..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

luni, 30 iunie 2014

Pentru edificarea celor neîncrezători în activitatea yoghinilor.


Trei cititori ai articolelor postate pe acest blog mi-au cerut să le scriu despre „așa zisa activitate spirituală a cursanților yoga” (cum se exprimă ei). M-am gândit că cel mai edificator ar fi să le prezint, de ex., programul Școlii Românești de Yoga (M.I.S.A.), pe luna iulie 2014. Sper că este suficient pentru ca scepticii să înțeleagă, odată pentru totdeauna, cât de importantă este activitatea acestei școli pentru întreaga națiune și pentru lume, în general.
C.M.



MEDITAŢII, CONJUNCTURI ASTROLOGICE FAVORABILE şi EVENIMENTE SPIRITUALE din luna IULIE 2014

Motto: „Uneori oamenii se împiedică de adevăr, dar numai cei proşti se ridică imediat şi merg indiferenţi mai departe.”
ATENŢIE!!! Fiecare dintre aceste momente benefice, care sunt totodată nişte daruri ascunse ce ne sunt oferite de DUMNEZEU, vă ajută să pătrundeţi şi să savuraţi, la modul spiritual vorbind, TAINELE REZONANŢELOR OCULTE ASTRALE. Prin focalizarea fermă şi continuă a atenţiei asupra lor, aceste momente inefabile ne oferă totodată ocazia de a trăi plenar şi profund MISTERUL MOMENTULUI PREZENT.
Profesor yoga Gregorian Bivolaru

Sâmbătă, 5 iulie/Duminică, 6 iulie, de la ora 21.00 - PRIMA PARTE A INVOCAŢIILOR COLECTIVE EXTRAORDINARE (primele 16 invocaţii apel), care se vor realiza la unison în ţară.
Duminică, 6 iulie, între orele 5.00-24.00 - Se realizează TEHNICA DE REVELARE A EXISTENŢELOR ANTERIOARE, la unison. Tehnica va fi susţinută spiritual printr-un câmp telepatic colectiv de către Grieg.
Duminică, 6 iulie, de la ora 17.00 - Întâlnirea GRUPULUI PENTRU APROFUNDARE A RELAŢIEI GHID SPIRITUAL-ASPIRANT, realizată la unison în ţară. În Bucureşti, întâlnirea va avea loc la sala Pipera 1.
Duminică, 6 iulie, de la ora 21.00 - MEDITAŢIA ÎN SPIRALĂ YANG DE INVOCARE A GRAŢIEI DIVINE, realizată la unison în ţară. În Bucureşti, meditaţia va avea loc la sala Pipera 1.
Luni, 7 iulie, între orele 9.35-10.20 - Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Venus în sextil cu Uranus. Efecte: Acest aspect dinamizează şi amplifică percepţia stării de frumuseţe tainică a fiinţelor umane cu care venim în contact, facilitează apariţia unei stări inefabile de fascinaţie, rafinează senzualitatea, trezeşte romantismul şi originalitatea. Conferă inspiraţie genială care se poate concretiza în nemuritoare opere de artă. Mai ales în această conjunctură, dragostea manifestată plenar sub toate formele sale este impregnată de o stare copleşitoare de mister. Acest moment facilitează intrarea în stare de rezonanţă cu sfera afectivă macrocosmică, trezeşte şi totodată face să se amplifice puterea de transfigurare. Acest aspect conferă o mare creativitate, face să apară libertatea în exprimare, trezeşte şi amplifică imaginaţia erotică rafinată, facilitează manifestarea plenară a iubirii, dinamizează entuziasmul, ingeniozitatea, trezeşte capacitatea de a conştientiza idealurile colective ale umanităţii şi ne permite să intuim direcţiile novatoare ale epocii în care trăim. Face posibilă descoperirea de soluţii noi, geniale şi facilitează rezolvarea problemelor de cuplu, favorizează apariţia stărilor spontane de empatie, trezeşte sensibilitatea superioară.

Miercuri, 9 iulie/Joi, 10 iulie, de la ora 24.00 -  ÎNTÂLNIREA COMUNĂ a INSTRUCTORILOR DE YOGA şi a LECTORILOR DE AYURVEDA, la sala Pipera 1. Program administrativ: între orele 22.00-24.00. ÎNTÂLNIREA LECTORILOR DE AYURVEDA se va desfăşura miercuri, 9 iulie, de la ora 22.00, la sala Pipera 1.
Joi, 10 iulie - TRIPURA SUNDARI. Perioada favorabilă de angrenare în jocuri amoroase în cuplu cu iubire, continenţă şi transfigurare este între orele 7.30 (joi, 10 iulie) şi ora 5.30 (vineri, 11 iulie). Meditaţia specială de comuniune cu Marea Putere Cosmică Tripura Sundari se realizează, joi 10 iulie, între 17.50-18.50. Momentul de maximă influenţă benefică este joi, 10 iulie, la ora 18.20.
Sâmbătă, 12 iulie - LUNA PLINĂ. Perioada de influenţă nefastă a LUNII PLINE începe vineri, 11 iulie, la ora 20.25 şi se încheie duminică, 13 iulie, la ora 8.25. Momentul de maximă influenţă nefastă a LUNII PLINE este sâmbătă, 12 iulie, la ora 14.25.
Sâmbătă, 12 iulie, de la ora 12.00 - MEDITAŢIE ÎN SPIRALĂ YANG URMATĂ DE INDUCŢIA STĂRII DE ELIBERARE SPIRITUALĂ PRIN MIRACOL DIVIN şi de RUGA COLECTIVĂ CĂTRE DUMNEZEU TATĂL. Intrarea în şirurile zodiacale: 10:00-11:00. Formarea spiralei: 11:00-12:00.  
Duminică, 13 iulie, între orele 11.05-11.50 - Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Venus în trigon cu Marte. Efecte: Trezeşte şi dinamizează tandreţea, rafinamentul erotic şi artistic, trezeşte şi face să crească interesul pentru plăcerile elevate, trezeşte şi dinamizează imaginaţia creatoare.
Duminică, 13 iulie, de la ora 21.00 - MEDITAŢIA ÎN SPIRALĂ YANG DE INVOCARE A GRAŢIEI DIVINE, realizată la unison în ţară. În Bucureşti, meditaţia va avea loc la sala Pipera 1.
Sâmbătă, 19 iulie, între orele 8.20-9.05 - Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Mercur în trigon cu Neptun. Efecte: Trezeşte capacităţile telepatice, intuitive şi pe cele de vizualizare creatoare, dinamizează capacităţile premonitorii, facilitează trezirea capacităţilor de vindecare prin pase biomagnetice.
Sâmbătă, 19 iulie, între orele 17.00-17.45 - Meditaţie de comuniune cu SFÂNTUL SERAFIM DE SAROV.

Sâmbătă, 19 iulie/Duminică, 20 iulie, de la ora 22.50 - A DOUA PARTE A INVOCAŢIILOR COLECTIVE EXTRAORDINARE (12+1 invocaţii apel şi invocaţia către Dumnezeu Tatăl), care se  vor realiza la unison în ţară.
Duminică, 20 iulie, între orele 15.00-15.45 - Meditaţie de comuniune cu SFÂNTUL PROROC ILIE.
Duminică, 20 iulie, de la ora 21.00 - MEDITAŢIA ÎN SPIRALĂ YANG DE INVOCARE A GRAŢIEI DIVINE, realizată la unison în ţară. În Bucureşti, meditaţia va avea loc la sala Pipera 1.
Joi, 24 iulie, între orele 13.55-14.40 - Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Venus în trigon cu Neptun. Efecte: Conferă rafinarea trăirilor afective, face să apară o stare pregnantă de romantism, trezeşte inspiraţia artistică, starea de devoţiune, trezeşte şi dinamizează talentul artistic şi estetic. Face să crească sensibilitatea, intuiţia şi senzualitatea, facilitează apariţia unei stări de înţelegere profund emoţională, mistică. Este de asemenea un moment favorabil pentru cultivarea stării de dăruire necondiţionată cătrte idealuri sublime, divine.
Joi, 24 iulie, între orele 23.25-0.10 - Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Soare în conjunctie cu Jupiter. Efecte: Acest aspect astrologic face sa se trezeasca în fiinţă starea de generozitate, bunăvoinţa şi compasiunea. Amplifică demnitatea, spiritului întreprinzător şi justiţiar. Trezeşte şi amplifica optimismul şi încrederea în forţele proprii, dinamizează capacitatea de a acţiona în mod integrat şi armonios.
Joi, 24 iulie/Vineri, 25 iulie, între orele 23.30-1.00 - Meditaţie specială de comuniune cu SHIVA, cu ocazia momentului de SHIVARATRI.  În Bucureşti, meditaţia se va realiza la sala Pipera 2.
Vineri, 25 iulie, între orele 4.55-5.40 - Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Mercur în trigon cu Saturn. Efecte: Acest aspect conferă trezirea perspicacităţii, a spiritului de observaţie, face să se trezească starea de înţelepciune şi facilitează apariţia unor idei inspirate, geniale. Acest aspect face posibilă maturizarea interioară prin înţelegerea corectă şi profundă a responsabilităţilor pe care le avem şi trezeşte altruismul. Este facilitată atingerea stării de linişte interioară şi calm profund în sfera mentală. Permite eliminarea rapidă şi definitivă a stărilor de împrăştiere mentală, amplifică puterea de concentrare, conferă o gândire practică, obiectivitate, punctualitate.
Sâmbătă, 26 iulie, de la ora 21.00 - SPIRALA YANG DE COMUNIUNE CU SUFLETUL NEAMULUI ROMÂNESC, realizată la unison în ţară. În Bucureşti, spirala va avea loc la sala Pipera 1.
Duminică, 27 iulie, de la ora 17.00 - Întâlnirea GRUPULUI PENTRU APROFUNDARE A RELAŢIEI GHID SPIRITUAL-ASPIRANT, realizată la unison în ţară. În Bucureşti, întâlnirea va avea loc la sala Pipera 1.

Duminică, 27 iulie, de la ora 21.00 - MEDITAŢIA ÎN SPIRALĂ YANG DE INVOCARE A GRAŢIEI DIVINE, realizată la unison în ţară. În Bucureşti, meditaţia va avea loc la sala Pipera 1.



yogaesoteric

30 iunie 2014

(preluare C.M.)

Puteri Paranormale.


Asul din mâneca serviciilor secrete

Cititul gândurilor, mutatul obiectelor de la distanţă, prezicerea evenimentelor din viitor. Multă vreme au fost privite cu superioritate de cei care se cred cât de cât intelectuali. Motivul? Insuficienţa dovezilor ştiinţifice. Adevărul? Dacă te uiţi în trecut, vezi că asemenea capacităţi paranormale au fost constant folosite în scopuri militare şi politice, iar guvernele au alocat fonduri uriaşe pentru cercetări secrete. Dar ce modalitate mai bună de a ţine publicul la distanţă decât discreditarea adevărului? 
Cel mai dotat paranormal din secolul XX
Noiembrie 1939. Polonezul evreu Wolf Messing se refugiază în URSS, sătul de teroarea nazistă. Condiţiile au devenit dificile chiar şi pentru el, deşi e înzestrat cu puteri extrasenzoriale. Cu ajutorul lor devine celebru în Uniunea Sovietică. „Înarmat“ cu ele, se duce direct la Stalin. Pentru a-l convinge, fură întâi 100.000 de ruble de la Gosbank, din Moscova.
Ajuns în faţa ghişeului de la bancă, Messing scoate dintr-un carnet o foaie albă de hârtie pe care o întinde casierului. Casierul priveşte hârtia, deschide fişetul şi îi aşază frumos în geantă cele 100.000 de ruble. Wolf Messing îi mulţumeşte şi se prezintă cu geanta burduşită chiar la cabinetul omului desemnat de Stalin să supravegheze experimentul. Cum a reuşit totul? Îi transmisese mental casierului să-i aducă uriaşa sumă.
Messing pune la cale un alt experiment celebru. Promite că va pătrunde în biroul lui Stalin, trecând de gărzile de la intrare, care primesc ordin să nu-i permită accesul. Stăpân pe el, se apropie de birou, trece pe lângă păzitorii care se retrag respectuoşi, iar persoana care era de serviciu îi deschide larg uşa.
Stalin, stupefiat, se trezeşte cu Messing în încăpere. „Am sugerat mental gărzilor că sunt Beria, şeful Poliţiei secrete sovietice“ - persoană care intra de obicei nestingherită la Stalin. Aceasta este explicaţia temerarului.
În 1940, înaltul oficial sovietic Nikolai Bulganin îl solicită pe Messing să-i găsească o servietă pierdută în care avea documente ultrasecrete. Aflat în biroul lui Bulganin, Messing vizualizează un pod peste micul râu din apropierea unei biserici. Şi vede clar – servieta se află sub pod.
Messing a prezis că în cazul în care atacă Uniunea Sovietică, Hitler va fi înfrânt în ziua de 4-5 mai. Nu-i de mirare că liderul nazist pusese un premiu de 200.000 de mărci pe capul său. Tot Messing i-a prezis în 1940 lui Stalin că, în pofida tratatului de neagresiune semnat cu Hitler, Germania va ataca URSS. Celebrul clarvăzător polonez a dorit să se supună experimentelor ştiinţifice, dar cercetătorii ruşi erau îngroziţi de ameninţările partidului comunist aflat la putere şi nu au ajuns la nicio concluzie.

Criminali la distanţă
Michael Echanis, soldatul american antrenat în proiectul de experimente paranormale Jedis, era cel mai bun dintre toţi colegii lui. Putea să omoare o capră în mai puţin de un minut. O privea câteva secunde în ochi şi animalului începea să-i curgă sânge din nări, îi ieşeau spume la gură până când, cutremurat de spasme, se prăbuşea la pământ. Dar gloria lui Echanis, binecunoscut pentru experienţa în lupta corp la corp şi calităţile sale psihice, a durat până când acesta s-a îmbolnăvit de inimă şi s-a retras din proiect. Proiectul Jedis a fost întrerupt în anii ’70, din cauza neliniştilor pe care le-a provocat.
Unii au renunţat din considerente religioase, alţii au spus că este total iraţional şi n-are nimic de-a face cu războiul – scop pe care acesta îl invocase iniţial – ci mai curând cu Evul Mediu. Totul a pornit în anii ’60, când savanţii americani au descoperit că focalizarea gândurilor negative sau răzbunătoare asupra drojdiei de bere îi inhibă dezvoltarea. Din 194 de mostre testate, 151 s-au oprit din creştere, chiar dacă cei care gândeau negativ asupra lor se aflau la kilometri distanţă! Cum să lase să le scape o asemenea armă – s-au gândit reprezentanţii spiona-jului american? Un asasin care să nici nu se afle la locul crimei era varianta perfectă pe care şi-o puteau imagina.
L-au contactat chiar şi pe binecunoscutul ocultist Uri Geller, pe atunci foarte tânăr, căruia i-au cerut, ca expe-riment, să omoare un porc. Acesta i-a refuzat indignat: „Mi-au cerut să omor un porc, folosind doar puterea gân-dului. Am fost şocat. Iubesc animalele şi, în altă ordine de idei, nu-mi voi folosi niciodată calităţile psi pentru a face rău. M-am ridicat imediat de la discuţii şi am părăsit biroul, n-am mai vrut să ştiu nimic de ei. Dar, repet, solicitarea a existat“ – a declarat el.

„Remote viewing“ vede clar
Uri Geller n-a vrut să omoare un porc, în schimb a participat la alte experimente paranormale realizate de americani. În anii ’70 - ’80, se derulează un proiect secret condus de mai multe agenţii americane civile şi militare, care urmăresc testarea capacităţilor paranormale ale diverşilor mediumi mai mult sau mai puţin celebri la acea vreme. Se numeşte Star Gate şi are drept scop folosirea „armelor paranormale“. Sediul proiectului este Institutul de Cercetare Stanford, din Menlo Park, California.
Uri Geller, Ingo Swann, Pat Price, Joseph McMoneagle şi alţi mediumi au fost implicaţi în experimentele din 1974, când tehnica numită remote viewing i-a ajutat să deseneze schiţa unei baze militare sovietice aflate la mii de kilometri distanţă.
Fostul poliţist Pat Price a descris detaliat o locaţie militară situată în nordul munţilor Urali. Pus să spioneze cu ochii minţii baza din Semipalatinsk, Price a descris sferele de 20 de metri diametru şi macaralele uriaşe construite cu ajutorul unor tehnici speciale pentru a sigila containerele cu bombe nucleare. Fotografiile din satelit au arătat ulterior că informaţiile furnizate de Price erau cât se poate de corecte.
Price a murit în 1975, în circumstanţe misterioase. Colegii lui sunt convinşi că servicile secrete ruse au fost implicate în acest deces. Cu atât mai mult cu cât ruşii, împreună cu aliaţii lor din Est, în special cehii, au fost primii care au început să studieze „vederea la distanţă“ în scopuri militare.

Spionii ruşi fură documente fără să le atingă
Într-o scrisoare din 1973 către psihologul Gene Kearney de la Harvard, cercetătorul Igor Vladsky divulgă existenţa unei baze de cercetare psihică strict secretă din nord-estul Leningradului, cu numele de cod Cutia Neagră. La vremea respectivă, sovieticii deja erau capabili să fure documente aflate la mare distanţă sau să defecteze anumite echipamente.
Raportul din 1975 care prezintă ultimele descoperiri ale cercetării parapsihologice cehe şi sovietice discută pe larg despre PK (psihokinezie). Textul menţionează numele celor mai cunoscuţi parapsihologi: Kulaghina, Vinogradova şi Ermolaev. Despre Kulaghina afirmă că are capacitatea de a afecta ţesuturile vii şi e posibil să şi-o exercite şi asu-pra ţintelor umane.
Puterea Vinogradovei de a muta obiecte şi capacităţile levitaţionale ale lui Ermolaev puteau fi folosite pentru a activa sau dezactiva sursele de curent, pentru a fura documente militare ori software. Din punct de vedere psi-hokinetic, nu-ţi trebuie prea multă forţă pentru a distruge un circuit din sistemul de ghidare al rachetelor sau pen-tru a distruge un capilar în creier. Comandanţii unităţilor de rachete americane au fost înspăimântaţi, deoarece posibilitatea ca ruşii să facă nefuncţionale rachetele balistice SUA fie în silozurile lor, fie în zborul spre ţintă, ar distruge capacitatea de intimidare nucleară americană. Din acest motiv, au fost investite fonduri uriaşe în crearea de baze secrete de antrenament parapsihologic.

Americanii revin în forţă
În 1978 e înfiinţat Grill Flame, Programul Ministerului Apărării american pentru CRV (Controll Remote Vie-wing), condus de DIA (Defense Intelligence Agency), la care participă şi alte agenţii de informaţii ale statului. Iniţial, ştiu de el doar 12 persoane din Pentagon şi oficialităţile Serviciilor Secrete. Aceştia sunt însărcinaţi să spi-oneze un consul american din zona Mării Mediterane, de unde se ştie că ruşii extrăgeau informaţii. Au descoperit un post de ascultare rus vizavi de consulat, precum şi o echipă americană care îi supraveghea deja pe ruşi prin mijloace electronice.
În 1979, Joe McMoneagle, un renumit spion psihic care făcea parte din acest program, a văzut pe malul Mării Mediterane o lumină verde, pe care el o asocia cu radiaţiile nucleare. S-a auzit apoi că în acea regiune un bom-bardier american pierduse o bombă atomică. Grupul a mai primit misiunea de a prevedea locul de impact al că-derii staţiei spaţiale Skylab, şi a reuşit să îl localizeze corect, în vestul Australiei. Tot aceştia au mai descoperit prin clarviziune şi locul în care s-a prăbuşit un elicopter american, într-o regiune îndepărtată din Peru, şi trupurile arse ale pilotului şi copilotului.

Manipulare politică la ordinea zilei
Chiar dacă, pe măsură ce ne apropiem de zilele noastre, informaţiile legate de acest subiect nu mai sunt la fel de numeroase, unele mai ajung până la noi. Nu mai departe de luna februarie din acest an, revista Rolling Stone a publicat un articol care dezvăluie faptul că armata americană a ordonat soldaţilor antrenaţi pentru „operaţiuni psihologice“ să manipuleze politicienii care vizitau ţara, pentru a obţine mai multe trupe şi bani pentru război.
„Rolul meu în manipularea psihologică – îi spune locotenentul-colonel Michael Holmes, şeful echipei, repor-terului Rolling Stone, este să mă joc cu minţile oamenilor, să fac duşmanii să se comporte cum vrem noi“. Atunci când a primit ordin să facă asta şi faţă de oameni politici americani, Holmes a refuzat, pe motiv că este ilegal – şi a trebuit să suporte consecinţele. A fost sancţionat! Acesta este doar un exemplu care arată că tehnicile paranor-male sunt încă foarte activ folosite în scopuri militare şi politice, chiar dacă opinia publică e în continuare educată să le ia în derâdere.

Cum te afectează pe tine
În pofida superiorităţii suficiente în legătură cu tot ce ţine de paranormal, pe care o afişează şefii marilor trusturi media, ei sunt perfect conştienţi de ea şi chiar o folosesc din plin. Doar nu eşti atât de naiv să mai crezi că jurnalismul are drept scop doar informarea! Cu ceva timp în urmă, când situaţia de la reactoarele nucleare japoneze de la Fukushima era critică, Masaru Emoto, renumitul om de ştiinţă care a studiat proprietăţile apei, a propus un experiment inedit: rugăciune la unison asupra apei de la reactor. Cu toţi oamenii de pe planetă la unison. O ştire de excepţie, care dacă ar fi fost preluată de media internaţională, ar fi putut avea efecte miraculoase. Dar omenirea, cu toate că dispunea de acest instrument, nu l-a putut folosi. Pe pagina principală a site-ului CNN, de exemplu,  continuau să rămână, în legătură cu Japonia, speculaţii sterile. De ce? Pentru că media are alt scop. Acela de a transmite oamenilor stări de neputinţă, deprimare, violenţă, răutate, egoism. Ştirile sunt toate despre nenorociri. Emisiunile scot la iveală toată mizeria umană. Filmele evocă, în mare măsură, teroarea şi violenţa. Telenovelele educă oamenii către relaţii sociale lipsite de orice orizont spiritual. Nici nu mai ai timp să te temi de eventualii terorişti paranormali, deoarece manipularea subconştientului tău se petrece în fiecare secundă. Cineva naiv spunea că nu vrea să lucreze cu sugestii, pentru că nu ştie cât de puternice pot fi. Dar el nu-şi dădea seama că este bombardat cu sugestii la fiecare pas făcut pe stradă, printre panourile publicitare. De altfel, nici nu trebuie să te ridici din fotoliu, când butonezi telecomanda la televizor, ca să „lucrezi“ cu sugestii. Negative, din păcate. Aşa că, dacă vrei să te ţii la adăpost de manipulare, nu ai altă soluţie decât să creezi un câmp puternic opus, în fiinţa ta. Renunţă la vizionarea emisiunilor inutile. Cultivă gânduri cât mai luminoase. Transformă-ţi rezonanţa întregii tale fiinţe atât de mult în bine, încât orice sugestie negativă care trece pe lângă tine să nu te poată atinge. Aminteşte-ţi că în univers totul este rezonanţă. Acolo unde nu găsesc „teren fertil“, sugestiile negative nu pot fi plantate.

de Alexandra David
Yoga Magazin 75/2011
SURSA: http://www.yogamagazin.ro/articol/680/puteri-paranormale.-asul-din-mneca-serviciilor-secrete.html

luni, 23 iunie 2014

Când hoții strigă „HOȚII !!”:Ipocriții abjecți ai tandemului Ponta - Tăriceanu



Categorie:Politic
Creat: Luni, 23 Iunie 2014 15:04
Scris de Dragoş Stănculescu

Nu este niciun secret că președintele Traian Băsescu „le stă în gât” și premierului Victor Ponta, dar și șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, personaje la fel de reprobabile prin acțiunile lor, dar care acum invocă valori precum „moralitatea” și „justiția”. 
Tocmai la acest ultim capitol, Tăriceanu este un personaj care nici măcar nu ar mai trebuie să apară în spațiul public, după ce nu a fost trimis după gratii pentru trafic de influență. Mai mult, minciunile lui Tăriceanu sunt dintr-un catalog abject. Văzând că insistă cu toate puterile pe o demisie a lui Băsescu din punct de vedere „moral”, jurnaliștii l-au luat luni la bani mărunți pe Tăriceanu, reamintindu-i acestuia că în 2005 îi trimiterea bilețele lui Traian Băsescu pentru a face trafic de influență în cazul anchetelor care se făceau atunci asupra lui Dinu Patriciu. De asemenea, el a fost întrebat dacă, în cazul „bilețelului roz”, ar fi fost necesară demisia sa din funcția de prim-ministru, având în vedere că era vorba despre o intervenție solicitată șefului statului într-o anchetă în desfășurare.

„Mie îmi pare bine că vă faceți ecoul doamnei Elena Udrea, am să vă rog să luați bilețelul, pentru că a devenit public, și acolo vorbeam clar despre următorul lucru: îi înaintam președintelui copia unei sesizări cu privire la o serie de iregularități sau nelegalități desfășurate într-un proces de anchetă, pe un dosar. Și îi ceream să semnaleze acest lucru CSM. Această chestiune nu poate fi sub nicio formă pusă în categoria solicitării unei influențe sau un trafic de influență. Deci, președintele, care se duce regulat la CSM, avea obligația să știe despre acest lucru și nu am făcut decât să-i înaintez o copie a sesizării respective, nimic altceva. Nu era vorba despre nicio intervenție la nimeni”, a mai spus Tăriceanu. El a admis că și ministrul Justiției putea informa CSM, însă i-a scris șefului statului pentru că „numește judecători, numește membrii în tot felul de... în procuratură și era firesc să fie înștiințat despre acest lucru”.

Presat de jurnaliști, Tăriceanu a încercat o eschivă de moment care să-l scoată din situația penibilă în care se afla. Numai că în 2007, Băsescu a făcut public acel bilet pe care Tăriceanu i l-a trimit, împreună cu un dosar făcute de cei de la Rompetrol. "1. Dragă Traian, îţi trimit alăturat un document redactat de Petromidia în legătură cu cercetările care au loc. 2. Dacă ai ocazia, să vorbeşti la Parchet despre subiect?", scria Tăriceanu, care şi semna. Băsescu l-a acuzat la acel moment pe premier că i-a propus un parteneriat cu "oligarhiile", pe care nu l-a acceptat. Încă o dată, Tăriceanu minte cu nerușinare cum că ar fi „intervenit” pentru sesizarea CSM-ului, când în fapt el solicita presiuni la Parchet. Două instituții distincte în cazul căruia Tăriceanu se preface diletant că nu le cunoște rolurile. Minciuni patologice și de-a dreptul abjecte din parte unui personaj frust, fost fotomodel de Apaca, care are nevoie de cinci neveste pentru a se simți împlinit din punct de vedere personal.

Stânga vrea să dea șah serviciilor și statului de drept 
Mai mult, Tăriceanu încearcă să pună presiune și pe conducerile instituțiilor de forță în urma acestui scandal. Pe de parte se urmărește forțarea mâinii directorului SRI, George Maior, precum și a mai multor generali din conducere, dar și a șeful SPP, Lucian Pahonțu, categorisit ca fiind un apropiat al președintelui Băsescu. Astfel, Tăriceanu este foarte înverșunat pe aceste două instituții pe care le consideră responsabile că nu l-ar fi informat pe președinte cu ce se ocupă fratele său. Tăriceanu a precizat vinerea trecută că va face demersuri pentru ca "rapoartele SRI și SPP" privind protecția şefului statului "în cazul vizitelor la clanul Bercea" să ajungă la Comisiile Parlamentare pentru un raport din care să rezulte dacă preşedintele a fost sau nu informat.

Deși sunt departe de jocurile politice, fapt dovedit clar în ultimii ani, zona pesedistă a politicii au afirmat de multe ori că aceste instituții sunt în buzunarul lui Băsescu, frustrată fiind de condamnările din ultimii ani din ograda de neatins până acum a oamenilor politici din România. În fapt, nu Traian Băsescu este miza acestui scandal, ci ruperea statului de drept care funcționează acum prin decapitarea unor instituții importante precum DNA, SRI, SPP și din zona judecătorească. De altfel, PSD și Victor Ponta au demarat deja acțiunea de punere la breloc a unor instituții de forță ministeriale precum DGIA sau „Doi ș-un sfert”, încercând recent o lovitură și la conducerea STS, considerată și ea „băsistă”. Jocul este atât de amplu, încât cuprinde caracatița mafiotă economico-politică din zona stângii care se chinuie să-și subordoneze toate instituțiile statului.
 
Tăriceanu are memoria precum căsniciile: scurte și pline de jenă 
Dacă ar fi să facem un exercițiu comparativ, nici acest lucru nu l-ar avantaja pe Tăriceanu în ceea ce privește zona interlopă a țiganilor. Deși nu apare nicăieri că președintele Băsescu ar fi știut de ce făcea fratele său Mircea Băsescu cu familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, în schimb Tăriceanu se întâlnea chiar în Ambasada României de la Roma cu un lider ai lumii interlope a țiganilor români din Italia, aflat la acea vreme pe lista infractorilor căutați de Interpol. Tăriceanu, pe atunci premierul României, s-a întâlnit cu interlopul Costică Argint pe 7 noiembrie 2007 la Roma. Ca orice instituție slugarnică, MAE a încercat atunci să mușamalizeze incidentul mizerabil când un premier și un ministru de Externe, au mâna cu astfel de personaje date în urmărire generală și care vin la recepții în Ambasadele României. Pus în fața imaginilor publice Călin Popescu Tăriceanu declara la Antena 3 că SPP-ul a fost informat cu privire la prezenta lui Argint, dar că nu ar fi putut să refuze prezența acestuia pentru ca ar fi creat speculații. Cu alte cuvinte, s-a preferat prezența unor infractori pentru ca „gura lumii” să nu vorbească de faptul că Tăriceanu i-ar discrimina pe țigani.

“Nu am fost avertizat înainte de întâlnire, a avut o discuție cu directorul meu de cabinet. Ce era să facem, un incident ? Delegația română nu are poliție și nu verifică dacă există sau nu cazier. Nu am vrut să apară impresia că îi dam pe romi la o parte, deoarece s-ar fi speculat”, a declarat atunci Tăriceanu. “Nu cred ca este cel mai grav lucru ca acest om a putut să vina și să-și spună pasurile”, a mai adăugat Tăriceanu despre întâlnirea sa cu interlopul Costică Argint. Numai că un pic mai târziu a făcut-o pajul său de la Externe, Adrian Cioroianu, care nu numai că i-a discriminat, dar a exprimat ideei ce duc în zona exterminării rasiale promovate de naziști. Cu toate acestea, Cioroianu este astăzi decanul Facultății de Drept a Universității din București. El afirmat atunci, după un scandal din Peninsulă în care au fost acuzați țigani români, că infractorii români din străinătate “ar trebui puși la muncile cele mai dure și formate, probabil, batalioane disciplinare” și plasați în desert. Ulterior, interlopul căutat prin Interpol Costică Argint, cel pe care Cioroianu îl apela în ambasada cu „Să trăiască, dom` Argint!”, l-a iertat pe ministrul de Externe al României. Ce „onoare”! Astfel de personaje ne vorbesc nouă astăzi despre „demisii de onoare” sau neprofesionalism al unor instituții.

Biroul lui Ponta, cuib de trafic de influență pentru baronii PSD 
La fel de ipocrit precum Tăriceanu este și „cârlanul Victor Ponta”, cel care s-a maturizat în ultimii ani în ale „hoției de partid” și calcă apăsat pe urmele mentorului său, Adrian Năstase. Și acesta vorbește pe un ton de șulfă principială despre „moralitate”, „demisie de onoare” și alte valori pe care le calcă în picioare constant. Încă din capul locul, Ponta a fost dovedit drept plagiator de instituții de prestigiu din lumea academică mondială, precum revista Nature. Aceasta a opinat că acesta și-a plagiat teza de doctorat, dar având-o pe Cati „Abramburica” Andronescu la Educație, aceasta a mușamalizat „la comisii” toată povestea.

În orice țară din lumea civilizată, acest lucru este echivalent cu demisia de onoare. Însă „micul Titulescu”, un titlu colosal pentru un astfel de ipochimen, nu a făcut acest gest de onoare pe care îl invoca astăzi de la Traian Băsescu, deși acesta din urmă nu are nicio calitate în scandalul actual. Mai mult, Ponta este direct implicat într-o investigație în curs privind traficul de influență pe care baronul PSD de Mehedinți, Adrian Duicu, îl făcea chiar din biroul lui Victor Ponta de la Palatul Victoria, după cum reiese din interceptările apărute chiar în presă. Într-o criză de isterie și de frică, Ponta și-a mutat atunci biroul la MApN, invocând înscenări pe care i le pregătește Băsescu. Recent, în referat, anchetatorii au susținut faptul că pe 13 iunie 2013 Duicu s-a aflat în Palatul Victoria unde și-a traficat influența pentru șeful politiei județene Mehedinți, Constantin Ponea, care l-ar fi ajutat să câștige procesul cu ANI pe incompatibilitate.

În urmă cu o săptămâna de zile, judecătorii au confirmat pentru a treia oară că Adrian Duicu făcea trafic de influenţă în biroul lui Ponta din Palatul Victoria. Premierul Ponta a negat acest episod spunând că este vorba de ”o înscenare de presă”. Recent, Ponta a încercat să deschidă și un mic război cu Adrian Sârbu, patronul trustului de presă Mediafax din care face parte și ziarul „Gândul”, prima publicație care a scris despre faptul că Duicu făcea trafic de influență din biroul lui Ponta. El a declarat în urmă cu câteva săptămâni că nu a renunţat la biroul de la MApN, dar că prin acest birou a vrut să contracareze o anumită campanie de media „Asta e zona în care cei de la ziarul Gândul au spus chestia asta, pentru că eu am o mică neînţelegere deja de lungă durată cu domnul Adrian Sârbu”, a afirmat Ponta, arătând biroul său de la Palatul Victoria.
SURSA: http://www.curentul.ro/2014new

SCRISOARE DESCHISĂ


Domnule Președinte Traian Băsescu,

Suntem alături de dumneavoastră în această încercare fabricată de cei care v-au dorit totdeauna anihilarea. Noi credem că înțelegem bine ceea ce se întâmplă. Nu degeaba Ponta și-a luat sub directă subordonare diversele servicii de informare din ministerele cheie. El este o marionetă manevrată de Voiculescu &co.

Intenția este de a vă compromite și înlătura din calea mafiei înrădăcinată în această biată țară, și de a subordona în totalitate JUSTIȚIA.

Din păcate, justiția este pe punctul de a capota, neînțelegând, de fapt, că lucrează împotriva propriilor ei interese. Cozi de topor se găsesc în orice instituție, și ele sunt racolate de indivizi precum această ciumă numită Voiculescu. Suntem siguri că planul compromiterii dv. este unul vechi și diabolic: constatând că nu puteți fi „demolat” prin acțiune directă, mafia a trecut la lovirea pe căi ocolite. Din păcate, se pare, fratele dv. nu a rezistat atacului (tentației), dar, vă rugăm să nu uitați că oamenii cu conștiință curată din această țară nu confundă lucrurile și nu transferă responsabilitatea de la un frate la altul.

Este ușor de văzut cum, după ce nu au reușit să vă provoace daune iremediabile, prin acțiune directă, apoi prin atacul asupra fiicei dv. („cazul Nana”), clica mafiotă a găsit, în sfârșit, o verigă mai slabă (Mircea). Suntem convinși că și această încercare dură, de a vă face inofensiv, va eșua, așa cum au eșuat toate celelalte. Condiția este ca dv. să nu cedați psihic și moral atacului. Stim că disperarea lui Voiculescu, de gâtul căruia se strânge tot mai tare ștreangul, l-a determinat să precipite acțiunile împotriva dv. 
Din păcate, înafara mafioților pe care-i avea, a mai reușit să coopteze un individ de nimic (Tăriceanu) care, pentru fruncția ce i s-a oferit, este gata pentru  orice alianță și fără-de-lege. Fiți liniștit, noi știm câte parale face pielea acestui individ care, din interese meschine, a compromis un popor.

Domnule Președinte, vă rugăm să nu uitați că poporul acestei țări nu este compus doar din ignoranți, indivizi slabi de caracter, corupți, leneși și „cozi de topor”. Adevărații români sunt cei care au curajul să stea „verzi” în bătaia furtunii și să nu compromită viitorul națiunii. Poate nu suntem cei mai mulți, dar suntem dârji și hotărâți și punem onoarea înaintea interesului personal. Bazați-vă pe noi și pe determinarea noastră!

Țara aceasta are nevoie de dv.! Suntem siguri că înțelegeți foarte bine această realitate, în pofida permanentelor încercări ale mafiei economice și politice de a vă macula cu tot felul de mizerii.

Domnule Președinte Traian Băsescu, vă rugăm rezistați, vă rugăm bazați-vă pe oamenii cinstiți ai acestui neam!! Faceți din PMP un partid al dreptății și nu permiteți ca în această formațiune să pătrundă politicieni care s-au „remarcat” doar prin vorbe sau prin interese personale sau de grup. Faceți din PMP o școală a corectitudinii, dreptății și patriotismului, de care are atât de multă nevoie tineretul, viitorul acestei nații!
Cu multă stimă și încredere, C.M.

duminică, 22 iunie 2014

ARDEIUL IUTE ȘI ȚUICA

1 Unele dintre beneficiile pentru sănătate ale ardeiului iute sunt aproape incredibile, iar reputaţia acestuia este în continuă creştere, în urma cercetărilor medicale. Ardeiul iute poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din prostată, plămâni, pancreas şi poate opri un atac de cord în maxim 30 de secunde.
Ardeiul iute face parte din familia capsicum şi este cunoscut sub denumirea de
capsicum annuum (minimum).El ajută la stimularea metabolismului, prin acţiunea pe care o are asupra structurii venoase. 

Beneficiile pentru sănătate: 
Nu este nimic mai uimitor decât efectele pe care ardeiul iute le are asupra sistemului circulator, cum ar fi alimentarea elementelor vitale din structura celulară a capilarelor, venelor, arterelor şi ajutorul oferit pentru echilibrarea tensiunii arteriale. De aceea, ardeiul iute este unul dintre cele mai potrivite remedii pentru hipertensiunea arterială, curăţă arterele şi contribuie la diminuarea valorilor colesterolului rău sau trigliceridelor.
Având în vedere că bolile cardiovasculare sunt ucigaşul numărul unu la nivel mondial, proprietăţile ardeiului iute sunt deosebit de importante.

Ardeiul iute este benefic atât pentru stomac cât şi tractul intestinal, deoarece stimulează mişcarea peristalică a intestinului, ajută la eliminarea fecalelor şi contribuie la reconstrucţia ţesutului din stomac, facilitând vindecarea leziunilor stomacale şi ulcerelor intestinale. Atunci când se consumă ardei iute, acesta declanează o senzaţie de căldură în tot corpul, din acest motiv chiar a fost una dintre plantele recomandate în caz de degerături. Usturător şi picant, ardeiul iute este adăugat în diverse feluri gustoase de mâncare din întreaga lume. Iuţeala este determinată de o concentraţie ridicată de capsaicină, studiată pentru utilizările ei pe scară largă, de la reducerea efectelor durerii, beneficii cardiovasculare precum şi capacitatea de a preveni apariţia cancerului. Capsaicina are un rol esenţial în deschiderea şi drenarea pasajelor nazale congestionate. În plus, alături de conţinutul ridicat de capsaicină, ardeiul roşu este o sursă excelentă de vitamina A, prin concentraţia de carotenoizi pro-vitamina A, inclusiv beta-caroten. Beta carotenul este nu doar un antioxidant puternic, ci poate fi convertit în organism în vitamina A, un nutrient esenţial pentru sănătatea tuturor ţesuturilor epiteliale (cele care căptuşesc toate cavităţile corpului, inclusiv tractul respirator, gastro-intestinal şi tractul reproductiv). Beta-carotenul poate fi util în reducerea simptomelor astmului, osteoartritei şi artritei reumatoide. În plus, activitatea sa antioxidantă contribuie la prevenirea daunelor radicalilor liberi care pot determina ateroscleroza, cancer de colon, diabet zaharat şi alte complicaţii, cum ar fi leziuni ale nervilor şi boli de inimă. 
Lupta împotriva inflamaţiei 
Ardeiul iute conţine capsaicină, care încălzeşte corpul şi este un inhibitor puternic al substanţei P, o neuropeptidă asociată cu procesele inflamatorii. Cu cât este mai iute un ardei, cu atât aconţine mai multă capsaicină. În prezent se studiază efectele capsaicinei ca tratament pentru tulburările fibrelor nervoase senzoriale, inclusiv dureri asociate cu artrita, psoriazis şi neuropatie diabetică. Atunci când animalele injectate cu o substanţă care provoacă artrita inflamatorie au fost hrănite cu alimente care conţineau capsaicină, debutul artritei a fost întârziat şi inflamaţia a fost redusă în mod semnificativ. 
Ameliorarea pe cale naturală a durerii
Capsaicina aplicată local, s-a demonstrat în urma studiilor, ar fi un tratament eficient pentru durerile de cap şi cele provocate de osteoartrită. Multe din studiile care se refereau la gestionarea durerii cauzate de neuropata diabetică, au enumerat beneficiile aplicării locale a capsaicinei şi rolul ei în atenuarea durerii asociate cu această condiţie. În urma unui studiu de amploare, pacienţi cu psoriazis au folosit preparate topice care conţineau fie capsaicină, fie placebo. Cei din prima categorie au raportat o îmbunătăţire semnificativă a simptomelor. Principalul efect secundar ar fi resimţirea unei senzaţii de arsură în zona aplicată. 
Beneficii cardiovasculare 
Ardeiul roşu iute, s-a dovedit a reduce nivelul colesterolului din sânge, a trigliceridelor şi agregarea plachetară, crescând în acelaşi timp capacitatea organismului de a dizolva fibrina, o substanţă cu rol important în formarea cheagurilor de sânge. Oamenii care consumă din belşug ardeiul iute, au şanse mai mici de a face atac de cord, accident vascular cerebral sau embolie pulmonară. 
Ardeiul iute ameliorează sinusurile congestionate 
Capsaicina nu reduce doar intensitatea durerii ci stimulează fluidizarea secreţiilor de mucus din plămâni sau fosele nazale. Capsaicina este similară cu un compus care se regăseşte în multe remedii pentru răceală, cu rol în ameliorarea congestiei nazale, diferit fiind doar timpul de acţiune (capsaicina acţionează mult mai repede). Un ceai cu ardei iute stimulează rapid scurgerea mucoaselor din pasajele nazale, ameliorând nasul înfundat şi congestionat. 
Stimulează imunitatea.
Ardeiul iute de culoare roşu aprins are un conţinut ridicat de betacaroten sau provitamina A. Două linguriţe de ardei iute pisat, furnizează 47% din valoarea zilnică de vitamina A, cu rol important în lupta anti-infecţie şi esenţială pentru sănătatea ţesuturilor epiteliale, inclusiv membranele mucoase care acoperă pasajele nazale, plămânii, tractul intestinal şi cel urinar. De asemenea, vitamina A este prima linie de apărare împotriva agenţilor patogeni, invadatori. 
Prevenirea ulcerului gastric 
Ardeiul iute are o reputaţie negativă şi nemeritată de a contribui la apariţia ulcerului gastric. Nu doar că ardeiul iute nu provoacă ulcerul gastric ci chiar poate ajuta la prevenirea acestuia prin distrugerea bacteriilor care pot fi ingerate, stimulând în acelaşi timp celulele mucoasei stomacului să secrete sucuri de protecţie, care împiedică formarea ulcerului. De fapt, consumul de ardei iute este asociat cu diminuarea riscului de ulcer gastric. 
Pierderea kilogramelor
Căldura care este resimţită de către o persoană în urma consumului de ardei iute este energie care rezultă în urma arderii caloriilor. Chiar şi ardeii roşii conţin substanţe care contribuie la termogeneză şi la consumul de oxigen, chiar şi mai mult de 20 de minute după ce sunt consumate.

2. Ţuica de prune, efecte asupra sănătăţii 
Tradiţionala ţuică de prune era odinioară folosită pentru vindecarea bolilor de inimă şi de stomac. Ţuica de prună slabă conţine o anumită cantitate de vitamine A, B, C, D1 şi D2. 
De altfel, ţuica de prune fiartă, nu foarte fierbinte, consumată moderat, este, în ciuda celor crezute, benefică funcţiilor hepatice, avide în anotimpul rece de vitamine şi săruri. Se recomandă ţuica de prune slabă în dischinezii biliare, probleme de decongestionare hepatică, constipaţii cauzate de factori alimentari. 
Ţuica este antianemic ! 
Cercetătorii germani au descoperit ca în extractele distilate de prună există 6 tipuri de substanţe cerute de celulele roşii sanguine, ce sunt rapid absorbite în stomac. 
Aceste substanţe, prezente din abundenţă în ţuica, pot creşte cu peste 120% viteza de producere a hemoglobinei si chiar a producerii de hematii (celule rosii ale sangelui, care transporta oxigen). În plus, ţuica de prune are un bogat conţinut în fier, nucleul metalic al hemoglobnei din globulele roşii. Dar acest lucru nu inseamna nici pe departe ca anemia se previne cu tuica, în lipsa unei alimentatii corespunzatoare recomandate de medic. Dimpotriva, un consum zilnic de tarie de pruna fara o alimentatie adecvata, poate avea efecte nefaste chiar şi pentru un organism sanatos.

 Enzima are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arteridele capilare coronariene, vasele care aduc sangele la inimă.Este prezentă în alte 120 de medicamente naturiste diferite,cu rol în prevenirea aterosclerozei si, implicit, a infarctului miocardic, medicamente care sunt foarte scumpe în SUA, Canada şi Marea Britanie (depăşesc în medie 140 de dolari pentru o cura de 45 de zile).Consumarea zilnica a 10 - 32 ml tuica de pruna este o eficienta metoda de a reduce probabilitatea de aparitie a unor boli de inimă datorate aterosclerozei. 

Acest tip de profilaxie are un preţ de 14.000 de ori mai mic decât în cazul  unei  medicaţii  naturiste cu extract de cactus,  ambalat  în  SUA.
Ai vazut ???
(primit pe net;C.M.)


Adunate

Daca ti-ai gasit femeia visurilor tale, ia-ti adio de la celelalte vise.
 
Pana nu conduci tu singur masina, n-o sa inveti niciodata sa injuri corect.
 
- Domnule doctor, ce aveti pentru Parkinson?    
- Tot respectul meu!
 

- Tată, am de gând să-mi bag un cercel în nas. Ce crezi?
- Cred că o să te ajut să-ţi faci bagajele.

Iubitule, unde e cadoul meu?
- Iubito vezi Ferrari-ul ăla roşu de afară?
- Vai, iubitule...
- Ţi-am luat un ruj de aceeaşi culoare...

O femeie face plajă fără sutien. Sânii ei superbi atrag atenţia unui bărbat. Acesta se uită, se uită şi, în cele din urmă, încearcă să intre învorbă cu ea:
- Puteţi să-mi spuneţi cât de caldă este apa?
- Ascultă, domnule! răspunde ea iritată. Multă lume m-a luat drept târfă, dar drept termometru încă nimeni...

De ziua lui, soţul primeşte din partea soţiei un şampon împotriva căderii părului.
- Dar mie nu-mi cade părul, iubito...
- Nu-i nimic, dă-i-l colegei tale de serviciu, ei îi cade...
 
- Nu inteleg de ce te enervezi, draga mea. Tu ai vorbit si eu am tacut.
- Da, dar ai tacut intr-un mod foarte provocator.
 
- Nu va suparati, cum ajung la gara?
- Tineti drumu asta, treceti de ultima casa, apoi paduricea, si peste un kilometru, ati ajuns.
- De ce dracu ati pus-o asa departe de sat?!
- Pai, ne-am gandit s-o punem mai aproape de linia ferata.

- Pana la urma am ajuns la concluzia ca tot mai bine e sa dai decat sa primesti.
- Aveti o gandire generoasa. Sunteti filantrop?
- Nu, sunt boxer.

Intrebare la Radio Erevan:
- Cum se inmultesc prostii?
- Ingrijorator!
 
2 tinere domnisoare:
- Am impresia ca barbatii astia nu au nici un pic de logica.
- De ce?
- Spre exemplu: a trebuit de 20 de ori sa-i explic agentului de circulatie ca ieri eram in alte sandale, de aia am uitat permisul in alta geanta.

O babuta suna la serviciul 112:
- Alo! In apartamentul meu miroase a gaz.
- Dar ati pornit gazul?
- De dimineata e pornit.
- Dar chibritul l-ati aprins ?
- Nu, acusi il aprind!
Viata este in continua miscare.
(Parkinson)

Sotia catre sot:
- Draga, trebuie sa-i spui fiului nostru sa nu se insoare cu proasta aceea!
- Asta-i culmea, de parca pe mine m-a atentionat cineva.

Certificatul de căsătorie este un document care asigură bărbaţilor însuraţi mâncare de trei ori pe zi şi sex gratis în fiecare seară! Cel mult o lună.
 
- Ce ti-a zis nevasta cand te-ai intors tarziu de la chef?
- Nimic, oricum trebuia sa-mi scot dintii din fata...

- Dragul meu, îţi aminteşti, toamna ai fost la pescuit?
- Da, şi?
- A sunat ştiuca să-ţi spună că e însărcinată.

- Mă simt atât de singura... am nevoie de o companie... de preferat să fie una de petrol!

Indexarea salariilor în funcţie de studii
Ceauşescu se hotărăşte să mărească salariile. La cei cu facultate, le măreşte cu 15%, la cei cu liceul le dă 10%, iar la cei care au doar şcoala generală le dă 5%.
- Cum îţi dai seama ce studii are fiecare? întreabă Leana.
- Dacă întreb "Eşti român?" atunci cel cu facultate răspunde "Yes", cel cu liceul răspunde "Da", iar cel cu 4 clase răspunde "Îhî." Ai înţeles?
- Îhî.


Papagalul
Un tip se duce sa-si cumpere un papagal de la un magazin. Intra el, se uita si vede un papagal frumos care avea legat de fiecare picior cate o sforicica. Mirat, il intreaba pe vanzator de ce are papagalul sforile legate de picioare.
- Daca trageti de sfoara de la piciorul drept, papagalul vorbeste in engleza, daca trageti de sfoara de la piciorul stang, vorbeste in franceza, spuse vanzatorul.
- Vai, ce frumos... si daca-l trag de amandoua deodata ce se intampla?
- O sa cad in cur, bai prostule! raspunse papagalul...

Un tip se plimba prin Tel Aviv, cand vede in vitrina unui magazin un ceas expus. Intra in magazin si spune:
- Buna ziua, as vrea sa cumpar ceasul acela.
- Stiti.. nu e de vanzare.. dar daca vreti, va putem face o circumcizie!
- Nu, multumesc... as vrea sa cumpar ceasul acela din vitrina.. e un ceas foarte frumos..
- V-am spus ca nu e de vanzare.. dar daca veniti cu un prieten, va facem 2 circumcizii la preț de una!
Tipul se enerveaza si izbucneste:
- Dar mai lasati-ma in pace cu circumciziile! Eu vreau ceasul!!
Vanzatorul ofteaza si spune:
- Stiti.. noi aici nu vindem ceasuri.. Aici facem circumcizii.
Tipul intreaba:
- Pai atunci de ce ati pus ceasul in vitrina?
Vanzatorul:
- Pai... ce era sa punem?!
 
- Ce păcat că demult n-a mai fost o revoluţie...
- Da' ce? Eşti nebun?
- Nu, geamgiu.
 
- Ce s-a intamplat cu mine? - bolborosea un tip, revenindu-si dupa o operatie chirurgicala.
- Ati nimerit intr-un accident rutier si ati fost operat.
- Inseamna ca sunt in spital?
- In mare parte, da.

Soţul vine acasă foarte agitat:
- Curvo! Ştiu tot, absolut tot!
Calmă, soţia îi zice:
- Oare? Te lauzi ca de obicei... În ce an a avut loc bătălia de la Călugareni?

Doctorul intreaba pe o viitoare mama tanara:
- Tatal copilului va fi prezent la nastere?
- Nu cred.
- De ce?
- Păi, nu se prea intelege cu sotul meu.

Ion, la gară, cere un bilet şi o întreabă pe doamna de la casa de bilete:
- Doamnă, pot să iau cu mine în tren 120 kg de dulceaţă?
- Cum să luaţi 120 kg de dulceaţă? Ăsta nu-i marfar, nu vă putem lăsa să faceţi asta!
Ion se intoarce vesel, către nevastă-sa şi îi spune:
- Îmi pare rău, dulceaţa mea, ai auzit ce a spus doamna cu biletele. Tu rămâi acasă!

Bula, acum, ca stii ca prietena ta iese cu altul, de ce nu-l "spargi" pe ala, cum te laudai?
- Pentru ca eu sunt un om calm...astept.
- Astepti.....ce??
- Astept sa iasa cu unu' mai maruntel.

- Am fost oarbă şi surdă când te-am luat! strigă soţia furioasă.
- Vezi, draga mea, răspunde soţul calm, de câte boli te-am vindecat?

Doi ţigani revin acasă cu un sac plin de bancnote după ce au jefuit o bancă.
- Luca, hai să numărăm banii!
- Las-o baltă, Flăcărică, oricum aflăm de la ştiri...

Finala Campionatului European de fotbal. Toate locurile sint ocupate, in afara de unul. Apare un tip si-l intreaba pe cel care statea linga:
- E liber?
- Da, raspunde tipul.
- Nu pot sa cred... cit de nebun trebuie sa fii ca sa ai un asemenea loc si sa nu vii la meci?!
... - Adevarul e ca si locul asta e al meu, spune cel de alaturi. Trebuia sa vin cu sotia mea, am fost la toate campionatele incepind din 1982, de cind sintem casatoriti. Din pacate, ea a murit.
- Si nu ati gasit pe nimeni sa va insoteasca, un prieten, un vecin?
- Nu, sint toti la inmormintare...

De unde vine denumirea de Yeti pentru Omul zapezilor ?
Din Moldova! O fetita de moldovean l-a vazut prima data si i-a zis lu' maica-sa : - Ieti , mama!

Un tip se duce la o vrăjitoare vestită pentru puterea sa de a dezlega blesteme. Când îl vede aşa amărât, vrăjitoarea îi spune:
- Ei, acum, ca să te pot dezlega de blestem, trebuie să-mi spui exact cuvintele care te-au legat.
- "Vă declar soţ şi soţie.

Sotia catre sot:
-Ce cuplu frumos sunt noii nostri vecini! El o iubeste, ii aduce flori, ii spune lucruri frumoase. Tu de ce nu faci asa?
-Draga, nici macar n-o cunosc!

Vând BMW, în stare excepţională, an de fabricaţie 2010. L-aş păstra pentru mine, dar soţia a luat astăzi carnetul după a şaptea încercare!

Ion vede pe Gheo ducând un cal de căpăstru.
- Mă Gheo, da' unde duci calu' ?
- La veterinar.
- Au! ce are, mă ? Nu mâncă ?
- Ba mâncă.
- Dară nu-i şchiop ?
- Nu-i şchiop.
- O fi beteag ?
- Ba nu-i beteag.
- Apăi atunci de ce-l duci la veterinar ?
- Păi, dacă-i al lui...

Intr-o biserica un betivan stand intr un colt al bisericii, observa in departare o silueta intr o rochie lunga...
Se apropie incet si intreaba soptind :
- Madame, dansati ?
- Nu ! raspunse...
La care betivul :
- Si, de ce nu ?
- Din 3 motive :
1. suntem intr o biserica.
2. nu stiu sa dansez pe Sfanta Evanghelie.
3. madame e mă-ta... eu sunt popa !

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Este anul 2222. Charlie si Maureen aterizeaza pe Marte, după un zbor de milioane de km.
Se întâlnesc cu un cuplu marțian si vorbesc despre tot felul de lucruri. 
Charlie întreabă dacă Marte are o piata de capital, daca au laptop-uri, cum se fac bani, etc
 În cele din urmă, Maureen aduce în discuție subiectul sex. 
"Dar cum faceti voi acest lucru?" întreabă Maureen. Martianul răspunde, "Mult mai bine ca voi!." 
Urmeaza o discuție si în cele din urmă cele doua cupluri decid să facă schimb de parteneri pentru o noapte si sa faca experiența unul pe altul ... Maureen si masculul marțian merg intr-un dormitor unde martianul se dezbraca .. dar surpriza! Membrul lui e o jucarica de aproximativ 2 centimetri lungime si doar cativa milimetri grosime. "Nu cred că o sa mearga!", spune Maureen .. "De ce?" întreabă el. "Ce s-a întâmplat?" 
"Ei bine," răspunde ea, "are niște dimensiuni minuscule!" "Nici o problemă," spune el, si începu să-si loveasca fruntea cu palma. 
Cu fiecare palmă pe frunte, membrul său crestea până când ajunse impresionant de mare. "Ei bine," spune ea, recunosc că e impresionant ca lungime, dar este încă prea subtire." 
"Nici o problemă," spuse el din nou si începu sa se traga de urechi. Cu fiecare tragere, diametrul crestea, până când a devenit extrem de atractiv pentru femeie. 
 
A urmat o noapte de sex nebun. A doua zi, cuplurile au revenit la normal si si-au urmat fiecare drumul lui. 
În timp ce isi continuau drumul, Charlie întreabă: "Ei bine, cum a fost ? " Nu-mi place sa o spun, dar a fost minunat, spuse Maureen. Dar la tine cum a fost? 
"A fost oribil", răspunde el.
.am o durere de cap!!
"Au ăștea niște obiceiuri..., marțiana m-a pălmuit tot timpul peste frunte si m-a tras de urechi!!”
Râsul este o modalitate superba de a iesi temporar din stres.

sâmbătă, 21 iunie 2014

10 întrebări la care știința nu poate să răspundă


Sistemul tradițional educațional plasează începerea istoriei omenirii cu circa 8000 de ani în urmă. Religia sau ceea ce a înțeles omul din scripturi, ne învață că omenirea s-a născut cu 6000 de ani în urmă și de atunci și până în prezent se dezbate cu neputință pentru a afla răspunsurile la cele mai arzătoare întrebări.

Omul nu știe cine este sau de unde vine și cu atât mai puțin care este scopul său în viață. Pe lângă aceste întrebări deja clasice, mai sunt și altele la care nici-o știință nu poate oferi răspunsuri satisfăcătoare.
Problema este că aceste întrebări fără răspuns se înmul
țesc pe zi ce trece și viitorul nu pare să strălucească cel puțin din această perspectivă. Pentru a realiza bezna totală în care se află civilizația umană, am adunat un set de întrebări la care știința nu poate răspunde:

1. O hartă ciudată, desenată pe o piele de gazelă, a fost descoperită în 1929
și înfățișează Antarctica înainte să fie înghețată. Era semnată Piri Reis, care a avut acces la Biblioteca Imperială a Constantinopolului și  care a copiat-o doar, după un alt model, în 1513. Cărțile noastre de istorie ne spun că Antarctica a fost descoperită de James Cook la 17 ianuarie 1773.
Cine a putut desena harta după care s-a inspirat Piri Reis și când pentru că Antarctica este sub gheață de zeci de mii de ani?
2. O figurină bizară a fost descoperită în Idaho în 1889. Conform analizelor de laborator s-a stabilit că are o vechime de peste 1 milion de ani.
Cine a putut să construiască o asemenea figurină în urmă cu peste 1 milion de ani?

3. În China s-au descoperit peste 100 de piramide care sunt îngropate la 300 de metri în pământ. Arheologii sunt de părere că acestea sunt cele mai vechi piramide existente pe Terra.
Oare realizează cineva că este nevoie de zeci de mii de ani sau poate sute de mii pentru ca un obiect să fie îngropat cu 300 de metri de pământ?

4. Există numeroase piramide construite pe fiecare continent. Nimeni nu poate spune pentru ce au fost construite aceste structuri megalitice, ci există doar presupuneri.
Oare cine le-a construit și în ce scop?
5. În Ecuador a fost descoperit un ibric cu 12 cești. Sunt făcute din jad și imediat au atras atenția oamenilor de știință. Interesant este că dacă torni conținutul celor 12 cești în cupa mai mare se umple perfect. Mai mult de atât interiorul ceștii mari este magnetic. Acest lucru este imposibil pentru că dacă interiorul este magnetic ar trebui să fie la fel și exteriorul, dar lucrurile nu stau chiar așa.
Cine a realizat acest set de cești și care este cauza pentru care interiorul cupei mai mari este magnetic?
6. Au fost descoperite peste 350 de artefacte ciudate în America Latină. Unul dintre ele înfățișează o piramidă, care are un ochi deasupra sa. Când este mișcat în anumite direcții se poate vedea o stea care pare desprinsă din constelația Orion. Obiectele sunt inscripționate cu litere ciudate care au mai fost găsite prin diferite locuri din lume. Artefactele au o vechime de câteva zeci de mii de ani.
Este posibil să fi existat o civilizaţie mai avansată înaintea apariției omului pe Terra?
7. Cuvântul pre-sanskit, descoperit într-una dintre piramidele egiptene a fost tradus și are următoarea semnificație: „fiul creatorului vine”.
Despre ce creator este vorba și de pe ce planetă poate să vină?

8. În 1851 în Dorchester, Massachusetts, a fost descoperit un vas din zinc
și argint. El are peste 100.000 de ani vechime, ceea ce certifică faptul că ființe inteligente au existat pe Terra și în trecutul îndepărtat.
Despre ce fel de ființe este vorba și care este cauza pentru care au dispărut?

9. Toate religiile par să promoveze o poveste similară. Cu toate acestea religia a fost folosită pe post de tehnică de manipulare
și menținere în umbră și prostie a întregii populații.
Cine dorește ca omenirea să nu afle adevărul și de ce?
10. Sistemele economice prin care a trecut civilizația în ultimele sute de ani nu au fost decât un alt tip de limitare și îngrădire intelectuală. Oamenii au fost educați să se comporte precum niște roboți și să nu mai ai timp sau curaj să se mai gândească la lucrurile cu adevărat importante din viață.
Cine trage de frâiele societății și care este cauza pentru care omul este tratat precum un sclav?

(primit pe net C.M.)