..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

marți, 30 septembrie 2014

CEDO sancţionează România pentru abuzurile grave împotriva unei practicante yoga (II)

 Realități trecute sub tăcere.
de Decebal Avramescu

După ce Dana a fost răpită de propriii ei părinţi, aceştia au dus-o undeva la ţară, la o rudă din comuna Asău (judeţul Bacău), unde au ţinut-o până când urmau să găsească un medic psihiatru care să fie dispus să aplice un tratament suficient de „eficient” pentru a o „vindeca” pe Dana de dorinţa de a mai practica yoga. În acest timp, rudele i-au luat fetei banii personali, actele de identitate şi i-au ars hainele considerând că sunt cu „vrăji de la yoga”. Apoi au chemat un preot să-i facă slujbă şi o vrăjitoare să-i facă descântece. Mama ei şi-a luat concediu fără plată şi o supraveghea permanent ca să nu facă yoga sau să nu fugă. Era păzită inclusiv când mergea la toaletă. Noaptea mama Danei dormea cu ea în pat.

După două săptămâni, familia a găsit un medic psihiatru la spitalul Nifon (jud. Buzău), care i-a asigurat pe părinţi că „îi va scoate fetei yoga din cap”. Spitalul era undeva într-o pădure, la 40 de km de Buzău, de unde foarte greu s-ar fi putut fugi şi unde nu existau mijloace de transport în comun. Atunci când Dana Crăescu a fost adusă cu forţa acolo, fişa de internare era deja făcută, fără ca ea să fie măcar consultată. Directorul spitalului, Ionescu Ştefan Adrian, a internat-o pe tânără împotriva voinţei acesteia încălcând Codul de deontologie medicală şi Legea privind exercitarea profesiei de medic. Încă din prima zi, Danei i s-a impus să ia de trei ori pe zi Leponex, un medicament neuroleptic foarte puternic, care conform deontologiei medicale, se administrează doar în cazuri foarte grave de schizofrenie, atunci când tratamentele uzuale nu au dat rezultat. De menţionat că statisticile medicale precizează că în urma tratamentului cu Leponex unele persoane pot deceda. Tratamentul era administrat personal de către doctor, care o verifica băgându-i degetul în gură ca să constate dacă nu piteşte pastila cu limba. Ca urmare, Dana a devenit în scurt timp un fel de „legumă”, dormind câte 12 ore pe zi, se scăpa pe ea, noaptea îi curgea saliva din gură, se sprijinea de ziduri când dorea să meargă la toaletă sau avea mari goluri în memorie. Orice comunicare cu exteriorul i-a fost interzisă (telefon, scrisori, vizite). A fost ţinută în acel spital timp de 8 săptămâni, după care mama şi tatăl ei au dus-o, tot fără consimţământul ei, înapoi la ruda din comuna Asău. Mama, Crăescu Mariana, şi-a luat în continuare concediu fără plată, dormea cu ea în pat, o supraveghea permanent şi îi administra mai departe Leponex.


În toată această perioadă care a durat aproximativ 9 luni, tânăra a fost practic sechestrată, sau altfel spus, lipsita ilegal de libertate. Ea s-a aflat într-o totală izolare de mediul exterior şi în imposbilitatea de a îl contacta pe logodnicul ei sau pe orice altă persoană care ar fi putut-o salva. Ca urmare a tratamentului administrat, Dana a avut după aceea, timp de câteva luni, hemoragii menstruale aproape neîncetate, iar stomacul şi ficatul i-au fost serios afectate. În luna octombrie a anului 2005, tânăra a găsit totuşi prilejul să fugă, fiind ajutată de câţiva prieteni şi de logodnicul ei, pe care a reuşit să-l anunţe într-un moment de neatenţie a membrilor familiei care o supravegheau permanent.

După acest moment, Dana s-a căsătorit cu Atudorei Mugurel, s-a stabilit în Bucureşti şi şi-a reluat cursurile universitare la Facultatea de Drept. Conflictul cu familia nu s-a atenuat nici până în prezent.

Precizăm că în legătură cu tratamentul medicamentos aplicat acestei tinere, CEDO a stabilit că „i-a fost administrat tratament în absenţa consimţământului, într-un spital de psihiatrie de stat, unde asupra ei a fost exercitat un control complet şi efectiv. Guvernul nu a contestat faptul că i-au fost administrate Leponex şi alte medicamente neuroleptice în timpul spitalizării. Guvernul a eşuat în a demonstra – şi nu există nicio probă la dosar – că medicul psihiatru a supus unei comisii de revizie a procedurii decizia sa de a iniţia tratamentul. Având în vedere cele de mai sus, Curtea constată că ingerinţa în cauză nu a fost în conformitate cu legea”.

Revenind la derularea evenimentelor, este de menţionat că în tot timpul în care Dana a fost supusă acestui tratament inuman, logodnicul ei, Mugurel Atudorei, a alertat toate instituţiile care ar fi putut interveni: Poliţia, Primăria, Parchetul (din Bârlad, Bacău şi Bucureşti), Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Sănătăţii, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Avocatul Poporului, Agenţia Naţională de Protecţie a Familiei, Comisariatul pentru societatea civilă şi multe altele. Niciuna dintre aceste instituţii ale statului nu a intervenit pentru a stopa acest abuz înfiorător care era în desfăşurare. În urma plângerilor penale făcute de Atudorei Mugurel, numărul procurorilor şi judecătorilor care au fost sesizaţi să intervină în această situaţie a fost substanţial. Printre aceştia se numără prim-procurorul Parchetului din Bârlad – Rodica Fântână, procurorii Elena Sandu şi Marius Iacob de la Parchetul General Bucureşti, sau şefa Parchetului General Bucureşti din acea perioadă, Laura Codruţa Kovesi. Toate autorităţile apelate, mergând până la Curtea Supremă de Casaţie şi Justiţie, au dispus neînceperea urmăririi penale faţă de părinţii fetei, precum şi faţă de poliţiştii, medicii şi toţi ceilalţi funcţionari ai statului implicaţi şi reclamaţi în acest caz.

Ca un exemplu al modului în care funcţionarii statului au răspuns plângerilor ce le-au fost adresate, menţionăm răspunsul dat de comisarul Compotecras Anghel Gheorghe din Bârlad, care deşi ştia foarte bine că Dana este majoră şi este ţinută împotriva voinţei sale deoarece o văzuse la spitalul din Nifon şi vorbise cu ea, a dat un referat de neînceperea urmăririi penale afirmând că „in cauza nu au putut fi decelate elemente care sa conduca la concluzia ca parintii lui Craescu Dana au actionat impotriva vointei acesteia”.

Menţionăm, de asemenea, un fragment din rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale dat de prim-procurorul Fântână Rodica de la Parchetul din Bârlad: „In contextul in care parintii au vazut la televizor si au aflat din presa ceea ce se intampla la sediile MISA cu persoanele de sex feminin si de varsta tanara, a fost firesc, ca pe toate caile sa-si aduca fiica acasa si sa incerce recuperarea ei fizica si psihica”.

Dana Atudorei s-a adresat Curţii Europene a Drepturilor Omului, în data de 10 octombrie 2008, după ce a epuizat şi ultima dintre numeroasele acţiuni întreprinse ani de zile în justiţia românească pentru a obţine o soluţie echitabilă în raport cu abuzul la care a fost supusă de propria familie prin colaborarea cu autorităţile. Reprezentată de avocata Adina Solomon, din Baroul Bucureşti, tânăra a reclamat la CEDO nu mai puţin de şase încălcări ale Convenţiei pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale. Cu o singura excepţie, CEDO a declarat admisibile toate capetele de cerere. Curtea a stabilit în unanimitate că în cauza Atudorei vs. România au fost încălcate două drepturi fundamentale garantate de Convenţia europeană a drepturilor omului: dreptul la libertate şi la siguranţă precum şi dreptul la respectarea vieţii private şi de familie.

Să mai observăm că în informarea trimisă de reclamantă la CEDO s-a avut în vedere contextul general care a determinat acest comportament al părinţilor şi al autorităţilor. Astfel, s-a arătat că „Datorită atacului furibund al presei scrise şi audiovizualului la adresa asociaţiei MISA precum şi datorită convingerilor discriminatorii ale unei părţi din cadrul autorităţilor publice, tot mai mulţi magistraţi (procurori, judecători), precum şi personalul auxiliar (poliţişti, jandarmi, grefieri) au devenit părtinitori şi lipsiţi de imparţialitate deontologică atunci când au fost desemnaţi să cerceteze şi să judece cazurile yoghinilor.”


(va urma)
Sursa:http://www.yogaesoteric.net/

luni, 29 septembrie 2014

SALVAȚI ALBINELE!

Dragi prieteni,



Peste tot în lume, miliarde de albine mor, iar întregul nostru lanț alimentar e în pericol. Oamenii de știință consideră că de vină sunt anumite pesticide. În urma unei ample campanii Avaaz, acestea au fost interzise în UE. Peste doar 3 zile, SUA le-ar putea interzice la rândul lor, oferind un exemplu de urmat multor altor guverne din întreaga lume. Avem o șansă uriașă de a salva albinele de la dispariție. Semnați petiția și trimiteți mai departe acest mesaj urgent:
Peste tot în lume, miliarde de albine mor, iar întregul nostru lanț alimentar e în pericol. Albinele nu produc doar miere: ele sunt o mare forță de muncă invizibilă, care polenizează 75% dintre plantele pe care le cultivăm. Iar în 3 zile, Statele Unite ar putea face un pas important către interzicerea pesticidelor care le ucid.

Știm că putem obține o interdicție. În urma campaniei noastre de proporții de anul trecut, UE a interzis o serie de substanțe toxice pe care mai mulți oameni de știință le consideră vinovate pentru dispariția albinelor. Marii producători de pesticide fac un lobby intens pentru a opri inițiativele autorităților americane, dar surse din interior ne asigură că o presiune puternică din partea societății civile poate înclina balanța în favoarea unei interdicții. Deci haideți să creștem presiunea! Dacă Statele Unite vor lua măsuri, se va crea un efect de domino care poate convinge și alte țări să acționeze.

Nu avem timp de pierdut.
Grupul de lucru pentru protejarea polenizatorilor de la Casa Albă își va prezenta marți propunerile. Nu e vorba doar despre salvarea albinelor ci și despre supraviețuirea noastră. Semnați acum petiția urgentă. Haideți să lansăm un apel global asurzitor pentru a convinge SUA să interzică pesticidele care ne ucid albinele, înainte ca acestea să dispară pentru totdeauna:

https://secure.avaaz.org/ro/save_the_bees_us_pet_loc/?bcZUqeb&v=47114

Albinele nu sunt folositoare doar pentru miere, ci sunt esențiale pentru viața pe pământ. Valoarea polenizării culturilor agricole efectuată de albine este estimată la 40 de miliarde de euro pe an. Dacă nu acționăm urgent pentru a ne asigura că albinele vor continua să ne polenizeze plantele, multe dintre fructele, legumele și nucile noastre preferate ar putea dispărea de pe rafturile magazinelor, ca și o treime din producția totală de alimente.

În ultimii ani am asistat la un declin vertiginos al populațiilor de albine, la nivel global. Unele specii au dispărut în totalitate Doar în California - cel mai mare producător de alimente din SUA - apicultorii pierd o treime dintre stupi în fiecare an. Oamenii de știință au încercat din răsputeri să identifice cauza decimării lor. Unele studii, finanțate de cele mai multe ori de producătorii de pesticide, susțin că declinul populațiilor de albine e influențat de mai mai mulți factori, printre care se numără bolile, pierderea habitatului și substanțele chimice toxice, în timp ce alte studii independente au ajuns la concluzia că de vină sunt pesticidele neonicotinoide.

Aceste dovezi științifice de necontestat și campaniile de impact pe care le-am lansat alături de partenerii noștri au condus la impunerea unei interdicții în Uniunea Europeană. În SUA, Agenția pentru Protecția Mediului (EPA), care are rolul de a reglementa producția și utilizarea substanțelor toxice, și-a neglijat timp de ani de zile sarcinile, sub influența marilor companii din industria chimică. Dar acum, ”grupul de lucru pentru protejarea polenizatorilor” ar putea forța EPA să anuleze autorizația pesticidelor periculoase, pentru ca acestea să nu mai poată fi vândute în SUA. Trebuie să profităm de această șansă!

Grupul de lucru își va prezenta raportul peste 3 zile. Petiția noastră are deja 3 milioane de susținători în întreaga lume. Haideți să strângem un număr record de semnături pentru salvarea albinelor! Vom înmâna petiția printr-o acțiune strategică și ne vom asigura că presa îi va acorda atenția necesară. Doar așa putem opri aranjamentele din culise, de care profită doar marile companii. Semnează acum petiția urgentă:

https://secure.avaaz.org/ro/save_the_bees_us_pet_loc/?bcZUqeb&v=47114

Nu mai putem lăsa fragilul nostru lanț alimentar în mâinile companiilor chimice și al legislatorilor care se află la cheremul lor. Interzicerea acestor pesticide este un pas important către o lume mai sigură pentru noi și pentru alte specii pe care la prețuim și care sunt esențiale pentru supraviețuirea noastră.
Cu speranță,
Terra, Alex, Alice, Ari, Nick, Laila, Marigona, Ricken și restul echipei Avaaz

MAI MULTE INFORMAȚII (ÎN ENGLEZĂ):

Heavy Costs, Weighing the Value of Neonicotinoid Insecticides in Agriculture (Center for Food Safety)
http://issuu.com/centerforfoodsafety/docs/neonic_efficacy_digital/1?e=9942666/7206999

Presidential Memorandum -- Creating a Federal Strategy to Promote the Health of Honey Bees and Other Pollinators (The White House)
http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2014/06/20/presidential-memorandum-creating-federal-strategy-promote-health-honey-b

Petition for Interim Administrative Review of Neonicotinoid Pesticides (Filed July 7, 2014)
http://docs.nrdc.org/health/files/hea_14070701a.pdf

The Costly Lobbying War Over America’s Dying Honeybees (National Journal)
http://www.nationaljournal.com/energy/the-costly-lobbying-war-over-america-s-dying-honeybees-20140701

EPA memo reveals concern that pesticide causes bee deaths (SF Gate)
http://www.sfgate.com/cgi-bin/blogs/green/detail?entry_id=79910

$15 Billion Bee Murder Mystery Deepens (Business Insider)
http://www.businessinsider.com/colony-collapse-disorder-still-unsolved-lead-researcher-had-connections-to-bayer-2010-10

Beekeepers want government to pull pesticide (Palm Beach Post)
http://www.palmbeachpost.com/money/beekeepers-want-government-to-pull-pesticide-1107701.html

Bees in freefall as study shows sharp US decline (The Guardian)
http://www.guardian.co.uk/environment/2011/jan/03/bumblebees-study-us-decline?INTCMP=SRCH

duminică, 28 septembrie 2014

Picanterii

* A doua căsnicie e victoria speranţei asupra experienţei.
 
* Ce-i greu nu e să suporţi coarnele, ci să întreţii vaca.
 
* D-le avocat, prostia unui bărbat poate constitui motiv de divorţ?
  - Nu, este doar motiv pentru căsătorie.
 
* Sună telefonul noaptea:
   BĂRBATUL (îi şopteşte soţiei): Dacă e pentru mine, nu sunt acasă.
   NEVASTA (la telefon): E acasă.
   BĂRBATUL (revoltat): Ce ţi-am spus, femeie?
   NEVASTA (impasibilă): A fost pentru mine!
  
* Soţia, către soţ:
   - Te-am vazut vorbind cu tipul care m-a salvat de la înec.
   - Da, a venit sa-si ceara scuze.
 
 * Test de dragoste necondiţionată:

    Încuie nevasta şi câinele în portbagajul maşinii. 
    După două ore, deschide portbagajul şi vezi
    cine se bucura că te vede.
 
 * - Domnule doctor, căsătoria mea a intrat într-un impas.
    - Cum aşa?
    - Păi, soţia mea nu mă mai poate suferi când sunt beat, iar eu n-o
    mai pot suferi când sunt treaz!
 
 *  Se întâlnesc două prietene:
    - Ce mai faci, dragă?
    - Sunt supărată! Soţul meu m-a ofensat grav!
    - Cum aşa?
     - L-am rugat să-mi dea 200 de euro ca să mă duc la un cabinet de
     înfrumuseţare, iar el s-a uitat la mine şi mi-a dat 500!
  
   * Cineva sună la uşă . Bărbatul deschide. În faţa lui, moartea.
      MOARTEA: Am venit după viaţa ta!
      Bărbatul se întoarce şi-o strigă pe nevastă-sa:
      BĂRBATUL: Viaţa mea,te caută cineva la uşă ... O clipă, vă rog,
      vine numaidecât!
 
 
   * Soţul către soţie:
     - Ce idioată eşti!
     - Bineînţeles că sunt idioată. Dacă eram căsătorită cu un preot,
      eram preoteasă!
   
    * Vine soţul acasă, beat. Soţia, în prag, cu o tigaie în mână.
      SOŢUL: Du-te şi te culcă, nu-mi e foame!
 
    * Un bărbat, devenit de puţin timp soţ, o întreabă pe tânăra lui
      soţie:
      - Draga mea, ai mai fi acceptat să îmi fii soţie şi dacă tatăl meu nu
       mi-ar fi lăsat o avere impresionantă?
      - Dragul meu, aş fi acceptat să îţi fiu soţie indiferent cine ţi-ar fi
      lăsat averea.
 
    * Azi noapte, nevastă-mea mă întreabă:
       - Şi ce altceva ai vrea să mai faci cu trupul meu?
       - Să-l identific în prezenţa poliţiei!
 

     *  EL: Iubito, ce ai zice să avem un weekend fabulos?
        EA: Cred că este o idee excelentă!
        EL: Atunci,... ne vedem luni!
  
     * - Bărbatul meu mă înşeală!
       - De unde ştii?
       - Am patru copii şi niciunul nu seamănă cu el!
 
     *  Poverb marinăresc: Iubeşte-ţi copiii ca şi cum ar fi ai tăi!
  
     * - Cum păstraţi armonia conjugală?
        - Prin reciprocitate: Când soţia e nervoasă, eu tac. Şi invers: eu tac
        când soţia e nervoasă!
 
     * Un cuplu căsătorit de 50 de ani este întreba:
       - Cum reuşiţi ca la vârsta asta să fiţi un cuplu atât de perfect şi să vă
        înţelegeţi atât de bine?
        EL: Secretul unei căsnicii nu e iubirea, ci regulile. Noi
        avem reguli peste tot, reguli pe care le respectăm de o viaţă. De
        exemplu, la baie, folosim întotdeauna aceleaşi prosoape împreună,
        dar avem unul pe care scrie C, de la cap şi altul pe care scrie F, de la
         fund.
         EA: Ce?! Totdeauna am crezut că C vine de la cur şi F de la faţă!
  
        * Dacă ştiam cât eşti de sărac, nu mă mai mărităm cu tine!
           - Când îţi ziceam că eşti tot ce am pe lume, de ce nu mă luai
           în serios?
 
        * Când era însărcinată nevastă-mea, i-am zis:
          - Iubito, dacă va arăta ca tine, o să fie magnific.
          Ea mi-a răspuns:
          - Dacă va arăta ca tine, o să fie miracol.
   
       * El şi ea, în pat. Sună telefonul. Ea răspunde. După ce ea se
         întoarce, el întreabă:
        - Cine a fost?
        - Soţul.
        - Atunci, plec.
        - Stai liniştit. A zis că mai întârzie o oră, fiindcă a ieşit la o bere....cu tine!
   
        * Iarnă, un frig năpraznic. Un cuplu foarte bătrân se pregătea de
          culcare, încălzindu-se la gura sobei. Căutând o plapumă mai groasă,
          bătrâna zice:
         - Mai ţii tu minte, bărbate, în tinereţe, înainte să mă ceri de la
         mama, cum mă aşteptai tu seară de seară la stejarul din fundul
         grădinii, iar eu ieşeam la tine, şi cu câtă pasiune ne mai iubeam?
        - Da... Ce vremuri!
        - Hai să o mai facem odată ca pe vremuri, zice bătrână, că suntem
        bătrâni şi nu se ştie cât timp mai avem.
        Bătrânul pleacă bucuros la stejar. O aşteaptă şi o tot aşteaptă pe
        bătrână până se învineţeşte şi, când nu mai rezistă de frig, merge în
        casă, unde o găseşte pe bătrână înfofolită în plapumă.
        - Dar bine, măi, nevastă, tu stai la căldură sub plapumă şi eu
        te aştept să paralizez de frig în viscol lângă stejar, de ce n-ai venit?
        - Nu m-a lăsat mama!
 
      * Raşela, pe patul de moarte:
        - Iţic, trebuie să-ţi mărturisesc ceva. Ştrulică ăsta mic, copilul
        nostru, nu e al tău.
        - Dar cu cine l-ai făcut?
        - Cu studentul care a fost în gazdă la noi.
        - Cum l-ai convins?
        - I-am dat bani.
        - De unde ai avut banii?
        - Din buzunar, de la tine.
        - Şi atunci de ce zici că nu e al meu?
 

CEDO sancţionează România pentru abuzurile grave împotriva unei practicante yoga (1)

de Decebal Avramescu 

În urmă cu câteva zile, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a obligat România să plătească daune morale de 15.600 euro unei tinere practicante yoga din cadrul şcolii MISA. Tânăra, pe nume Dana Crăescu (actual Dana Atudorei), a fost internată cu forţa în anul 2005 la un spital de boli psihice prin complicitatea propriilor părinţi şi a unor autorităţi ale statului pentru a o împiedica să mai aibă contact cu MISA.

Judecătorii de la CEDO  au evidenţiat că acest abuz deosebit de grav a avut loc prin colaborarea dintre mai multe instituţii ale statului român pe fondul campaniei extrem de agresive pe care acestea o menţin de ani de zile împotriva practicanţilor yoga ai şcolii MISA din România.

Deşi fuseseră sesizate pe toate căile legale (plângeri, memorii, audienţe), autorităţile române au permis cu un cinism monstruos ca Dana Crăescu să fie menţinută sub un tratament medicamentos deosebit de agresiv, specific unor boli psihice severe şi care putea să îi distrugă complet viaţa, cu toate că această tânără era perfect sănătoasă. Mai mult decât atât, prin intermediul mass-media, cazul a fost folosit de-a lungul anilor într-un mod cu totul manipulator de către autorităţi, fiind prezentat opiniei publice într-o manieră de natură  să genereze o stare de adversitate în rândul populaţiei faţă de şcoala de yoga MISA. Astfel, o serie întreagă de televiziuni şi ziare au prezentat acest caz ca pe un „exemplu” care ar arăta că practica yoga în cadrul MISA ar avea efecte psihice negative şi poate conduce la nebunie. Tot pe baza acestui caz s-a mai speculat, de asemenea, în mod abject că MISA ar distruge familii şi că tocmai de aceea ar fi o organizaţie cu efecte anti-sociale. Respectivele prezentări în mass-media au fost de mai multe ori însoţite de comentariile unor aşa-zis „specialişti” psihiatri, psihologi, sociologi, ale căror afirmaţii bazate pe premise cu totul false (începând cu un diagnostic medical inventat) erau extrapolate cu rea-voinţă la întreaga şcoală de yoga MISA. De exemplu, o astfel de emisiune manipulatoare a fost transmisă în direct în anul 2005, la televiziunea Acasă TV. Un alt exemplu, ceva mai recent, este un articol publicat de ziarul Evenimentul Zilei în data de 23 aprilie 2010, în care se afirmă că „Un caz celebru este cel al minorei Dana Crăiescu, din Buzău, care a plecat de acasă la aproape 15 ani, înscriindu-se în mişcarea condusă de Bivolaru. După ce a fost căutată mai multe luni, copila a fost găsită de autorităţi şi internată într-un spital de psihiatrie”. Este de semnalat şi o excepţie: în anul 2006 a fost difuzat chiar pe postul naţional, TVR1, un scurt film documentar care a prezentat cazul în mod obiectiv.

Datorită numeroaselor plângeri adresate diferitelor instituţii de către Dana Atudorei şi de bărbatul cu care s-a căsătorit, cazul a devenit notoriu şi a fost inclus şi în interpelările adresate statului român de către mai multe organizaţii internaţionale de apărare a drepturilor omului printre care amintim APADOR-CH sau Human Rights Without Frontiers (HRWF).

Iată însă că acum, după aproape 10 ani de demersuri dificile prin toate forurile abilitate, acest caz revoltător a fost soluţionat de Curtea Europeană prin sancţionarea drastică şi fără echivoc a statului român.

Pentru a avea o imagine mai concretă cu privire la abuzurile la care această tânără a fost supusă datorită dorinţei sale de a practica yoga în cadrul MISA, vă prezentăm pe scurt  parcursul evenimentelor.

În perioada în care a locuit în Bârlad, oraşul natal, Dana Crăescu a fost o elevă eminentă, având rezultate şcolare excepţionale. De exemplu, a obţinut o diplomă acordată de Universitatea din Cambridge, a luat licenţa cu nota zece, era foarte apreciată într-o trupă de teatru şi scria poezii deosebit de inspirate. Cu toate acestea, părinţii aveau cu ea un comportament extrem de autoritar, căutând mereu să îi impună doar punctul lor de vedere. Unul dintre lucrurile pe care ei au decis să i-l interzică a fost acela ca ea să mai frecventeze un curs de yoga la care se înscrisese în oraşul Bârlad şi care era organizat de MISA. În special mama ei îi reproşa că este satanică şi o ameninţa că îl va asculta pe un călugăr care o sfătuise să o bată cu frânghia udă până îi va scoate prostiile din cap. Este important să arătăm că părinţii făceau aceasta datorită faptului că au văzut la televizor modul acuzator şi instigator în care era caracterizată MISA, ca organizaţie imorală şi ca sectă periculoasă. Întrucât tânăra nu dorea să renunţe la cursul de yoga şi chiar i-a invitat pe părinţi să vină să se convingă singuri că nu este nimic în neregulă acolo, aceştia au hotărât să recurgă la măsuri mai radicale. În iulie 2003, când Dana avea 19 ani (fiind aşadar majoră!) părinţii săi au legat-o cu două cearşafuri şi au dus-o cu forţa la Socola – spitalul de nebuni din Iaşi. Spre surpriza părinţilor, doctorii de la Socola le-au spus că fata este perfect sănătoasă şi că modul în care s-au comportat reprezintă un abuz foarte serios. Neţinând cont de aceste observaţii, părinţii Danei au rămas totuşi la convingerile lor. Aceasta a făcut ca Dana să decidă să plece de acasă şi să se mute în Bucureşti, la nişte prieteni. Imediat, părinţii au alertat poliţia şi după puţin timp, cu concursul autorităţilor, în presă au apărut ştiri aberante cum că tânăra (despre care se spunea în mod mincinos că este minoră) ar fi sechestrată de MISA. Mai mult, deşi diagnosticul pus la Socola arătase foarte clar că Dana nu prezintă tulburări psihice, televiziunile şi ziarele au manipulat opinia publică afirmând că tânăra ar fi înnebunit datorită practicii yoga şi că acesta ar fi un exemplu despre cum MISA distruge familii.

În ianuarie 2005, când locuia deja în București de aproximativ un an de zile, Dana Crăescu a venit împreună cu logodnicul ei (actualul soţ) Atudorei Mugurel la Bârlad ca să-şi ridice un duplicat al certificatului de naştere de la Serviciul de stare civilă din cadrul Primăriei Bârlad (originalul îi fusese sustras de părinţi). Actul îi era necesar în vederea căsătoriei cu logodnicul şi pentru a se înscrie la facultate în Bucureşti. În faţa Serviciului de Stare Civilă, a fost înconjurată de mai multe persoane care erau rudele sale sau cunoştinţe ale familiei. Aceştia au luat-o cu forţa pe Dana, împingând-o cu violenţă într-o maşină şi l-au lovit pe logodnicul ei, care a vrut să o apere. Tânăra s-a luptat ca să scape, a vrut chiar să sară din maşină, însă era strâns ţinută și nu a reuşit.

Este semnificativ să menţionăm cum a descris această scenă tatăl Danei, într-o declaraţie pe care a dat-o la Poliţia din Bârlad: „Eu cu soția și tatăl meu am discutat cu fiica mea rugând-o să mergem acasă la noi. Fiica noastră a refuzat fapt pentru care noi cunoscând că are probleme cu sănătatea am luat-o și am dus-o s-o internăm la un spital de psihiatrie. (…). Fac precizarea că fiica mea face parte din MISA de vreo trei ani de zile și în calitate de părinte auzind comportamentul acestei secte caut s-o aduc pe drumul cel bun”.


SURSA: yogaesoteric
26 septembrie 20

sâmbătă, 27 septembrie 2014

Antena 3 e aici și chiar te poate ucide!



de Laurentiu Mihu , 25 septembrie 2014 
 
L.M.
Televiziunea lui Voiculescu și politicienii fostului USL, inclusiv premierul în exercițiu, țin apăsat batista peste cazul Sobaru. Intrarea acestuia cu mașina în bariera de la Guvern nu e o dramă nici pentru hăitașii mogulului Voiculescu, nici pentru Victor Ponta. Pentru ei, dramă ar fi ca un număr cât mai mare de oameni să afle că nefericitul Sobaru s-a simțit tras pe sfoară de acești apostoli ai întoarcerii României în timp, că au abuzat de un om cu psihicul la pământ și că, de fapt, guvernarea Ponta dă poporului circ, dar îi ia de la gură pâinea. Prin urmare, s-a luat, "inteligent", decizia că Mica Poveste trebuie îngropată rapid, pentru că nu se potrivește deloc cu Marea Narațiune.
Din spatele grilajului care-l desparte de lumea liberă, Dan Voiculescu se poate declara satisfăcut: mașinăria de propagandă, pe care a pus-o pe picioare cu banii obținuți din tunurile date patrimoniului public, a pus, iată, în mișcare nu doar idei care pot omorî statul de drept, ci și bombe umblătoare ce pot ucide oameni.
Altfel spus: dacă el, mogulul Voiculescu, nu are cum să mai bântuie sălbatic pe străzile Capitalei deoarece nu îi dă voie gardianul, atunci nici cetățenii ce nu și-au pierdut libertatea să nu o poată face, cel puțin nu făr-a se teme că o plimbare prin centrul Bucureștiului a devenit, grație lui Voiculescu, suficient de riscantă încât să-i îngrămădească, la propriu, în sacul negru pe care cei de la IML îl sigilează cu fermoarul.
O dulce răzbunare pe societatea oamenilor liberi, care, probabil, i-ar fi făcut mai liniștite, lui „Dom' Profesor”, lungile nopți carcerale!
Din fericire, n-a fost să fie!
Mașina-capcană s-a oprit în bariera de la Guvern fără scânteie.
Dar, tocmai pentru că am avut noroc, haideți să nu uităm că arsenalul pe care nefericitul Adrian Sobaru se spune că l-a cărat după el în Dacia Break cu care a îndoit miercuri țeava orizontală de la Palatul Victoria, ținea sub presiune un potențial letal de toată frumusețea.
De altfel, însăși intenția de a se izbi cu automobilul de gardul Executivului avea ea însăși un potențial mortal, dat fiind faptul că ar fi putut lua pe parbriz trecători fără vreo vină, dar urmăriți de purul ghinion.
În fața evidenței, mai poți susține contrariul doar dacă ai orbit de la prostie sau dacă te numești Dan Voiculescu, Radu Tudor, Dana Grecu, Mircea Badea, Mugur Ciuvică, Adrian Ursu sau, pur și simplu, Gâdea.
În ciuda atâtor subiecte arzătoare de pe agenda curentă - precum ofițerul acoperit din mica lume a prezidențiabililor, ofițerul acoperit din amestecata lume a presei, procesul-cheie al candidatului Iohannis, vizita ratată de Ponta în America sau împuținarea locurilor de muncă, în loc de promisa apariție a unui milion de slujbe noi, din cele anunțate de premier - am ales să atac subiectul Sobaru pentru că ițele lui duc dincolo, mult dincolo, de statutul, convenabil pentru unii, al unui straniu „incident”.
Nu, dragi cititori, nu a fost un straniu incident!
Și nici un atentat ratat, dar izolat, pus într-adevăr la cale de un om cu psihicul doborât, nu a fost!
A fost, în schimb, o alarmă al cărei ticăit ar trebui să spargă timpanele întregii societăți.
O alarmă care să ne trimită la doctor, de unde să plecăm apoi, în sfârșit, vindecați.
A fost cireașa de pe tortul otrăvit oferit populației de către un aparat infernal de propagandă, acoperit sub mantia de proastă calitate a unui trust de presă.
În fine, a fost demonstrația de forță a unor minți bolnave.
O demonstrație de forță la originea căreia stau niște sub-oameni care au încercat să modeleze lumea până-ntr-acolo încât noi, toți ceilalți, să ne supunem lor suficient încât să îi considerăm doctori, vraci sau dumnezei.
Din acest punct de vedere, intrarea lui Sobaru în bariera Guvernului României, cu toată oprirea lui în acel punct și fără a face în final victime, ar trebui să antreneze o revărsare de luciditate.
Adrian Sobaru, un om pe care îl așteaptă acasă un adolescent bolnav de autism, ca și un al doilea copil, de numai câțiva anișori, a cărui viață va rămâne cu siguranță marcată de excesele tatălui, a fost folosit de Antena 3 până la epuizare.
Adrian Sobaru, un om cu o viață și o familie definitiv distruse, a fost tranzacționat ca un obiect de niște oameni mult mai bolnavi decât el.
Niște brute!
Niște inși care, spre deosebire de amărâtul Sobaru, nu pot atrage de partea lor grația compătimirii, din contră, ar merita exilați în spațiul insalubru al definirii ca paria.
Dan Voiculescu, Mihai Gâdea, Mircea Badea, Radu Tudor, Dana Grecu, Mugur Ciuvică, Adrian Ursu și toți cei care, alături de ei, i-au cântat lui Adrian Sobaru recviemul încă din timpul vieții au făcut societății un rău infinit mai mare.
Pentru că, dincolo de a avea pe conștiință un om simplu - cu probleme evidente și o familie care fusese deja încercată mult peste puterile ei și ale oricăruia dintre noi - călăii Voiculescu, Badea, Tudor, Grecu, Ciuvică, Ursu și invitații lor permanenți au dat drumul pe străzile Capitalei unui pericol social, propagând totodată idei otrăvite în sute de mii de gospodării.
Prin intermediul unuia ca Sobaru, le-au dat acestor idei un chip, iar telespectatorilor le-au creat așteptări maximale, dar cu substrat patologic.
În lumea reală, Adrian Sobaru a fost plasat în arest la domiciliu, deznodământul neputând fi sub nici o formă unul mai blând.
Într-o lume ideală, în schimb, aceste vârfuri ale faunei propagandiste – Voiculescu, Gâdea, Badea, Tudor, Grecu, Ciuvică, Ursu și „invitații-diaconi”, care invitați în platou le-au făcut și mai strident cântul – ar fi fost indubitabil trași, cu toții, la o nemiloasă răspundere.
Cum în cazul de față, ca în atâtea altele de altfel, idealul nu se prea pupă cu realul, nu ne rămâne decât să le amenajăm noi un țarc acestor vectori de imagine ai mizeriei umane.
Oricât te-ar fi spălat Antenele pe creier, ar fi păcat să pierzi și ultima ocazie de a înțelege că între manipulare și larga ei paletă de urmări concrete ( chiar potențial mortale) viermuiește o graniță subțire. Cazul Sobaru e unul școală!
Prin imperii media de acest gen, oameni precum Dan Voiculescu alterează mentalități, dar în același timp pun în pericol oameni nevinovați și distrug viețile celor mai amărâți dintre amărâți.
Iată, deci, un subiect de meditație profundă, asupra căruia ar trebui să ne aplecăm cu toții și asupra căruia, fără să mai piardă măcar o clipă, ar fi cazul să zăbovească, chiar și preț de o țigară, inclusiv premierul României.
Și cum să nu amintești aici tocmai de el, de șeful Guvernului în bariera căruia și-a înfipt Sobaru Dacia Break?
Victor Ponta, în persoană, declara acum câțiva ani, după „zborul” sinucigaș din 2010 al electricianului de la TVR, că incidentul consumat la vremea respectivă în Parlament a jucat un rol esențial în formarea USL.
În stilul său parșiv, Ponta și-a tras la vremea lui toate diviendele posibile din drama lui Adrian Sobaru, numărându-se printre vulturii pleșuvi care au planat constant cdasupra acestui om nefericit.
Suferințele lui Sobaru au hrănit numeroase guri lacome din media camuflată și din politica răsuflată. Chiar dacă vicepremierul Dragnea se arăta zilele trecute cam revoltat de lipsa de recunoștință a acestui „erou” creat în subsolul minții celor de la Antena 3, cred că supărarea liderilor PSD vine mai degrabă din „șocul” că nu pot pune 100% bază pe oameni cu psihicul la pământ.
Dacă bunul simț va prevala în final, oameni ca Dragnea și Ponta vor avea ocazia să retrăiască și la alegeri acest șoc, de data asta simțind mai acut ca niciodată costurile aferente abrutizării lor.
 http://www.romanialibera.ro

vineri, 26 septembrie 2014

România sfâșiată

de Cristian Campeanu , 25 septembrie 2014 


Ne aflăm în plin proces de reașezare a politicii românești. Toate instituțiile relevante pentru exercitarea puterii se repoziționează, pregătindu-se pentru epoca post-Băsescu. Piesele sunt mutate cu furie pe tablă, sunt sacrificate piese mai ușoare sau mai grele, se pregătesc ofensive și replieri tactice într-o luptă ale cărei reguli par să fi fost suspendate. Instituțiile politice, serviciile secrete, Justiția și, desigur, mass-media afiliate unei grupări sau alteia au intrat toate în această bătălie la capătul căreia România nu va ieși unită, așa cum monstruos clamează Ponta, ci mai sfâșiată și mai divizată ca niciodată.
Să-l auzi pe Victor Ponta vorbind despre libertatea presei este ca și cum ai asculta 24 de ore neîntrerupt scrâșnetul unui tren care frânează. O tortură. 
Ideea de presă liberă a lui Ponta se limitează la Antena 3 și RTV-ul lui Ghiță. Restul sunt „dușmanii României“ și „puroi“ și merită tot ceea ce vor păți după ce acest megaloman se va fi întronat la Cotroceni. Avertismentul este transparent: „Cine seamănă vânt culege furtună“, a amenințat Ponta, profitând de episodul Turcescu, de care a lăsat să se înțeleagă că nu este complet străin, așa cum ar fi trebuit să fie.
Ceea ce este relevant în episodul „Turcescu-ofițer acoperit“, dincolo de speculațiile și acrobațiile logice aruncate ad nauseam în spațiul public, este relația profund viciată dintre o bună parte a mass-media și Putere, indiferent cine o exercită. Antena 3 nu are nevoie de agenți acoperiți pentru că acolo totul este transparent: este o mașinărie de propagandă pură, lipsită de scrupule și, deci, de orice credibilitate, și de aceea își permite să folosească oameni compromiși, precum Roșca Stănescu, Chirieac sau Radu Tudor. Antenele și RTV-ul lui Ghiță sunt anexe ale unor actori angajați în lupta pentru putere și de aceea nu prezintă surprize și nici interes pentru eventuale infiltrări. Cu totul altfel stau lucrurile cu „cealaltă“ presă, cea care încearcă să își păstreze independența și să rămână fidelă misiunii de a spune adevărul Puterii, cum spun anglo-saxonii. Presa liberă este impredictibilă și potențial destabilizatoare și tocmai de aceea este ținta serviciilor secrete care vor să „țină lucrurile sub control“. Și, după cum demonstrează cazul în discuție, se găsesc destui care să facă pactul cu Diavolul. Motivul pentru care o fac este o proastă așezare morală și profesională. Genul acesta de oameni își pierd Nordul etic pentru că au căzut pradă fascinației puterii. Sentimentul că poți modifica sau determina luarea unor decizii importante pentru țară, că poți manipula oameni și influența jocurile la vârf este un drog puternic care te poate face să trădezi scopul fundamental pe care îl servești, acela de a ține sub control public puterea, și, în schimb, să i te supui. Prea mulți jurnaliști români manifestă această fascinație morbidă pentru jocurile de putere – unii chiar și-au intitulat în mod psihanalizabil producțiile astfel –, prea mulți preferă cârdășia cu oamenii puterii în locul independenței și atitudinii critice. În acest mediu toxic, contaminat de complicități și târguri oneroase cu puterea, nu numai că trădarea crește natural, ea este încurajată ca modalitate de acces în cercuri restrânse. În cercurile puterii.
Presa este însă doar unul dintre fronturile pe care se dă acum bătălia pentru putere. Mizele sunt mari și în joc se află mai mult decât numele viitorului președinte. Se joacă soarta unor instituții fundamentale ale statului român și, probabil, viitorul statului de drept. Din acest motiv, în lupta politică au intrat serviciile secrete, DNA, ANI, Curtea Constituțională și părți semnificative ale sistemului de Justiție, inclusiv CSM, deși nici una dintre ele nu o recunoaște. În interiorul acestor instituții se produc mișcări și repoziționări care să le pregătească pentru epoca post-Băsescu. Obiectul central al atenției îl constituie Victor Ponta și rețeaua de putere pe care acesta o reprezintă, iar alegerea este între luptă și acomodare, între confruntarea fățișă și supraviețuire în condiții de minimă rezistență. Ponta a demonstrat în iulie 2012 că are capacitatea și este chiar dispus să distrugă în numai câteva zile întregul eșafodaj al statului de drept și să zdrobească instituțiile care asigură echilibrul puterilor și sistemul de checks and balances pe care se bazează un stat liber. Semnele că Ponta se pregătește să instaureze un regim autoritar cu accente totalitare s-au repetat regulat, de la marțea neagră și subordonarea fermă a Avocatului 

Poporului prin numirea acestei păpuși de cârpă care este Victor Ciorbea până, recent, la suspendarea legii privind aleșii locali. Dacă acum, când încă nu deține toate pârghiile, Ponta își permite să suspende regulile și legea pentru avantaje politice, ce va face odată ajuns la Cotroceni? Nu e de mirare, așadar, că în instituțiile care ar putea să stea în calea accesului său la puterea neîngrădită s-a dat alarma. Dacă nici o regulă nu se mai aplică, atunci nimeni nu mai este în siguranță. De aceea, agenții interni ai Sistemului, nelipsiți din nici o instituție, militează pentru adaptarea la minunata lume nouă, în vreme ce susținătorii rezistenței în munți sunt în evidentă minoritate.

Ponta a mai dovedit o slăbiciune neobișnuită pentru un om tânăr, dar de înțeles pentru un personaj fără însușiri, crescut la umbra otrăvită a lui Adrian Năstase pentru cultul personalității și manifestări faraonice kitsch de inspirație totalitară, cum a fost lansarea candidaturii pe stadion în bună tradiție dictatorială, de la Hitler, la dinastia Kim, la Ceaușescu. Așa cum era de așteptat, mesajul principal a fost promisiunea realizării celei de-a doua mari Uniri a României. Aceasta este cea mai mare minciună rostită vreodată de un om politic român după Decembrie 1989. Realitatea este exact pe dos. Principala armă a lui Ponta este dezbinarea, nu unirea. Agenții săi de influență au dezbinat opoziția până la destrămare, creează diviziuni grave în interiorul instituțiilor statului, care riscă să se prăbușească, în interiorul societății civile și, desigur, în interiorul presei. Puterea lui Ponta crește pe o prăpastie care se cască în societatea românească și care riscă să devină ireversibilă. România lui Ponta, România Sistemului va fi o Românie dezbinată și sfâșiată. Reacția naturală în fața acestui pericol ar fi o ripostă comună a celor care au cel mai mult de pierdut din anihilarea instituțiilor Libertății. Pentru că nu există nici o îndoială că de anihilat vor fi anihilate, iar disidenții, epurați.

 http://www.romanialibera.ro

joi, 25 septembrie 2014

Domnule Stelian Tănase, director general al Televiziunii Române


De la numirea dv. în această funcție, mulți români au avut așteptări, în ceea ce privește atât administrarea acestui mijloc național de comunicare și, mai ales, a conținutului programelor oferite telespectatorilor. Din păcate, suspiciunea unora dintre noi, că nici de această dată nu s-a făcut o numire potrivită, s-a adeverit.
Acum este evident că alegerea dv. în această funcție importantă a avut la bază exclusiv o motivațe politică, dv. fiind, judecând fie și doar după conținutul emisiunilor pe care le-ați avut împreună cu amicul dv. Mircea Dinescu, în care mereu ați făcut temenele PSD-ului, în pofida dovezilor zilnice și indubitabile, în ceea ce privește proasta guvernare, ingerințele politice, iresponsabilitatea, cârdășia, incompetența și corupția guvernanților actuali.
Nu vă contestăm posibilele dv. competențe scriitoricești (deși, personal, consider că acestea sunt „subțirele”). Oricum, din acest p.d.v., predecesorul dv. era o ilustră nulitate, un iresponsabil și un incompetent sadea, care nu s-a făcut „remarcat” decât prin cheltuieli nejustificate ale fondurilor primite și prin slugărnicia față de USL.
Am sperat că banul public drenat spre televiziunea națională va fi mai rațional și parcimonios cheltuit.
Din păcate, raportul prezentat de dv. în parlament nu a fost decât o amenințare cu falimentul și o cerere de fonduri suplimentare. De la un bun gospodar ne-am fi așteptat, să prezinte un plan de măsuri de ajustare a programelor și schemei de personal, până la limita minimului necesar, care să asigure buna funcționare a instituției, stopând orice cheltuială nejustificată și abuzivă.
Având în vedere lipsa de competență a majorității parlamentarilor (înmulțiți ca ciupercile după ploaie) din actuala legislație, raportul, se pare, a fost o simplă formalitate care a trecut „ca gâsca prin apă”.
Este de neînțeles cum, față de situația financiară dezastruasă a instituției pe care o păstoriți, dv. nu ați prezentat niciun program de restructurări, diminuări de venituri, la cei care primesc absolut nejustificat salarii și îndemnizații „nesimțite”. Practic, planul de redresare a tv. lipsește, mai puțin „mâna întinsă” către guvern.
Nu înțeleg rostul emisiunilor acceptate de dv., spre beneficiul amicului Mircea Dinescu, individ oportunist, „revoluționar” mimat, profitor până dincolo de orice limită a bunului simț al societății! Acestui individ lipsit de caracter și de talent, i-ați facilitat înființarea unui șir de emisiuni fără sens, lipsite de orice conținut educativ sau cultural, numai și numai pentru ca acest impostor să apară pe ecran și, mai ales, să primească o bună parte din puținii bani (vă plângeți dv.) ai instituției. În schimb refuzați realizarea unor emisiuni, cu adevărat de interes, cu personalități culturale de notorietate (Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu etc).

Sasu, un alt impostor, fost director al tvr., obedient și cu comportament larvar, a făcut, la timpul lui, singurul lucru lăudabil: a contractat o serie de filme istorice sud-coreene, filme cu adevărat importante, cu impact cultural și educativ remarcabil. Este singurul motiv pentru care mi-l voi aminti.
Dv. nu faceți decât să reluați aceste filme (din lipsă de bani, probabil, veți susține).
Cât timp credeți că va mai răbda telespectatorul să-i tot serviți filme și emisiuni din arhivă? Sigur, retrospectivele au rostul lor dar ceea ce faceți dv. este un abuz și o sfidare la adresa celor care vă privesc emisiunile. Dacă veți continua așa, veți fi, cu adevărat, „groparul” tvr.

Pe scurt, ce ați făcut dv. de când v-ați instalat în fotoliul de dir. general?
-) Ați mărit inandisibil frecvența filmelor românești luate din filmoteca tvr; și asta fără discernământ, având în vedere săraca zestre a depozitului,
-) Vi l-ați adus pe „poietul” Dinescu, pe post de bucătar șef, individ care prezintă cu tupeu tot felul de pregătiri pentru chiolhanuri, fie din spațiile de filmare ale tvr., fie de la ferma sa. Cât vă costă, d-le Tănase, asemenea simulacre de emisiuni?
 Unde este partea culturală, educativă a acestor „emisiuni”, în care unul cu ceafa lată dă indicații culinare?

 -) Preluați emisiuni sportive (cu precădere, fotbal) deși ar trebui să oferiți emisiuni culturale, educative, dezbateri de interes social, diverse probleme de viață, științifice, documentare etc. nu pierderi inutile de timp, în care se arată cum niște indivizi dau cu piciorul într-o minge. Știu, o faceți pentru bani, dar v-ați putea dimensiona astfel încât bugetul constituit din abonamente să vă ajungă. Există suficiente canale tv. care se ocupă de sport (nejustificat de multe, dacă ținem cont de lipsa generală de performanță a sportului românesc, mai ales a fotbalului).
-) Vă raliați politic actualei puteri, fie prin omiterea unor reportaje și emisiuni care prezintă punctul de vedere al opoziției sau Președintelui țării, ori emisiuni care ar arăta starea jalnică a economiei românești, adusă la sapă de lemn de către impostorul guvern Ponta, fie afișându-vă ca „purtător de drapel” al acestei nefaste guvernări.

Ați făcut o analiză a componenței și calității programelor tvr. pe care le prezentați consumatorilor? Cum de nu faceți o legătură între rating-ul catastrofal al emisiunilor tvr. și calitatea acestor emisiuni?
De câteva zile ați denunțat public ingerințele și presiunile politice ale guvernului și politicienilor coaliției puterii. În sfârșit, ceva curajos!
Bănuiesc însă că asta s-a întâmplat pentru că v-a ajuns „cuțitul la os”, încercând să stopați, sau măcar să limitați, tăvălugul care urmează în perioada campaniei electorale (și pentru care sunteți conștient că ați putea răspunde).
O explicație (pe care eu o văd mai plauzibilă) ar fi și că, pe măsura puterilor dv. foarte limitate (dată fiind lipsa de notorietate pe care o aveți și „recunoștința” pe care o datorați celor care v-au așezat în fotoliul de dir. greneral) încercați să le arătați guvernanților „pisica” („ Nu-mi dați fonduri, nu joc după melodia voastră, în campania electorală”).
D-le Tănase, veți face o mare greșeală dacă veți crede că mafia de la conducerea țării se va lăsa intimidată de amenințările dv.
Dacă simțiți că vă mai puteți recăpăta verticalitatea, dacă mai regăsiți în ființa dv. cel mai firav simțământ patriotic, dacă vă pasă de ceea ce se va întâmpla peste ani cu această țară și cu acest popor, vă rugăm, nu mai lucrați cu jumătățile de măsură, numiți-i pe cei care fac presiuni.
Oricum, fiți sigur că, după ce va trece campania alegerilor prezidențiale, dv. veți fi „debarcat”, foarte, foarte repede (evident, în situația în care Ponta va câștiga).
A doua variantă ar fi să câștige opoziția (mai cu seamă Monica Macovei sau Elena Udrea), caz în care nu ați avea decât de câștigat și ați trăi cu sentimentul datoriei împlinite.
Raționând astfel, nu ar fi mult mai benefic pentru cariera și demnitatea dv. să deveniți un adevărat conducător al tvr., unde să pretindeți și să impuneți imparțialitate, echilibru și promovarea NUMAI a adevărului, cu orice risc? (Observați că nu am spus că ar trebui să treceți de partea candidatului opoziției, ci postul tvr. să fie imparțial)
Este sigur că, în condițiile în care candidatul lipsit de legitimitate morală (Ponta) va câștiga, dv. veți fi „expulzat” de pe scaunul de director pe care-l dețineți, și pe care, iertați-mi sinceritatea, nu l-ați onorat încă.
Cu toate acestea, dacă alegeți verticalitatea și prezentați adevărul aveți numai de câștigat, adică:
1.   vă pierdeți postul dar rămâneți în memoria colectivă, cu imaginea și amintirea unui adevărat luptător pentru lumină; și asta înseamnă extrem de mult.
2.  apărând adevărul, fiind imparțial, veți da o șansă în plus schimbării și veți contribui la edificarea un viitor demn pentru acest popor, punând umărul la redresarea și reabilitarea țării (economic, politic, cultural), dovedind responsabilitate pentru copiii, nepoții și strănepoții neamului.
Toți suntem muritori dar nu trebuie să ne fie indiferent cum am trăit și ce lăsăm în urma noastră.
Sunt mult mai în vârstă decât dv. iar cunoașterea mea ezoterică și spirituală îmi permite să afirm că Justiția Imanentă există cu adevărat (numai ignoranții și escrocii nu cred în ea).
Toți vom „pleca” dar nu trebuie să ne fie indiferent cum o vom face. Pentru cel care a fost iubitor de adevăr, apărător al Luminii, „plecarea” va fi una glorioasă recunoscută și aplaudată atât de cei pe care-i părăsește cât și de cei care-l așteaptă. Și, în egală măsură, de Divinitate.
Inima grea, regretul profund, rușinea, remușcările vor însoți în ultimele clipe pe cel care părăsește această lume (dacă în acele ultime clipe se „va trezi”) sau imediat după ce va trece „dincolo”, dacă s-a lăsat ademenit de promisiuni efemere, de plăceri trecătoare, de „avantaje” materiale.
 Atunci va înțelege că era mult mai bine dacă alegea o viață onestă, curată, plină de reponsabilitate și de iubire pentru cei în mijlocul cărora a ales să-și trăiască viața pe care acum o părăsește. Da, dar va fi prea târziu!
Programul de viață viitor va fi întocmit pentru a-și lichida restanțele, în loc să-și continuie evoluția pe o nouă treaptă a dezvoltării spirituale.
Dacă mereu va face alegeri „greșite”, viețile viitoare vor fi un lung șir de suferințe și de dezamăgiri.
Domnule Tănase, alegerile ne aparțin și nu depind de nimeni altcineva.  Creatorul ne-a dat fiecăruia dintre noi tot ceea  ce ne trebuie să evoluăm ca ființe plămădite din ființa Sa. Nimeni nu va plăti pentru „greșelile” noastre, în afară de noi.

Nu știu de ce, dar am speranța că măcar veți citi această scrisoare și, poate, veți „trezi” în dv. și acea parte care încă preferă întunericul.
Căutați în dv. și veți găsi puterea!
Cu aprecieri pentru cel care ați putea fi.
Constantin Mihăilescu

Alegerile care pot distruge România



de Razvan Chiruță, 23 septembrie 2014 

Miza alegerilor prezidențiale de anul acesta este mai uriașă ca oricând, din moment ce politicienii și serviciile secrete aruncă în luptă, pe față și fără menajamente, toată muniția de care dispun. Varianta optimistă ar fi să credem că se confruntă două zone de influență, două blocuri care vor să îndrepte țara fie spre democrația din Vest, fie spre autoritarismul din Est.

R.C.
Dar în realitate, e doar un război al unor grupuri de oameni care s-au săturat să facă afaceri oneroase tot mai pe ascuns, al unor personaje care s-au jucat destul de-a justiția independentă și acum s-au plictisit să fie “hăituite” de procurori.
Urmăriți discursurile publice ale celor care și-au anunțat deja candidatura la prezidențiale și veți vedea că, dintre toți, doar Monica Macovei afirmă vocal și cât se poate de clar că susține întărirea instituțiilor statului de drept și a Justiției.
În rest, ceilalți politicieni ne aburesc fie cu marea unire, fie cu ofițerii acoperiți, fie cu o nouă suspendare și ce altceva vor mai inventa, doar pentru a nu discuta cu adevărat despre ceea ce îi doare pe ei și pe noi cel mai tare.
Nu mai departe de sâmbătă, la megalansarea de neam prost a lui Victor Ponta, trecută prea ușor cu vederea pe fondul scandalului Turcescu, liderul PSD a vorbit despre un lucru care, hai să fim sinceri, este absolut nesemnificativ nu doar pentru zilierul care e sclav pe câmpurile din Bărăgan, dar și pentru corporatistul băgat între dosare în pătrățica lui cu geamuri de sticlă: unirea cu Republica Moldova. Desigur, ar fi bine dacă s-ar face, dar dinspre Victor Ponta e doar o perdea de fum pe care ne-o aruncă în speranța că nu vom vedea că de doi ani și jumătate România se afundă tot mai mult economic.
De altfel, dintre rândurile discursului de lansare, reiese clar ce dorește de la noi Victor Ponta. “Azi simt că România are nevoie de pace, de construcţie, de unire. Vă cer sprijinul pentru a face pace şi pentru a face marea unire de care România are nevoie”. Aveți sentimentul că ați mai auzit undeva, în trecut, aceste cuvinte? Păi, chiar așa și e. În 1990, Ion Iliescu i-a păcălit pe părinții și bunicii noștri cu exact aceeași retorică și uite cum arată societatea după 24 de ani.
Reforme moderate, liniște socială, stabilitate a sistemului le-a promis fostul activist comunist transformat în primul președinte postrevoluționar. Ei bine, eu unul nu vreau unire și pace cu politicienii corupți, cu oamenii de afaceri care mulg statul de fonduri, cu interlopii care scriu cărți ca să scape de pușcărie. O astfel de pace probabil că e benefică PSD-ului, dar cu siguranță nu României.
Un om de afaceri puternic din agricultură mi-a mărturisit recent că i-a fost frică să plătească un funcționar care-i ceruse șpagă pentru a i se debloca niște fonduri, convins fiind că va cădea în capcana flagrantului. De fapt, s-a speriat atât de tare, încât a mers chiar el să-l denunțe pe funcționar, oferindu-se drept momeala procurorilor.
O zi mai târziu, mi-a povestit omul de afaceri, a primit un telefon în care i s-a comunicat că treaba a picat, deoarece și funcționarul îl reclamase anchetatorilor anticorupție. Iată, așadar, de ce e nevoie de pace și unire; cu atâta dezbinare nu se mai pot face averi uriașe ca pe vremuri.
Nici următorul candidat de pe liste, deși a fost în trecutul recent un susținător al DNA-ului și al Justiției în general, nu mai pare interesat de aceste instituții, care acum stau în calea interesului personal. Traian Băsescu - și nu, nu e o greșeală de documentare, președintele țării e mult mai activ decât Elena Udrea în promovarea acesteia din urmă – e dispus să pârjolească totul în cale pentru a nu fi obligat, după decembrie, să rămână doar un oarecare membru al opoziției, iar pupila sa să fie implicată în vreun dosar penal.
Tăvălugul pe care l-a pornit deja e tot mai evident pentru majoritatea comentatorilor și în acest marș disperat spre supraviețuire politică nu mai contează dacă sunt compromiși jurnaliști, distruse destine umane și periclitate instituții importante precum DNA și serviciile secrete. Iar desființarea celorlalți contracandidați ai Elenei Udrea e deja un mizilic.
Miza alegerilor prezidențiale de anul acesta este atât de mare și pentru că, din păcate, România încă depinde de politică până la cele mai mici straturi. Alți doi oameni de afaceri cu care am discutat în ultimele săptămâni mi-au explicat că au decis să intre în politică pentru că și-au dat seama că e singurul mod de a-și proteja patrimoniul de tăvălugul controalelor și al presiunilor. “Altfel deschizi ușa când ești primar”, a afirmat unul dintre cei doi, care acum este și deputat.
“După ce am devenit consilier județean, am fost lăsat în pace. Controalele mă omorau”, a motivat și al doilea. Politica face și desface totul în România, tocmai de aceea sunt importante alegerile pentru politicieni și tocmai de aceea este păguboasă pentru noi nepăsarea față de lumea politică – o atitudine ridicată la rang de virtute în ultima vreme, din păcate. Dacă nu îți pasă ție, de ce le-ar păsa lor?
În fine, ca și cum cele două tabere nu erau suficient de puternice și distrugătoare și așa, în scenă a mai intrat, pentru a zăpăci pe toată lumea, Teodor Meleșcanu, până acum două zile director al Serviciului de Informații Externe. Mutarea arată, pe de o parte, că politicienii chiar sunt pregătiți să calce totul în picioare pentru a obține scaunul de președinte, dar mai ales că serviciile secrete fac, în premieră, o mutare fățișă în această campanie electorală.
În ultimele două decenii, s-a spus mereu că alegerile sunt decise, în culise, de servicii, dar alegerile prezidențiale din 2014 par să fie primele în care acestea joacă aproape cu cărțile pe față. Cât privește faptul că semnăturile pentru candidatura lui Teodor Meleșcanu ar fi fost strânse de colonelul Mircea Dogaru, personajul care a acționat deschis împotriva democrației, a Constituției, a DNA-ului, a statului de drept în ansamblu, nu poate decât să ne dea o puternică durere de cap.
Despre Călin Popescu Tăriceanu nu pot fi spuse prea multe. M-a amuzat însă șmecheria de adolescent întârziat a lui Victor Ponta, care a declarat că acum liberalii “au doi candidați” - Tăriceanu și Meleșcanu, adică. Rămâne de văzut dacă electoratul va fi atât de fraier încât să muște momeala asta.
Concluzia a tot ceea ce se întâmplă acum pe scena politică a exprimat-o cel mai bine Ilie Sârbu, atunci când a fost întrebat ce câștigă românii din o nouă suspendare a președintelui: “Nimic. Aici nu e vorba despre cetăţeni”. Putem să nu-i dăm dreptate? 


SURSA: http://www.romanialibera.ro

joi, 18 septembrie 2014

Cum poţi avea o zi reuşită: cura cu apă călduţă cu lămâie şi miere

de Crenguța Roșu
Înţelepţii spun că secretul unei zile încununate de succes este dimineaţa. Primele lucruri pe care le faceți în zori, după trezire, vă conferă energia de propulsie, sau startul bun în acea zi.

O metodă simplă şi foarte eficientă pentru a avea o zi reuşită este să beți în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, un amestec energizant din apă călduţă cu lămâie şi miere. Această băutură simplă vă va aduce energia de care aveți nevoie pentru a vă începe activitatea, fără a forța organismul să-și reia brusc funcțiile mult încetinite în timpul somnului. Imediat vă veți simți revigorat, energizat, plin de vioiciune și prospețime. În plus, amestecul are numeroase efecte curative.

Prepararea acestei băuturi simple, dar cu efecte surprinzător de mari, nu ne ia mai mult de două minute: se amestecă 200 ml de apă de izvor sau plată, încălzită ușor, cu sucul de la o jumătate de lămâie şi o linguriţă de miere naturală. După ce o consumăm, nu vom ingera nimic timp de o oră, pentru a beneficia de toate proprietăţile și virtuțile sale terapeutice.

Câteva sfaturi utile:
Este important ca temperatura apei să fie cât mai apropiată de temperatura trupului. În timp ce apa rece poate fi un şoc pentru organism, apa fierbinte va distruge enzimele benefice conţinute de lămâie.
• Folosiți o lămâie proaspătă, pe care o stoarceți chiar atunci. Folosiți şi pulpa.

Iată beneficiile de care vă puteţi bucura din plin urmând această cură:

1. Vă binedispune şi vă oferă energie.
Cele trei componente ale amestecului acționează sinergic, determinând apariția unei stări de revigorare și prospețime. Mierea naturală acţionează ca un energizant imediat. Apa te va ajuta să-ţi înviorezi mintea şi gândurile, sporind circulaţia sângelui către creier. Iar proprietăţile relaxante și limpezitoare ale mirosului lămâii te vor ajuta să-ti îmbunătăţeşti starea de bine.

2. O digestie mult ameliorată.
Acest trio îţi reglează digestia aproape instantaneu. Lămâia, deși am fi tentați să credem contrariul, scade aciditatea gastrică, contribuind la ameliorarea proceselor de digestie. În plus, anumite componente din lămâie stimulează producţia de bilă a ficatului, iar acidul citric din compoziţia sa stimulează sistemul digestiv şi contribuie la eliminarea toxinelor.
Mierea, datorită proprietăților sale antibacteriene, împiedică proliferarea microbilor din tractul digestiv și combate eventualele infecţii care ar putea fi prezente în organism. Ea stimulează producţia de mucus intestinal, favorizând totodată eliminarea toxinelor din trup.

3. Curăţă stomacul, iar colonul funcţionează mult mai bine.
Datorită alimentației nesănătoase, dezechilibrate, la nivelul tubului digestiv tind să se acumuleze numeroase toxine. 
De multe ori, stomacul și intestinele sunt căptușite cu un strat de resturi de alimente nedigerate, celule şi bacterii moarte, iar acest lucru poate determina apariţia unor boli. Prin consumul de lămâie şi miere în apă caldă, pereţii intestinelor – în special ai colonului – sunt stimulaţi, favorizându-se eliminarea toxinelor. 
Această curățire va conduce la o mai bună absorbţie a nutrienţilor şi la un nivel optim de hidratare a trupului.

4. Combate constipaţia.
Amestecul de apă, lămâie şi miere este un remediu foarte eficient împotriva constipației. Stimulând peristaltismul intestinal, înlesnește deplasarea resturilor alimentare rezultate în urma digestiei; intensifică producţia de mucus intestinal; hidratează colonul şi infuzează cu apă reziduurile prezente aici, ce nu au fost deocamdată eliminate. Toate acestea la un loc conduc la evacuarea fără probleme a scaunului.

5. Curăţă şi hidratează sistemul limfatic.
Deshidratarea determină o circulație greoaie în sistemul limfatic, organismul fiind într-un real pericol de a se îmbolnăvi. Lipsa fluidelor din sistemul limfatic vă poate face să vă simţiți obosit, fără randament, determină constipaţie, somn de proastă calitate şi cu întreruperi, hiper- sau hipotensiune, stres şi o funcţionare  mai proastă a creierului. Dacă vă creați obişnuința benefică să beți un pahar de apă călduţă cu lămâie şi miere dis-de-dimineaţă, veți asigura hidratarea corespunzătoare a întregului sistem limfatic, eliminând simptomele neplăcute menţionate anterior. În plus, acest amestec stimulează creşterea imunităţii.

6. Efect diuretic şi de curăţare a tractului urinar.
Mierea este un puternic agent antibacterian, cu capacitatea de a combate numeroase tipuri de infecţii, iar lămâia şi apa au efect diuretic.
Combinarea acestor trei ingrediente are efecte notabile de purificare și curățare a tractului urinar, constituind un excelent remediu împotriva infecţiilor urinare. În special femeile vor obţine rezultate în prevenirea infecţiilor recurente.

7. O excelentă sănătate orală.
Acidul citric din lămâie în combinaţie cu proprietăţile naturale ale mierii şi apei ajută la eliminarea respiraţiei neplăcut mirositoare. Lămâia curăţă cavitatea bucală, activând glandele salivare şi anihilând bacteriile nocive. Amestecată cu apă şi miere elimină eficient bacteriile şi eventualele mici fragmente alimentare degradate care mai pot să persiste dimineaţa în cavitatea bucală şi în gât chiar și după periajul dinților și curățarea limbii.

8. Reglează greutatea corporală.
Pe lângă efectele de curățare a tubului digestiv și de ameliorare a digestiei, care contribuie la reglarea greutății trupești, lămâia conţine o substanță numită pectină, ce conferă senzaţia de saţietate şi ţine poftele sub control. Apa călduţă, lămâia şi mierea vor crea un mediu alcalin în stomac, ajutându-vă să pierdeți în greutate mai repede, dar şi sănătos în acelaşi timp.

9. Ten proaspăt.
Apa şi mierea au proprietăţi unice de restaurare și de protecție antibacteriană a pielii, și în plus catalizează producţia de colagen la acest nivel.
Pe de altă parte, lămâia curăţă şi purifică sângele, conferindu-vă astfel un ten proaspăt şi luminos.

10. Tratament pentru tuse, bronşită, astm.
Amestecul de miere cu lămâie acţionează ca un expectorant, ajutând la eliminarea mucusului în exces și a secrețiilor purulente de la nivelul tractului respirator. Este foarte eficient pentru calmarea tusei, combate congestia nazală și pulmonară. Mierea îţi domoleşte durerea de gât şi inhibă proliferarea bacteriilor.

11.Rănile şi muşcăturile insectelor pot fi tratate eficient.
Dacă aveți răni sau infecţii la nivelul pielii, vă va fi de un real folos să beți apă caldă cu lămâie şi miere în mod regulat. Atât mierea, cât şi lămâia sunt antiseptice naturale care pot trata răni uşoare, pot preveni infecţii şi pot spori eficienţa tratamentelor antimicrobiene. Mierea, prin conţinutul său de zaharuri superioare, anihilează microorganismele, în timp ce lămâia împiedică dezvoltarea bacteriilor.

SURSA: yogaesoteric
10 septembrie 2014