..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 3 noiembrie 2011

Hainele noi ale Imparatului

(IN MOD EXCEPTIONAL. Pentru cei care au uitat prea repede)

1. Hainele noi ale Imparatului

de Dan Tapalaga; HotNews.ro
Dan Tapalaga
Miercuri, 2 noiembrie 2011

I se spunea Insusi sau Imparatul, cand puterea sa era la apogeu. In Romania acelor ani, 2000 - 2004, se vorbea in soapta. Imparatul nu era ferm, era despot. Nu stapanea, dicta. In afara de el Insusi  nu mai era loc decat de Ion Iliescu si nici de el prea mult. Pana si batranul tovaras incepuse sa-l cam sacaie. Declinul sau a inceput in 2004, cand a pierdut tronul, cucerit de un fost capitan de vas care-i tot tipa in ureche: "Adriane, nici nu stii cat de mic incepi sa fii!".

Ultimul insemn al domniei sale, coroana partidului, i-a sterpelit-o Bufonul Curtii, botezat Prostanacul de catre Batranul Tovaras. Se intampla intr-o noapte bizara din martie 2006 intr-un hotel de la marginea Capitalei. Asa a inceput cosmarul care nu s-a incheiat nici azi.

Toate relele imparatiei sale, pe care fostul ambasador american la Bucuresti, Michael Guest, le striga ingrozit in gura mare ("se tot plimba cu coruptia in gura", cum ironic si cam trivial remarcase Imparatul intr-o buna zi), au fost scoase la lumina de procurori. Aceste rele, adevarate sau inchipuite, au capatat nume prea frumoase pentru niste dosare penale atat de urate: Zambaccian, Matusa Tamara, Trofeul Calitatii.

Un fost Paj la curtea Imparatului a inhatat, la randul sau, coroana de la Bufon, in februarie 2010. Pajul i-a transmis atunci Imparatului, care ar fi vrut si el sa participe la intrecerea socialista a recuperarii coroanei, un mesaj cam laconic: "Domnul Nastase este vanator si stie ca atunci cand apesi pe tragaci si pleaca glontul nu mai poti sa il aduci inapoi".

Glontul a plecat si Imparatul a ramas cu el Insusi, cu Ion Iliescu, cu procesele si dosarele care vor muri definitiv foarte curand, in 2013. Vazand atatia bufoni si paji care viseaza sa ajunga ei Imparati, pe Batranul Tovaras l-a pocnit nostalgia vremurilor apuse: "Tot Nastase ar fi cel mai bun la toate".

Imparatul se zbate astazi sa-si croiasca haine noi, lupta din rasputeri sa-si recapete stralucirea. S-a varat pana si in vestmintele unui Rege de inchiriat. In dorinta lor ascunsa de a-si schimba infatisarea despotica din trecut, Imparatul si Batranul Tovaras, mari vanatori de regi in urma cu doua decenii, si-au pus blana de monarhisti pentru o zi.

Astazi, Imparatul se ocupa intens de propria remitizare. Ajutat de Batranul Tovaras, subtilizeaza delicat mitra ajunsa accidental pe capul tanarului paj, pe care toti il gasesc prea mic pentru razboaie atat de mari.

Gatit in hainele sale noi, aranjat si pomadat zilnic in oglinda televiziunilor, Imparatul isi vrea inapoi ostirile conduse astazi de pajul tinerel, de vorbetele obraznic si de motanul hraparet. Nu vrea sa fie lasat singur in fata judecatorilor, singur in pragul razboiului cu Zeus. Exilul sau in desertul opozitiei s-ar putea incheia in 2012, la fel calvarul proceselor, daca si numai daca va avea grija ca partidul sa nu-l alunge a treia oara. Abandonat iarasi dupa tron si coroana si-ar putea pierde si libertatea. 

Si totusi, inca mai cred ca minciuna nu poate acoperi la nesfarsit un adevar stiut de toti. Mai devreme sau mai tarziu, se va vedea bine cum Imparatul defileaza gol prin multime. ​

2. Prezentare Nastase Jr.:
(Miercuri, 2 noiembrie 2011)
De Marian Eugen

1. Nu stie economie, administratie, politica externa. Nici cu engleza nu prea sta bine, dar putin mai bine decat Antonescu, prietenul lui, care nu o cunoaste deloc.
2. Nu a facut nimic in viata lui politica, doar a chiulit. Marturie este activitatea lui de ministru delegat cu relatia cu Parlamentrul din 2009 in care a fost nul.
3. A fost seful corpului de control al prim-ministrului Bombonel Nastase, mentorul sau in hotii, si nu a prins pe nimeni si nimic. Mai putin pe Elan caruia i-a dat un NUP pentru evazionearea a un milion de dolari.
4. Si-a lasat familia, sotia si copilul, pentru o gainusa mai grasa financiar, doamna Daciana Sarbu.
5. A furat impreuna cu noua lui consoarta tot patrimoniul UGSR . Are doua bone filipineze si o curte de 5000 de metri patrati, cu o vila imensa, toate dobandite ad-hoc.
6. Are un discurs grobian, cu o mare apetenta de a imita aroganta imbecila a lui Bombonel Nastase.
7. A praduit proaspat, alaturi de Dan Sova, bugetul de stat, printr-o evaziune la Rovinari.
8. Nu are mama, nu are tata, doar dorinta din ochisorii lui de gibon de a parveni.
9. L-a tradat pe Geoana 1,2,3, el fiind de fapt omul lui Ion Iliescu si Bombonel Nastase.
10. Nu are solutii, doar refulari si frustrari zilnice, pe care le varsa cu indignare la RTV unde este sef Ghita, prietenul lui de familie cu care a petrecut ultimul Craciun in Dubai.
11. L-a impins, la cererea lui Bombonel Nastase, pe procurorul Cristian Panait, care il dovedise pe Nastase ca e corupt, sa se sinucida., Acest om vrea sa conduca guvernul Romaniei in numele lui Ion Iliescu si Bombonel Nastase si afundarea Romaniei in datorii pentru a deveni o a doua Grecie. Apetenta lui pentru Rusia este de inteles, avand in vedere dragostea lui pentru Ion Iliescu si Adrian Nastase.
Prin el, Adrian Nastase vrea sa transforme Romania in taramea.ro.
Vreau cel putin 10 voturi pentru ca spun adevarul!

 Pentru conformitate
(C.M.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu