..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 31 ianuarie 2014

INCENDIAR!! Testamentul Lui Adrian Năstase.



 De Mihai Ionescu
 (pentru conformitate ) (2012-06-23 00:44:29)


Citirea testamentului  a fost oprită la timp de actualul deţinut, Adrian Năstase, pentru că citirea unui astfel de act, care dezvăluia opiniei publice o avere colosală, ar fi produs o cu totul altă reacţie în rândul poporului amărăştean care priveşte în aceste zile telenovela "sinuciderii cu premeditare".
„„ehe, dacă mai stăteam....!”
Subsemnatul Adrian Năstase, în deplinătatea facultăţilor mintale şi în completă cunoştinţă de cauză am încheiat azi 20 iunie 2012, următorul testament, în varianta în care în viitorul meu apropiat s-ar putea produce un eveniment neprevăzut.
Prezentul act este încheiat în prezenţa avocatului Ion Cazacu şi a notarului Alexandra Grecescu.
Astfel, prin prezentul testament, se va împărţi averea totală de:
15.459.300 euro
(Nota C.M.:compusă din)
- 15 case
- 9,2 milioane de euro,
- 7 maşini,
- 10 terenuri, tablouri, bijuterii, artefacte.


- 1.Vila de pe str. Av. Jean Texier nr.4, sector 1 Bucureşti, în valoare de 500.000 de euro, va rămâne în proprietatea lui Andrei Năstase.
- 2. Locuinţa de pe str. Pictor Negulici nr. 18, etaj 1, ap. 2, sector 1, în valoare de 300.000 de euro, va rămâne tot în proprietatea lui Andrei Năstase.
- 3. Locuinţa de pe str. Maresal Prezan nr. 4, et. 1, ap. 2, sector 1 Bucuresti, în valoarea de 500.000 de euro, va rămâne în proprietate Danei Năstase.
- 4. Tot Danei Năstase îi va rămâne în proprietate domeniul Cornu.
- 5. Apartamentul de pe str. Naum Rimniceanu nr. 2, bl.  5, ap. 130 sector 1 Bucuresti, în valoare de 70.000 de euro,  va rămâne lui Mihnea Năstase.
- 6. Tot lui Mihnea îi va rămâne şi apartamentul din Primăverii, str.Jean Baptiste Moliere nr. 10, în valoare de 65.000 de euro.
- 7. Dana Năstase va moşteni imobilul în valoare de  450.000 de euro, care a aparţinut mătuşii Elena Ciolan.
- 8. Apartamentul mamei mele, în valoare 350.000 de euro, îi va rămâne Danei Năstase.
- 9. Tot Dana Năstase va moşteni şi imobilul din  Zambaccian nr.16, în valoare de 947.000 de euro.
- 10. De precizat că apartamentul lui Andrei Năstase, tot din blocul Zambaccian, în valoare de 210.000 euro,  cumpărat de Alexandru Ion Ţiriac, va rămâne definitiv în proprietatea lui.
- 11. Cele trei apartamente moştenite de la mătuşa Tamara în 2006, în valoarea de 400.000 de euro, vor fi moştenite fiecare de Dana, Andrei şi Mihnea, de comun accord între ei.
- 12. Apartamentele de la mătuşa Aurelia Zachir vor fi astfel moştenite: - cel din Bucureşti, de 70.000 de euro, îl va primi Andrei Năstase iar cel din Predeal, în valoare de 130.000 de euro, Mihnea
Năstase.
- 13. Conturile în valoare de 125.300 de euro vor fi astfel împărţite:
25.300 Dana Năstase, Andrei şi Mihnea câte 50.000 de euro fiecare.
- 14. De precizat că bunurile din apartamentul din Zambaccian (tablouri, mobile, carti, statuete etc.), în valoare de 5 milioane de euro, vor rămâne Danei Năstase.
- 15. În plus, pictura modernă şi contemporană (uleiuri pe pânză), în valoare de 18.287 RON (obţinute până în 1989 ) şi 56.629 euro (în perioada 1990-2004), precum şi uleiuri pe lemn, în valoare de 12.900 RON şi 14.700 dolari, ce totalizează 77.800 euro, vor fi moştenite tot de Dana Năstase.
- 16. Terenul din Cornu - 350.000 euro, îi va rămâne Danei Năstase.
- 17. Cel de-al doilea teren din Cornu, intravilan, în valoare de 500.000 de euro, îi va reveni lui Andrei Năstase.
- 18. Terenurile din Baloteşti, în valoare de 2,63 milioane euro, îi vor reveni lui Andrei Năstase iar cele din Corbeanca, de 2,3 milioane de euro, lui Mihnea Năstase.
discipol, maestru și tartorul

discipolii lui bombonel
Testamentul continuă cu maşinile, terenurile din Bucureşti....şi se întinde pe încă patru pagini....

 Recomandă articolul !

 (pentru conf. Const. Mihălilescu)


joi, 30 ianuarie 2014

MESAJ URGENT PENTRU ECHIPELE DE PE PLANETĂ



(Pentru perioada 29 ian- 2 febr. 2014)

(29 ian. 2014; channeler: Anna Merkaba)
Traducere Const. Mihăilescu 

Pe baza informațiilor pe care le-am primit de la Andromeda
și din Pleiade, prin channeling și prin vizualizări ale unor imagini, pe planeta noastră s-au trimis anumite fluxuri de energie care vor putea fi recepționate în perioada 29 ian.-2 feb. 2014. Aceste energii specializate sunt modulate cu informații de cea mai mare importanță pentru omenire și cu vibrații menite să anihileze sau să transforme vechile energii.
Fluxul energetic are și menirea de a accelera trezirea celor care încă n-au făcut-o până acum. Totodată, aceste noi energii, a căror recepție se poate face cel mai bine în următoarele 72 de ore, pregătesc evenimente intergalactice majore, care se vor manifesta în viitorul imediat sau apropiat.. 
Ființelor umane (cu prioritate Lucrătorilor în Lumină) li se cere să se regrupeze și să desfășoare un program de meditații, în acest interval de timp.
Meditațiile nu trebuie neapărat să se desfășoare non-stop, însă trebuie să ne străduim să găsim ferestre de timp pentru acest program. Cel mai indicat este ca meditațiile să se desfășoare în grup, sincronizat, în anumite intervale orare. De menționat că această regrupare NU impune cu necesitate membrilor grupului aceeași locație; importantă este sincronizarea ca timp. Când nu ne vom afla în meditație, ni se recomandă să fim într-o stare de echilibru, de bunădispoziție și de acceptare, indiferent care ar fi natura activității pe care o desfășurăm. 
Totdodată, ni se spune că este bine să adoptăm o atitudine de așteptare și interes pentru a primi orice informație prin mediile specializate în munca de channeling.
Fluxul de energii galactice, conținând informații care ne va penetra ființa, și pe care-l putem conștientiza sau nu, este primit de la Înaltele Surse Galactice, recepționat de unele dintre stațiile spațiale aflate în proximitatea Pământului și retrimis către noi, dar și pe cale directă, spre civilizația umană.
Explicația trimiterii acestor energii acum și nu în altă dată, se regăsește în anumite aliniamente planetare și astrale care facilitează asemenea emisiuni.

Se mai menționează că tot cu această ocazie, vor avea loc unele testări asupra unora dintre Lucrărorii în Lumină, în vederea stabilirii cu mai multă exactitate a tipului de activitate pe care urmează ca ei să o desfășoare, în funcție de capacitîțile lor de recepție, gradul de conștientizare și de nivelul lor de aceptare. 
Indiferent de senzațiile și trăirile care se vor manifesta la unii dintre Lucrătorii în Lumină, se impune ca aceștia să trateze fiecare situație cu calm și deplină încredere. 
Important este să îndepărtăm orice sentiment de teamă sau refruz în acceptarea și deschiderea față de aceste energii. 
Cel puțin în aceste 72 de ore, evitați orice situație conflictuală, orice supraefort fizic și chiar mental și nu începeți activități noi care știți că vă vor solicita peste obișnuit. Evitați, de asemenea, aglomerările și situațiile care vă pot stresa.
Vă rugăm să înțelegeți și să vă amintiți că, în calitate de Lucrători în Lumină, dețineți  puteri excepționale, chiar dacă ele au rămas până acum în stare latentă. Sarcina voastră în asemenea situații (în care pe planetă sunt trimise fluxuri energetice speciale) este de a le ancora, în vederea utilizării lor în interesul umanității și al planetei. O astfel de ocazie este perioada la care ne-am referit.

Mai există încă un element important care justifică atenția și activitatea tuturor celor treziți, în primul rând al Lucrătirilor în Lumină: faptul că aceste fluxuri energetice au și menirea de a purifica sistemul nostru planetar, indiferent că ne referim la mediul înconjurător sau la interiorul ființelor. 
Creșterea gradului de puritate energetică are impact favorabil asupra aspectelor fizice, psihice și mentale ale tuturor deținătorilor sau surselor de energie. 
Cu cât ne vom purifica mai bine, cu atât nu vom mai putea fi ținuți în întuneric și în stări de teamă, neîncredere și dușmănie.
Vă rugăm să fiți atenți la tot ce se întâmplă în jurul vostru, fără a vă implica emoțional în situațiile care predispun la un asemenea impact. Fiți informați, înțelegeți situațiile care se crează dar mențineți-vă nivelul de vibrație cât mai ridicat.

Lucrați cu lumina violet, pe care o puteți vizualiza în jurul vostru sau în ființa voastră. Înainte sau după meditații, lucrați cu această rază, care-și va putea propaga influența pe o rază de cca 18 mile în jurul vostru. (Fie și doar din acest exemplu, puteți înțelege cât de important poate fi rolol fiecărui dintre voi).
Deoarece energiile care ne sunt trimise vor penetra și ființele umane, este de presupus că, pentru cei care se vor trezi acum, situația va fi una de oarecare haos sau neînțelegere. Din acest motiv, existența în mediu a energiilor benefice îi va ajuta pe cei care au nevoie, să se liniștească, să nu intre în panică și să treacă cu calm la un nou nivel de înțelegere a realităților pe care până atunci le ignorau sau cărora le negau existența.

Când mergeți pe stradă, când sunteți într-un mijloc de transport, când așteptați la semafor, adoptați o atitudine de om gata să zâmbească sau să dea binețe; zâmbiți copilului din cărucior sau care merge alături de părinți, amuzați-vă de șotia unor școlari, de faptul că întâmplător v-a atins un bulgăre de zăpadă....Gesturile acestea simple au efecte importante asupra buneidispoziții a celor cu care vă întâlniți. Gândiți-vă că a fi posac nu vă ajută nici pe dv. nici pe cei din jur. Fiecare zâmbet are un efect benefic imediat sau temporizat. Poate că în acel moment ați avea motive să nu fiți prea binedispus dar, credeți că dacă veți afișa o mină întunecată, de nefericire sau profundă preocupare, veți ușura cumva situația? În niciun caz. Dacă tot nu vă costă nimic, ZÂMBIȚI, vă rog! E pe gratis și nici nu doare.
Încercați măcar în aceste trei zile să vă comportați ca un om fericit. Vă spun eu că veți avea numai de câștigat. „De ce să ne „maimuțărim” în felul ăsta, doar suntem oameni....serioși?” pot zice unii. Fiecare gest de prietenie, fiecare atitudine amicală, cizelează și întregește câmpul energiilor benefice în care trăim. Veți vedea că după asemenea comportament, un important procent din starea de oboseală, de enervare dispare, lăsând locul unei stări de confort îmbunătățit.

Încercați următorul exercițiu:
În poziție de „drepți”, cu picioarele apropiate, aduceți palmele în poziție de rugăciune și închedeți ochii. Respirați profund de 7 ori, eliminați orice gând care v-ar putea cauza o stare de neliniște, de preocupare. Îndreptați-vă atenția asupra fiecărei chake. 
Începeți cu chakra coroanei. Vizualizați culoarea corespondentă acestui centru de forță. Stați fixați asupra acestei chakre și respirați profund de 7 ori, vizualizând cum lumina ei (violet/purpuriu) se întețește. Este bine dacă simțiți furnicături în creștetul capului sau de-a lungul coloanei vertebrale.
Treceți la următoarea chakră (Ajna), cea din frunte, și procedați identic, de fiecare dată vizualizând culoarea caracteristică acelui centru (vezi poza).
Continați până când vizitați toate cele 7 cheakre.
Încheiați cu o respirație profundă. Ridicați brațele și țineți palmele să se atingă.
Coborâți apoi brațele cu palmele îndreptate în jos, ca și cum ați împinge ceva spre picioare. Gândiți că energia ființei voastre se răspândește în jur, apoi în întregul univers. 
Simțiți o stare de liniște, de pace și de uniune cu TOT CEEA CE EXISTĂ. Conștientizați că sunteți IUBIRE, PACE, BUCURIE, ARMONIE și LUMINĂ.

Vă mulțumim !

Vă iubesc pe toți!
Anna Merkaba i
SURS:  http://sacredascensionmerkaba.wordpress.com
 (C.M.)


marți, 28 ianuarie 2014

Semnal de alarma



Controlul populatiei prin glutamatul de monosodiu.

Iata in ce alimente se gaseste E 621 :

Chipsuri
Floricele
Supe-instant
Condimente
Pate de ficat
Pate vegetal
Salam
Parizer
Cremvursti
Nu cumparati pate, floricele sau salam pe etichetele carora apare aditivul glutamat monosodic !!

- “Suntem martorii unui „război împotriva populaţiei” fără precedent, unul în care omului i se cere o atenţie sporită faţă de ceea ce se întâmplă în jur, pentru a evita ceea ce altfel i-ar putea distruge viaţa, fără ca măcar să-şi dea seama de ce a ajuns atât de neputincios şi lipsit de vlagă.

Ajungem treptat asemenea puilor din crescătoriile de păsări – o masă de carne, obezi, fără memorie şi iniţiativă, cu dată de expirare cât mai recentă, înhămaţi mai degrabă la căruţa morţii. Şi – dacă se poate – fără urmaşi!”, scrie Petru Molodeţ într-un articol publicat în revista “Familia Ortodoxa”.

Glutamatul monosodic
este un potențiator de aromă şi este adăugat în cantitate mare la amestecurile de condimente şi mirodenii cum ar fi produsele de tip Vegeta sau Delikat care conțin până la 15% glutamat monosodic, precum şi supele la plic, condimente pentru peşte, “fix pentru cartofi” etc., adică toate prafurile dubioase care promit mâncare bună făcută din nimic.
Alte produse care pot conţine glutamat monosodic sunt unele mezeluri sau unele tipuri de brînză topită.

Într-un raport prezentat în 2006 în faţa comisiei de experţi pentru aditivi alimentari din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi intitulat „Otrăvirea lentă a omenirii” („The Slow Poisoning of Mankind”), cercetătorul John Erb a rezumat sute de studii ce au tratat în ultimii 50 de ani efectele glutamatului de monosodiu asupra animalelor şi oamenilor.

Aşadar, cu toate că guvernele au la dispoziţie o largă bibliografie ştiinţifică privind efectul nociv al glutamatului, nu iau nicio măsură măcar de a informa populaţia, dacă nu şi de a interzice această otravă cu efect întârziat. În acelaşi timp, la comandă, din când în când, mai-marii şi responsabilii cu sănătatea publică luptă înverşunat pentru a proteja sănătatea publică prin vaccinuri.
De ce?

De ce mâncăm fără să ne mai putem opri, până ajungem obezi?
Potrivit cercetătorilor F. Bellisle şi M. Monneuse, un procent de 0,6% glutamat de monosodiu (MSG) este suficient pentru a-i determina pe oameni să mănânce tot mai mult şi mai repede; se pare că în jur de 6% din dieta zilnică a unei persoane ar putea fi alcătuită din MSG. Aceasta înseamnă că, la un consum de două kilograme de alimente pe zi, un adult sau un copil ar primi o doză de 12 grame de glutamat de monosodiu: o astfel de doză este suficientă pentru a omorî un şobolan de un kilogram (conform J E C F A : Toxicology Study, F A O Nutrition Meetings Report Series, 1974, No. 53).

În literatura de specialitate, „şoareci trataţi cu MSG” este o expresie sinonimă cu
obezitatea, letargia şi creşterea nivelului de insulină. De zeci de ani, cercetătorii produc în laborator şoareci ce suferă de obezitate, datorită aplicării de glutamat de monosodiu în diferite doze.

De asemenea, MSG-ul adăugat în hrana oilor a condus la o creştere experimentală a apetitului, încât consumul de hrană de slabă calitate poate fi mărit prin tratarea acesteia cu MSG (conform Factors affecting the voluntary intake of food by sheep, Colucci P.E., Grovum W.L., 1993).

Într-un alt studiu având la bază subiecţi umani, „Umami şi apetitul” („Umami and Appetite”) realizat în 1990 de către P.J. Rogers şi J.E. Blundell, s-a constatat că atunci când un om consumă o masă în care este adăugat MSG, acestuia i se face curând foame din nou şi va consuma o cantitate mai mare de hrană tratată cu MSG decât cea fără acest ingredient.

Glutamatul distruge sistemul nervos şi creşte riscul de epilepsie
,
Într-un studiu realizat în 1984, cercetătorii au reuşit să provoace atacuri de epilepsie şoarecilor cărora li s-au administrat mici doze de MSG: „Severitatea convulsiilor şi frecvenţa deceselor a crescut în mod progresiv odată cu vârsta” (conform Monosodium-L-glutamate-induced convulsions–I. 
Differences in seizure pattern and duration of effect as a function of age in rats, Arauz-Contreras J., Feria-Velasco A., 1984).

Dereglări hormonale – insulina şi hormonul de creştere
MSG-ul este responsabil şi pentru creşterea secreţiei de insulină, într-un studiu documentat de A. Niijima şi T. Togiyama, în 1990: „Când cavitatea orală a şoarecelui a fost infuzată cu o soluţie de MSG, s-a constatat o creştere rapidă a nivelului de insulină din sânge la 3 minute de la stimulare”.

Aceleaşi efecte au fost observate şi într-un experiment cu subiecţi umani (conform Glutamate ingestion and its effects at rest and during exercise în humans, Mourtzakis M., Graham T.E., 2002).

Glutamatul de monosodiu reduce, de asemenea, secreţia hormonului de creştere în timpul adolescenţei.

Experimentele realizate pe şoareci au arătat că MSG reduce secreţia hormonului de creştere, şoarecii devenind obezi şi având o creştere deficitară.

Efectele se observă însă şi la oameni: „La indivizii obezi, secreţia hormonului de creştere este împiedicată (…), iar gradul acestui defect în secreţie este proporţional cu gradul de obezitate” (conform Growth hormone status in morbidly obese subjects and correlation with body composition, Savastano S., Di Somma C., Belfiore A., 2006).

Glutamatul afectează pruncul încă din pântecele mamei sale.

În anii ’80 şi ’90 ai secolului trecut, cercetătorii au descoperit că MSG poate să depăşească bariera pusă de placentă şi să pună astfel în pericol copilul aflat în pântecele mamei sale.

Efectele negative au fost amplu analizate pe şoarecii folosiţi în experimente, dar „aceste observaţii dovedesc posibilitatea unei otrăviri dincolo de placentă a fetuşilor umani, după consumul de către mamă a unor alimente bogate în glutamat” (cf. Neurotoxicity of monosodium-L-glutamate in pregnant and fetal rats, Toth L., Karcsu S., 1987).
„S-a demonstrat că glutamatul de monosodiu (MSG) penetrează bariera placentei.

Activarea excesivă a receptorilor de glutamat şi supraîncărcarea intracelulară cu calciu indusă de către MSG, care, în cele din urmă, conduce la moartea neuronilor, ar putea rezulta într-o reducere a capacităţii de învăţare şi memorare a puilor de şoareci, dacă mama a fost tratată cu MSG pe când purta puiul în pântece” (cf. Transplacental neurotoxic effects of monosodium glutamate on structures and functions of specific brain areas of filial mice, Gao J., Wu J., Zhao X.N., 1994).

În urma acestor observaţii experimentale a efectelor nocive pe care le are glutamatul asupra sarcinii, cercetătorii M. Hermanussen şi J.A. Tresguerres au tras în 2003 un puternic semnal de alarmă: „Sugerăm cu tărie abandonarea agentului aromatizator glutamat de monosodiu şi
reconsiderarea dozelor zilnice de proteine şi aminoacizi recomandate în timpul sarcinii”. 
Glutamatul potenţează comportamentul agresiv şi antisocial, scăzând totodată nivelul de atenţie şi concentrare' 

Un alt efect deosebit de important observat de cercetători în testarea glutamatului pe şoareci este comportamentul agresiv şi antisocial generat asupra rozătoarelor.
Aceasta este de fapt o trăsătură surprinsă de toate experimentele din domeniu, fără excepţie, aşa cum subliniază şi doctorul Russell Blaylock în cartea sa Excitotoxinele.

Şi cum omul este de cinci ori mai receptiv la glutamat decât şoarecii, iar copiii de patru ori mai mult decât adulţii, să ne mai mire oare că, îndopaţi cu glutamatul găsit mai ales în chips-uri, dresinguri şi supe, copiii noştri sunt tot mai agresivi? 

Având în vedere că studiile ştiinţifice arată tot mai concludent cum
glutamatul distruge zonele cerebrale responsabile cu concentrarea şi atenţia şi, în general, slăbeşte capacităţile cognitive – atât la animale, cât şi la oameni, chiar din faza intrauterină, dacă mama a consumat multe alimente bogate în glutamat –, de ce ne-am mai mira de slabele rezultate cognitive ale copiilor noştri sau de faptul că, aşa cum arată aceleaşi studii, oamenii devin infertili?

Petru Molodeţ

Articol aparut in nr. 18 al revistei “Familia Ortodoxa” Stiati ca mancati pate cu astm sau salam cu dementa?

Magazinele sunt pline de produse care contin glutamat monosodic, un aditiv periculos. 

Spitalele din Romania sunt pline de tineri si de copii cu boli grave, incurabile

Tot felul de forme de cancer ne macina vietile si ne intrebam de unde aceste maladii.

Hai sa ne uitam pe etichetele alimentelor si o sa intelegem ce ne baga in pamant inainte de vreme…
Reporterii Libertatii au dat o tura printr-un hipermarket din Capitala, in cautarea uneia dintre cele mai nocive substante care se gaseste in alimente si despre care se tot vorbeste in ultimele zile in presa.
Este vorba de E 621 – sau glutamat monosodic – un aditiv, potentiator de gust sau de aroma care stimuleaza apetitul consumatorului si il face sa creada ca a mancat ceva foarte gustos. In realitate, omul consuma ceva extrem de nociv
!

“Poate produce dureri de cap, slabiciune, greata, astm, modificari de ritm cardiac. Poate declansa maladiile Huntington (dementa, pierderea abilitatilor mentale, tulburari de personalitate si de comportament), Alzheimer sau Parkinson”, ne-a explicat profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

Rugaminte : Citeste si trimite-l mai departe! Avem nevoie de solidaritate impotriva " genocidului alimentar " !!
Doamne, ajuta-ne !
(Primit pe net, C.M.)

luni, 27 ianuarie 2014

De la Sirian Archangel Hermes



(15 ianuarie 2014)

Traducere: Const.Mihăilescu

Salutări, ființe din LuminăEu vin la voi acum cu un mesaj scurt și clar despre ceea ce este foarte curând va apărea pe planeta voastră, exprimarea mea ținând cont de perceperea liniară de către voi a timpului. Ceea ce urmează să apară în cronologia ti,pului perceput de voi, face parte din prevederile Programului Divin, elaborat cu mult timp în urmă. Mesajul a fost transmis membrilor echipajului nostru din teren, unde a existat o lungă așteptare, așteptare care va lua sfârșit în curând, prin ceea ce se va difuza prin mediile voastre de comunicare. Anticipăm că ceea ce se va anunța, va produce un salt brusc și imens în conștiința umanității planetare. 
Va fi ceea ce se va putea numi CONFIRMAREA, sau răspunsul la rugămințile și dorințele exprimate de foarte mulți dintre voi. 
Acest răspuns a întârziat să vină din cauza reticențelor manifestate de către guvernele statelor cu cea mai mare influență pe Pământ, în special cele ale Statelor Unite ale Americii.
Pe măsură ce mass-media va începe să difuzeze mesajul, precum și toate detaliile legate de acesta, constiința planetară va crește rapid, atingând nivelul necesar și suficient pentru ca fiecare dintre voi să intre în rezonanță cu noile energii specifice acestui eveniment extrem de important și rarisim.
Nu va mai fi nimic ascuns ochilor și înțelegerii voastre și, ca urmare, fiecare ființă se va decide și va dori să acționeze în sensul evoluției sale și a societății. În acest mod, veți avea acces la aspectele adevărului,  până acum necunoscute de voi. Momentul va fi unul crucial pentru civilizația planetei voastre și, pentru a-l trăi la maxima lui manifestare, fiecare dintre voi este invitat să-și înfrângă orice sentiment de teamă sau panică și să accepte cu încredere desfășurarea în credință și pace a acestor evenimente. Aveți încredere și amintiți-vă mereu că ați fost creați din iubire și pentru veșnicie. 
Aspecte premergătoare acestui eveniment au început deja să se manifeste dar mass-media face eforturi disperate de a menține sub tăcere apariția lor.
Vă invităm ca orice eveniment mai deosebit despre care aflați, fie și în treacăt, să vă concentrați asupra lui și, prin meditație și adâncirea în profunzimea ființei voastre, să doriți să vi se reveleze adevărul.
De altfel, însuși faptul că vi s-a dat să vă întâlniți cu acest mesaj, este o dovadă că vă mișcați spre cunoașterea cu mai mare claritate a ceea ce se întâmplă acum în lumea voastră.
Vă mulțumesc că ați ales să vă aflați exact acolo unde era nevoie pentru a primi acest important anunț.

DEZVĂLUIREA a devenit acum iminentă!
Primiți infinita mea dragoste! Binecuvântări din Lumină !
Sursa: http://lightworkers.org

 (C.M.)

POZA ZILEI

Ultimul drum





joi, 23 ianuarie 2014

Energiile lui 2014



 
(E timpul schimbării)

De la Saint-Germain

(11 ian. 2014; channeler: Alexandra Mahlimay )
Traducere: Const. Mihăilescu

Mare parte a anului 2013 s-a axat pe găsirea echilibrului în tot ceea ce trebuia să faceți De asemenea, în 2013, v-au preocupat 
St. Germain
problemele legate de actele de nedreptate, ilegalitățile și aspectele de inegalitate, în încercarea de reconsiderare și reformare a conștiinței colective.
Având o viziune mai cuprinzătoare despre lume, a crescut dorința voastră de a aduce această viziune în realitate, motiv pentru care mulți ați depus substanțiale eforturi în acest sens.
Este adevărat însă că unii dintre cei intrați în procesul de tranziție nu au putut accepta cu ușurință modificările prin care trebuia să treacă ființa lor sau ceea ce îi înconjura. Aceasta a produs multă suferință, multă frustrare; în final, unii au cedat și au căzut în profundă deziluzie și neîncredere față de viabilitatea procesului. Ființele cu mai puțină încredere, în primul rând în ele, s-au resemnat sau au trecut în tabăra celor care au acceptat falsa credință că „ Nimic bun nu ne așteaptă, eforturile pe care le depunem sunt zadarnice. Dumnezeu nu ne mai vrea” 
Cu toate acestea, noi vă spunem că  pentru a fundamenta o viziune mai înaltă asupra realității de pe Pământ, trebuie să fiți foarte practici și să aveți deplină încredere că reală este nu numai partea materială a lumii dar și ceea ce nu se vede. Dorința voastră trebuie să se îndrepte și asupra lărgirii viziunii că este posibilă aducerea în realitatea ființelor umane a visurilor și năzuințelor lor din totdeauna.
Atunci când nu tratați viața cu pragmatism și cu încredere, ea vă va încerca mai mult și mai dur, până când vă veți trezi și veți accepta că tot ceea ce se întâmplă este consecință a gândurilor și faptelor voastre. Nimeni nu vă poate înrăutăți situația, dacă voi nu acceptați. Stările de fapt pot deveni tot mai greu de acceptat dacă atitudinea voastră, a societății în care trăiți va fi de teamă, de izolare sau de espectativă. Nu sunteți aici și acum pentru a privi cum lucrarea destinată vouă este preluată de cei care nu au niciun interes să vă vadă progresând. Întorcând spatele acestor realități, nu faceți decât să vă prelungiți nefericirea și neîmplinirile. Cu cât mai repede veți înțelege că numai de voi depinde, cu atât veți reuși să vă despărțiți de vechile energii ale dualității. 

Viziunea voastră asupra lumii.
Deci, dacă vă simțiți blocați în sentimente de mânie, amărăciune și frustrare, sau dacă vă simțiți captivi într-o lume dominată de apetitul vandalismului și distrugerii a ceea ce înseamnă mediu înconjurător, trebuie să trageți concluzia că,  probabil, ați fost atrași în acea parte a societății care are o viziune foarte îngustă asupra creației și scopului pe care l-a urmărit Creatorul atunci când și-a pus în aplicare voința. Cine dristruge și reprimă nu are idealuri înalte și nici dorință de progres.
Acceptați-vă așa cum sunteți, pentru a putea avea acces la voi înșivă, și apoi vedeți ce ar trebui să faceți pentru a îmbunătăți lucrurile. Nu deveniți frustrați pentru că aveți prea multe imperfecțiuni. Oricare ar fi nivelul vostru de cunoaștere și de conștiință, luați-l ca pe un dat de care nu trebuie să vă rușinați. Acceptați-vă așa cum sunteți și, plecând de la această realitate, propuneți-vă să evoluați.
Fiecare dintre voi a avut în 2013, lecții de învățat, situații mai mult sau mai puțin dificile de depășit.
V-ați pregătit pentru ca în 2014 să puteți continua munca de perfecționare de la un nivel superior, mai bine structurat pe nevoile voastre de evoluție. Sunteți capabili să vedeți acum mai bine nu numai defectele și slăbiciunile celor de lângă voi, ale celor care vă conduc, dar și ale voastre înșivă. Aceasta vă crește standardele, vă ridică și vă rafinează pretențiile și vă oferă o mai mică marjă de eroare în activitatea pe care o defășurați, spre binele vostru personal și al societății.

Ce va aduce 2014 ?
Anul 2014 este pe cale de a scoate la iveală credința și încrederea voastră în ceea ce sunteți voi cu adevărat. În plus, perioada care urmează vă va face mai conștienți de posibilitățile pe care le aveți, nu numai la nivel individual dar, mai ales, la nivel de colectivitate.
Odată relevată conștiința de sine, lumea voastră va renunța să-și mai subaprecieze puterea și posibilitățile. Lumina cunoașterii se va întări și întunericul, în care multe minți s-au complăcut, va dispărea. Dintr-o noapte mohorâtă și plină de umbre, starea societății umane va avansa în lumina unei zile senine și însorite.
Mulți vă veți apropia de înțelegerea faptului că adevărata fericire și prosperitate este aceea în care întreaga colectivitate se bucură de ea, nu numai anumiți indivizi sau grupuri restrânse. Va începe să apară și să se consolideze conștiința că tot ceea ce trebuie făcut va trebui să fie în folosul tuturor.

De asemenea, oamenii se vor orienta să-și găsească acele locuri de muncă unde să-și poată manifesta și materializa aptitudinile și bucuria de a fi cât mai folositori societății.
Treptat, teama de a presta activități periculoase va dispărea ca urmare a creșterii gradului de siguranță, prin tehnologii adecvate, multe inspirate de frații voștri din univers. În această privință, saltul ar fi formidabil dacă guvernanții voștri ar decide să accepte ofertele generoase ale civilizațiilor extraterestre aflate de multă vreme în proximitatea planetei, sau chiar pe planetă, într-o formă nedetectabilă de pământeni.
Vă veți folosi mai mult decât altă dată de intuiție, ca o consecință a existenței noilor frecvențe pe planetă și dispariției treptate a energiilor dimensiunii 3D. Viața pe planetă și în sistemul vostru planetar se croiește pe alte tipuri de matrice energetice, alte coduri existențiale, trimise de Divinitate.
Din ce în ce mai mulți veți începe să vă considerați fii ai universului și să îndrăzniți mai mult a vă dori să deveniți capabili a vă manifesta multidimensilonalitatea. Sentimentele de frică vor dispărea treptat făcând loc iubirii și dorinței de întrajutorare și de pace.
Cei care veți începe să vă descoperiți anumite abilități (printre care intuiția, telepatia, puterea videcătoare, ieșirea în astral cu corpul vostru nematerial etc) este bine să primiți aceste daruri cu bucurie și cu dorința de a vă folosi cât mai mult de ele. 
Va crește, de asemenea, nivelul de înțelepciune al multor ființe umane și, ca o consecință, va funcționa din ce în ce mai bine autocenzura (când este vorba de atitudini și fapte care nu slujesc societății și, evident, nici făptuitorilor).
Alexandra Mahlimay
Veți deveni mai selectivi și mai ponderați în ceea ce privește hrana și veți simți nevoia renunțării la medicina alopată, în favoarea celei alternative. Se va face remarcată, de asemenea, creșterea compasiunii în relația cu ființele umane, cu animalele și chiar față de regnul vegetal. 
Desigur, nu pretindem că acest proces se va încheia în 2014, dar aceste aspecte vor fi din ce în ce mai evidente.
Dragilor, deschideți-vă inima și sufletul la noutățile anului 2014 și vedeți în ele pașii pe care umanitatea îi înfăptuiește spre edificarea Noii Ere.
Eu Sunt (cu adevărat) Cel Ce Sunt, Saint Germain.
SURSA: http://joyandclarity.blogspot.ro

 (C.M.)

miercuri, 22 ianuarie 2014

Diferențiere de esență.



Autor  Drd. Tasenţe Tănase 
              
Asistând la o discuţie, la care luam şi eu parte, un cetăţean american îl întreabă pe un cetăţean român, doctor în ştiinţe şi conferenţiar universitar la una dintre cele mai mari universităţi din România: "If you ar so damn smart, why ain't you rich?"(De ce nu ești tot atât de bogat pe cât ești de inteligent?)


   Recunosc, întrebarea m-a luat prin surprindere şi pe mine, simplu observator, iar profesorul - vizibil uimit - s-a fâstâcit câteva zeci de secunde şi a replicat: 
"Nu sunt inteligent deloc. Ci doar cult. Inteligenţa este doar capacitatea unui individ de a se adapta rapid şi eficient la orice context -favorabil sau nefavorabil. Eu mă bâlbâi când lucrurile iau o întorsătură neaşteptată, mă poticnesc, doar aţi obsevat cu toţii câ de mult mi-a trebuit să interiorizez această întrebare. Mult mai inteligenţi ca mine sunt copiii din ziua de azi. Nu deştepţi, ci inteligenţi. Ei se adaptează la schimbări mult mai repede, eu nu mă pot obişnui după un an de zile cu smartphone-ul meu. Ei îl învaţă în două secunde după achiziţie. De ce nu sunt şi bogat? Pentru că în România nu ţi se dă voie să fii bogat dacă eşti cult, ci doar dacă eşti inteligent şi faci parte dintr-un gang".
   Admit că m-am simţit prost. Foarte prost pentru american. Se uita la el şi nu înţelegea nimic. Nu din cauza englezei vorbite de profesor. O vorbea perfect. Din cauză că nu înţelegea sistemul de valori pe care noi, românii, l-am adoptat din 1990 încoace, dar pe care îl considerăm, halucinând (desigur), asemănător cu sistemul de valori american. Desigur că noi am încercat să-l copiem, însă ne-a ieşit o replică atât de proastă şi superficială, încât acest sistem românesc pseudo-american intră în contradicţii crâncene cu cel original (vezi McDonald's - la americani a fost creat pentru a hrăni oamenii săraci, în România a fost creat ca un restaurant de e lux, unde mănânci doar dacă ai bani).
     Mi-a rămas în minte ultima frază rostită de profesor: "În România nu ţi se dă voie să fii bogat dacă eşti cult, ci doar dacă eşti inteligent şi faci parte dintr-un gang". Atunci mi-am adus aminte de un minunat volum pe care l-am citit în adolescenţa mea, intitulat "Conversaţii cu Dumnezeu". Cartea este scrisă de un american, Neale Donald Walsch. La un seminar pe care îl ţinea în faţa unei numeroase audienţe (puteţi vedea secvenţa în filmul Conversations with God), domnul Walsch îşi punea - chiar dacă nu a rostit-o - aceeaşi întrebare "If you are so smart, why ain't you rich?". A închis ochii, i-a deschis şi a început să întrebe cu voce tare: "Nu vi se pare ciudat că trăim într-o societate care devalorizează cele mai importante slujbe?". "Ce vreţi să spuneţi prin asta?", se aude o voce din sală.toate trei odată. Nu ştiu de voi, dar eu nu îmi amintesc să fi votat aşa ceva. Deci, imaginaţi-vă o lume în care banii ajung la cei care ne oferă cele mai importante daruri. Profesorii. Artiştii. Infirmierele. Pompierii şi poliţiştii. Scriitorii" şi din sală se aude tare şi hotărât "Şi mamele". A continuat: "Oameni care ne conectează, nu ne despart şi nu ne distrag atenţia. Imaginaţi-vă acea lume şi o putem  avea, pentru că, oameni buni, noi suntem aceia. Întotdeauna noi am fost aceia pe care-i aşteptam".
El a continuat: "Adică nu avem nicio problemă să-i dăm unui antrenor de fotbal cinci milioane de dolari pe sezon sau să-i dăm unui actor zece milioane pentru un film, dar ni se pare oarecum normal ca acele persoane care au de-a face cu spiritualitatea (n. red - sau cultura) trebuie să fie lefteri, celibatari şi abstintenţi. Şi, de preferat,
 Da, ne-a prezentat un fapt. Revoltător şi frustrant. Îl regăsim şi în România. Poate nu antrenori de fotbal, dar cu siguranţă antrenori de infractori. Poate nu actori de filme, dar cu siguranţă actori ai
sfidărilor. La noi, la români, exemplele sunt mult mai bogate şi, de e nu ar fi?, mult mai revoltătoare pentru omul deştept. 
​​ În România,bogaţii nici macar nu sunt inteligenţi. Şi când spun asta mă refer la faptul că aceştia nu au identificat oportunităţi de afaceri adaptându-se la cerinţele pieţei. Au fost doar şmecheri - un cu totul alt concept. Au fost doar mai puţini ocupaţi cu învăţatul şi mai mult ocupaţi cu trişatul. Au fost doar mai tupeişti şi îţi puneau pumnul în gură când le deconspirai intenţiile. Inteligent eşti atunci când te adaptezi unei situaţii noi fără să atragi atenţia. La noi, bogaţii - parveniţii şi oportuniştii - nu numai că sunt proşti făcuţi grămadă, dar sunt şi extrem de vizibili, extrem de...voluminoşi. 
Merg pe frunte cu certificatul de infractor şi nimeni nu se atinge de ei. Procurorii sunt mult prea ocupaţi să vâneze elevi, profesori, mici comercianţi şi vedete decât să se ocupe de infractori care au avut contracte imense cu statul, pe care nu şi le-au onorat, ci doar au încasat bani.     
itind toate astea, îţi mai vine să te întrebi: "Dacă tot eşti aşa deştept, de ce nu eşti şi bogat?"
Pentru ca în România nu asta este cheia succesului. Nu deşteptăciunea, nici măcar inteligenţa, ci doar financiar. Şi până la urmă de ce să mai fii bogat în România? Vorba lui Tudor Chirilă: "Ce-o să faceţi cu milioanele într-un oraş mort?
Ce-o să cumparaţi, cu banii grămezi? La ce-ţi foloseşte un Lamborghini când n-ai o
autostradă? De ce să ai o vilă într-un cartier sufocat de inundaţii? Stau şi mă întreb, bogaţii României ar mai fi fost bogaţi în Franţa? Dar în Marea Britanie? Dar în Germania? Dar în Olanda? Dar  în Statele Unite? 
Bogaţii în România se diferenţiază de bogaţii din lumea civilizată. Bogaţii occidentului, marea majoritate, au averi,dar şi respectul oamenilor. Dar şi clasă. Dar şi stil. Dar şi cultură.
Dar şi rafinament.
Bogaţii români au bani... şi cam atât !
Sursa: http://gzt.ro
(pentru conf. C.M.)

marți, 21 ianuarie 2014

Lumina lumii.



De la Consiliul Superior din Orion


(17 ian.2014; Holly Hawkins Marwood                
Traducere Const. Mihăilescu

 
Salutări, dragii mei!
Suntem Consiliul Superior din Orion .
Cu adevărat, voi sunteți Lumina Lumii. V-am spus asta de mai multe ori în mesajele noastre anterioare, dar astăzi intenționăm să aprofundăm acest subiect, această afirmație.

Ne dăm seama că mulți dintre voi au nevoie de un sprijin de înțelegere în legătură cu această afirmație. Este ușor să constați sau să primești o apreciere ca pe un slogan afișat pe pereți. Se impune însă să înțelegeți mai profund această realitate care vă privește în mod direct. Din acest motiv, încercăm să vă oferim acum un nivel mai înalt de înțelegere, care să vă conecteze mai bine la acest adevăr.
Dragilor, baza și esența voastră este sufletul aflat în ființa care sunteți. Înainte de suflet mai aveți SPIRITUL, adică acea scânteie pe care a pus-o în voi Creatorul. Ea este cumva un reprezentant al Celui care v-a zămislit ca suflet, adică al Tot Ceea Ce Este.  Dar acea parte care vă caracterizează și care se îmbogățește cu esența experiențelor voastre este sufletul. Mai există, desigur, și partea materială a ființei voastre care vă facilitează interacțiunea cu planul în care vă aflați. Această parte materială este slujită de minte și de câmpul emoțional. Parțial, acest câmp emoțional este numit psihic.

Toate aceste părți care slujesc în mod direct corpul fizic nu sunt eterne, ele dispar odată cu moartea corpului fizic.
Mintea se exprimă prin gânduri care pun la treabă corpul material, comportamentul acestuia.
Sufletul vostru total este un cumul al sufletelor fiecărei vieți prin care treceți și este aspectul, sau acea parte a entității care acumulează toate experiențele trăite în toate viețile. Sufletul total (global) este constituit din Lumina Universului, Lumina esență, Lumina Akasha, plămădită din substanța primordială a Creației.

Ceea ce vedem noi din voi este, în principal, sufletul vostru, aflat în corpul vostru actual, cel care transcende experiența umană în acest moment și care este Lumina Universului.
La baza voastră, a fiecăruia dintre voi, ca ființă vie de pe planetă, stă aceeași energie. În toate lucrurile care nu sunt vii dar care vă aparțin există aceeași energie de bază, care vă leagă cu mii de fire nevăzute. 
Am fi încântați dacă fiecare dintre voi, zilnic, și-ar căuta liniștea prin contemplație, meditație, reflecție, petrecerea a cât mai mult timp în mijlocul naturii sau căutând liniștea singurătății, când fiecare să se îndrepte către sine însuși, încercând să-și găsească sau re-găsească centrul său de stabilitate.

Momentele acestea în care încercați să fiți cu voi înșivă, conectați la energiile mediului înconjurător și ale universului, sunt totdeauna reconfortante, revigorante, prin aducerea în ființa voastră a acestor energii.

Natura mustește de energie, totul este să știi cum să te sincronizezi cu pulsul acestor energii, ce să faci pentru a invita energiile benefice să te pătrundă și să lucreze asupra ființei tale. Lucrarea energiilor benefice ale naturii aspra ființei vă apropie de adevăr, de sublim și de divin.
Adevărului îi place să stea numai în Lumină și, dacă ființa ta este Luminată, atunci, ea va deveni locul preferat al Adevărului. Când Adevărul se statornicește într-un „vas”, nimic nu mai împiedică conștiința să apară și să crească. Când Lumina vă descoperă și vă cercetează ungherele ființei, sufletului i se luminează calea care duce la întâlnirea cu Sinele Înalt, cu dorința fierbinte a se contopi cu El. În acest fel, puteți deveni o Ființă din Lumină.
În momentele voastre de liniște, de destindere și de deconectare de la forfota permanentă a vieții, închideți ochii fizici și încercați să vizualizați cum o Lumină alb-strălucitoare și galben-aurie, coboară din înaltul cerului, se conectează cu corpul vostru, intrând prin vortexul creștetului (n.m. chakra sahasrara) pentru a vizita, în ordine, fiecare dintre celelalte vortexuri, după care iese prin tălpile picioarelor, după ce a vizitat și ultima poartă, aflată la baza coloanei vertebrale. Vizualizați cum, atunci când acest flx luminos ajunge la cea de a 4-a chakră, a inimii, el se încarcă cu energia iubirii și compasiunii. 
Conștientizați că după trecerea acestei Lumini, corpul vostru devine mai strălucitor, mai extins și mai vizibil de către un observator aflat fie el și în stele.
Simțiți pacea și bucuria de A FI și de A TRĂI acum și aici, privit și aplaudat de milioane de suflete prietene ale Galaxiei și Universului. 
Sunteți acum o ființă de Lumină în care sufletul și Spiritul Înalt s-au întâlnit și s-au contopit.
Înțelegeți că esența voastră poate circula acum oriunde în univers, pentru a-și revedea originile, pentru a se re-întâlni cu ființele dragi de care s-a despărțit cândva, atunci când a decis să vină pe Pământ pentru a avea experiențe care să-i îmbogățească cunoașterea.

După ce ați petrecut ceva timp în această feerie, conectați la voi înșivă și la Univers, prin minunatele vibrații ale Luminii Divine, reveniți, deschideți ochii și reconectați-vă la mediul înconjurător. 

Încercați să păstrați cât mai mult imaginile pe care, eventual, le-ți văzut cu ochii minții și prelungiți cât puteți mai mult starea de bine și de împăcare.

Faceți din acet tip de exerciții o obișnuință și veți constata că deveniți un om mult mai ponderat, mai înțelegător și mai fericit.

Toate aspectele vieții voastre vor deveni mai favorabile îndeplinirii aspirațiilor pe care le aveți. Vă va crește frecvența de vibrație și veți deveni o ființă mai sociabilă, iar prietenia voastră va fi mai căutată de cei cu care veți relaționa.
Voi sunteți lumina lumii. Amintiți-vă de aceasta  mereu.
Fiți  binecuvântați! 
Noi suntem Consiliului Superior din Orion.
SURSA: www.AkashaHealingStudio.com

(C.M.)

luni, 20 ianuarie 2014

„Viaţa noastră pe pământ este doar o mică parte din ceea ce avem de trăit"

DUMITRU CONSTANTIN DULCAN este medic neurolog şi psihiatru, cercetător în domeniul conştiinţei, o fire curioasă şi temerară, ce a îndrăznit să caute răspunsuri despre om în teritorii ale cunoaşterii încă neexplorate.
D.C.Dulcan
Distinse cu premii şi declarate bestsellers, cărţile domniei sale au schimbat viziunea ştiută despre univers, punând pe gânduri o întreagă comunitate ştiinţifică. Cea mai recentă apariţie, Mintea de dincolo, nu e doar rodul unor lecturi extrem de vaste, ci şi expresia unei inteligenţe ieşite din comun, ce a reuşit performanţa absolut originală de a pune cap la cap concluziile fizicii cuantice, ale psihologiei transpersonale şi ale ştiinţelor neurocognitive, cu experienţele religioase şi ale morţii clinice, pentru a ne oferi o descriere cât mai aproape de realitate a lumii de dincolo. Un demers impresionant, ce reafirmă originea noastră divină şi importanţa de a trăi după legi spirituale.



"Moartea clinică este o trecere între două lumi"
- Domnule Constantin Dulcan, tocmai a ieşit de sub tipar cartea dvs. cea mai recentă, care adună şi sintetizează studii şi mărturii ale experienţei morţii clinice. De ce aţi ales tocmai acest subiect? Poate experienţa morţii clinice să dezlege unele mistere ale existenţei umane?

- Nimic din ce am scris până acum n-a fost pre­meditat. M-a mobilizat de fiecare dată curiozitatea de a şti ce este dincolo de noi. Aş putea spune că, scriind, mi-am răspuns singur la multe întrebări. Am scris întâi Inteligenţa materiei, pentru că am vrut să argumentez ştiinţific intuiţia că în spatele tuturor lucrurilor se află o Raţiune universală care ordonează şi coor­do­nează totul. Şi că această Raţiune e Dum­nezeu. Dacă Dum­nezeu există, atunci şi noi, oa­menii, trebuie să avem un sens. Cea de-a doua carte, În căutarea sensului pier­­dut, a fost motivată de faptul că lumea actuală se înscrie din punct de vedere moral pe o curbă des­cen­dentă. Am pierdut legătura cu Sursa şi am uitat de ce sun­tem aici. Singuri, fără o busolă spi­rituală, am alu­necat în marele impas moral, so­cial şi economic în care ne aflăm. Acum, ceea ce am încercat în cartea Min­­tea de dincolo a fost să arăt că experienţa morţii cli­­nice vine să susţină cu argumente clare originea noas­­tră spi­rituală - idee pentru care pledează desco­pe­ririle fizicii cuantice, religiile, psihologia trans­per­sonală, ştiinţele neurocognitive şi nu numai acestea. Toate sursele discutate ne spun că viaţa noastră pe pământ e doar o mică parte din ceea ce avem de trăit, o lecţie pe care tre­buie să ne-o însuşim pentru evoluţia noastră spirituală. Scriind această carte, simt că am în­cheiat un ciclu fundamental al adevărului des­pre noi. Suntem şi materie, suntem şi spirit, a re­duce existenţa lumii doar la dimensiunea ei fi­zică înseamnă a ne întemeia viaţa pe un ade­văr incomplet.

- Ce înseamnă concret, din punct de ve­de­re me­dical, moartea clinică?
- Moartea clinică este acea experienţă în urma că­reia individul traversează toate etapele morţii bio­lo­gice, dar nu definitiv, fiindcă e re­suscitat, readus la via­ţă spontan sau prin inter­venţie medicală, iar func­ţiile sale vitale sunt reluate. Ce trăiesc aceste persoane în timpul morţii clinice e însă tulburător. Studiul expe­rien­­ţelor de moarte clinică demonstrează că exis­tă un tipar comun la toată lumea, indi­fe­rent de rasă, origine sau moment al istoriei.
 - Sunt cunoscute cazurile celor care s-au reîntors la viaţă şi au avut, în timpul morţii clinice, o seamă de revelaţii. Ce "văd" de fapt aceste persoane?

- La început, chiar în momentul morţii, subiecţii sunt confuzi, nu înţeleg ce li se întâmplă. Durerea, în cazul celor foarte bolnavi, încetează brusc. Apoi con­şti­entizează că au murit şi încep să-şi vadă din afara lor corpul bolnav, rănit sau abandonat. Se miră că nu pot fi văzuţi şi nu pot fi auziţi de nimeni; sunt uimiţi să-i audă pe cei din jur că-i declară morţi. Decor­po­ra­lizaţi, îşi caută rudele, vor să le îmbrăţişeze, dar mâ­na lor trece prin corpul acestora fără să fie per­cepută. În­tr-un caz citat de Kenneth Ring, un soldat american mu­tilat în războiul din Vietnam şi-a văzut corpul de dea­supra sa. A văzut elicopterul american care l-a trans­­­portat la spital şi, spune el, "m-am în­trebat unde sunt dus şi am zburat după el". Cei mai mulţi indivizi vor­besc apoi de imaginea unui tunel, prin care sunt obli­­gaţi să treacă, singuri sau însoţiţi de ghizi - rude de­ce­date sau îngeri. Este trecerea dintre două lumi, din lu­mea noastră fizică în lumea spiritelor, în lumea de din­colo.

- În cele mai multe cazuri, indivizii se întâlnesc cu o Fiinţă de Lumină. E chiar Dumnezeu?
- Dincolo de tunel, toţi martorii acestor experienţe văd o lumină vie, de o strălucire foarte intensă, care nu orbeşte totuşi. E o lumină feerică, învăluitoare şi cal­dă, ce oferă mângâiere şi bucurie. Cei care au trăit aceste experienţe spun că e Fiinţa Supremă, Iisus, Buddha sau Allah, în funcţie de apartenenţa religioasă a fiecăruia. O fiinţă pe care o descriu mai degrabă ca pe o impresie trăită, decât ca pe o figură concretă. Se şi spune că Dumnezeu este aşa cum şi-l imaginează fiecare dintre noi, dar în realitate nu este ca în niciuna din închipuirile noastre. Aşa cum mărturisesc cei care au experimentat moartea clinică, Dumnezeu îi întâm­pină cu o iubire copleşitoare, o pace profundă şi o stare de beatitudine despre care toţi spun că nu au mai trăit-o niciodată. Nici urmă de Dumnezeul dur, ameninţător şi acuzator, cum e descris tradiţional și care... în plus ne va supune la Judecata de Apoi.

- Există şi în mărturiile acestor oameni un soi de judecată. Este filmul vieţii pe care îl văd cei ajunşi în faţa Fiinţei de Lumină, un film panoramic cu amă­nun­te în detaliu. Aceasta este, cred, expresia Judecăţii De Pe Urmă, cu care ne-au obişnuit religiile. Nu ne judecă nimeni, ne judecăm singuri, fiindcă, văzând acest film, tră­im, în toată cruzimea sa, efectul acţiunilor noastre asu­pra altora. Dannion Brinkley, un caz celebru de moar­te clinică, mercenar angajat în armată, mărtu­ri­seşte că a simţit durerea provocată de gloanţele trase pe front în soldaţii armatei inamice, dar şi durerea şi disperarea copiilor, mamelor şi soţiilor celor ucişi în timpul misiunilor lui. A mărturisit că a simţit inclusiv durerea propriului câine, pe care îl lovea, enervat că îi roade covorul. La filmul vieţii nu eşti, deci, un simplu spectator, ci trăieşti aievea durerea şi tristeţea pe care le-ai produs altora, dar şi bucuria şi recu­noştinţa celor pe care i-ai ajutat sau i-ai iubit.

- Există, deci, o plată în ceruri a tuturor faptelor noastre?

- Nu Dumnezeu ne pedepseşte, ne pe­depsim singuri, aici, pe pământ. Există o lege cosmică, după care tot ce facem altora se re­percutează asupra noastră, mai devreme sau mai târziu, prin boală, necazuri şi nefericire. Iadul e mai degrabă o stare de spirit, o stare a conştiinţei noastre încărcate de rele. Toţi cer­cetătorii acestor fenomene afirmă cu con­vin­gere că nu există dincolo o pedeapsă divină fără sfârşit, pentru nimeni.

- Să revenim la experienţa propriu-zisă a morţii clinice. Ce se întâmplă mai departe?
- După ce filmul vieţii îi face să înţeleagă unde au greşit şi unde au procedat corect, celor aflaţi în moarte clinică li se arată o ba­rieră, o punte sau un râu, şi li se interzice să trea­că. E semnul distinctiv dintre cele două lumi. "Nu este încă timpul" e ceea ce aud cei mai mulţi dintre ei. Altora li se spune, într-o formă sau alta, "Du-te înapoi şi spune lumii ce ai văzut". Toţi cei care au trecut prin aşa ce­va spun deschis că nu mai au niciun fel de frică faţă de moarte. Pentru cei care trăiesc aces­te experienţe e atât de covârşitor, încât ră­mân con­şti­enţi şi după aceea de existenţa unei dimensiuni spi­rituale în univers, dedicân­du-se, pe mai departe, unei vieţi spirituale sau unei vieţi puse în slujba binelui.

"Nu creierul generează conştiinţa, ci conştiinţa are în primire un creier de care se foloseşte"

- Domnule Dulcan, vă provoc să dis­cu­tăm şi din punct de vedere ştiinţific. Cum se împacă toate aceste descoperiri cu formaţia dvs. de medic neurolog?

- Tocmai pentru că sunt medic neurolog şi am stu­diat creierul pot să afirm cu tărie că mintea omenească nu se reduce la reacţiile biochimice care au loc în cre­ier. S-au făcut măsurători ale momentului în care sunt activate diferite arii din creier şi ele demonstrează că aceste activări preced cu câteva miimi de secundă con­ştientizarea lor. Cu alte cuvinte, decizia de execu­tare a unei mişcări pare a fi luată înainte de a fi infor­mat creierul. Şi atunci, dacă iniţiativa creierului pre­cede, oa­recum, voinţa noastră de a acţiona, ne între­băm fi­resc: gândim sau suntem gândiţi? Nu avem încă o teorie coerentă referitoare la conştiinţă. Experienţa morţii clinice pledează pentru independenţa conştiinţei faţă de creier. Nu creierul generează conştiinţa, aşa cum încă se crede la modul general, ci conştiinţa are în primire un creier, de care se foloseşte de-a lungul unei vieţi, pentru a se informa, a experimenta şi a evolua.

- S-a imputat acestor viziuni avute în timpul morţii clinice că ar fi rodul anestezicelor sub care se află majoritatea pacienţilor.
- Da, s-a adus argumentul că ar putea fi halucinaţii sau expresia unui creier în suferinţă, că ar fi rezultatul ischemiei sau al unor crize epileptice. Sunt doctor neurolog şi pot aduce oricând argumente medicale împotriva acestor ipoteze. Despre efectul anestezicului nu poate fi vorba, căci sunt şi mulţi oameni care au avut aceste experienţe spontan, fără nicio influenţă chimică. Apoi, există oameni care şi-au dezvoltat ca­pa­citatea de a călători extracorporal, ei sunt cât se poa­te de lucizi şi de sănătoşi, iar mărturiile lor se mulează perfect pe viziunile celor care au trăit o moarte clinică. Nu e vorba de nicio influenţă exterioară. E pur şi sim­plu o altă stare a creierului, pe care, vrea nu vrea, şti­inţa va trebui să o accepte. Există studii făcute pe sute de oameni, de vârstă, sex, religie şi provenienţă dife­rite. Viziunile lor sunt asemănătoare, fie că e vorba de Sfânta Tereza de Avila, de Platon sau de persoane din zilele noastre.

- Aduce studiul morţii clinice argumente concrete în favoarea realităţii lumii de dincolo?

- Unul din cele mai puternice argumente este faptul că în timpul morţii clinice, nevăzătorii din naştere văd pri­ma oară ce se întâmplă în jur. Ei văd cu ochii spiri­tului, ai corpului de energie. Este o dovadă că nu avem doar corp fizic, ci şi corp subtil, care este însoţit de o con­ştiinţă detaşată de creierul nostru anatomic şi care are o altă percepţie asupra timpului şi a spaţiului. Ex­pe­­rienţa este a acestei conştiinţe, nu a creierului. Ve­derea se face într-un unghi de 360 de grade şi poate ex­plora instantaneu la orice distanţă. Această vedere pa­noramică apare nu numai la cei care au o moarte cli­nică, ci şi în stările de extaz mistic sau în experienţa unor maeştri spirituali ai Orientului. Un creier trau­ma­tizat poate genera, desigur, şi halucinaţii, dar ele n-au coerenţă, n-au logică. Tot ceea ce se petrece în expe­rienţa morţii clinice are o coerenţă, un sens moral, o filosofie profundă, cu referire la viaţa persoanei im­pli­cate. În urma lor, învăţăm întotdeauna o lecţie. Un alt argument extrem de important este memoria noas­tră de dincolo. Filmul retrospectiv al vieţii, care li se prezintă tuturor celor care ajung dincolo, demons­trea­ză că nimic nu se uită din ceea ce am trăit aici. Se reţin şi cele mai mici amă­nun­te, pe care credeam că le-am uitat de mult, pe care şi le amintesc chiar şi in­di­vizii bolnavi de Alzhei­mer. În timpul vieţii noas­tre, nu me­moria se pierde, ci ins­tru­mentul de redare, ne­uronul se a­tro­fiază. Me­moria ră­mâ­ne în câmpul conştiinţei, care se ex­tin­de dincolo de noi în acelaşi timp cu matricea corpului nostru subtil. Argumente există cu du­iumul, dar pro­babil cele mai puternice sunt mărturiile celor re­întorşi la viaţă.

- Din toate cazurile pe care le-aţi întâlnit şi stu­diat, care vi se pare cel mai spectaculos?
- Cred că cel mai im­presionant este cazul Anitei Moorjani, pe care l-a şi relatat într-o carte autobio­grafică. Era de patru ani bolnavă de can­cer limfatic când, in­trată în comă profundă, terminală, începe să per­ceapă lumea dincolo de limitele obişnuite. Deşi are ochii închişi, fiindcă e supusă reanimării, îl ve­de pe fratele său în avi­onul cu care venea din India la Hong Kong, pentru a fi prezent la ultimele sale clipe de viaţă. Aude discuţiile între medici şi soţul său, deşi ele aveau loc pe un coridor îndepărtat. Şi nu doar că îi aude şi vede, dar le aude şi gândurile. Se eliberează din trupul fizic şi constată, cu uimire, că poate fi în mai multe locuri în acelaşi timp. Vede toate mane­vrele de reanimare pe care le fac medicii, înţelege disperarea soţului şi ar vrea să-i spună fratelui să nu se grăbească, fiindcă nu va muri până nu va veni. Însă nimeni nu o aude. Du­pă o vreme, ataşamentul ei faţă de oameni se es­tom­pează şi intră într-o lume mi­nunată, guvernată de bucurie şi de iubire necon­di­ţionată. Îşi revede tatăl, care murise cu zece ani îna­inte, cu care stă de vorbă şi care o anunţă că nu a ve­nit încă timpul să ră­mână acolo. Îşi vede filmul vieţii şi înţelege misi­unea pentru care a sosit pe pământ şi ceea ce mai are de făcut pentru a o împlini. Nu se bucu­ră la gândul revenirii în corpul bolnav, dar în­ţelege că trebuie să se întoarcă să transmită lumii un mesaj. La ieşirea din comă, le zâmbeşte medicilor şi le spune că a fost vindecată şi va trăi. Nimeni n-o ia în serios. Şi totuşi, pes­te câteva zile, la analizele efec­tuate, medicii consta­tă semne certe de vindecare. Însă Anita Moorjani a mai spus ceva în cartea ei au­tobiografică, şi anume că, în spaţiul de dincolo, în timpul filmului panoramic, i s-au revelat şi vieţile pe care le-a avut până atunci.

"Suntem cu adevărat «lumină din Lumină»"
- Atingeţi o chestiune extrem de controversată, tema reîntrupării, respinsă, de altfel, de religia creştină. Avem motive să credem în aşa ceva?

- Ideea reîntrupării e motiv de mare controversă între creştini şi susţi­nă­torii ei. Există însă argumente ce ţin de im­presia fiecăruia din­tre noi, de acel sentiment de déjà vu pe care îl avem, une­ori, când întâlnim o anu­mită persoană. Din nou, mărturiile oamenilor sunt cele care ar trebui să ne pună cel mai tare pe gânduri. Cerce­tă­toa­rea Sandra Anne Tay­lor aduce în dis­cu­ţie un caz foarte in­te­re­sant, al unui tânăr a­rab, care s-a născut în munţi, în Liban, şi nu şi-a părăsit casa până la 20 de ani. S-a întâmplat să fie dus ocazional într-o altă lo­calitate, la sute de km distanţă, pe care a recunoscut-o imediat ca fiind cea în care a trăit anterior.
Ba mai mult, dintr-un im­puls, a mers direct la casa în care se născuse, i-a iden­tificat pe nume pe cei care o lo­cuiau, le-a arătat lo­cul în care şi-a amintit că a ascuns nişte bani şi i-a găsit. Familia res­pectivă era atunci în­tr-un proces de sta­bi­lire a unui hotar între pă­mânturi. El şi-a a­min­tit unde era ve­chiul hotar. A fost atât de con­vin­gător, încât şi justiţia i-a acceptat măr­turia. Se născuse în acelaşi anotimp în care, în urmă cu 20 de ani, ve­chea persoană fusese ucisă. Reîn­car­narea lui a fost, deci, imediată. Mai e şi cazul lui Rand James­ton Shields, care în tim­pul unei morţi cli­ni­ce retrăieşte 68 de evenimente din vieţile anterioare. A reţinut locul unde a trăit şi cine a fost. A făcut 8 vizite în acel oraş, a inventariat 114 dovezi care atestau acea viaţă şi a recunoscut 35 de clădiri. Cazul lui e ce­le­bru şi e studiat de dr. Jim B.Tucker, la secţia de medicină psihi­a­trică din Universitatea Statului Virginia. Dar detaliul care naşte cele mai multe întrebări e chiar cazul Anitei Moorjani. Acolo, sus, Cineva i-a spus să stea liniştită, că va fi vin­decată şi i-a arătat şi celelalte vieţi pe care le-a avut. Dacă ştiinţa a putut confirma vindecarea ei miraculoasă, anunţată în lumea de dincolo, de ce n-am crede şi în celelalte lucruri vă­zute de ea acolo? Este o întrebare ce nu poate fi evitată.

- Suntem, deci, nemuritori. Murim, dar conti­nuăm să tră­im sub altă formă.

- Continuăm să tră­im în corpul subtil, care e format din lu­mină de înaltă frec­ven­ţă. Cei care au vă­zut cor­pul subtil, ceea ce nu­mim în mod tradi­ţio­nal "suflet", în timpul experienţelor extra­cor­porale, l-au descris ca fiind format din milioane de punc­te lu­minoase. Dacă în ceea ce priveşte trupul nos­tru s-a spus că "pă­­mânt suntem şi în pă­mânt ne vom în­toar­ce", în ceea ce pri­veş­te sufletul, "lumină suntem şi în Lumină ne vom întoarce". Sun­tem cu adevărat "lumină din Lumină". E valabil şi dacă ex­tra­polăm la nivel macro. Universul, spune David Bohm, este o hologramă gigantică. Între lumea de aici şi lumea de dincolo e doar o diferenţă de frec­venţă. Ceea ce nu vedem nu înseamnă că nu există. De pil­dă, noi percepem sunetele a căror frecvenţă se si­tuează între 16.000 şi 20.000 Hz. Liliacul emite şi re­cep­tează ultrasunete cu frecvenţa până la 150.000 Hz. Iar del­finii comunică pe frecvenţe situate peste 150.000 Hz. La fel şi cu lumina. Sub un anumit prag al frecvenţei, lumina se condensează în materie fizică, iar deasupra acestuia, lumina devine energie invizibilă. Suntem aici, pe pământ, limitaţi de zidul unei frec­ven­ţe care ne obturează vederea. Însă Dumnezeu, în mă­ri­nimia Lui, ne-a aşezat într-o fereastră cosmică, din ca­re putem vedea universul, din care ni se oferă des­chi­­de­rea.

- Vreţi să spuneţi că Îl putem cunoaşte pe Dum­nezeu pentru că El Însuşi vrea să fie cunoscut?
- Universul nu face lucruri gratuite. În vremurile noas­tre au explodat o serie de preocupări ştiinţifice care nu fac decât să confirme această dimensiune spi­ri­tuală a universului, să demonstreze că istoria uni­ver­sului şi a omului e scrisă de aceeaşi mână, că om şi univers au aceeaşi origine spirituală. Experienţa morţii cli­nice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat, pen­tru a ne îndemna să schimbăm drumul greşit pe care am mers până acum şi să ne însuşim lecţia cu­noaş­terii şi a iubirii, care e adevăratul sens al vieţii. Avem o singură şansă de ieşire din criza în care în­trea­ga omenire este implicată: să optăm pentru o adevărată re­naştere spirituală. Cu alte cuvinte, să trăim în armo­nie cu Dumnezeu, cu noi înşine, cu semenii şi cu natu­ra. Nu întâmplător, Iisus a spus: "Eu sunt Calea, Ade­vă­rul şi Viaţa". Ni s-a arătat Adevărul, ni s-a arătat Ca­lea, e rândul nostru să răspundem chemă­rii Lui.

Cei care doresc să comande cărţile d-lui prof. Dumitru Constantin Dulcan, o pot face pe http://www.edituraeikon.ro/, la tel. 0364/11.72.46, 0728.084.803 sau pe e-mail