..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 25 septembrie 2015

Elimina stresul prin Tehnica respiratiei profunde


Aceasta tehnica elibereaza tensiunile din corp si indeparteaza gandurile, imbunatatind atat sanatatea mentala, cat si cea fizica a corpului. De cele mai multe ori aveti tendinta de a va tine respiratia sau de a avea o respiratie haotica in momentele de stres. In cele mai multe cazuri nu sunteti nici macar constient de modul in care respirati, mai ales de influenta acestuia asupra corpului. Spre exemplu, o respiratie haotica reduce cantitatea de oxigen ce ajunge la creier si accentueaza senzatia de stres. Cu ajutorul tehnicilor de respiratie profunda veti reusi sa reduceti stresul.


Secretul acestei tehnici este sa respirati din abdomen, sa inspirati cat mai mult aer posibil in diafragma. respiratieMai exact, in timp ce respirati folositi stomacul, nu pieptul.
Iata cum puteti practica aceasta tehnica:
  • Asezati-va cu spatele drept, fiind in acelasi timp intr-o pozitie confortabila. Puneti-va o mana pe piept si cealalta pe stomac. Inspirati aer pe nas dupa care ridicati-va mana de pe stomac. Expirati aerul, contractand muschii abdominali pentru a elimina cat mai mult aer posibil. Continuati respiratia in acest ritm, incercand ca in timp ce inspirati si expirati aerul, abdomenul sa se ridice si sa coboare.
  • Inchideti ochii. Respirati adanc de doua ori consecutiv. Relaxati-va apoi mainile gasindu-va o pozitie confortabila. Fie le puneti pe genunchi sau una pe abdomen si alta pe piept sau impreunate.
  • Acum cu picioarele lipite de podea, mainile pozitionate confortabil, inhalati incet si profund pe nas. Simtiti cum stomacul dumneavoastra se extinde in timp ce se umple cu aer pana cand simtiti ca si pieptul incepe sa se umple dar foarte putin. Acum expirati aerul pe gura pana ajungeti la 5 secunde. Faceti o pauza. Repetati in timp ce inhalati pe nas si expirati pe gura. Numarand din nou pana la 5.
  • Inspirati si expirati din nou, numarand pana la cinci. Ramaneti in pozitia sezut si bucurati-va pentru cateva minute de calmul pe care vi-l ofera acest exercitiu.
  • Indreptati-va atentia pe respiratie pentru a va elibera de tensiuni. Fiti atent la talpile si calcaiele dumneavoastra. Simtiti fiecare senzatie sau tensiune care apare acolo. Expirati-le odata cu aerul dat afara din plamani.
Inspirati profund si expirati acele tensiuni. Umerii, bratele si mainile, expirati tensiunile afara din corp. Acum gatul, maxilarul, ochii si fruntea. Cu ultimele doua cicluri de respiratie puteti sa va intoarceti acolo unde simtiti ca mai exista tensiuni si sa le eliberati odata cu expirarea.
  • Stati cu spatele drept, nu il arcuiti. Prima data expirati complet. Puneti mainile relaxate pe stomac, deasupra taliei. Respirati incet pe nas, lasand stomacul sa va impinga mainile cand acesta se dilata odata cu aerul inhalat. Acest lucru va indica faptul ca respirati profund cu ajutorul stomacului, nu cu al plamanilor. Imaginati-va ca umpleti corpul cu aer de jos pana sus. Tineti respiratia cat timp numarati pana la 2, la 5 sau cat puteti in acest interval. Incet si constant expirati pe gura, simtindu-va mainile cum se lasa odata cu stomacul care se contracta atunci cand expirati aerul din acesta. Expiratia este putin mai lunga decat inhalatia. Puteti sa faceti acest exercitiu si atunci cand stati pe spate.
Aceste exercitii de respiratie profunda va ajuta sa va relaxati inainte de a adormi. Puteti sa le practicati stand in picioare, atunci cand simtiti ca sunteti tensionat.
 Scris de  - 24 septembrie 2015in Sanatate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu