..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 21 aprilie 2012

MODURI DE VIAȚĂ – TENDINȚE GLOBALE PÂNĂ ÎN 2020

Geoffrey
Transmis de Geoffrey Hoppe - Cercul Crimson

Nu trebuie să fii neapărat clarvăzător pentru a înțelege în ce direcție se îndreaptă lumea. Este suficient să priviți la influențele majore care au loc în viețile noastre și veți fi capabili să aproximați, cu destulă exactitate, efectele care se produc sau urmează să fie resimțite în diversele sectoare ale vieții umane. Bazându-mă pe acest model de "ghicit" , iată ce văd eu în “sfera mea de cristal”, începând de acum și până în 2020:
 Factorul I : ENERGIA
Rezervele de petrol ale lumii se împuținează, în special datorită înfloririi economiilor din China, India, Brazilia si Rusia, care înghit milioane de barili din sângele Pământului, pentru a-și susține noile lor stiluri de viață.

Prețurile vor creste, se vor forma alianțe politice stranii și situațiile de criză vor deveni un mod de viață.
Factorul II
: INTERNETUL
Internetul public, care are mai puțin de 20 de ani, își va dubla numărul de utilizatorii la intervale de cîțiva ani, ca urmare a interesului generațiilor și facilităților tehnice pe care le va oferi acest mijloc de comunicare modern.Tehnologia de comunicare va deveni din ce în ce mai ieftină în timp ce petrolul va fi mai scump decât Vodka Goose Grey. Impactul pe care-l vor avea aceste două componente asupra vieții va fi următorul:
1. Plățile
Va exista o societate în care forma de plată cash va rămâmne doar o amintire. Deja costul de producere a monedei este mai scump de două ori, decât valoarea pe care o reprezintă (este nevoie de 10 centi pentru a fabrica o moneda de 5 centi), la care se adaugă costul evidențelor, depozitării, distribuției și colectării în/din rețea. În curând veți putea citi anunțul: " Nu acceptam cash ". Toti vom fi forțați să folosim telefonul mobil pentru a ne plăti cumpărăturile.
CONSECINȚA : Neștiind ce să facă cu monedele, oamenii vor umple fântânile punandu-și dorințele în ele sau vor umple cutia milei din biserici. Mai în glumă, mai în serios, ne putem aștepta la o erupție de miracole ca urmare a rugăciunilor și implorării venite din partea contribuabililor.
2. Biroul de acasă.
Deoarece devine prea scump să conduci de acasă la serviciu în fiecare zi, și cum majoritatea contactelor, comunicărilor și tranzacțiilor vor putea fi făcute pe internet, companiile își vor forța angajații să lucreze de acasa. Biroul companiei va deveni
ceva de domeniul trecutului.
CONSECINTA : Șefii vor cere ca angajații să aibă propriul Skype video pe toata durata orelor de lucru pentru a le monitoriza activitățile. (Numărul procesele va crește exploziv, cererea de păpuși în mărime naturală – pentru inducerea în eroare a șefului – va fi foarte mare, benzile adezive vor fi foarte căutate – pentru acoperirea obiectivului camerei video etc).
3. Căminele de bătrâni.
Nu exista nici o indoiala că populația îmbătrânește și ne îndreptăm spre azilele de
bătrâni. Pentru că spațiile pentru birouri vor fi fost abandonate, întreprinzătorii isteți vor converti clădirile birourilor goale în cămine de bătrâni.
Clienți mulțumiți se vor găsi destui deoarece marea majoritate a vârstnicilor va fi constituită din foști funcționari, obisnuiți cu limitările acestor spații, de pe vremea când le foloseau ca birouri (spațiu limitat, lumină fluorescentă, toaletă comună, poate o sală de fitness).
CONSECINȚĂ: Pentru comoditate și din interes comercial, unele foste birouri vor fi transformate în mici crematorii și depozite de cutii cu cenușa celor incinerați după moarte.
 4. Grija pentru sanatate
Un program specializat pentru diagnosticare va putea fi implementat în computerul vostru personal. Veți putea fi consultat de medicul-computer, motiv pentru care,la cerere, vă veți putea expune spre vizualizare, părțile de interes ale corpului. Datele care vă definesc, și fișa medicală fiind deja în programul de date al computerului, diagnosticul va avea un grad mare de precizie. Asta înseamnă că nu veți mai fi nevoiți să vă deplasați la un cabinet medical, deplasare care ar implica un anume consum de benzină, nu veți mai aștepta la ușa cabinetului să vă vină rândul, sau să-și termine de băut cafeaua medicul sau asistenta. Asistenta voastră computerizată vă v-a emite o rețetă pe care o veți putea redestina unei farmacii cu funcționare online.
CONSECINȚA: Vănzarile prosoapelor de hârtie vor crește exploziv, deoarece oamenii vor căuta să curețe cât mai bine ecranul camerei de luat vederi, pe care-l… încețoșaseră în ….interes de serviciu.
Pentru prelevarea datelor primare în programul de diagnosticare, inițial și la un anume interval de timp, va trebui să vă expuneți camerei în costumul lui Adam, operațiune care va face deliciul șefului care vă monitorizează de la distanță.
5. Magazine de alimente suculente.
Combinația dintre conștiința sănătății și a stilurilor de viață agitate va cauza o explozie în
magazinele cu alimente suculente. In loc să meargă către magazinele care vând hamburgeri, oamenii vor opta pentru supă de carne ambalată, cartofi și vegetale, mai ales după ce vor primi rezultatele evaluării sănătății online. Micul dejun și prânzul se vor regăsi într-un singur pahar cu conținutul cosumat pe fugă, pentru ca șeful să nu sesizeze pauza de masă.
CONSECINTA : Acest lucru deja se întâmplă. Starbuck își deschide magazine de sucuri luna viitoare, inclusiv cu livrare la domiciliu. In urmatorii 8 ani va exista un magazin de sucuri ecologice la mică distanță de biroul vostru de acasă. De fapt, nu va fi un suc proaspat stors, asa cum ar crede unii. Se va folosi un sirop facut din fructe și legume primit ieri, alaltăeri de la fabrică și turnat într-un aparat dozator.
6. Restaurantele din vecinătate.
Oamenii blocați toată ziua în birourile lor de acasă, și obosiți de sucurile sănătoase,
vor merge pe biciclete la un restaurant din apropiere, pentru a cina.
CONSECINTA: Consumul de alcool va crește pentru că oamenii nu vor mai avea grija condusului auto.
Atelierele de reparat biciclete vor prospera, atât datorită numărului mare de bicicliști cât și al celor care vor cădea de pe biciletă, datorita consecinței de la punctul 6.
7. Cărțile. Cărțile vor urma drumul discurilor de vinil. Este nevoie de prea multa energie pentru a tipari o carte, comparativ cu facilitățile formatelor electronice. De altfel numărul de textieri și corectori a scăzut mereu, invers-proporțional cu creșterea numărului de greșeli gramaticale, pe care le poți descoperi în mai toate paragrafele.
CONSECINȚA - Gideons International va începe să plaseze biblii pe dispozitive USB in camerele de hotel.
8. Scriitorii.
Scrisul va deveni o arta depășită, deoarece oamenii își vor fi schimbat obțiunea pe compoziții bazate pe texte.
Puținii care vor mai ști să scrie un paragraf întreg, se vor putea angaja ca scriitori ai Acordului Licenței Software (acele acorduri pe care le acceptati, dar nu le cititi niciodată când instalați noutăți in software).

9. Căsătoria
Oamenii vor înceta să se mai căsătorească. Aceasta nu are nimic de-a face cu prețul benzinei sau cu internetul.
In SUA, 50% din cei care sunt la prima căsătorie, 67% din cei care sunt la a 2-a și 74% din cei care sunt la a 3-a, divorțează. Cei tineri vor realiza că nu au nevoie să contracteze o căsătorie, pentru a se bucura de beneficiile unei relații.
CONSECINȚA: Asociația avocaților americani va încerca să supună aprobarii o lege care să impună un stadiu de 3 luni de pre-căsătorie, pentru cunoaștere și armonizarea relației, înaintea semnării actului de căsătorie.

Mă rog, lista ar putea continua, dar acum eu trebuie sa îmi beau sucul, la biroul de acasă, chiar înainte de a-mi comanda noua carte online, cu cartea de credit.

Daca aveți și alte predicții pentru 2020, va rog să le adăugați la rubrica de comentarii a acestei postări.

Geoffrey

Sursa:
www.crimsoncircle.com
(C.M.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu