..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 24 decembrie 2015

14 beneficii surprinzatoare ale apei

beneficii_apaCu totii stim cat este de important sa bem zilnic cel putin doi litri de apa. Corpul nostru este alcatuit in proportie de doua treimi din apa, prin urmare nu trebuie neglijat acest aspect.
Iata cateva beneficii ale apei, de care poate nu ai auzit inca:
1. Iti da energie
Atunci cand esti deshidratat, te simti obosit si nu mai poti fi productiv, fie ca e vorba de munca fizica sau de cea intelectuala. Insa consumul de apa ajuta inima sa pompeze sange in mod eficient si ajuta sangele sa transporte oxigen si alti nutrienti esentiali catre celule. Prin urmare, vei deveni mai productiv, vei gandi mai clar, vei fi mai alert si te vei concentra mai bine.
2. Iti intareste muschii si articulatiile
Apa previne durerile musculare si de articulatii.
3. Iti intareste sistemul imunitar
Consumul de apa ajuta organismul sa lupte impotriva racelii si a altor boli, chiar si impotriva bolilor respiratorii, a problemelor intestinale si a artritei. Pentru si mai multe beneficii, adauga cateva felii de lamaie in apa.
4. Previne si elimina pietrele la rinichi
Tot mai multi oameni sufera de pietre la rinichi. Acest lucru se intampla indeosebi fiindca nu bem suficienta apa. Apa dilueaza sarurile si mineralele din urina care formeaza cristalele solide denumite pietre la rinichi. Aceste pietre nu se pot forma in urina diluata.
5. Previne ingrasarea
Obezitatea este un factor care contribuie la dezvoltarea multor boli grave. Insa consumul de apa iti accelereaza metabolismul si ofera o senzatie de satietate, astfel incat nu risti sa te ingrasi excesiv.
6. Confera stralucire parului
Daca vrei sa ai un par stralucitor, cu aspect sanatos, consuma multa apa.
7. Te binedispune
Te simti cel mai bine in pielea ta atunci cand corpul tau functioneaza la parametri optimi, fiind hidratat corespunzator.
8. Confera sanatate pielii
Apa hidrateaza pielea, pastrand-o catifelata si sanatoasa, reducand de asemenea ridurile. Este cel mai bun tratament anti-imbatranire existent!
9. Elimina toxinele
Consumul de apa ajuta la eliminarea toxinelor prin transpiratie si prin urina, reducand astfel riscul de a suferi de pietre la rinichi sau de infectii urinare.
10. Previne raceala si gripa
Cea mai buna metoda de prevenire a racelii este sa te speli regulat pe maini cu apa si sapun. Insa este important sa te usuci pe maini dupa spalare, deoarece pielea umeda sporeste imprastierea bacteriilor.
11. Previne imbolnavirea
Pentru a preveni imbolnavirea, asigura-te ca bei suficienta apa zilnic si consuma multe fructe si legume bogate in apa, precum castraveti, pepene sau papaya. Acestea sunt bogate in antioxidanti si fibre, care hranesc si hidrateaza celulele.
12. Te scapa de durerile in gat 
Data viitoare cand te supara gatul, fa o gargara cu apa sarata. Adauga un sfert de lingurita de sare intr-un pahar cu apa calduta si amesteca bine, ia o inghititura si fa gargara, fara a inghiti amestecul.
13. Iti da putere
Atunci cand transpiri, muschii tai pierd multa apa. Iar cand muschii nu au suficienta apa, acestia obosesc mult mai repede. Pentru un plus de energie, bea multa apa inainte de a efectua exercitii fizice.
14. Te scapa de mahmureala
Poti sa scapi usor de mahmureala consumand cat mai multa apa, pentru a-ti hidrata corpul si a elimina toxinele.
Adultii au nevoie sa consume intre 9 si 16 pahare de apa zilnic. Acest numar variaza in functie de nivelul de efort fizic, de varsta si de celelalte alimente consumate zilnic. Incepe ziua cu un pahar de apa si bea cate un pahar cu apa cu 30 de minute inainte de fiecare masa. Nu uita sa ai mereu o sticla cu apa aproape.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu