..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

marți, 12 mai 2015

Bucuroşi de oaspeţi

Written by Andreea on. Posted in Herculane

Câteva mii de yoghini umplu an de an staţiunea Băile Herculane pentru aproximativ două săptămâni, la începutul lunii mai. Mulţi dintre localnici îi cunosc bine: îi cazează în casele lor şi le oferă hrană din propria grădină. Ridică miraţi din sprâncene când mai văd la televizor câte-o grozăvie despre MISA: nu mai cred demult nicio iotă din duiumul de calomnii care inundă presa. 

Un tânăr întreprinzător ne spune plin de entuziasm că el se bucură din plin de prezenţa yoghinilor: „Bine că încă se mai ţin taberele, că ne aduc bani în staţiune, asta în primul rând! Şi apoi, ne umplu de energie! Vin foarte mulţi, vin şi din străinătate. Se simte energia cât timp sunt ei aici, şi după ce pleacă nu mai este această energie. Îmi merge şi afacerea, unii merg în excursii în zonă, fac şi curse la aeroport…”

O doamnă ce pare a fi trecută bine de 70 de ani este şi ea încântată de practicanţii yoga: „Yoghinii îmi plac foarte mult că sunt foarte comunicativi, foarte cumsecade, eu nu am nimic cu ei.”
Alături, un domn aflat de asemenea la o vârstă respectabilă îşi exprimă aprobarea: „Sunt din Baia Mare, de 21 de ani vin aici. Sunt un om al credinţei, nu vreau să vorbesc despre yoga, dar îmi place de yoghini.”
O doamnă abia sosită în staţiune a observat deja starea de spirit diferită a yoghinilor faţă de cea a turiştilor: „Eu nu prea pot să vorbesc despre ce nu cunosc, dar din câte observ, cred că yoga e bună!”

În ciuda direcţiei evident anti-MISA pe care o au articolele din presa centrală, jurnaliştii din judeţ văd lucurile într-o lumină pozitivă atunci când vine vorba de yoghini.


Într-un articol publicat pe site-ul www.editie.ro se scrie: „Ca de fiecare dată comercianţii de miere, lapte de capră, legume şi verdeţuri îşi freacă mâinile de bucurie atunci când vin yoghinii la Băile Herculane. Nu mai vorbim de hotelierii sau proprietarii de pensiuni care au locurile rezervate cu mult timp înainte.

De fiecare dată după plecarea yoghinilor din Herculane, hotelierii i-au vorbit numai de bine. Cuvinte de laudă la adresa yoghinilor are şi primarul din Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu, care ne explică şi motivele concrete: În cele 10 zile din an când yoghinii din MISA se reunesc la noi la Băile Herculane staţiunea nostră este plină 100% de turişti. Vorbim aici de turiştii ceilalţi la care se adaugă încă 4000 de yoghini.Vă daţi seama că este un câştig pentru hotelieri, proprietari de pensiune, pentru comercianţi dar şi pentru noi ca primărie. În fiecare an le-am închiriat contra cost sala de cinematograf pentru conferinţele dumnealor, platoul muntos Coronini şi în plus la unii le-am eliberat autorizaţii pentru comercializarea de produse naturiste. Yoghinii sunt oameni paşnici, din toate categoriile sociale, o mare parte dintre ei sunt intelectuali şi studenţi şi vă spun sincer că am numai cuvinte de laudă la adresa dumnealor. Dacă unul sparge din greşeală un pahar prin camera de hotel vine singur la recepţie şi îl plăteşte!Venirea yoghinilor e benefică pentru Băile Herculane şi noi îi tratăm cu respect!


Spirală yang
Şi hotelierii au o părere foarte bună despre oaspeţii care le vin în timpul taberei yoghine, după cum se arată pe site-ul www.infocs.ro: „Este ştiut şi recunoscut faptul că sosirea miilor de yoghini din toată lumea deschide sezonul de turism în staţiunea de pe Cerna. Ei sunt gura de oxigen care porneşte motorul turismului şi activitatea în oraşul – staţiune. 
Le-am dat camere de trei stele, totul renovat – şi totul a fost în regulă. Sunt foarte civilizaţi şi turişti exemplari. Aproape că nu ai nevoie de cameriste cât aceşti oameni sunt cazaţi la noi a declarat Attila Joos, directorul general al complexului Domogled – Dacia.”

Şi site-ul www.caon.ro arată beneficiile pe care tabăra yoghină le aduce staţiunii: „Aşa cum se întâmplă în fiecare an, la începutul lunii mai toate locurile de cazare sunt rezervate din timp, se fac angajări în domeniul hotelier şi se scot din carneţele reţetele vegetariene. Este momentul în care atât producătorii din zonă cât şi din alte judeţe îşi vând cu profit fructele şi legumele.”
La rândul lor, în timpul pe care îl au liber între activităţile taberei, yoghinii se bucură din plin la Herculane de natura extraordinar de frumoasă, de aerul puternic ozonat, de băile cu apă termală şi de hrana pură şi naturală pe care le-o oferă gospodarii din zonă.

Text: Roxana Sergiu
Foto: Adriana Enache, Malin Oloier


------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yoghinii vin la Herculane să se încarce cu energii cosmice

Aut: Iulian Gogonea , 17 april. 2015
(fragmente)
Autorităţile din Herculane cât şi oamenii de afaceri îşi freacă mâinile de bucurie şi au  numai cuvinte de laudă la adresa celor 4000 de yoghini care vin regulat în fiecare an în staţiune pentru circa 10 zile . Motivul , yoghinii aduc beneficii substanţiale staţiunii,  hotelierilor, proprietarilor de pensiuni ori comercianţilor de produse vegetariene . Anul acesta pe 11 februarie  yoghinii din MISA au primit cu bucurie vestea că guru lor, Gregorian Bivolaru , a fost achitat de o instanţă din Cluj pentru trafic de persoane. Cu toate acestea el nu va fi prezent la Herculane însă va comunica cu adepţii lui prin metode numai de ei ştiute…Ca în fiecare an adepţii MISA  se vor reuni în spirale pe platoul Coronini şi  vor organiza şedinţe spirituale pentru a se încărca cu energii cosmice positive.
Tabăra spirituală yoghină de vacanţă de la Herculane, 2015,  se va desfăşura în perioada miercuri, 29 aprilie – duminică, 10 mai. Potrivit site-ului oficial al MISA, yogaesoteric, joi, 30 aprilie, între orele 13.55-14.40 yoghinii intră în pâine. Concret va avea loc o meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Soarele în sextil cu Neptun. Efecte: Trezeşte şi amplifică intuiţia spirituală, face să intre în stare de efervescenţă forţa creatoare, trezeşte rafinamentul artistic şi senzualitatea rafinată, facilitează trezirea capacităţii de comunicare intuitivă cu lumile angelice. Amplifică puritatea şi trezeşte capacităţile vindecătoare prin intermediul magnetismului curativ.

Trezeşte starea inefabilă de dăruire necondiţionată către Dumnezeu, face să crească aspiraţia către idealurile spirituale.Peste 4000 de yoghini din MISA din mai multe ţări ale lumii printre  care şi România vin regulat în staţiunea Băile Herculane pentru conferinţe spirituale, meditaţii în aer liber şi pentru a forma celebrele spirale pe platoul muntos Coronini prin care susţin că se încarcă cu energie cosmică şi cu alte energii pozitive . La această reuniune , ca şi în anii trecuţi, nu va participa guru lor, Gregorian Bivolaru,  însă cei prezenţi la Herculane susţin că vor comunica ,,spiritual” cu el. Pe lângă cele 2 spirale mari ce se vor organiza pe platoul muntos se vor  face spirale şi pentru sufletele popoarelor participante.

,,Sexul în grup , poveşti inventate!”

 Surse din cadrul MISA ne-au dezvăluit că pentru a ,,evoca”  sufletul neamului românesc, pe rapsodia lui George Enescu,  yoghinii români vor simţi ,,trăiri” româneşti cum ar fi  bunătatea, demnitatea, orientarea către Dumnezeu.  
Vom avea două spirale mari pe platoul Coronini. Bărbat şi femeie, în ordine zodiacală, ţinându-se cu toţii de mână se vor roti în sensul acelor de ceasornic pentru încărcare cu energii cosmice. Vom avea şi o spirală pentru sufletele popoarelor participante. Mai precis pentru sufletul neamului românesc , partea noastră va fi mai lungă, de circa 30 minute iar pentru celelalte popoare, că vor fi mai puţini, cam în jur de 5 minute. Yoghinii ştiu că fiecare suflet are o vibraţie. Noi vom simţi sufletul românesc cum vibrează, care este armonia lui. Muzica ne va intermedia acest lucru. Noi vom avea  Rapsodia lui George Enescu şi altele. Vom simţi trăiri româneşti ca de exemplu altruismul , bunătatea, demnitatea , orientarea către Dumnezeu. Acolo fiind toţi se creează un numitor comun iar cei în anul I de yoga vor afla şi ei că există sufletul neamului românesc. Cu Gregorian Bivolaru comunicăm foarte des. Ne trimite regulat  conferinţe audio sau de alte tipuri pe diferite teme. Sexul în grup şi urinoterapia sunt doar poveşti inventate de pe vremea regimului Adrian Năstase. Yoga e benefică din toate punctele de vedere, e un mod de viaţă minunat.
Ne-a povestit un  yoghin din cadrul MISA  

Comercianţii şi primarul îi laudă pe yoghini.

Ca de fiecare dată comercianţii de miere, lapte de capră, legume  şi verdeţuri îşi freacă mâinile de bucurie atunci când vin yoghinii la Băile Herculane.  Nu mai vorbin de hotelierii  sau proprietarii de pensiuni  care au locurile rezervate cu mult timp înainte.
De fiecare dată după plecarea yoghinilor din Herculane , hotelierii i-au vorbit numai de bine. 

Vom pregăti  foarte multe specialităţi. Este vorba de  ostropel cu dovlecei, corăbioare cu dovlecei şi vinete, supă cu găluşti, urzici, lobodă, ciorbă a la grec, sufleu cu brocoli, papanaşi, sărmăluţe în foi de viţă cu sos de mărar, sărmăluţe în foi de varză clasice doar cu legume. Am avut mare succes cu doboş cu foi de clătite, brânză de vaci, stafide, urdă şi deasupra frişcă naturală de casă bătută aici la noi şi cu sos de vişine şi sos de afine sau zmeură după cum au preferat fiecare.
Cuvinte de laudă la adresa yoghinilor are şi primarul din Băile Herculane , Nicuşor Vasilescu, care ne explică şi motivele concrete: (Nota C.M.: conținutul declarației este cel de mai sus, din prima parte a postării)
Meniuri vegetariene la pensiuni şi restaurante  
În timp ce yoghinii lui Bivolaru se vor prinde  în spirale  pentru a se încărca cu energii cosmic, în bucătăriile pensiunilor din Băile Herculane va fi forfotă mare. Cum aceştia sunt vegetarieni, din meniul pensiunilor nu vor lipsi bucatele pe gustul yoghinilor.
A spus proprietarul unei pensiuni

Organizatorii taberei MISA anunţă că vor oferii gratuităţi la yoghinii cu posibilităţi materiale precare: ,,Ca în fiecare an, în cadrul Taberei spirituale yoghine de vacanţă de la Herculane (29 aprilie – 10 mai 2015) se va oferi gratuitate totală (la taxa de participare, cazare şi masă) pentru 14 persoane (7 femei şi 7 bărbaţi) care sunt la cursurile noastre de yoga şi care au o situaţie materială foarte dificilă (sunt şomeri, pensionari etc.).   Cei interesaţi sunt rugaţi să se înscrie printr-o cerere care va fi depusă personal sau va fi trimisă prin instructor la Biblioteca MISA până miercuri, 8 aprilie 2015. La această cerere se vor anexa documentele care atestă situaţia materială dificilă a persoanei respective.Cele 14 gratuităţi vor fi oferite prin tragere la sorţi. Prin acest gest creştinesc, organizatorii Taberei spirituale yoghine de vacanţă Herculane 2015 vor să ofere celor ce vor fi aleşi în urma tragerii la sorţi posibilitatea de a participa la activităţile spirituale din această tabără.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a verifica corectitudinea declaraţiilor privind situaţia materială dificilă a celor care se vor înscrie”, se arată pe site-ul yoghinilor.


See more at: http://www.editie.ro/articole/actualitate/yoghinii-vin-la-herculane-sa-se-incarce-cu-energii-cosmice.html#sthash.dwzEaNMn.dpuf

http://www.editie.ro
========================================================
Nota C.M.:
Comparați cu ceea ce fac tinerii „normali” la Vama Veche. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu