca fiind o mare deitate. Scenele pe care le-aţi văzut cu aplecări, cu ridicarea armelor a maselor, nu erau ca urmare a luării lor ca prizonieri – fiind înconjuraţi, i-aţi fi văzut încrâncenaţi. Dacă se studiază foarte bine, secvenţă cu secvenţă, chip cu chip, ei aveau o altă înfăţişare. Nu mai erau oameni, erau zombi, mancurtizaţi de acea energie care le-a schimbat comportamentul şi percepţiile.
Multă vreme după întoarcerea din primul război din Golf , inclusiv ostaşii americani sufereau de un aşa-zis sindrom al Golfului. Au fost destui supramanipulatori care să spună: «Datorită stressului, datorită marii încordări şi a atrocităţilor văzute care produc remanenţe în subconştient, el se găseşte aici în America ca într-un teatru...» Nu e adevărat! În momentul în care arma a emis, şi nu a fost unidirecţionată – ea a fost orientată pe suprafaţă din poziţia cosmică – a afectat şi soldaţii americani. Americanii şi-au folosit proprii soldaţi ca şi cobai!
Despre asta au scris americanii înşişi... Cel mai important articol a fost scris de comandantul forţelor australiene, el a demascat toate aceste lucruri, pentru că şi la ei au apărut treburile acestea... De francezi nici nu mai vorbesc. Acum sunt studii complete în academiile militare despre acest subiect
.”
Şi totuşi, potrivit informaţiilor expuse de gen. Chelaru, armele psihotronice sunt folosite din plin şi în afara războiului declarat.
Controlul minţii se face în dublu sens: prin identificarea a ceea ce omul cunoaşte şi prin reproducerea altor vectori de voinţă pentru a-i modifica atitudinile şi acţiunile.”
Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Din păcate populaţiile sunt victime sigure. Nu sunt capabile să se apere şi nici nu există sisteme protective care să apere masa civilă. În momentul în care se produce un asemenea atac este ca şi cum dumneata acum ai încerca, eu având această putere, să produci un scut protector anti-iluzionist sau anti-hipnotic.
Singura formă de protecţie este pregătirea continuă şi explicarea efectelor acestora omului, pentru a produce autocontrolul în momentul apariţiei indicilor de atac psihotronic, sau indicilor de atac paramental: în primul rând începi să te descoperi zilnic că nu mai reacţionezi la fel la acelaşi tip de stimuli, că nu mai interpretezi la fel de corect propriile dorinţe, că începi să ai renunţări majore şi nu îţi dai seama de ce, că eşti într-o continuă stare de depresie şi îţi vine să-ţi iei lumea-n cap, şi spui: «Nu aşa sunt eu... Mă bucuram de viaţă...»
Nu-i o mare filozofie să descoperi o populaţie ţintită ca şi obiectiv de masă pentru modificarea comportamentului de grup sau de mulţime.
Populaţia României de 20 de ani cel puţin este manipulată prin cel mai insidios vector de atac mental numit mass media. S-a constatat, şi avem informaţii exacte, nu numai de la noi, că unele produse preluate de către televiziunile noastre pachet şi date pe post au o frecvenţă care depăşeşte rata lui 1/16 sec. În spatele ecranului, sau peste ecran, există o imagine indusă subliminal pe care nu o percepi la nivelul retinei, care percepe secvenţe doar cu o viteză de 1/16. Dacă e mai mare, nu o mai vezi, dacă e mai mică, o vezi secvenţial, pe părţi, ca la cinematograf. În clipa în care se merge cu o viteză de 1/100 nu mai vezi nicio imagine, ci o continuă lumină albă. Această lumină albă se transmite prin ecran, dar în realitate prin ea se transmit anumite informaţii pe care le recepţionează subconştientul [...] pentru modificarea atitudinilor, trăirilor şi stării mentale a unei mulţimi.”
Generalul Chelaru dă în continuare câteva sfaturi românilor pentru a putea face faţă atacurilor psihotronice sistematice la care sunt supuşi.
Conform savantului Bruce Lipton, stresul este fundalul pe care agresiunile electro-magnetice sau de altă natură funcţionează şi îşi ating obiectivul. Un om nestresat, care e relaxat, care e într-o stare de pozitivitate, prin natura acestei stări el este oarecum protejat. 
Există tehnici de autoprotecţie printr-o singură deviză: «Cunoaşte-te pe tine însuţi şi crede în tine.»
Primul lucru: autoenergizarea.
Oamenii bolnăvicioşi, care se hrănesc prost, cu sisteme imunitare scăzute intră în marea masă a victimelor sigure. De aceea sănătatea mentală (cum spuneau vechii daci: «Vindecă sufletul şi mintea pentru a vindeca trupul!») este obligatoriu să fie o politică de stat
.”
Despre faptul că românii sunt insidios atacaţi cu arme psihotronice secrete a avertizat şi generalul Emil Străinu în urmă cu mai mulţi ani.
România şi populaţia ei sunt până în prezent, de 22 de ani, cu ştirea guvernărilor, un mare poligon de teste secrete, inclusiv în domeniul psihotronic!”
În 2005 am demonstrat că cele şapte valuri de inundaţii din România au fost stimulate artificial, lucru confirmat şi de mai multe universităţi străine”, a mai afirmat gen. Străinu într-o emisiune TV. „La ora aceasta noi avem nişte oameni care se ocupă cu lupte psihotronice, servind grupuri de interese autohtone, uneori chiar din afara ţării”, a mai declarat Străinu.
Şi la nivel internaţional au apărut voci care exprimă adevăruri cutremurătoare. Dmitry Fonareff, fost colonel KGB, afirmă în cartea Metacontact: „Nivelul tehnologiilor PSI actuale, cu utilizarea tehnicii computerizate, televizate, radio, video, audio face posibilă organizarea nu doar în plan individual, ci şi la scară largă, a influenţării la distanţă a psihicului şi a fiziologiei oamenilor. Astfel, apare posibilitatea de a induce într-un mod neobservabil în creierul uman orice tip de informaţie care determină necesităţile, dorinţele, gusturile, părerile, starea de confort, modifică voinţa şi personalitatea acestuia.”
Şi nu sunt puţini aceia care au devenit conştienţi că au fost sau sunt încă şoarecii de laborator ai elitei malefice care foloseşte astfel de atacuri cumplite. Pe internet se găsesc multe relatări cutremurătoare. De exemplu, aici puteţi vedea (în limba engleză) Mărturiile victimelor armelor psihotronice (controlului mental) în faţa Comisiei Prezidenţiale pentru Studiul chestiunilor Bioetice din SUA, în 2011. Aceşti oameni susţin că, fiind atacaţi cu arme psihotronice, trăiesc într-o continuă stare de teroare, că nu se pot odihni şi se simt astfel torturaţi, că sunt bombardaţi cu stări şi gânduri care nu sunt ale lor, că au dureri fizice cumplite, iar lista continuă.


yogaesoteric
26 ianuarie 2015

vineri, 23 ianuarie 2015

Câteva dintre misterele dezvăluite ale stării de somn

Rostul somnului este să permită trupului şi minţii să se odihnească, să se recupereze şi să se regenereze printr-un amplu proces de autovindecare naturală. Somnul care poate fi apreciat ca fiind bun din punct de vedere calitativ este acela în care, după o anumită durată de somn, ne trezim odihniți, împrospătați şi dinamici, fiind gata să facem faţă cerințelor şi solicitărilor următoare. Somnul este o necesitate vitală a organismului. Atunci când această necesitate nu este îndeplinită în mod corect, fiinţa umană poate ajunge să se confrunte cu felurite dezechilibre. 

Misterele somnului i-au captivat pe mulţi cercetători, care și-au dedicat timpul cunoaşterii cât mai profunde a acestui mister al existenţei umane. Unul dintre aceştia este neurobiologul Michel Jouvet, un mare specialist al fiziologiei somnului, care la vârsta de 87 de ani a primit medalia de aur oferită de Centrul naţional francez de cercetări ştiinţifice, pentru cei 50 de ani de viaţă pe care i-a consacrat cercetărilor sistematice asupra somnului. Michel Jouvet precizează că motivul principal pentru care dormim se află la nivel cerebral, unde avem un ceas biologic deosebit de complex, care ne determină să ne trezim ziua şi să dormim noaptea. Explicația acestui ciclu este că fiinţele vii, cheltuind energia lor vitală ziua, au nevoie de o anumită perioadă de repaus în timpul căreia trupul lor operează anumite modificări ale metabolismului corporal şi eliberează anumiţi hormoni, care fie repară pierderea zilnică de energie, fie (ca în cazul cortizolului), începând cu orele 3-4 dimineaţa, pregăteşte trupul pentru trezire şi pentru o nouă sesiune de folosire intensă a energiei pe care o avem la dispoziţie pentru durata unei zile. 

Mai mulţi fiziologi şi neurologi au remarcat faptul că există o relaţie de proporționalitate între timpul petrecut de fiinţele umane în starea de somn şi nivelul de energie pe care îl pot folosi în decursul perioadei de activitate din starea de veghe. Există totuşi unele fiinţe vii, este adevărat foarte puţine, care nu dorm aproape niciodată. Unele dintre acestea sunt mamifere marine. De exemplu, la delfin doar o parte a creierului adoarme. La oameni durata somnului este variabilă şi depinde de mai mulţi factori. Un om spitalizat aflat sub strictă supraveghere medicală nu a închis ochii timp de 4 luni. În această perioadă nu i s-a făcut somn niciodată. Uneori, foarte rar, ochii săi se închideau timp de 2-3 minute, dar acesta nu adormea. Surprinzător este că acest om nu a manifestat în cele 4 luni de privare totală de somn nicio perturbare a atenţiei sau a memoriei, ba chiar a făcut progrese în atenţia manifestată în jocul de cărţi. Echipa medicală care l-a supravegheat nu i-a diagnosticat niciun deficit, în afară de halucinaţiile de la începutul nopţii, în timpul cărora respectiva persoană credea că este la vânătoare de fazani pe Lună. La ora actuală acesta este singurul caz cunoscut în lume în care un om nu a dormit timp de 4 luni. 

În timpul epidemiei de „gripă spaniolă“ din 1918, bolnavii nu au dormit uneori timp de o săptămână, dar, deoarece nu au fost înregistrați, este dificil să fie cunoscute mai multe detalii. Americanii au realizat unele experienţe de privare voluntară de somn şi au reuşit să-i menţină în stare de veghe pe cei care au participat în cadrul acestui experiment timp de 264 de ore , adică aproximativ 11 zile. La final participanții erau extrem de epuizați şi a fost necesar să îi stropească cu apă foarte rece pentru a-i împiedica să ațipească. După aceste experienţe aceştia au fost foarte slăbiți.

Observațiile realizate, precum şi multiplele informaţii legate de felurite experienţe cu privire la reducerea duratei somnului au condus la evidențierea câtorva recomandări şi sfaturi importante care pot fi de folos celor care urmăresc reducerea armonioasă a duratei somnului şi totodată îmbunătăţirea calităţii acestuia. Aceste aspecte practice fac parte din așa-numita igienă a somnului sănătos şi reprezintă un ansamblu de mijloace practice şi simple pentru a putea beneficia de o odihnă regeneratoare ce poate fi realizată dormind cât mai puţin.

Un prim sfat este acela de a ne asigura că în cursul activităţilor unei zile folosim suficientă energie vitală şi că o cheltuim printr-o activitate dinamică care ne solicită în mod armonios atât trupul, cât şi mintea. A fost remarcat faptul că exercițiul fizic favorizează somnul profund, a cărei funcţie principală constă în refacerea resurselor vitale şi funcţionale ale trupului. De exemplu, un mers rapid ce este realizat timp de 30 de minute poate fi suficient pentru a acoperi necesităţile de exerciţiu fizic cotidian în vederea unui somn sănătos şi nu foarte îndelungat. În acest sens pot fi utile mai multe tipuri de activităţi dinamice solicitante cum sunt mersul cu bicicleta, înotul şi practica unor exerciţii fizice armonioase, care să solicite aproape în egală măsură diferitele grupe musculare ale trupului, aşa cum sunt cele mai multe dintre posturile trupeşti de bază (ASANA) cunoscute în HATHA YOGA.

Un alt factor important care contribuie în mod eficient la reducerea armonioasă a duratei de somn este expunerea unei cât mai mari suprafeţe a trupului direct la lumina solară în timpul zilei şi apoi dormitul în întuneric. Contrastul lumină-întuneric poate pune în valoare ciclul natural veghe-somn şi poate să conducă la o cât mai bună acordare a trupului la specificul anumitor ritmuri vitale existente în natură. Tocmai de aceea este foarte bine să realizăm, în timpul zilei, cât mai multe activităţi armonioase în aer liber sau cel puţin aproape de o fereastră bine însorită şi apoi, în timpul nopţii, să ne asigurăm un întuneric cât mai deplin în intervalul de noapte în care urmează să dormim. Supranumită hormonul somnului odihnitor, melatonina este secretată atunci când fiinţa umană doarme în întuneric şi astfel ea reglează în mod profund organismul în timpul somnului.

Pentru a ajunge la o reducere armonioasă a duratei somnului, este, de asemenea, foarte bine să ne facem obiceiul binefăcător de a aerisi de fiecare dată încăperea în care urmează să dormim, chiar înainte de a adormi, şi totodată să scădem uşor temperatura mediului ambiant atât cât ne este cu putinţă. Aerisirea camerei favorizează activitatea creierului care, fiind aproape hiperactiv în timpul viselor, consumă mult oxigen în timpul fazei de somn paradoxal. În plus, somnul este mult mai regenerator atunci când dormim într-o cameră răcoroasă decât într-o cameră călduroasă. Unii specialişti recomandă chiar să dormim la o temperatură a mediului ambiant de 15-17 ºC, temperatură care facilitează un somn bun. 

Un alt sfat util este acela de a realiza câte o scurtă relaxare yoghină completă înainte de a adormi. Dacă realizăm mai mereu o astfel de relaxare profundă în perioada de tranziţie de la starea de veghe la starea de somn, aceasta ne permite să beneficiem de o decuplare mult mai bună de la factorii de stres care apar zilnic. De asemenea, o stare de spirit cât mai calmă poate induce rapid somnul odihnitor. Pentru a intra într-o astfel de stare favorabilă, putem, de exemplu, să ascultăm o muzică liniștitoare, plăcută şi armonioasă, cu puţin timp înainte de a adormi, sau putem să citim ceva captivant şi liniștitor, ori să realizăm o scurtă introspecţie sau o meditaţie, care ne pot calma eventuala agitaţie mentală generată de stresul cotidian.

Poate fi de mare folos în direcţia reducerii armonioase a duratei somnului să folosim cu înţelepciune şi promptitudine anumite situaţii ce sunt oportune relaxării şi destinderii şi care apar pe parcursul unei zile. În astfel de perioade vom urmări să beneficiem de avantajele unor procedee eficiente de relaxare pentru a diminua oboseala acumulată. De fiecare dată când avem puţin timp la dispoziţie, chiar şi atunci când facem pauze scurte, de numai câteva minute, putem aplica câteva măsuri foarte simple de regenerare rapidă. Putem face aceasta de fiecare dată când ne simţim obosiți. De exemplu, simplul fapt de a închide ochii şi de a ne decupla în mod ferm şi prompt de la fluxul mental existent, chiar şi numai pentru câteva minute, poate produce o regenerare instantanee la nivel cerebral, care să ne scutească de multe zeci de minute de somn după aceea, pe timpul nopţii. În plus, realizarea unei scurte relaxări yoghine profunde, timp de 10-15 minute, după-amiaza, poate permite o refacere rapidă a energiilor vitale şi prin aceasta să contribuie în mod eficient la reducerea armonioasă a duratei zilnice de somn care ne este necesară.

Un alt sfat practic este acela de a urmări să ne trezim în mod voluntar cu puţin timp înainte ca să sune ceasul deșteptător. Revenirea naturală la percepţia realităţii fizice ne ferește de trezirea bruscă în mijlocul unui ciclu de somn profund. Creierul poate deveni mult mai alert şi poate intra mult mai armonios în starea sa activă ce este specifică stării de veghe atunci când a fost finalizat un ciclu natural complet de somn profund sau de somn paradoxal. Nu trebuie să ne îngrijorăm că nu ne vom trezi la timp, deoarece este suficient ca înainte de a adormi să ne exprimăm în mod clar şi ferm intenţia precis formulată de a ne trezi fie cu câteva minute înainte de a suna ceasul deșteptător, fie la o anumită oră a dimineţii, şi aceasta se va petrece întocmai. 

Folosind cu înţelepciune toate aceste sfaturi, vom putea remarca în scurt timp faptul îmbucurător că durata somnului zilnic se va reduce gradat şi în mod armonios şi că, de asemenea, calitatea somnului se va îmbunătăţi considerabil. Experimentarea practică a acestor sfaturi ne va permite să ne convingem de eficienţa lor şi astfel, fiecare dintre noi le vom putea aplica în funcţie de necesităţile noastre reale. Fiecare om este diferit şi are necesităţi diferite. Fie că vom face pauze periodice în timpul zilei, fie că somnul va fi adaptat după un ritm personal, ori că ne propunem să adormim mai devreme sau poate mai târziu, fiecare putem să aplicăm cu înţelepciune aceste sfaturi pentru a ne îmbunătăţi calitatea somnului şi pentru a putea reduce astfel în mod gradat şi armonios durata acestuia. Aplicând aceste sfaturi putem deveni deosebit de creativi în ceea ce priveşte obișnuinţele noastre referitoare la somn. 

În plus, beneficiind de un așa-numit „somn mult mai eficient“, vom putea să avem o mult mai bună experienţă onirică. Cu ajutorul viselor putem deveni chiar şi mai creativi. Neurobiologul Michel Jouvet a descoperit că un anume vis poate reapare după şapte zile şi că fiecare dintre noi putem învăţa gradat să ne controlăm visele. Visul deţine o importantă funcţie reglatoare şi formatoare totodată. El este în măsură să contribuie în mod activ şi constant, în fiecare noapte, la definirea individualităţii noastre psihologice. 

În fiecare noapte, folosind un stilou cu cerneală fosforescentă, cercetătorul francez și-a notat visele într-un caiet. El a descoperit astfel o serie de caracteristici ale unei a treia stări cerebrale, pe care a numit-o somnul paradoxal, stare pe care a identificat-o cu acurateţe în anul 1959. Această stare este denumită „paradoxală“ deoarece, în timp ce trupul este în atonie musculară profundă generalizată, activitatea corticală este foarte intensă, fiind însoţită de mişcări oculare rapide şi complexe. Această stare a creierului nu este o fază propriu-zisă a somnului. Starea identificată este la fel de diferită de starea de veghe, aşa cum starea de veghe este diferită de somn. Fiecare dintre noi putem trăi astfel de episoade aşa-zis „paradoxale“ în timpul stării de veghe, aşa cum se petrece în mod foarte evident în cazul persoanelor narcoleptice. În condiţii normale, somnul paradoxal intervine după aproximativ o oră de la debutul somnului şi revine de cinci ori câte 20 de minute în timpul somnului obişnuit de noapte. În total, în cursul unei durate obişnuite de somn sunt incluse aproximativ 100 de minute de somn paradoxal.
În timpul acestuia, noi visăm. Somnul paradoxal ne evidenţiază totodată rolul viselor. 

Este binecunoscut faptul că, în general, trăsăturile noastre comportamentale sunt înnăscute. Noi ne naștem fie timizi, fie volubili, fie înclinaţi spre matematică, fie spre literatură, fie sportivi, fie contemplativi, fie temători, fie curajoşi etc. Date fiind aceste particularităţi ale fiecăruia dintre noi, nu trebuie să considerăm că visele ar fi doar nişte momente de fantezie în care mintea noastră ar inventa felurite situaţii şi roluri. În fiecare noapte, timp de cinci cicluri a câte 20 de minute, omul prezintă o activitate corticală crescută, în care creierul generează mesaje care ne restructurează într-un mod specific individualitatea psihologică. Astfel că, în realitate, visele sunt foarte utile pentru stabilitatea caracteristicilor noastre individuale, psihologice şi comportamentale.

Această teorie ştiinţifică se află încă în curs de validare. Până acum s-a constatat că, dacă se face o înregistrare în timpul somnului paradoxal pe gemeni monozigoţi care au fost crescuţi împreună sau la 8.000 km distanţă, mişcările lor oculare au acelaşi tipar. Aceasta este dovada că aceştia au aceeaşi activitate onirică. Această funcţie programatoare a viselor este în prezent cea mai pertinentă explicaţie pentru existenţa acestei faze a somnului, care s-a păstrat constantă pe parcursul evoluţiei umane din ultimii 40.000 de ani, deşi pentru fiinţa vie ea reprezintă o fază de mare vulnerabilitate. Timp de aproximativ 100 de minute în fiecare noapte sunt generate în creierul nostru anumite episoade care fac ca în dimineaţa următoare să ne trezim fiind exact noi înşine. Evoluţia a păstrat aceste momente speciale în care fiinţa umană este extrem de vulnerabilă, dar cu toate acestea exact în aceste momente individualitatea ei este temeinic consolidată prin complexele mecanisme informaţionale pe care somnul paradoxal le vehiculează.
 
O altă particularitate a somnului de noapte în cazul bărbaţilor este manifestarea erecțiilor. Pe parcursul vieţii sale, un bărbat trăieşte experienţa erecţiilor nocturne pe o durată echivalentă cu şase ani. Nu doar la om se petrece astfel. Câţiva cercetători americani au înregistrat, folosind o aparatură complicată, erecţii nocturne chiar la şobolani. Cei care au sistematizat toate aceste observaţii s-au întrebat care este rolul acestor erecţii. Aproape toţi bărbații prezintă erecție în timpul viselor, deşi ea nu este neapărat corelată cu conţinutul viselor. Aceasta este, de altfel, o mare enigmă. Până acum s-a observat că erecția ajută la dezvoltarea şi la menţinerea circuitelor neuronale care sunt necesare chiar acestei funcţii fiziologice. Biologii darwinişti consideră că selecția naturală a favorizat această strategie de reproducere, cele mai multe animale fiind capabile de erecții în timpul somnului, iar aceasta le conferă o capacitate de împerechere mărită. De exemplu, în creierul pisicii a fost identificat un anumit punct, de câţiva milimetri diametru, prin extirparea căruia pisicile dorm foarte bine, dar nu mai visează, iar atonia musculară este suprimată. Aşadar, s-a putut trage concluzia că este extrem de probabil ca acel punct să fie corelat cu un anumit focar energetic prin intermediul căruia sunt declanşate marea majoritate a viselor. Şi la oameni este la fel. În prezent se încearcă în medicina alopată tratarea multora dintre tulburările frecvente de comportament, cum este de exemplu tulburarea maniaco-depresivă, prin administrarea timp de 3-4 luni de remedii care suprimă sinteza proteinelor cerebrale, împiedicând fiinţele umane respective să viseze în această perioadă. Astfel, cei în cauză manifestă o diminuare a simptomelor, ceea ce este probabil corelat cu împiedicarea conectării psihicului la anumite zone inferioare ale astralului. 

Activitatea onirică este ritmată cu precizie. Visele au un anumit ritm a cărui latenţă cu evenimentele trăite este de 7 zile. Acest ritm decalat se poate observa cel mai uşor mai ales atunci când facem o călătorie în alt loc, aflat la o oarecare depărtare. În locul îndepărtat unde vom ajunge vom visa doar ambianţa obişnuită, cotidiană, în primele şapte zile. S-a observat că noii astronauți care stau mai mult de 6 luni în spaţiu în stare de imponderabilitate continuă să aibă vise referitoare la casa lor, la pisica lor, la soţia lor. Acest calendar oniric reface evenimentele după o matematică ce este încă misterioasă. Creierul nostru ascunde încă foarte multe secrete. 

Folosind rezonanța magnetică, un grup de cercetătorii japonezi din Tokyo au realizat un experiment prin care au înregistrat trei persoane pe parcursul somnului. De fiecare dată când subiecţii traversau o fază onirică, o anumită zonă a creierului lor devenea activă. În cadrul experimentului, cercetătorii îi trezeau brusc pe participanţi şi îi întrebau ce au visat şi ce imagini au văzut. Ei au repetat aceasta de aproape 200 de ori pe noapte, până când, remarcând anumite corespondenţe, au ajuns să „ghicească“ peste 60% din visele participanților la acest experiment. În plus, ei au remarcat faptul că întotdeauna conţinutul viselor are un anume sens. Acest sens nu poate fi câtuşi de puţin explicat în mod adecvat din perspectiva teoriei psihanalitice freudiene, în ciuda unor intuiţii juste ale acesteia. De fapt, una dintre dificultăţile înregistrate în cercetările efectuate asupra somnului şi viselor este că psihanaliza a inhibat prin dogmele sale studiile ştiinţifice autentice asupra viselor, pentru o lungă perioadă de timp. În realitate, subconştientul uman dispune de sisteme care stimulează memoria de lungă durată, prin anumite mecanisme lăuntrice, ce sunt încă neexplicate şi misterioase.
Articol preluat din Programul Taberei yoghine de vacanță Costinești 2013, publicat la Editura Shambala, tipărit de Ganesha Publishing House.

yogaesoteric
21 ianuarie 2015


miercuri, 21 ianuarie 2015

Adevărul despre păr şi de ce în unele culturi oamenii nu se tund niciodată

Neurologii au descoperit un mod surprinzător în care anumite informaţii ajung la creier. Descoperirea este cel puţin uluitoare: se pare că anumiți stimuli exteriori se transmit prin intermediul firelor de păr, care nu sunt simple celule moarte, cum se credea până acum, ci adevărate antene! Deşi oamenii de ştiinţă abia încep să înţeleagă ce este în realitate părul, în ştiinţele milenare precum Yoga sau Ayurveda se cunoaşte deja faptul că părul nu a fost lăsat la întâmplare să ne acopere trupul, şi că el are funcţii foarte importante în preluarea şi transmiterea informaţiilor şi energiei.

Dintre cele cinci simţuri principale, percepţia tactilă este cel mai puţin înţeleasă de cercetători. În pielea mamiferelor, există mai bine de 20 de tipuri unice de terminaţii nervoase. Cum şi ce detectează acestea, cum codifică şi transmit semnale către creier, precum şi modul în care aceste semnale sunt decodate şi apoi utilizate sunt în continuare întrebări la care nu avem răspunsuri clare.

Cum pot celulele neuronale, precum cele care pornesc de la degetul mare de la picior şi ajung până la şira spinării, să îţi transmită că un ţânţar este pe cale să te ciupească sau că în încăpere a pătruns briza de afară prin ușa ușor crăpată?

O modalitate prin care acest lucru se produce – pe care cercetătorii abia sunt pe cale să o descifreze – implică o mulţime de antene, structuri celulare aparent moarte (proteine de cheratină), pe care, indiferent de tipul de celule care le formează sau de locaţia lor, le numim pur şi simplu „păr”. De fapt, „părul” nu este atât de banal precum credeam. În realitate el este o matrice complexă de structuri distincte care conlucrează. Mai mult, partea situată sub piele – foliculul – este un organ care conţine celule stem care pot dezvolta mai mulţi foliculi sau chiar celule dermice, aşa cum se petrece când pielea se reface în urma unei răni.

Din cele aproximativ 5 000 de specii de mamifere care se găsesc pe Pământ, doar câteva nu sunt înzestrate efectiv cu păr: elefanţii, rinocerii, hipopotamii, morsele, anumiţi porci, balenele şi cele mai multe dintre cetacee, precum şi anumite rase de şobolani.
Oamenii sunt singura specie de primate supusă pierderii semnificative a părului. Renunţând la camuflaj, la protecţia împotriva radiaţiilor ultraviolete sau a frigului şi la bariera care ne poate proteja de răni, oamenii au avut totuşi de câştigat – capacitatea de a transpira şi de a fabrica în propriul trup vitamina D, de care aveau nevoie atunci când au fost forţaţi de către condiţiile meteorologice dure sau de vecini agresivi să migreze către polul Nord, unde iernile sunt lungi şi zilele de scurtă durată.


„Se pare că în timpul Războiul din Vietnam forţele speciale ale Ministerului de Război au trimis experţi sub acoperire pentru a recruta indieni din triburile din rezervaţiile din America. Ei căutau cercetaşi talentaţi, bărbaţi puternici, pricepuţi în a se mişca pe furiş pe teren accidentat. Erau mai ales în căutare de bărbaţi cu abilităţi de urmărire deosebite, aproape supranaturale. Înainte de a fi abordaţi, tinerii selectaţi au fost urmăriţi foarte atent de către experţi în urmărire şi supravieţuire. Apoi, cu ademenirile obişnuite, cu frazele bine ticluite utilizate pentru a înscrie noi recruţi, unii dintre aceşti trackeri indieni au fost înrolaţi. Odată înscrişi, s-a petrecut un lucru uimitor. Talentele şi abilităţile pe care le posedau înainte, în rezervaţii, păreau să dispară în mod misterios. Recruţii nu au reuşit să îşi demonstreze calităţile, aşa cum era de aşteptat. Pierderile grave şi eşecurile au condus la testarea acestor recruţi, comandată de guvern. Iată ce s-a descoperit.

Când au fost întrebaţi despre eşecul lor în a-şi îndeplini sarcinile aşa cum era de aşteptat, recruţii au răspuns în mod constant că după ce li s-au aplicat tunsorile militare nu au mai putut «simţi» duşmanul, nu au mai putut accesa un «al şaselea simţ», «intuiţia»” lor nu a mai funcţionat fără greş ca înainte, nu au mai putut «citi» semnele subtile, şi au pierdut accesul la informaţii extrasenzoriale subtile.

Astfel, Institutul de Testare a recrutat în continuare trackeri indieni, dar autorităţile au decis să le păstreze tinerilor părul lung şi i-au supus mai multor teste. Apoi, au format echipe de câte doi oameni care avuseseră acelaşi scor la toate testele anterioare. Înainte de a relua testele, unuia dintre ei i-au păstrat părul lung, iar celuilalt i-au aplicat o tunsoare militară. De fiecare data, bărbatul cu părul lung atingea scoruri ridicate. Pe de altă parte, cel cu părul scurt nu a reuşit să treacă testele la care anterior se dovedise foarte bun. Iată un test tipic. Recrutul doarme în pădure. Un «duşman» înarmat se apropie de omul adormit. Bărbatul cu părul lung este trezit din somn de un puternic sentiment de pericol şi fuge cu mult timp înainte ca orice sunet al apropierii inamicului să fie audibil.
Într-o altă versiune a acestui test, omul cu părul lung intuieşte că inamicul îl va ataca fizic. El îşi urmează «al şaselea simţ» şi rămâne nemişcat, pretinzând că doarme, apoi apucă rapid atacatorul şi îl «ucide» în timp ce acesta din urmă se apleca spre el cu intenţia de a-l sugruma. Acelaşi om, după ce a trecut cu bine testele, a fost tuns în stil militar. A picat în mod constant multe teste care anterior nu îi puseseră niciun fel de problemă.
Astfel, autorităţile au recomandat ca toţi trackerii indieni să fie scutiţi de la tunsori militare. De fapt, au subliniat că este chiar necesar ca trackerii să îşi păstreze părul lor lung.

Abilităţile de supravieţuire ale oamenilor şi animalelor par uneori a fi aproape supranaturale, iar ştiinţa face continuu noi descoperiri în această direcţie. S-a descoperit astfel că fiecare parte a trupului depune extrem de multă muncă pentru supravieţuirea şi bunăstarea întregului organism, ca ansamblu. Există un motiv pentru care fiecare parte din acesta există.

Părul este o extensie a sistemului nervos, ce poate fi văzută ca nervi exteriorizaţi, un fel de «antene» foarte evoluate care transmit mari cantităţi de informaţii importante la trunchiul cerebral, sistemul limbic şi neocortex.

Inclusiv părul facial al bărbaţilor este ca o autostradă de informaţii care ajung la creier! Însă schimbul de informație se realizează și în sens invers – părul emite în mediul exterior energia electromagnetică transmisă de către creier. Acest lucru se observă în fotografiile Kirlian atunci când o persoană este fotografiată cu părul lung şi apoi refotografiată după ce părul i-a fost tăiat. Când părul este tăiat, primirea şi trimiterea de informaţii dinspre şi către mediul ambiant sunt mult diminuate. Tăierea părului este un factor care contribuie la necunoaşterea/neperceperea stresului de mediu în ecosistemele locale. Este, de asemenea, un factor care duce la amorţeală şi care contribuie la insensibilitate în relaţiile de toate tipurile. Aceasta contribuie inclusiv la apariția sentimentului de frustrare sexuală.

Concluzie:
În căutarea de soluţii pentru situaţia în care se află actualmente lumea noastră, poate ar fi timpul să luăm în considerare faptul că multe dintre ipotezele noastre fundamentale despre realitate sunt eronate. Este posibil ca o parte importantă a soluţiei să se afle chiar în faţa noastră în fiecare dimineaţă, atunci când ne uităm în oglindă.

Povestea cu Samson şi Dalila din Biblie conţine un adevăr codificat: Dalila îi taie părul lui Samson, cel care niciodată nu mai fusese învins până atunci, după care el îşi pierde puterile şi este înfrânt.

Felul în care ne purtăm părul ar putea fi doar o modă, dar dacă vom cerceta cu atenție, vom afla că singuri ne-am privat până acum de una dintre cele mai valoroase surse de energie pentru vitalitatea umană.

Să luăm în considerare posibilitatea că părul de pe capul nostru poate face mai mult pentru noi decât să ne ajute să arătăm bine. Omul e singura creatură la care părul creşte din ce în ce mai lung pe cap, odată cu înaintarea în vârstă. Lăsat netăiat, părul creşte până la o anumită lungime după care se opreşte de la sine la lungimea potrivită pentru fiecare.
Părul este un dar uimitor de la natură, și în anumite condiții, așa cum afirmă unii înțelepți, poate chiar să ajute la ridicarea energiei Kundalini.

Cu mult timp în urmă, oameni din multe culturi nu-şi tăiau părul, considerându-l o parte din fiinţa lor. Nu existau saloane de hairstyling.
În vechime se obişnuia ca atunci când oamenii din anumite aşezări erau cuceriţi sau luaţi ca sclavi, părul lor să fie tăiat ca semn recunoscut al sclaviei. Tăierea părului a fost aplicată multă vreme ca pedeapsă sau ca modalitate de a scădea puterea celor înrobiţi.

Atunci când Ginghis Han a cucerit China, considerându-i pe chinezi foarte înţelepţi, oameni inteligenţi care n-ar fi permis să se lase subjugaţi, a cerut tuturor femeilor din ţară să-şi taie părul şi bretonul, pentru că ştia că acest lucru va servi pentru a le menţine timide şi mai uşor de controlat.
Pe măsură ce triburi sau societăţi întregi au fost cucerite, tăierea părului a devenit atât de răspândită încât peste câteva generaţii importanţa părului lung s-a pierdut, în detrimentul coafurilor la modă.


Informaţiile despre păr au fost printre primele învăţături oferite de Yogi Bhajan, atunci când a ajuns în America.
«Când părul de pe cap este lăsat să ajungă la lungimea sa completă, matură, atunci sunt produse fosforul, calciul şi vitamina D, care intră în fluidul limfatic şi chiar în lichidul cefalorahidian prin cele două conducte limfatice din partea de sus a creierului. Această schimbare ionică creează o memorie mai eficientă şi duce la o mai mare energie fizică, la o rezistenţă îmbunătăţită şi la răbdare.» Yogi Bhajan a explicat că «dacă alegi să-ţi tai părul, tu nu pierzi numai acel plus de energie şi hrană, dar trupul tău trebuie apoi să ofere o cantitate mai mare de energie vitală şi de nutrienţi pentru a continua re-creşterea părului lipsă
În plus, firele de păr sunt antene care adună şi transmit energia soarelui – sau prana – către lobii frontali – acea parte a creierului folosită pentru meditaţie şi vizualizare. Aceste antene acţionează în calitate de conductori pentru a vă aduce cantităţi mai mari de energie subtilă, cosmică. Tăierea bretonului, care acoperă fruntea, împiedică acest proces. Este nevoie de aproximativ trei ani de la ultima tunsoare pentru formarea de noi antene la capetele firelor de păr.

De acest aport suplimentar de energie prin intermediul părului beneficiază și glanda pineală, care influeţează tiroida, hormonii sexuali, activitatea creierului, fiind esenţială pentru dezvoltarea unor funcţii intelectuale mai înalte, precum şi pentru o percepţie spirituală mai rafinată.
În timpul zilei, părul absoarbe energia solară, iar pe timp de noapte – pe cea lunară. Păstrarea părului prins sus în timpul zilei şi apoi lăsat în jos în timpul nopţii ajută acest proces. Împletirea părului pe timp de noapte ajută la echilibrarea câmpului nostru electromagnetic.
Iată cuvintele lui Yogi Bhajan: «Părul vostru nu este acolo din greşeală. El are un scop bine definit, pe care cei puri îl vor descoperi


Un alt mare înţelept al Indiei, Rabindranath Tagore a spus: «Când am înţeles Unitatea a tot ceea ce Este, mi-am aruncat trusa de bărbierit în ocean. Am renunţat la ego-ul meu şi m-am abandonat naturii. Am ales să trăiesc în forma pe care mi-a dat-o Creatorul meu
Când oamenii permit părului să crească, ei spun bun venit maturităţii, responsabilităţii de a fi complet dezvoltat şi puternic.”

Deocamdată datele pe care știința le oferă nu sunt suficiente pentru a susţine afirmaţiile din articolul de mai sus. Există totuşi un punct de plecare: părul este o extensie a sistemului nervos. Dacă transmite informaţii importante la creier rămâne o întrebare deschisă, dar unele studii indică posibilităţi interesante.

Într-un articol publicat pe site-ul Science Daily este descris un experiment pe şoareci de laborator, în care oamenii de ştiinţă au studiat cum funcţionează un anumit tip ce receptori senzoriali – celulele nervoase LTMR, care se întind de la măduva spinării până la celulele foliculilor de păr, şi au aflat că informaţiile din mediul înconjurător sunt transmise către creier pornind de la firele de păr.

Cercetătorii au descoperit că fiecare fir de păr este asociat unui set specific de terminaţii nervoase. „Aceasta înseamnă că fiecare fir de păr este un organ senzorial”, afirmă unul dintre cercetători, Dr. David Ginty, profesor de neuroştiinţă la Universitatea Johns Hopkins din SUA.

Oamenii de ştiinţă s-au întrebat cum interpretează creierul experienţele fiecărui fir de păr. „Cum se petrece aceasta este remarcabil... dar nu avem nici cea mai vagă idee!” a declarat Ginty. Totuşi, această cercetare deschide uşi nebănuite înainte pentru studii ulterioare în acest domeniu.

Pe de altă parte, practica milenară Ayurveda oferă unele răspunsuri care au scăpat ştiinţei. Într-un articol disponibil pe internet se arată că părul este un ţesut vital secundar, în strânsă legătură atât cu măduva spinării cât şi cu creierul. Mai mult, starea părului arată eventualele dezechilibre ale fiinţei. Astfel, părul foarte uscat provoacă anxietate şi este un semn al unui dezechilibru Vata, în timp ce părul care încărunţeşte prematur sau chelia sunt un semn al unui dezechilibru Pitta.
În plus, în Ayurveda părul este văzut ca o reţea de antene care preiau energii subtile din mediul înconjurător.
Uleiurile din păr, susţine autorul articolului, ajută şi la absorbţia vitaminei D, importantă pentru sănătatea sistemului nervos central.



yogaesoteric
19 ianuarie 2015

duminică, 18 ianuarie 2015

ATENTIE! Virus


INFORMATIA VINE DE LA MICROSOFT SI NORTON.

VA ROG TRANSMITETI ACEST MESAJ ORICĂREI PERSOANE CARE ARE ACCES LA INTERNET.
DACA PRIMITI UN E-MAIL CU O PREZENTARE DE POWER POINT APARENT INOFENSIVA, INTITULATA VIATA ESTE FRUMOASA.PPS, NU DESCHIDETI ACEST FISIER SUB NICIUN MOTIV CI STERGEȚI-L IMEDIAT !!!

DACA-L DESCHIDETI VA APAREA URMĂTORUL MESAJ: "ACUM ESTE PREA TARZIU, VIATA TA NU MAI ESTE  FRUMOASA " 

URMAREA VA FI CĂ IMEDIAT VEI PIERDE TOT CE AI IN CALCULATOR IAR
PERSOANA CARE TI-L TRIMITE VA AVEA ACCES LA NUMELE TAU, E-mail-ul tău și la parola ta.

Este vorba despre un virus nou extrem de periculos care a început să circule cu mare viteză în rețea. Acțiunea lui distrugătoare poate fi oprită doar printr-o acțiune concertată la care toți utilizatorii internetului trebuie să-și aducă contribuția.
Din păcate, niciunul dintre programele antivirus cunoscute nu poate neutraliza acest virus.
Hakerul care a creat acest virus se auto-numește ”stăpânul vieții” iar intenția lui declarată este să distrugă rețeaua de calculatoare particulare. El este camuflat cu o extensie PPS.
Trimiteți această atenționare cât mai multor utilizatori de calculatoare!
Împreună vom putea anihila și acest virus, chiar dacă este unul extrem de puternic și de insidios.
C.M.

sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Genocidul biochimic planetar

În zilele noastre, oamenii sunt bombardaţi la tot pasul cu substanțe toxice infiltrate în mod legal prin alimentație, prin medicamente, prin vaccinuri, prin produsele de îngrijire personală sau cele de menaj etc.

Tehnologiile moderne folosesc aproape 70 000 de substanţe chimice. Cele mai multe dintre aceste substanţe sunt profund nocive pentru organism, fiind chiar cancerigene, mutagene (produc mutaţii la nivelul genelor) sau teratogene (produc malformaţii, monstruozităţi, anomalii). Un studiu ce a supus analizei probe de urină și sânge a descoperit urme de plumb, mercur şi alte metale grele, solvenţi pe bază de clor, insecticide, pesticide etc. 

Cu cât sunt folosite mai multe tipuri de aditivi într-un singur produs, cu atât el este mai periculos, efectele negative ale acestora potenţându-se reciproc. Urmările sunt catastrofale pentru sănătatea noastră, mergând până la distrugerea ADN-ului. Trupul nostru devine un depozit de substanţe toxice – de aici, explozia generalizată de alergii, de cazuri de scădere a imunităţii, de maladii autoimune şi inflamatorii, apariția tot mai frecventă a obezității, a diabetului zaharat, a tumorilor, a cazurilor de limfoame și cancere la diferite organe. 

Din multitudinea de aditivi utilizaţi în alimentaţie, doar 1-2% se folosesc în scopul conservării, în timp ce restul nu îşi justifică prezenţa în produsele de consum. Unul dintre motivele pentru care aceste substanţe toxice au ajuns să fie folosite pe scară largă este acela că efectele lor nocive asupra sănătăţii nu apar imediat decât în cazul reacţiilor alergice. Aceşti ucigaşi tăcuţi se acumulează gradat în organism, provocând apariţia cancerului, a bolilor cronice, degenerative, autoimune sau genetice etc. La ora actuală un număr foarte mare de produse sunt împănate cu aditivi, cu grade mai mici sau mai mari de periculozitate, iar unele alimente pot fi considerate pe bună dreptate adevărate otrăvuri: băuturile carbogazoase („Cola”, „de fructe”, „light”) şi „energizante”, mâncărurile de tip fast-food, produsele modificate genetic. 

Conform unui studiu, un american consumă pe an peste 200 de litri de băuturi carbogazoase şi aproximativ 300 de sandwich-uri. În aceste condiţii, nu este de mirare că asistăm la o explozie a numărului de cazuri de cancer, această maladie devenind a doua cauză de deces, după bolile cardio-vasculare.

Deşi numeroase studii au evidenţiat efectele dezastruoase asupra sănătăţii ale noianul de E-uri şi de substanţe chimice folosite în industria alimentară, farmaceutică sau cosmetică, măsurile de protecţie a populaţiei sunt încă anemice. Aditivii nu sunt trecuţi pe etichete decât parţial, este încă permisă utilizarea unor substanțe extrem de nocive – cum este, de exemplu, aspartamul – iar în unele cazuri se desfăşoară veritabile campanii criminale de dezinformare. 

„Pâinea noastră cea de toate zilele”

Actualmente, în perioada creşterii, grâul primeşte între două şi şase tratamente cu pesticide. Îngrăşămintele chimice utilizate pentru un hectar de cultură sunt: 250 kg de azot, 100 kg de fosfor şi 100 kg de potasiu! Rezultatul este un bob mult mai bogat în amidon şi mai sărac în proteine, la care se adaugă conţinutul de substanţe chimice toxice, folosite cu generozitate în timpul creşterii. Grâul recoltat va fi apoi pulverizat cu insecticide, pentru distrugerea insectelor care l-ar putea ataca în silozuri. 
În România, timp de câțiva ani, a fost testat cu o criminală inconștiență un fungicid extrem de toxic numit Initium, care s-a dovedit a fi printre altele cancerigen și neurotoxic.

Şi asta nu este tot! În multe ţări este obligatoriu să se adauge fier în compoziţia pâinii. Substanţele sintetice nu se asimileză, ci agresează trupul, accelerând proliferarea celulelor canceroase şi apariția bolilor neurologice (de exemplu, boala Alzheimer), generând retinopatie, insuficienţă cardiacă, anemie hemolitică, hipertensiune arterială.

Plumbul

Contaminarea alimentelor şi a apei cu plumb a apărut prin folosirea necorespunzătoare a oalelor emailate cu plumb, a conservelor din aliaj cu plumb sau a conductelor de apă fabricate din plumb.

Intoxicaţia cronică cu acest metal determină efecte negative la nivelul sistemului nervos central şi periferic, anemie, tulburări la nivelul funcţiei renale, scăderea în greutate. Compuşii cu plumb sunt greu solubili în apă, astfel că absorbţia lor este scăzută – din plumbul ingerat se absoarbe aproximativ 10%. Totuşi, contaminarea hranei cu acest metal şi posibilitatea unei intoxicaţii cronice prin intermediul dietei necesită o monitorizare constantă.

Produsele cosmetice conţin aceleaşi substanţe nocive care sunt prezente în produsele de curăţenie casnică!

Majoritatea substanţelor chimice utilizate ca ingrediente în produsele cosmetice sunt toxice. Sub „magia” frumuseţii pe care o vedem pe panouri imense, cu speranţa că folosind acel produs vom arăta şi noi la fel, îl cumpărăm. Efectele pe care le vom obţine sunt alergiile, iritaţiile cutanate, îmbătrânirea prematură a pielii sau chiar cancer. Studii recente din Marea Britanie au arătat că anual o femeie asimilează în trupul ei peste 2 kg de toxine prin produsele cosmetice.

Unguentele medicamentoase (care au în compoziţie multe substanţe chimice) sunt rapid absorbite prin piele și ajung în sânge în câteva minute. Dacă suferim de dureri de cap sau de stomac ori avem eczeme ale pielii, ni se inoculează în mod pervers ideea că este „normal” sau „de aşteptat” în aceste vremuri, datorită ritmului trepidant și stresant al vieții, şi nu ne trece prin cap să atribuim aceste simptome substanţelor chimice pe care le ingerăm relaxaţi sau le aplicăm cu inconştienţă pe piele.
                                       
Exemplele de subtanțe care s-au dovedit a fi nocive pentru organism dar care continuă să fie folosite sunt extrem de numeroase. În fața acestor evidențe, chiar și cei mai naivi își pot da cu ușurință seama că dincolo de aparenta preocupare pentru binele și prosperitatea cetățeanului, de undeva din culise se dirijează un sistematic genocid planetar. 

Citiți și:
SURSA: yogaesoteric
16 ianuarie 2015
 

miercuri, 7 ianuarie 2015

SaLuSa, 2 ian. 2015


(Channeler: Mike Quinsey)
Traducere Const. Mihăilescu

Am auzit pe mulți dintre voi că se întreabă de ce timpul pare a merge mult mai repede. Explicația este dată de faptul că pur și simplu viteza vibrațiilor a crescut. Altfel spus, se înregistrează o ridicare a frecvenței de vibrație a majorității energiilor care se regăsesc în sistemul vostru planetar, comparativ cu perioadele trecute. Voi cunoașteți că această ridicare în frecvență are drept scop ascensiunea voastră în dimensiuni superioare. Deocamdată, voi și sistemul vostru planetar vă aflați la începutul dimensiunii de tranziție, 4D. Frecvența corespunzătoare acestei dimensiuni face ca, față de percepția din 3D, voi să sesizați o derulare mai rapidă a evenimentelor și a tot ceea ce înseamnă mișcare, în general. Adică, percepția voastră este că evenimentele se precipită, comparativ cu derularea mai lentă din anii trecuți, când încă vă mai aflați în dimensiunea inferioară 3D. Cu toate acestea, în derularea evenimentelor pe planeta voastră există o oarecare rămânere în urmă, datorată alegerilor ființelor umane. Vă reamintim că în toate situațiile și oriunde liberul vostru arbitru este respectat. Ceea ce s-a putut face a fost să se grăbească creșterea conștiinței individuale și colective pentru ca, în acest mod, ființele umane să atingă acel nivel de conștientizare care să le determine să facă alte alegeri. Urmare a acestei creșteri, în anul care a început, viteza cu care se vor derula evenimentele va fi încă și mai mare, fără însă ca voi să vă creați o stare de disconfort accentuat. Una dintre modalitățile de accelerare a creșterii vibrațiilor se va obține prin apariția în 2015 a Orașelor Luminii (Nota C.M.: amintesc că până acum au apărut, după cunoașterea mea, doar două sau trei asemenea orașe, unul dintre ele aflându-se în Australia, într-o zonă din ce în ce mai vizitată ca urmare a manifestărilor extrem de prietenoase cu omul a unor animale marine, în special delfini și balene). Cunoaștem nerăbdarea cu care majoritatea oamenilor treziți și aflați în procesul de ascensionare, așteaptă să crească numărul acestor așezări umane. Vă rugăm să aveți răbdare, deoarece nu de noi depinde apariția acestor orașe de Lumină ci de voința colectivităților umane de pe planetă. Oricum, este de așteptat ca în 2015 numărul acestor localități să crească semnificativ, poate chiar exploziv. Vă mărturisim că, în această privință, și noi suntem foarte nerăbdători să constatăm o mare îmbunătățire. Credința noastră este ca în anul care a debutat, vă veți apropia mult mai repede de ziua în care apariția unor orașe de Lumină va deveni un fapt aproape cotidian. Pe măsură ce vor apărea pe harta planetei din ce în ce asemenea orașe, entitățile întunecate vor constata că zona lor existențială se va restrânge dramatic, atât de mult încât acestea vor decide să părăsească planeta (Nota C.M.: în corp fizic sau prin moartea acestui corp). Veți putea constata, în anul acesta, că va exista o categorie de ființe umane care se vor confrunta cu din ce în ce mai multe dificultăți și neajunsuri, în aproape toate domeniile vieții. Ele se vor remarca printr-o luptă disperată de a se menține în posturile (în general importante, de decizie) pe care și le asiguraseră la vremea când frecvența lor de vibrație se potrivea perfect cu cea a energiilor locului. Puțin dintre aceștia vor accepta trecerea la o frecvență de vibrație superioară, adică la o conștiință superioară, inadaptabilitatea lor devenind cauza principală care-i va determina să plece. Vă revine vouă, Lucrătorilor în Lumină, sarcina de a încerca recuperarea a cât mai multor suflete din categoria celor care nu-și vor mai găsi locul pe planetă. Acțiunile voastre de recuperare nu trebuie înțelese ca sacrificii care vi s-ar cere în detrimentul propriei voastre evoluții. Sarcina voastră este să le indicați calea, în măsura în care ei se deschid ofertei voastre.

De aici încolo viața voastră va deveni treptat mai ușoară, și veți constata că mult mai multe oportunități vi se oferă pentru a vă accelera evoluția și a vă crește nivelul de viață. 
Va fi mult de lucru în ceea ce privește echilibrul celor care se vor afla într-o adâncă confuzie și vor deveni capabili de acte disperate. Încercați ca prin prezența și sfatul vostru, să-i determinați să-și recapete liniștea și echilibrul. Uneori, simpla voastră prezență le va aduce alinare. Dragilor, emisarii noștri vor ști să folosească din ce în ce mai complet mijloacele mass-media pentru ca prin emisiunile și comunicatele lor, cei vizați să primească informațiile necesare și să cunoască rezultatele muncii lor de peste tot. Nu totdeauna munca voastră va da bune rezultate cu toți cei care ar avea nevoie de asistență. Cei care se vor opune Luminii, vor fi lăsați să-și continuie existența plină de privațiuni. Rolul vostru este de a nu pierde timpul cu cei care sunt în mod evident împotriva Luminii, orientarea voastră fiind asupra celor care doresc evoluția dar nu găsesc calea pe care ar trebui să meargă, din cauza multelor lor nehotărâri sau confuzii. Șanse de salvare vor fi mai cu seamă în cazul celor educați să creadă că numai prin mijlocirea bisericii vor putea apropia de Dumnezeu.

Ceea ce și-au planificat să obțină în această viață, vor obține, dacă nu cumva vor face alte alegeri mânați de cine știe ce alte ambiții pământești. Ca pentru fiecare, evoluția este atâta câtă fiecare suflet alege să obțină. Bănuim însă că multe suflete se vor trezi, fie și în al 12-lea ceas, pentru a putea alege calea evoluției conștiente. Va veni timpul pentru fiecare când va considera că este cazul să iasă din espectativă sau din somnul adânc al conștiinței.

O altă importantă latură a vieții umanității voastre, în anul 2015, va fi cum vă raportați la existența ființelor extraterestre care, de fapt, de multă vreme vă observă și încearcă să vă ajute, în măsura în care găsesc înțelegerea voastră. În marea majoritate a contactelor și interacțiunilor cu ființele din alte lumi, oamenii de pe Pământ, au avut beneficii,m atât în ceea ce privește îmbunătățirea stării de sănătate cât și a oportunităților vieții cotidiene. Atunci când au apărut forme de confruntare, ele s-au datorat acțiunilor „micilor cenușii” care nu coincideau neapărat cu dorințele și așteptările ființelor umane. Nu rare ori, acțiuni ostile au fost întreprinse chiar de ființele întunecate pământene care aveau interese de grup sau de clan, în virtutea cărora s-au dedat la tot felul de acte reprobabile. Asemenea acte au fost trecute pe seama extratereștrilor „răi”, ceea ce era un neadevăr care, din păcate, a creat o stare de teamă și neîncredere în rândul populațiilor Pământului, legate de comportamentul și intențiile extratereștrilor.

În această privință, misiunea noastră este de a spune și arăta adevărul că marea majoritate a ființelor care reprezintă civilizații ale universului sunt interesate ca voi, pământenii, să reveniți în rândul civilizațiilor celor mai avansate ale universului și cosmosului.

Noi am afirmat în multe ocazii în natura și educația noastră nu stă săvârșirea unor acte de cotropire sau ostilitate față de nicio civilizație, indiferent cât de puțin evoluată ar fi. Noi suntem emisarii unor Confederații galactice sau universale și vrem să ne ajutăm frații și surorile oriunde s-ar afla ele. În prezent, sarcina noastră, în ceea ce privește civilizația de pe Pământ, este să ajutăm cu tot ceea ce putem pentru ca ciclul evolutiv în care v-ați angajat să se încheie cât mai fericit, în conformitate cu Planul Divin care ne-a fost pus la dispoziție și a cărui înfăptuire o urmărim pas cu pas. Ne interesează ca parcursul vostru de la dimensiunea 3D, până la 5D, traversând 4D și fie cât mai acceptabil pentru voi. Noi am trecut cândva prin aceste experiențe și știm cât de important este ajutorul venit din afară. Vrem să remarcăm încă o dată că, cu cât vă veți îndepărta de frecvențele joase ale dimensiunilor inferioare, cu atât mai repede veți scăpa de influența și controlul forțelor întunecate; aceasta deoarece întunecații și slugile lor pământene nu pot exista în dimensiunile vibrațiilor înalte. În afară de aceasta, ființele ajunse în dimensiunile înalte nu mai acumulează karmă, adică nu se mai încarcă cu bagajul experiențelor acumulate de-a lungul vieților pe care le-au trăit. 
Este bine ca de pe acum să încercați să nu mai faceți acumulări karmice, pentru a nu vă întârzia evoluția.

Înainte de a încheia, vrem să vă rugăm să nu acordați nicio atenție zvonurilor privitoare la intențiile președintelui SUA, Obama, colportează știri precum că ar exista dorința acestuia de împinge lumea în haos.  Asemenea știri sunt fabricate de întunecați sau slugile acestora cu scopul de a induce cât mai multă teamă în rândul ființelor umane. Frica este arma lor și ei vor încerca din greu să te într-o stare de temut. Rămâneți ancorați în punctul vostru de stabilitate adică, treceți totul prin filtrul inimii nu al minții. 

Sunt SaLuSa de pe Sirius, și doresc ca fiecare cititor al acestui mesaj să aibă un An Nou cât mai fericit, pe măsura oportunităților care vi se vor oferi. Fără niciun dubiu, Noua Eră se construiește pe Noul vostru Pământ. Fiți curajoși și echilibrați în a întâmpina toate manifestările haotice care vor  fi provocări ale lui 2015, știut fiind că ele vor fi pasagere și din ce în ce mai ușor de depășit.

Sărbătoriți Anul Nou cu bucurie și străluciți-vă lumina în toate ungherele întunecate ale planetei.

Federația Galactică va fi cu voi mereu de-a lungul întregului drum pe care-l mai aveți de parcurs.
 SURSA: http://www.treeofthegoldenlight.com