..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 14 noiembrie 2014

PONTA MINTE DIN NOU

Comunicate de INS. Reacția PSD
de Alexandru Ion , 13 noiembrie 2014

UPDATE 11.40: Datele prezentate de premierul Victor Ponta în cadrul dezbaterii televizate de la B1 provin din estimări proprii ale partidului pe care îl conduce, nu din informații ale INS, arată un comunicat al Partidului Social Democrat.
"Presedintele PSD, Victor Ponta, a transmis, miercuri, cu ocazia dezbaterii televizate la care a participat, estimarea proprie cu privire la cresterea economica a Romaniei din trimestrul al III-lea si absenta recesiunii in Romania in baza prognozelor si estimarilor publicate de catre Comisia Europena", reiese din comunicatul PSD.
Comunicatul menționează și faptul că premierul Ponta a făcut referire la prognoza Comisiei Europene din data de 4 noiembrie 2014 din care reiese o crestere economica pentru România de 1% in trimestrul 3 si de 1,6% in trimestrul 4.
”Dat fiind faptul ca, in aceasta dimineata, s-au declansat atacuri murdare cu evident iz electoral in presa cu privire la acest subiect, solicitam imperativ tuturor reprezentantilor presei sa nu manipuleze date oficiale si sa nu afecteze, in acest fel, credibilitatea institutiilor statului", subliniază biroul de prsă al PSD.
-----
Cifrele anunțate de premeirul Victor Ponta în timpul dezbaterii televizate de miercuri seara cu privire la creșterea economică a României în trimestrul 3 sunt inexacte, potrivit șefului Insititutului Național de Statistică (INS), Tudorel Andrei. Acesta a precizat că Insititutul nu a fost contactat de nimeni din Guvern pentru a afla aceste date înainte de termenul stabilit oficial.
"Nimeni de la Guvern nu a sunat la Statistică pentru a afla cu prioritate datele și oricum, cifra anunțată de premier nu este cea care va fi comunicată. Repet, nu s-a primit aici niciun telefon", a declarat Tudorel Andrei, potrivit Hotnews.ro.
În plus, Tudorel Andrei a explicat pentru Adevărul că valorile prezentate de premierul Ponta ”sunt cu mult sub cele ce vor fi publicate mâine (vineri, 14 noiembrie - n.r.). Probabil s-a mers pe estimarea Comisiei Europene privind creşterea PIB în trimestrul al treilea. Introducând o nouă valoare în seria de date, respectiv trimestrul al treilea, se recalculează datele desezonalizate pentru trimestrele anterioare şi pot interveni modificări. Este un program econometric care se poate descărca gratuit de pe portalul Eurostat”.
Victor Ponta a declarat miercuri seara că INS va anunța vineri o creștere de 1% a economiei României.
„Vineri, INS anunță două lucruri - eu sunt gata să-mi pun tot prestigiul pe aceste două lucruri: în primul rând că în trimestrul trei avem creștere economică peste 1%, nu știu cât dar peste 1%, și al doilea lucru foarte important, faptul că, în primul trimestru al acestui an, s-a recalculat și nu am fost niciodată în recesiune tehnică”, a declarat premierul în confruntarea televizată cu Iohannis.
Înregistrarea și pasajul cu afirmațiile premierului pot vi văzute AICI, la minutul 19.50.
Pe de altă parte, principalul consilier pe probleme economice al INS, Cristian Socol a precizat că ”ce a spus premierul putea spune orice economist care a făcut cursuri de modelare macroeconomică și macroeconomie”.
Totuși, deși nu se cunoaște momentan de unde a avut Victor Ponta datele prezentate în dezbaterea televizată de miercuri seara, dacă ele provin de la INS, acest fapt reprezintă o încălcare gravă a legii Statistice.
În acest sens, legea 226/2009, articolul 32(4) cu privire la funcționarea INS stipulează că "Difuzarea datelor statistice oficiale înainte de termenul de diseminare stabilit, precum și tratamentul preferențial acordat utilizatorilor de către orice persoană din sistemul statisticii oficiale constituie îcălcări ale sarcinilor de serviciu și atrag răspunderea disciplinară a persoanelor care se fac vinovate de aceste fapte".
Conform planului oficial, INS va anunța abia vineri datele oficiale cu privire la rezultatele economice ale României în trimestrul 3.

SURSA: http://www.romanialibera.ro/economie/companii/ins--cifrele-anuntate-de-victor-ponta-sunt-false-357241?c=q2561
================================================

Ponta Plagiatorul,
Ponta Mincinosul,
Ponta Iresponsabilul,
Ponta Dedublatul,
Ponta Perversul,
Ponta Carlanul,
Ponta Golanul,
Ponta Prostul,
Ponta Animalul,
Ponta Criminalul...
Toti acesti Ponta indesati intr-un singur maimutoi nu puteau exista si rezista in fruntea guvernului unei tari fara SUSTINEREA SISTEMULUI TICALOSIT !
Traian Basescu l-a numit pe maimutoi de doua ori in fruntea tarii tot la ordinul sistemului ticalosit!
Nasul Maior de la SRI, sponsorul Niro, partenerii …
Ponta Plagiatorul, Ponta Mincinosul, Ponta Iresponsabilul, Ponta Dedublatul, Ponta Perversul,Ponta Carlanul, Ponta Golanul, Ponta Prostul, Ponta Animalul, Ponta Criminalul…Toti acesti Ponta...
WWW.NASUL.TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu