..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

luni, 17 noiembrie 2014

SCRISOARE DESCHISĂ PREȘEDINTELUI

Domnule Președinte Traian Băsescu,
Vă rog să primiți sincerele noastre mulțumiri pentru marea contribuție pe care ați avut-o la alegerea noului președinte (prin conferințele de presă și comunicatele pe care le-ați făcut, și care au dejucat unele intenții ale guvernului, au demascat fapte de corupție și au arătat cine este Ponta și guvernul său).
Probabil că, la fel ca mulți alții, printre care mă număr și eu,  nu l-ați considerat pe Iohannis mai potrivit decât alți candidați, care au ieșit din cursă după primul tur (Macovei și Udrea). Dar, comparativ cu tot ceea ce face Ponta, cu tot ceea ce demonstrează primul ministru în acest simulacru de guvernare, Iohannis este un înger.

Domnule Președinte, îmi permit să vă scriu această scrisoare din cauza unei mari îngrijorări care ar putea să fie justificată dacă liderii partidelor de dreapta, care și-au impus candidatul la președinție, nu vor fi suficient de înțelepți și reticenți față de ideea de a veni la guvernare.
Sunt convins că „baronii dreptei” (să nu ne facem iluzii că „dreapta” este curată ca lacrima) vor dori cu ardoare să vină la putere pentru a fura ei ceea ce poate ar mai putea fi furat.
Ideea de a forma acum un guvern de dreapta ar fi o monumentală eroare.
În doi ani Ponta și guvernul său au înrăutățit incredibil starea economiei, finanțelor, învățământului, sănătății, prestigiul și demnitatea națională, prin multele măsuri aberante, clientelare și haotice. S-au făcut mari cheltuieli sub formă de pomeni electorele, plata datoriilor politicienilor psd-iști față de cei care i-au susținut financiar și politic, furtul organizat al celor de la psd în toate domeniile, numiri în funcții importante ale unor persoane incapabile, lipsite de experiență etc.
Ponta a iertat, prin abuz de putere, o țară asiatică, de sute de milioane de euro, datorii față de România.
Majoritatea bugetelor pe ministere au fost făcute tot pe criterii clientelare.
Bugetul țării (cel care expiră) a fost extrem de dezechilibrat, căci el nu s-a întocmit ținând cont de realități ci de relații.
Obiective de importanță strategică n-au mai fost finanțate, s-au amânat sau au fost anulate (drumurile, de ex).
Legi și OG. aberante au fost puse în operă în învățământ și sănătate etc.
Guvernul actual nu a depus nici până acum în parlament Programul de Buget pe 2015, motivat evident de speranța că Ponta va ajunge la Cotroceni.

Domnule Președinte, sunt convins că toate acestea (și multe altele) vă sunt arhicunoscute. (De altfel, ceea ce știm noi, am aflat mai ales de la dv.)
Eu am dorit doar să punctez câteva lucruri pentru a-mi susține pledoaria.
Toate datoriile, toate dezechilibrele făcute de guvernanții actuali, toate taxele suplimentare adăugate își vor face efectul cu precădere în anul 2015 (parțial, poate și în 2016).
Abia atunci românii vor înțelege cât de aberant conduce acest guvern treburile și economia țării.
Abia atunci cei care s-au bucurat pentru că psd-ul le-a făcut cadou o pungă cu alimente, contra susținere și vot, vor înțelege că Ponta n-a dat din buzunarul său, sau al coaliției de la guvernare, ci i-a făcut datornici tot pe ei.
Și, poate că atunci ignoranții vor înțelege și aproba corectitudinea, necesitatea și efectul salvator al măsurilor luate de guvernul Boc.
Dacă partidele de dreapta se vor grăbi să treacă la guvernare, vor pierde ocazia istorică de „a trezi” majoritatea populației, de a arăta clar cine este responsabil de dezmățul din țară, de hoția și corupția generalizată.
Lumea va înțelege, în sfârșit, și se va lecui de minciuna comunistoidă. Stârvul lui Iliescu va apărea în toată hidoșenia lui.

Actualul guvern TREBUIE MENȚINUT cu necesitate.
Partidele de dreapta și noul președinte au, după părerea mea, următoarele sarcini fundamentale pentru perioada de acum până cel puțin la sfârșitul lui 2015:
-) să monitorizeze atent tot ceea ce face guvernul Ponta și să-l „scoată la tablă” ori de câte ori greșește,
-) să nu-l mai lase să crească datoria țării, și nici să ia măsuri aberante, care să afecteze România în viitor.
-) să ceară mereu judecarea și condamnarea corupților, a hoților, indiferent din ce partide fac parte. Dar, mai ales, să insiste pentru recuperarea prejudiciilor.
-) să lupte pentru elaborarea unor legi viabile, pentru popor nu pentru tagma jefuitorilor,
-) să lupte pentru reducerea numărului și privilegiilor parlamentarilor,
-) Parlamentul să nu mai aibă dreptul să refuze cercetarea niciunui parlamentar. Toți românii trebuie să răspundă în mod egal pentru faptele lor și încălcarea legilor,
-) să sancționeze orice „ieșire în decor” a guvernanților și parlamentului actual, în relația cu occidentul (SUA, UE, NATO).

Cu alte cuvinte, guvernul actual trebuie forțat să-și recunoască și să-și îndrepte greșelile care au afectat atât de profund țara
Dacă psd-ul ar trece în opoziție lăsând redresarea țării în sarcina „dreptei”, s-ar repeta scenariul (mult amplificat, însă) când Tăriceanu a dezechilibrat economia (din interese clientelare sau incompetență), lăsând PDL-ul să se sacrifice și să-și compromită imaginea.
Psd-ul trebuie să fie „ complet dezbrăcat” pentru ca lumea să-l vadă și să-l perceapă așa cum este.

În încheiere, dați-mi voie să mulțumim cu pioșenie și cu nemărginit respect românilor aflați peste hotare care au înțeles să-și ajute țara acum când îi era mai greu.
Mă închin în fața fiecărui român care a făcut sacrificii pentru a-și exprima voința prin vot, în pofida tuturor piedicilor pe care le-au pus actualii guvernați, mai cu seamă Ponta și Meleșcanu. Fie și numai pentru această gravă umilință, responsabilii trebuie să plătească, înclusiv cu libertatea. 
Români din diaspora, ne-ați redat demnitatea și mândria de a fi ROMÂN. Vă mulțumim!  
Cu stimă

Constantin Mihăilescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu